logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Στην όλη αυτή εγκληματική και άριστα μεθοδευμένη επιχείρηση συμμετέχουν πολύ ικανοί μαχητές όπως καταπατητές, εμπρηστές, βοηθούμενοι από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, ικανούς δικηγόρους, ενίοτε και από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και την Εκκλησία Ιωάννης Κακαράς, Διδάκτωρ Δασολογίας, Καθηγητής ΤΕΙ

Οι ηθικοί αυτουργοί καταστροφής των δασών και οι υποστηρικτές τους

Όπως άκουσα χθες στις ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.

Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες ΟΛΩΝ ΤΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΏΡΩΝ ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα ) ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ , εκτός ΜΙΑΣ !!

GUESS WHO????

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!

Ο Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι "αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας " !!! - βλέπε Άρθρο 24, βέβαια περί "δασικών εκτάσεων" και "δασών" .........

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!

Έτσι , για να μην κοροϊδευόμαστε, δηλαδή

Οι ηθικοί αυτουργοί καταστροφής των δασών και οι υποστηρικτές τους

Η έξαρση του φαινομένου των δασικών πυρκαγιών  στη Ηλεία, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, την Αττική, με 63 νεκρούς, με 100άδες χιλιάδες στρέμματα αποτεφρωμένων  δασών και καλλιεργημένων εκτάσεων,   ανέδειξαν  το πρόβλημα της έλλειψης προστασίας των δασών και της έλλειψης δασικής πολιτικής. Τα δημόσια δάση καίγονται και μετατρέπονται σταδιακά σε οικόπεδα και εκτάσεις για τουριστική ανάπτυξη.  Στην όλη αυτή εγκληματική και άριστα μεθοδευμένη επιχείρηση συμμετέχουν πολύ ικανοί μαχητές όπως καταπατητές, εμπρηστές, βοηθούμενοι από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, ικανούς δικηγόρους, ενίοτε και από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και την Εκκλησία Όλοι αυτοί με τη συμβολή των κυβερνώντων και την ανοχή της κοινωνίας διαπράττουν επί δεκαετίες τώρα το διαρκές έγκλημα καταστροφής των δασών μας.  Αυτή είναι μια τακτική που εφαρμόσθηκε επανειλημμένα στην πράξη και πέτυχε, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου υπάρχουν 300.000 αυθαίρετες οικοδομές  και σ όλη την Ελλάδα. Ένα στρέμμα καταπατημένης έκτασης αξίζει σήμερα μέχρι και 1-2 εκ. Ευρώ. Κάντε μια επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό του Παρνασσού για να εκτιμήσετε την υφιστάμενη κατάσταση. Το κράτος είναι ανύπαρκτο. Οι παρανομούντες δεν τιμωρούνται.

Όσο θα εφαρμόζεται η δασική πολιτική που ασκείται εδώ και 30-40  χρόνια, τα δάση της Ελλάδας θα καίγονται, θα καταπατούνται και θα οικοπεδοποιούνται.

Εργαλεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος προστασίας των δασών μας είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Η επικύρωση με νόμο των δασικών χαρτών, οι οποίοι είναι έτοιμοι από το 1979.
  • Σύνταξη και επικύρωση με Νόμο του δασικού κτηματολογίου.
  • Σύνταξη και επικύρωση με Νόμο του εθνικού κτηματολογίου.
  • Η οργάνωση της Δασικής Υπηρεσίας.

 

Με τους δασικούς χάρτες θα γνωρίζουμε ποια έκταση είναι δασική ή χορτολιβαδική, και ποια είναι δάσος. Με το δασικό και το εθνικό κτηματολόγιο θα γνωρίζουμε σε ποιόν ανήκει η οποιαδήποτε έκταση. Τότε  θα αποτρέπονται οι εμπρησμοί, θα αποκλείονται οι παράνομες ενέργειες αλλαγής χρήσεως γης και οι οικοπεδοποιήσεις, ενώ παράλληλα θα μπορεί να εφαρμοσθεί μια πολιτική χωροταξικού σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Την πλήρη ευθύνη για την συνέχιση της δασοκτόνου δασικής πολιτικής  την έχουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Γιατί άραγε επί 30 και 40 χρόνια τώρα δεν επικυρώθηκαν δασικοί χάρτες? Γιατί δεν συντάχθηκε το δασικό και το εθνικό κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα να είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη χωρίς κτηματολόγιο. Η απάντηση είναι απλή: Οι εκάστοτε κυβερνώντες ή ήταν ανίκανοι να το υλοποιήσουν (πράγμα απίθανο) ή δεν ήθελαν διότι εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν  συμφέροντα όσων κερδίζουν από την εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής. Με λίγα λόγια είναι τα ίδια τα κόμματα εξουσίας υπεύθυνα, είναι οι ηθικοί αυτουργοί για την τεράστια συμφορά και βαρβαρότητα που δέρνει τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια με τις καταστροφές των δασών και του περιβάλλοντος.

