logo

fb youtube rss

ΣύνδεσηΕπιστολή προς :   τον  πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Κ. Παπούλια

                             τον πρωθυπουργό της χώρας κο Γ. Παπανδρέου

                               την κυβέρνηση και όλον το πολιτικό κόσμο

Κοινοποίηση προς τις εφημερίδες :

                      στο Καρφί , Σφήνα , Real News , Τα Νεα , Εθνος  Ελευθεροτυπία

                                                                                                      

Εδώ που φτάσαμε, που δεν έχει άλλο σκαλί να κατρακυλήσουμε πιο βαθυά στου κακού τη σκάλα, όπως λέει ο εθνικός μας ποιητής, να έχουμε χάσει εκτός του εισοδήματος ακόμη και των πενήτων, την αξιοπιστία μας ως κράτος και την αξιοπρέπειά μας ως έθνος και ως λαός, δεν νομίζω να έχουμε περιθώρια στον μονόδρομο που βαδίζουμε με τις «ευλογίες»  της ευρωπαικής ένωσης και του Δ.Ν.Τ. για εύκολες  λύσεις.

Απ’ότι έχω διαπιστώσει από το σύνολο των συμπατριωτών μας αλλά και όλου του κόσμου, εταίρων και μη, απολύτως απαραίτητα κρίνονται εκτός πάσης αντιρρήσεως, πονηράς ή μη, τα εξής μέτρα:

1 ) Περικοπή κατά 30 % τουλάχιστον των αποδοχών (όχι μόνο των μισθών) των τριακοσίων αρχόντων της βουλής των Ελλήνων. Αυτή η βασική περικοπή θα πετύχει και την μείωση της αισχροκέρδειας γιατί θα ενδιαφερθούν αναγκαστικά οι ίδιοι πλέον οι τριακόσιοι για την πάταξή της, προτίστως στα αγαθά πρώτης ανάγκης ως έχοντες πλέον ίδιον συμφέρον. Η προτροπή του πρωθυπουργού για παραίτηση των βουλευτών από τα δώρα τους δεν μας λέει τίποτα, γαλαντομίες και ευγενικές προσφορές μας προσβάλλουν.

Δεν συζητάμε για την απόλυτη περικοπή στις σπατάλες τύπου lap top, πολυέξοδων περιττών ταξιδίων και μετακινήσεων, πολυτελών αυτοκινήτων που πληρώνει υπερτιμημένη την αξία και την συντήρισή τους ο Ελληνας φορολογούμενος, ούτε για την άμεση  περικοπή πάσης άλλης πλαγίας ή ευθείας βουλευτικής αποζημίωσης και παντός άλλου χρηματικού ή άλλου προνομίου. Αυτά θεωρούνται αυτονόητο ότι θα κοπούν.

1 α )  Οι βουλευτές να παίρνουν σύνταξη όχι σαν βουλευτές από την βουλή, με 8 χρόνια βουλευτικής δραστηριότητας, αλλά από το επαγγελματικό τους ταμείο στο οποίο, όσο θα είναι βουλευτές θα καταβάλει τα ένσημα τους η βουλή και οι ίδιοι.

Να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών να αλλάξει, αποδίδοντας τις ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν όπως και σε όλους τους Ελληνες πολίτες. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ο νόμος αυτός είναι συνταγματικός, όταν παραβιάζει κατάφορα το άρθρο Νο 4 παράγραφος 1 του ισχύοντος συντάγματος ότι “όλοι οι Ελληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου”. Οσοι ένστολοι κατά τη «θητεία» τους υπηρέτησαν σε γραφεία και έλαβαν πλήρη σύνταξη με αραχτή υπηρεσία 20 & 25 ετών,

να υπολογιστεί η σύνταξή τους αναδρομικά, σύμφωνα με τα νέα μέτρα περί συνταξιοδότησης στον ιδιωτικό & δημόσιο τομέα.

