logo

fb youtube rss

Σύνδεση

 

Υπατία: το διασημότερο θύμα της χριστιανικής βαρβαρότητας (6video) 

Δείτε οπωσδήποτε την κινηματογραφική παρουσίαση της ιστορίας της Υπατίας, στην νέα ταινία του Alejandro Amenabar AGORA (το σενάριο γράφηκε απο τον ίδιο), με την υπέροχη Βρετανίδα ηθοποιό Rachel Weisz, η οποία εν αντιθέσει προς τους συναδέλφους της στο Hollywood διαπρέπει και επί σκηνής θεάτρου, σε πολυ σοβαρές παραγωγες, στο Λονδίνο.

Η ταινία λέγεται AGORA και προβάλεται από 28/1/2010 σε όλη την Ελλάδα.

 

Ο Πάπας της καθολικής εκκλησίας, είχε την ευπρέπεια επανειλημμένως να εξετάσει εγκλήματα που διαπράχθησαν απο την καθολική εκκλησία και να απολογηθεί δημοσίως (ανεπαρκές, αλλά σεβαστό).

Οι ηγήτορες της Ορθόδοξης Εκκλησίας πότε επι τέλους θα κάνουν το ίδιο; Ως πότε στα κανάλια της τηλεόρασης θα βγαίνουν Έλληνες που πονούν για τις αδικίες αυτές και οι αντιπρόσωποι του κλήρου θα τους αντιμετωπίζουν λες και μιλάνε για ιστορίες επιστημονικής φαντασίας;










"O συγγραφέας κ. Μιχάλης Καλόπουλος ο οποίος πρώτος, προ δύο ετών, πρότεινε προς τον κόσμο της διανόησης να αποδίδονται τιμές προς την Υπατία και όχι στους λεγόμενους “τρεις ιεράρχες” κατα την Ημέρα της Παιδείας"

Με καθυστέρηση αιώνων σήμερα στις 30 Ιανουαρίου 2009:
Εμείς οι απλοί εραστές της ιστορίας, κηρύττουμε έκπτωτο τον Ιωάννη Χρυσόστομο από το τιμητικό βάθρο του «προστάτη των ελληνικών γραμμάτων», και στην θέση του μετά πολλών τιμών και επαίνων, τοποθετούμε την ηρωίδα τεχνών και γραμμάτων ΥΠΑΤΙΑ ζητώντας από την ελληνική πολιτεία να πράξει τα δέοντα. Καλούμε δε όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας και την εκπαιδευτική κοινότητα να μας ακολουθήσουν.
M. Καλόπουλος

Ιωάννης Χρυσόστομος: ο "εμπρηστής" της αλεξανδρινής βιβλιοθήκης!
«Ιστορίαν θα σας διηγηθώ παλαιάν. Ο Έλληνας Πτολεμαίος (Β΄) ο Φιλάδελφος (283 - 245 π.Χ.) πανταχόθεν βιβλία εμάζευε. Έμαθε ότι και παρά Ιουδαίων υπάρχουν βιβλία που περί θεού ομιλούν (αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη που φυλασσόταν εκεί επί αιώνες), ... αυτά μετέφρασε και τα εφύλαξε εις το ιερόν του Σεράπιδος, και μέχρι τώρα (επί έξι αιώνες!) εκεί τα (άγια ) βιβλία των προφητών βρίσκονται.
Τι όμως, άγιος είναι ο ναός (βιβλιοθήκη) του Σεράπιδος δια τα (ιερά μας) βιβλία; (αναφέρεται ξανά στην Παλαιά Διαθήκη) Μη γένοιτο! Αλλ εκείνα μεν (τα ιερά ιουδαϊκά βιβλία) έχουν την δική τους αγιότητα, στον τόπο όμως (στο Σεράπειο δηλαδή) δεν την μεταδίδουν... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ αυτών (των Ελλήνων) στέκει εκει βωμός απάτης αόρατος, εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί!»
Ιωάννης Χρυσόστομος : ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ 48.851.38 έως 852.35

Αυτό ήταν και το τελικό σάλπισμα επίθεσης κατά της αλεξανδρινής βιβλιοθήκης. Με ηθικό αυτουργό της καταστροφής τον Ι. Χρυσόστομο και την εμπρηστική αυτή δήλωση του, η αλεξανδρινή βιβλιοθήκη κατεστράφη έως εδάφους λίγο αργότερα απ από τον πλέον αλητήριο επίσκοπο Αλεξανδρείας Θεόφιλο το 391 μ. Χ. Ναι, σάλπισμα καταστροφής του κορυφαίου ιδρύματος των τεχνών, βιβλίων και γραμμάτων, της πανανθρώπινης ιστορίας απ τον υποτιθέμενο προστάτη των γραμμάτων!

M. Καλόπουλος