 

Κάποια ακόμη αποκαλυπτικά στοιχεία:

Το εθνικό κτηματολόγιο ήταν <το μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα του ΠΑΣΟΚ>. Το έργο αυτό εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο σκάνδαλο που διέσυρε τη χώρα μας διεθνώς.

Η σημερινή Κυβέρνηση προσπάθησε πρόσφατα να αναθεωρήσει το άρθρο 24 του Συντάγματος που αφορά τα δάση και να πετύχει τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους – δασικών εκτάσεων. Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση αντέδρασε, όπως και τα άλλα κόμματα, αλλά και παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος. Η προσπάθεια απέτυχε. Το ίδιο ακριβώς σενάριο αλλά με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αντιπολίτευση τη ΝΔ, είχε επαναληφθεί το 2001. Τρανή απόδειξη ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν την ίδια πολιτική στο θέμα αυτό και με περίσσευμα υποκρισίας την εφαρμόζουν.

Η Δασική Υπηρεσία ήταν μέχρι τις αρχές  του 80 οργανωμένη και με τεράστιο έργο, το οποίο κάποτε πρέπει να παρουσιασθεί στον Ελληνικό λαό. Την Υπηρεσία αυτή συρρίκνωσαν, την αποδεκάτισαν και τη μετέτρεψαν σε Υπηρεσία σφραγίδα. Κατάργησαν την Κρατική Εκμετάλλευση των δημόσιων δασών, των οποίων τη διαχείριση  παρέδωσαν στους δασικούς  συνεταιρισμούς, τους οποίους μετέτρεψαν σε εμπόρους. Μείωσαν σταδιακά μέχρι μηδενισμού τις πιστώσεις για τα δάση (0,03 εκ. Ευρώ ανά Δασαρχείο), σταματώντας στην ουσία τη διαχείριση του δάσους, το οποίο  μετατρέπεται έτσι  σε πυριτιδαποθήκη. Υποβάθμισαν τη δασική έρευνα. Τις αρμοδιότητες της Δασικής Υπηρεσίας τις μοίρασαν σε διάφορα Υπουργεία. Ενώ οι Δασικοί υπάλληλοι και οι δραστηριότητες συνεχώς μειώνονται, ιδρύονται συνεχώς Δασολογικές Σχολές που παράγουν ανέργους αποφοίτους.

Ποιος είναι σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός για τα δάση? Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι υπεύθυνος για τα δάση και το περιβάλλον ο Υπουργός Χωροταξίας και Δημοσίων έργων. Η μόνη πράξη του κ. Υπουργού Γεωργίας ‘’υπευθύνου’’ για τα δάση ήταν η πολύ πρόσφατη κατάθεση σχεδίου Νόμου, με τον οποίο προεκλογικά θα νομιμοποιούνταν τα αυθαίρετα κτίσματα μέσα στα δάση.

 

Είναι περιττά τα κροκοδείλια δάκρυα από την πλευρά των υπευθύνων κάθε φορά που καίγονται τα δάση μας και χάνονται άνθρωποι. Συνυπεύθυνοι όμως στο έγκλημα που διαπράττεται συνεχώς είναι και όσοι από μας  στηρίζουν ή ανέχονται τη συγκεκριμένη πολιτική, γιατί: <<Το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι.>>

1-9-2007

Ιωάννης Κακαράς, Διδάκτωρ Δασολογίας, Καθηγητής ΤΕΙ τηλ. 6947-300591

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δρ Ι. Κακαρά . ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΔΑΥΛΟΣ" ΣΕΛ. 21251 " Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ  ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΟΙ.  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΝ , ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ κλπ ΠΟΥ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΓΥΣ).....ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ "ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ" ΕΧΟΥΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΓΥΣ"(Ν. Νταιλιάνα εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΞΕΙ ΤΗ ΓΥΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ , ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ (=ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ  ΝΑ ΚΥΡΙΕΥΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΡΙΞΤΕ ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ


{backbutton}