2 ) Οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων από το δημόσιο ταμείο πρέπει να σταματήσουν . Η σαθρή δικαιολογία ότι αν τα κόμματα δεν χρηματοδοτηθούν από το κράτος θα καταφύγουν σε αδιαφανείς τρόπους χρηματοδότησης και εξάρτησης από τα μεγάλα εξωκοινοβουλευτικά και άλλα συμφέροντα «μπάζει» από παντού. Πρώτον γιατί και τώρα χρηματίζονται τα κόμματα... εμφανέστατα αδιαφανώς αλλά και γιατί υπάρχουν άλλοι τρόποι νόμιμης χρηματοδότησης όπως γίνεται αυτή σε άλλες χώρες. Επιπροσθέτως, για το ότι η κρατική χρηματική επιχορήγηση γίνεται για να μη αναγκαστούν τα κόμματα να λάβουν παράνομα χρήματα για τις προεκλογικές και εκλογικές τους ανάγκες εμένα μου ακούγεται σαν εκβιασμός και σαν την απειλή κάποιου που ζητούσε στο δρόμο χρήματα από τους περαστικούς για να μη αναγκαστεί να τους ληστέψει .

2 α ) Θεωρείται αυτονόητο ότι ο λογιστικός έλεγχος και το πόθες έσχες θα αρχίσει να εφαρμόζεται στα ταμεία όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων αυστηρώς και με απόλυτη διαφάνεια. Σε περίπτωση που κάποιο από τα κόμματα δεν δεχτεί τον ελεγχο αυτό, αυτομάτως να εξαιρείται από το κοινοβούλιο.

3 ) Περικοπή στα εισοδήματα των χαιδεμένων παιδιών, του κατά τα άλλα συμπαθέστατου κυρίου Πετσάλνικου και των προκατόχων του και των άλλων κομματικών στελεχών τόσο στον αριθμό προσώπων, όσο και στο ύψος των μισθών. 
Ο 15ος & ο 16ος προκλητικός μισθός να περικοπεί τελείως και για τους υπόλοιπους 14 μισθούς να υποστούν τις μειώσεις όλων των άλλων δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή περικοπή του 13ου & 14ου μισθού τους και λοιπών επιδομάτων. 

Η σοφιστία ότι ο 15ος & 16ος μισθός θεωρείται επίδομα, φαντάζει από ανυπόστατη έως γελοία. Η μείωση του στρατού αυτού που λυμαίνεται το κτήριο της βουλής μπορεί να γίνει με τα αξιοκρατικά κριτήρια πρόσληψης των ΑΣΕΠ για την εξυπηρέτηση μόνο υπαρχουσών αναγκών για την εύρρυθμη λειτουργία των απαραίτητων υπηρεσιών της βουλής.

Οσοι έχουν προσληφθεί τα τελευταία έξι χρόνια με το έτσι θέλω, να απολυθούν .

Η βουλή δεν είναι κανενός προέδρου, ( ή άλλου τινός ), τωρινού ή παρελθόντος τσιφλίκι και φέουδο. Οι τελευταίες εκ του παραθύρου προσλήψεις με τη δικαιολογία ότι... είχαν

δρομολογηθεί και εξοργιστικά φαιδρή είναι και υποτιμητική για τη νοημοσύνη ημών και υμών.                                                                                                                                                                                                                  Μόνο με το ΚΑΛΟ ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ θα πιστούν οι Ελληνες πολίτες να υποστούν αγόγγυστα τα δεινά της κρίσης. Ο Αλέξανδρος ο Μέγας, όταν ο στρατός του βρέθηκε σε άνυδρη περιοχή και η έλλειψη νερού τυραννούσε όλο το στράτευμα, έχυσε επιδεικτικά το μοναδικό νερό που εξοικονόμησε κάποιος στρατιώτης για να  του το

προσφέρει, λέγοντας ότι δεν θα ήταν καλός αρχηγός αν δεν διψούσε κι αυτός μαζί με τους στρατιώτες του. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Ισως και αυτός να ήταν ένας λόγος που ονομάστηκε Μέγας .

3 α ) Κλήρος : Ιερείς και μοναχοί!

Ο κλήρος κατέχει περιουσιακά στοιχεία που ισοδυναμούν με το 50 % της περιουσίας του Ελληνικού κράτους. Η περιουσία αυτή κατά το μεγαλύτερο μέρος «κατάγεται» από τους ανθελληνικούς νόμους της πρώιμης και της ύστερης Ρωμαικής Αυτοκρατορίας και εν συνεχεία από τους ανθελληνικότερους ακόμη νόμους του Θεοδοσιανού και εν συνεχεία του Ιουστιανιάνειου αντιπαγανιστικού κώδικα, που δήμευσαν τις περιουσίες όλων των «εθνικών» «επί Ελληνισμώ», προς όφελος του Χριστιανικού κλήρου.

