logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Περί θαυμάτων αντιρρήσεις
Συνέντευξη Μ. Καλόπουλου στο περιοδικό... VOTRE BEAUTE

Του συγγραφέα Μιχάλη Καλόπουλου. www.greatlie.com

"Θαύματα" συμβαίνουν σε όλες τις θρησκείες του κόσμου, πράγμα που δείχνει ότι ο άνθρωπος και όχι οποιοσδήποτε θεός συγκεκριμένης θρησκείας ευθύνεται γι’ αυτά!

Τα "θαύματα" έχουν μια τεράστια προϊστορία, την οποία δυστυχώς αγνοεί ο μέσος άνθρωπος. Μελέτες κατέδειξαν ότι η κοιτίδα των θαυμάτων είναι οι Μάγοι της ανατολής!

Μεγαλύτερος μάγος όλων των εποχών, υπήρξε ο ιδρυτής τριών θρησκειών, και προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης Αβραάμ. Στο σχετικό μου βιβλίο με τον τίτλο "Αβραάμ ο Μάγος" μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος, να βρει πλήθος αποδεικτικών συλλογισμών σ’ αυτή την κατεύθυνση!

Το "θαύμα" υπήρξε ανέκαθεν εξουσιαστικό εργαλείο μάγων! Με χρήση προφητικών φυτών (παραισθησιογόνων δηλητηρίων) όπως ο Μανδραγόρας, πρώτα ασθενοποιούσαν τα θύματά τους και μετά "θεράπευαν" όσους οι ίδιοι είχαν ασθενοποιήσει!

Η κρυφή δύναμη των θαυμάτων μέχρι σήμερα είναι η εξαπάτηση των θαυματομανών ανθρώπων. Μέγα παράδειγμα, οι κατασκευασμένες αυταναφλέξεις κεριών του λεγομένου Αγίου φωτός στην Ιερουσαλήμ! Σε σχετικό μου βιβλίο, περιγράφω τον τρόπο της αυτανάφλεξης των κεριών αυτών, με χρονοκαθυστέρηση, με την βοήθεια φωσφόρου, απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!

Άλλο παράδειγμα εκμετάλλευσης της ευπιστίας και της άγνοιας, είναι η πρόσφατη μουμιοποίηση του Βησσαρίωνα που ηταν προϊόν αεροστεγούς αποξήρανσης πτώματος και όχι κανονικής ταφής.

Αναλύσεις απέδειξαν τις απάτες, στις εικόνες που δακρύζουν ή ματώνουν.

Τα λεγόμενα σημερινά θαύματα έχουν πολλών ειδών εξηγήσεις.

Ευσεβείς πόθοι: συχνά ονομάζουν θαύμα μια διάσωση απο ατύχημα που δεν έχει το παραμικρό υπερφυσικό στοιχείο!

Συμπτώσεις: Στατιστικά είναι βέβαιο πως απ’ τους χιλιάδες παθόντων που καθημερινά συρρέουν στα θαυματουργά προσκυνήματα ανά τον κόσμο, βρίσκονται σε πορεία ανάρρωσης. Κάποιοι εξ αυτών που συμπτωματικά θεραπεύονται στους άγιους γι αυτούς τόπους, μοιραία αποδίδουν την θεραπεία τους αυτή στον τοπικό άγιο!

Συγχρονικότητα ή αποφένια: μια ιδιαίτερη τάση του ανθρώπινου μυαλού, να συσχετίζει άσχετα μεταξύ τους πράγματα ή συμβάντα και να βρίσκει νόημα και σημασίας εκεί που δεν υπάρχει (αποφένια).

Προαίσθημα: Ανεπαίσθητα ερεθίσματα που δέχεται συνεχώς ο εγκέφαλος τα μετατρέπει σε προαίσθημα. Συχνά επιβεβαιωμένοι φόβοι ή προσδοκίες, μετονομάζονται σε εξωαισθητήρια αντίληψη!

Σχιζοφρένεια και κροταφική επιληψία: Πλήθος ανθρώπων έχουν χημική εγκεφαλική αστάθεια, χρόνια ή παροδική. Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού εμπλέκετε σ’ αυτήν την συχνότατη διαταραχή!

Νευροθεολογία και οράματα: η σύγχρονη αυτή επιστήμη, ανιχνεύει εγκεφαλικές λειτουργίες που παράγουν οράματα και εξωσωματικές εμπειρίες!

Άλλες συχνές αιτίες οραμάτων είναι: η ιδεοληψία, οι νηστείες, η υποαιμάτωση του εγκέφαλου, προθανάτιο άγχος, ψυχοφάρμακα... κλπ.

Στα βιβλία μου: "το Θέρο της σωτηρίας" και "το Μεγάλο ψέμα", μπορείτε να βρείτε άφθονες λογικές εξηγήσεις, σε όλα σχεδόν τα δήθεν βιβλικά θαύματα, Καινής και Παλαιάς Διαθήκης!

Μ. Καλόπουλος