logo

fb youtube rss

Σύνδεση

 

 hraklideas

Απάντηση του Μ. Καλόπουλου στον φίλο Κυανόλευκο Ηρακλιδέα

Αγαπητέ φίλε Κυανολευκος Ηρακλιδεας, ενδιαφέρουσες οι προσεγγίσεις σου και καθ όλα άξιες μιας απάντησης.

«Πρόβατα»:
Κατ' αρχάς έχεις απόλυτα δίκιο πως η συχνή χρήση φορτισμένων και επιτιμητικών χαρακτηρισμών, δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος τρόπος νουθεσίας. Πράγματι άλλος λίγο και άλλος πολύ, εξακολουθούμε να είμαστε πρόβατα σε κάποιον τομέα. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να επιδιώξουμε την σταδιακή μας απεξάρτηση από την οποιαδήποτε προβατοσύνη.

«Κρίνος»:

Στα επίσημα κείμενα, πουθενά δεν αναφέρεται πως η Μαρία έμεινε έγκυος μυρίζοντας κάποιον κρίνο. Απ' την άλλη μεριά, το ότι η Αθηνά γεννήθηκε από το κεφάλι του Ζήνα (κάτι που αναφέρεται στα κείμενα), η εξήγηση είναι πολύ κατανοητή, μόνο όταν γνωρίζεις την ελληνική αλληγορική θεολογία.

"Ζήνας" ή "Ζευς" ή "Ζην" για τους «εννοιολάτρες» και «φυσιολάτρες» Έλληνες, δεν ήταν τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από την θεοποίηση της ίδια της ζωής. «Το του Ζηνός όνομα ευφυώς ο ποιητής έπλασε προς αλληγορίαν. Παρήκται δε (παράγεται δε) από της ζωής, ζωή δε και ταμία (ταμιευτήρες) ζωής, ποιος μπορεί να είναι άλλος ή ο επί πάσι θεός;»!MichaelPsellusPolyhist. Opusculalogica, physica, allegorica 42.32. Εκπληκτικό… σε θεοποιημένο Ζήνα λοιπόν μετονομάστηκαν (από τους Έλληνες)… η Ζωή και οι ταμιευτήρες της! «Την ζωήν ονοματίζουν τω του Ζηνός και Διός ονόματα». OlympiodorusPhil., InPlatonisGorgiamcommentaria 47.4.2.

Η Αθηνά τώρα, δεν είναι παρά η σημαντικότατη έννοια της «φρόνησης». Ο διάσημος γιατρός Γαληνός (2ος αιώνας π. Χ.) συμπληρώνει, πως όλα αυτά είναι πράγματι μυθολογικοί συμβολισμοί και εικόνες, τονίζοντας ότι: «Η Αθηνά φρόνησις ούσα, εκ της κεφαλής του Διός γεννιέται, επειδή αυτή (η Αθηνά) το ηγεμονικό είναι ακούω δε να μυθολογείται πως η Αθηνά εκ της κορυφής (του Διός) εξήλθε και σ αυτό τίποτε δεν είναι άτοπο, διότι παραλλαγές συμβολισμών είναι τα περισσότερα».GalenusMed. (032) 3. 8.3-25.  

Η Αθηνά λοιπόν γεννιέται (αλληγορικά θεοποιείται) από την σεβάσμια προσέγγιση και μελέτη της ιερής φύσης και των κύκλων της ζωής, σαν ένα ιερό εγκεφαλικό σύνολο κανόνων συμπεριφοράς, που ορίζουν την ιδανική συμπεριφορά και στάση μας, απέναντι στην υπέρτατη ιερή Ζωή ή… Ζήνα! Περισσότερα βλέπε στο βιβλίο μου: «Η ιστορία της Νοημοσύνης Μήτις - Αθηνά και οδυσσειακό πνεύμα».

Κλέψιμο ιστορία και απατηλή αφή ολυμπιακού φωτός

Η αφή του ολυμπιακού φωτός, δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε άπατη, διότι η ολυμπιακή φλόγα άναβε τηρώντας δημοσίως, όλους τους κανόνες της φυσικής αφής.

Χριστός: Γιατί ασχολιέστε με κάτι που δεν υπάρχει.

Προσωπικά ποτέ δεν πήρα θέση, υπέρ ή κατά της ανυπαρξίας του Ιησού. Μου είναι υπέρ αρκετό το γεγονός ότι για 2.000 χρόνια τώρα, αυτή η βιβλική προσωπικότητα, είναι υπαρκτή στην ψυχή και την πίστη δισεκατομμυρίων ανθρώπων εδώ και 70 γενιές ανθρώπων.