Ενα μικρό μέρος της μεγάλης αυτής περιουσίας απεκτήθει από τον κλήρο αφ’ενός από δωρεές Ελλήνων για να «ενισχύσουν» την εκκλησία και αφ΄ εταίρου για να μη την πάρουν... οι Τούρκοι. ( Δηλαδή, οι κληρικοί τα είχαν καλά με τους Τούρκους!)

Είναι καιρός, αυτή η αμύθητη περιουσία (ας λέει ότι θέλει ο Αρχιεπίσκοπος) να περιέλθει στον φυσικό του κάτοχο που είναι ο Ελληνικός Λαός μέσω της νομίμου κυβερνήσεως.

Δεν υπάρχουν καταλληλότερες και πλέον επείγουσες συνθήκες από αυτές που αντιμετωπίζουμε τώρα για να αποδοθούν τά του Καίσαρος τω Λαώ και τά του Θεού στο κράτος. Η εκβιαστική δικαιολογία των αρχιερέων ότι αν πτωχύνει η εκκλησία δεν θα μπορέσει να επιτελεί το φιλόπτωχο έργο της είναι υποτιμητική για την νοημοσύνη των Ελλήνων. Δεν θέλουμε αγαθοεργείες από κανένα με τα δικά μας λεφτά! 

4 ) Οι τερατώδεις αποδοχές Διευθυντάδων και παραδιευθυντάδων να μειωθούν στο ελάχιστο και όσοι από αυτούς δεν χρειάζονται να μετακομίσουν στα σπίτια τους.

Να καταργηθεί η πολυθεσία και οι θέσεις στο δημόσιο που έλαβαν εκτός ΑΣΕΠ οι συγγενείς των πολιτικών, πολιτικών στελεχών, δικαστών και λοιπών μεγαλοσχημόνων

4 α ) Ολες οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ να καταργηθούν και τα κλειστά επαγγέλματα να ανοίξουν, κυρίως τα ευγενή (γιατρών, δικηγόρων, φαρμακοποιών, μηχανικών κλπ.)

που το άνοιγμά τους σκοντάφτει στο ότι περιέχονται ή επηρρεάζουν καίρια το επίλεκτο περιεχόμενο της βουλής. Οι αποδοχές των δικαστών να ακολουθήσουν την μείωση των αποδοχών των βουλευτών.

5 ) Να γίνουν με διαφάνεια όλες οι εξεταστικές επιτροπές ανεξαιρέτως, που αφορούν σε όλα τα σκάνδαλα, καθώς και η εξεταστική για την οικονομία. Υπάρχουν  ονόματα που έχουν απαξιωθεί στην συνείδηση όλων των Ελλήνων, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν για κανένα λόγο στο απυρόβλητο. Σε κανένα κράτος δικαίου αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ήσαν ακόμη ατιμώρητοι εξαιτίας παραγραφών και παρανόμων κλεισιμάτων της βουλής και αθλίων νόμων περί ευθύνης υπουργών.

Ολοι αυτοί απηλάγησαν από τις αισχρές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Καραμανλή και είναι και άλλοι που περιμένουν να περάσει ο χρόνος για να παραγραφούν τα εγκλήματά τους κατά του έθνους και της κοινωνίας, οι οποίοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν και αυτοί όπως και όλοι οι προηγούμενοι δια νέων νόμων που θα καταργούν μονοκονδυλιά όλο το ελεεινό νομικό συνονθύλευγμα του παρελθόντος.

Καταργήθηκαν νόμοι και συμβάσεις που υποστήριζαν τους ελάχιστους μισθούς των τίμιων εργαζομένων καταδικάζοντας σε εξαθλίωση τους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους καταπατόντας βάναυσα, συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τους.

Πως λοιπόν δεν μπορούν να καταργηθούν νόμοι περί παραγραφών, περί ευθύνης υπουργών και... δρομολογημένες συμβάσεις για  προκλητικά  υπέρογκους μισθούς των διαφόρων golden boys με εξοργιστικά προνομιακές αμοιβές και μάλιστα σε στιγμές που ο λαός πενθεί το χαμένο εγώ του;

6 )Το «πόθεν έσχες» να εφαρμοστεί στην πράξη σε όλους και κυρίως στους έχοντες στο παρελθόν και το παρόν σχέση με δημόσιο χρήμα (δημόσια έργα, νοσοκομεία, προμήθειες, εξοπλιστικά προγράματα κλπ) προσοχή: όχι μόνο το ΕΣΧΕΣ αλλά κυρίως το ΠΟΘΕΝ .

