logo

fb youtube rss

Σύνδεση


Κε Καλόπουλε, με όλο το σεβασμό, εσείς σε τι πιστεύτε;

Κάποιος φίλος με το ψευδώνυμο (rouxtoumouxtou) με ρωτάει:

Κε Καλόπουλε, με όλο το σεβασμό, εσείς σε τι πιστεύτε;
Και μια επισήμανση δικιά μου, από όλα αυτά που έχω δει, μέχρι τώρα, στη ζωή μου, ο χειρότερος άνθρωπος, είναι ο άθεος (γενικώς), δική μου, ταπεινή άποψη.

Απάντηση Καλόπουλου:

Αγαπητέ φίλε απαντώ στην ερώτηση σου, παρομοίως με όλο το σεβασμό. Δεν πιστεύω στους "θεούς" των θρησκειών… όλων των θρησκειών! Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι "άθεος" τουλάχιστον με την σημασία που εσύ έχεις υπ’ όψιν σου! 

Πράγματι ο αθεϊσμός έχει αποκτήσει μια πολύ κακή φήμη, κατά τη γνώμη μου για δυο λόγους. Πρώτον επειδή ο αθεϊσμός έγινε κατά καιρούς εργαλείο πολιτικής καταδίωξης θρησκευόμενων αντίπαλων, όπως στην περίοδο της αναγέννησης και του κουμμουνισμού, και δεύτερον επειδή πολλοί μοχθηροί, ανήθικοι, τυχοδιώκτες και κακοποιά στοιχεία, μετονόμασαν τον αμοραλισμό (ανηθικότητά) τους σε αθεϊσμό, για να έχουν μια φιλοσοφική κάλυψη στις ανομίες τους, και να έχουν ένα πρόσχημα για να απαλλαγούν από ηθικούς φραγμούς και όρια, που και ο πλέον κοινός νους θα έπρεπε να διαθέτει! 

Ο Στράβωνας λέει πως υπάρχουν κάποιοι που χρησιμοποιούν ακριβώς έτσι την αθεΐα τους: «μάλλον προς ανάγκην και ορμήν θηριώδη» Στράβων Geog 3.4.16.

Ο Λουκιανός στο βιβλίο του ΤΟΞΑΡΙΣ 6.9  συμπληρώνει: «αν ούτως ασεβείς, αυτοί και άθεοι γίνεσθαι».

Ο Θεόφραστος στο βιβλίο του ΠΕΡΙ ΕΥΣΕΒΙΑΣ 3.4  εξομοιώνει τους άθεους με τους κακόφρονες.

Στην ίδια λογική, ο  Κλαύδιος Πτολεμαίος, στο βιβλίο του ΠΡΟΣ ΣΥΡΟΝ 2.3.31 αναφέρει κάτι που δείχνει, ότι ακόμα και όσοι πιστεύουν σε δεδηλωμένο θεό (όπως οι Εβραίοι ή Ιουδαίοι, που τους αναφέρει ονομαστικώς) αλλά αρνούνται τις στοιχειώδεις αξίες, είναι… καραμπινάτοι άθεοι: «επιβουλευτικοί και δουλόψυχοι και όλλως αλλοπρόσαλλοι… οι μεν περί την Κοίλην Συρίαν και Ιδουμαίαν και Ιουδαίαν… διόπερ ως επίπαν θρασείς είναι και άθεοι και επιβουλευτικοί. Φοίνικες τε και Χαλδαίοι…»   Claudius Ptolemaeus Math.  2.3.30. Παρακάτω μάλιστα συμπληρώνει εξομοιώνοντας τους άθεους, με του χειρότερους των ανθρώπων: «άρπαγες, ληστές, νοθευτές, αισχροκερδείς, άθεους, άστοργους, υβριστές, επιβουλευτικούς, κλέπτας, επίορκους, κακούργους, φαρμεκευτάς, (δηλητηριαστές) και όλως πανκάκους». Claudius Ptolemaeus Math.  3.14.15.
Πρόσεξε λοιπόν, πως στο τελευταίο αυτό απόσπασμα, άθεος δεν θεορείται μόνο ο άπιστος, αλλά και ο κακόψυχος ή επίβουλος, ο καταπιεστικός και επιθετικός πιστός, που κάνει τις κακουργίες του, στο όνομα κάποιου θεού ή λατρείας.

 Αυτή βέβαια είναι η μια πλευρά του θέματος. Συχνά όμως, και οι αναθεωρητές επιστήμονες, που τόλμησαν να συγκρουστούν με τις κατεστημένες θεολογικές αντιλήψεις, χαρακτηρίστηκαν "άθεοι", και πολλές φορές καταδιώχτηκαν ή δολοφονηθήκαν, επειδή τόλμησαν να αναθεωρήσουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των συγχρόνων τους! Ο Σέξτος Εμπειρικός γράφει σχετικά: «άθεος κατά τινάς (και) ο Πρωταγόρας, (που) τα περί θεών και Ελλήνων θεολογούμενα ποικίλως ανασκεύασε». ΠΡΟΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ 9.55.2 