Τώρα το γιατί ασχολούμαι εγώ και πολλοί άλλοι με το πρόσωπο του Ιησού, αυτό νομίζω πως μπορείς να το διακρίνεις κι εσύ, όσο κι αν θέλεις να το αρνηθείς. Διότι επεμβαίνει και ρυθμίζει τα πάντα στην ζωή του τόπου μου εδώ και 70 γενιές. Το αν είναι αυτό καλό ή κακό εξαρτάται από την ποιότητα και την ουσία αυτής της θεολογίας, και ακριβώς αυτήν την ποιότητα και την ουσία αναλύουν οι κριτικές προσεγγίσεις μου σε μια σειρά έξι βιβλίων.

Τα βιβλία μου αυτά, σε διαβεβαιώ δεν γράφτηκαν με αποκλειστικό κίνητρο το κέρδος. Πίστεψέ με, οι συγγραφείς που θέλουν να ζήσουν απ' τα βιβλία τους, δεν γράφουν τέτοια βιβλία, που απευθύνονται σε ένα μικρό και δυσεύρετο αναγνωστικό κοινό.

«Θεός: Δεν είμαστε σε θέση να αποκρυπτογραφήσουμε έναν θεό».

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχεις υπ' όψιν σου, αλλά σε διαβεβαιώ, πως οι θεοί των Ελλήνων που είναι «έννοιες και φυσικές δυνάμεις», σταδιακά όχι μόνο αποκρυπτογραφούνται, αλλά η ιερή αυτή αποκρυπτογράφηση, γέννησε την λαμπρή επιστημοσύνη και την ανεπανάληπτη αγάπη της φιλοσοφίας στην κλασική Ελλάδα.  

Άθεος:

Έχεις απόλυτα δίκαιο (αυτή είναι η γνώμη μου και δεν θέλω καθόλου να προσβάλω όσους αυτοαποκαλούνται άθεοι) ο αυτοχαρακτηρισμός «άθεος» είναι για μένα τουλάχιστον ασαφής αν όχι ατυχής. Προσκοπικά μέχρι πρόσφατα δήλωνα άθρησκος. Μετά την συγγραφή του τελευταίου μου βιβλίου, εκτιμώ όλο ένα και περισσότερο την ελληνική φιλευσέβεια.

Με εκτίμηση

Μ. Καλόπουλος

 

 

Υστερόγραφο:

Για την αλληγορικότητα της ελληνικής μυθολογίας σου συνιστώ το βιβλίο: «Ηράκλειτος (ο Ποντικός ή Πόντιος) ομηρικά προβλήματα ή «όσα περί θεών ο Όμηρος αλληγόρησε» Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

 

…………………………………….

Κυανολευκος Ηρακλιδεας ΠΡΙΝ ΠΩ ΟΤΙ ΠΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ (ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΠΑΩ) ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΜΕ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΔΕΝ ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΞΕΝΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ? ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΕΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΑΝΤΡΙ ΠΕΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΟΜΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ.

ΚΡΙΝΟΣ

ΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ ΑΛΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΗ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΖΟ.

ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΜΕΝΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΑΤΗ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΤΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΙΑΝΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΝ ΤΟ ΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΒΕΙ ΜΕ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΑΠΑΤΗ ΑΝΑΒΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΨΩ ΑΠΟ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΑΠΑΤΗ ΠΑΩ.

ΧΡΙΣΤΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ; ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΗΣΤΟ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΑ; ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΜΕΛΑ ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΠΩΣ ΝΑ ΣΧΟΛΗΘΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ?

ΘΕΟΣ

ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΝΑ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΙΜΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΘΕΙΚΟ. ΕΔΩ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΗΓΕΝΑΜΕ ΠΑΡΑΔΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.

ΑΘΕΟΣ

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΘΕΟΣ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ; ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝΑΝ ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΗ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΗΣΑΝ; ΠΟΣΟΙ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ; ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΗΓΑΤΕ ΣΕ ΒΑΦΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΓΑΜΟ; ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΤΕ. ΕΧΩ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗ ΠΟΥ ΒΑΦΤΗΣΤΙΚΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤ; ΑΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕ ΟΔΥΣΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΔΟΙΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΤΥΡΙ ΜΙΣΗ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΑΟ ΔΗΛΑΔΗ ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ ΠΕΠΟΝΗ ΜΕ ΕΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΜΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ . Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΥΓ1
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΧΟΛΙΟ -ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΖΟΥΝ Η ΘΑ ΕΙΡΟΝΕΥΤΟΥΝ ΕΠΙΔΗ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΗ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΘΕΛΩ ΛΑΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΥΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΕ.

ΥΓ2
ΕΙΣΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΔΩ ΙΣΣΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΙ ΕΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΣΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.