7 ) Το τραγικό λάθος να αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στο 23 % έγινε. Ας μη γίνει και το ανήθικο λάθος για τους 14 μισθούς και κυρίως στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, τουλάχιστον τις κατώτερες των 900 ευρώ. ΕΓΚΛΗΜΑ!

8 ) Να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσοι συνέπραξαν στα σκάνδαλα και στην χρεοκοπία της οικονομίας και να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ανάλογα με το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξαν. Εδώ δεν στέκει ούτε η δικαιολογία ότι θα ανοίξουν πληγές (ο πρωθυπουργός ετόνησε ότι όλοι θα ματώσουμε) αλλά ούτε το σόφισμα ότι με το να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της καταστροφής μας δεν θα πέσουν τα spreads. Αντιθέτως, αν δεν τιμωρηθουν αυτοί που πίνουν στην υγεία των κορόιδων, όλων ημών, θα γίνουν ταραχές και θα απαξιωθεί η κυβέρνηση ως συνένοχη και όσον αφορά στα spreads και αυτά θα πέσουν μαζί με την πτώση των επιχειρημάτων, ότι δεν κάνουμε τίποτε για την διόρθωση των τόσων κακώς κειμένων και δεν τιμωρούμε τους ενόχους όπως πρέπει να γίνει.

 Η τιμωρία, εκτός της φυλάκισης, θα πρέπει να περιλαμβάνει και δήμευση της αποκτηθήσης περιουσίας από τα ανωτέρω αδικήματα καθώς και της περιουσίας που μετεβιβάσθει δολίως εις συγγενικά τους πρόσωπα.

Εάν θέλει η σημερινή κυβέρνηση να μη χρεωθεί τα αίτια της εθνικής μας καταστροφής και να παραμείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση δικαίου και εθνικής ανάτασης, πρέπει να πράξει όλα τα ανωτέρω με διάφάνεια δίνοντας το καλό παράδειγμα κράτους δικαίου, πρώτα μειώνοντας τις «ημέτερες» και άλλες προκλητικές αποδοχές και τιμωρόντας όλους τους συμμετέχοντες στο «πάρτυ» της διαφθοράς και μετά να προχωρήσει στα σκληρά μέτρα που θα επιβληθούν στον Ελληνικό λαό. Μόνο έτσι θα έχει την συμπαράσταση των πολλών για να πραγματοποιήσει το έργο της εξυγίανσης και της ανάπτυξης που είναι τόσο απαραίτητη για όλους.

  Ο Έλληνας και φιλότιμος και φιλόπατρις είναι αλλά έχει και το αίσθημα δικαίου. Δεν θα ανεχθεί για άλλη μία φορά, παρ’όλη τη σοφιστική ρητορία μερικών, να είναι πάλι αυτός ο μόνος χαμένος και εξαπατημένος από την ίδια του την πολιτική ηγεσία, της οποίας δέχτηκε όλα τα σκληρά μέτρα χωρίς να είναι εκείνος ο κύριος υπεύθυνος.

Θα θεωρήσει ότι οι αιματηρές θυσίες του πάνε χαμένες και αυτή η ψυχολογία του θα μετατρέψει από ευμενές το αναμενόμενο αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος, σε δυσμενές και καταστροφικό.

 ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ λοιπόν και ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ .

 Η οποιαδήποτε παράληψη, αποφυγή ή κωλυσιεργία θα ερμηνεύεται από τον απλό Ελληνα ως συνενοχή  της κυβέρνησης στον εξευτελισμό και την διεθνή απαξίωση και χρεοκοπία της χώρας του.

                                                                                               

   Με τιμή,                                                                                     

Αθήνα, 3 - 5 - 2010

Σταύρος Γ. Φραγκιάδης

Σημείωση:

  Οι παράγραφοι 1α , 2α ,3α & 4α  , δεν περιέχονταν στην επιστολή που εστάλλει στις 3 Μαίου 2010 , αλλά  προσετέθησαν εκ των υστέρων .

  Σ.Γ.Φ.