Τέτοιες τραγικές περιπτώσεις, υπήρξαν πολλές ακόμα και στην φωτισμένη ελληνική αρχαιότητα, όπως ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος, που πρότεινε το ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού μας συστήματος. Είναι λοιπόν μια συνήθης άμυνα των θρησκόληπτων ανθρώπων, να αποκαλούν άθεους, όσους δεν συμφωνούν με τις δίκες τους πεποιθήσεις. Αυτό όμως καθίστα τους ίδιους κακοήθεις και συνεπώς (συμφωνά με τα παραπάνω)... πραγματικά "αθέους"!
Σήμερα, με τη σειρά τους οι σκοταδιστές θεολόγοι, αδιαφορώντας για την αλήθεια, λιθοβολούν με όλη τους την άνεση και τραυματίζουν άγρια υπολήψεις, (συνηγορούντων των αναρίθμητων πιστών) με χαρακτηρισμούς αθεΐας, όσους εναντιώνονται στα "ιδανικά" και τα προνόμιά τους!

Βέβαια, υπάρχει και μια άλλη προσέγγιση αθεΐας, που την έθιξα σε μια τηλεοπτική εκπομπή παρόντος του Γιώργου Καρατζαφέρη, γνωστού υπερασπιστή της χριστιανικής θεολογίας. Εκεί λοιπόν, ονόμασα άθεους εν αγνοία τους, όλους του πιστούς στον "θεό" της Βίβλου, για τον απλούστατο λόγο ότι, ο "θεός" που πιστεύουν με το όνομα Γιαχβέ… πολύ απλά δεν υπάρχει! Ο "θεός" της Παλαιάς Διαθήκης είναι διανοητικό κατασκεύασμα και εργαλείο πολέμου, των μεγάλων βιβλικών πατριαρχών από Αβραάμ έως Μωυσέως. Την εκπληκτική απάντηση του Γ. Καρατζαφέρη μπορείς να δεις εδώ:

ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  - Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
http://www.youtube.com/watch?v=8yVNj5GDc5U

Απ’ την άλλη μεριά νομίζω, πως με τίποτε δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις άθεους τους ακραία φυσιολάτρες αρχαίους Έλληνες, γιατί η δικοί τους "θεοί" ήταν αυταπόδεικτα υπαρκτοί!

Πρόσεξε τι ακριβώς λέει ο Ηράκλειτος, (όχι ο "σκοτεινός", αλλά ένας άλλος φιλόσοφος του 1ου αι. μ.Χ.) γράφοντας ξεκάθαρα για την ερμηνεία της ελληνικής θεολογίας: «Η γαρ αρχέγονος απάντων και πρεσβυτέρα φύσις, εν τούτοις τοις έπεσι θεολογείται». Δηλαδή: «Η δε αρχέγονος απάντων και πρεσβυτέρα φύσις σ’ αυτά τα (ομηρικά) έπη θεολογείται». Ηράκλειτος ο φιλόσοφος, στην αρχή του βιβλίου του: Ομηρικά προβλήματα εις α περί θεών ο Όμηρος αλληγόρησεν.

Συνεπώς, τα περί λατρείας φανταστικών θέων, είναι κακόβουλη διαστροφή και πρόσχημα διώξεων από μέρους του χριστιανισμού! Οι Έλληνες ήταν, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να ήταν, καθαροί φυσιολάτρες!

 Έτσι γενικότερα, ο χαρακτηρισμός "άθεος", είναι περισσότερο εργαλείο στον πόλεμο των χαρακτηρισμών και όχι ακριβής προσδιορισμός συγκεκριμένης ιδιότητας. Ο χαρακτηρισμός "άθρησκος" είναι βασικά πιο ξεκάθαρος. Ο άθρησκος δηλώνει ότι στέκεται μακριά από κάθε διαστροφική συμπεριφορά, και αυτονόητη κακοήθεια και έχει επιλέξει έναν δικό του κώδικα αξιών, που τον ευσεβήται και τον υπηρετεί!  

 Νομίζω λοιπών πως σου έδωσα το στίγμα της δικής μου υποτιθέμενης αθεΐας.

Για το τι ευσεβούμαι, μπορείς να βρεις απαντήσεις στις παρακάτω τοποθετήσεις μου:

 Μ. Καλόπουλος: Θεός ή Αιτιότητα; Ο πόλεμος συνεχίζεται!

http://www.greatlie.com/ellinismos/ellino-xristianismos/817-m-kalopoulos-theos-i-aitiotita-o-polemos-sunexizetai.html

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ "ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ"

http://www.greatlie.com/anazitiseis/skeptikismos/266-apantisi-tou-kalopoulou-ston-anonumo-apologiti.html

 Αγαπητέ κε Καλόπουλε - τι είδους κοινωνία προτείνετε;

http://www.greatlie.com/anazitiseis/antipalognosia/154-agapite-ke-kalopoule-ti-eidous-koinonia-proteinete.html

 Κύριε Καλόπουλε... μήπως είστε αντισημίτης; (απάντηση)

http://www.greatlie.com/anazitiseis/pseudantipalotita/746-kurie-kalopoule-mipos-eiste-antisimitis.html

Με εκτίμηση

Μ. Καλόπουλος

...................................
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2

Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!