logo

fb youtube rss

Σύνδεση

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΆΠΗ και μόνο ΑΓΆΠΗ Του Κωνσταντίνου Gr

Ζούμε σε μια εποχή πολύ παράξενη. Τα πάντα αλλάζουν γύρω μας και αυτά που ξέραμε μέχρι εχτές για σίγουρα και αναλλοίωτα σήμερα γίνονται πεπερασμένα και άνευ αξίας. Τα πάντα αλλάζουν εκτός της ανθρώπινης ευπιστίας σε θέματα θρησκευτικά. Πράγματι είναι εκπληκτικό! Είναι, ίσος, το μόνο που δεν έχει αλλάξει τώρα και αιώνες. Εντύπωση προκαλεί το με πόση βεβαιότητα έχουν προσκολληθεί οι άνθρωποι σε αυτό το θέμα και δεν εννοούν με τίποτα να σκεφτούν κάπως ελεύθερα και προσωπικά.
Συζητώντας πολλές φορές ακούω, την με πολύ αφελή πεποίθηση στερεότυπη φράση < ο Θεός μας είναι αγάπη> χωρίς ποτέ αυτοί οι άνθρωποι να σκεφτούν πάνω σε αυτό που λένε ή να προβληματιστούν αν πράγματι είναι έτσι. Απλά τους το είπαν άλλοι και με την αφελή ευπιστία τους το παπαγαλίζουν σίγουροι ότι αποδίδουν την αλήθεια χωρίς να κουράσουν το μυαλό τους με σκέψεις. Ποτέ δεν κουράστηκαν για να σκεφτούν πόση πολύ αγάπη χρειάζεται για να ξεριζωθεί μια υπάρχουσα βαθιά ριζωμένη θρησκεία χιλιετιών από την συνείδηση λαών και να ριζωθεί μια καινούρια.
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να εκπονηθούν επαίσχυντοι αυτοκρατορικοί νόμοι για να καταστραφούν βιαίως εκ θεμελίων όλοι οι τόποι της παλαιάς λατρείας και πάνω τους να χτιστούν οι νέοι!
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να βασανιστούν φρικτά και να θανατωθούν όλοι, κυριολεκτικά όλοι, οι πιστοί της παλαιάς θρησκείας, οι αλλόθρησκοι, οι αιρετικοί ή να καούν ζωντανοί τελετουργικά!
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να καταστραφεί πολιτισμός εκατοντάδων χρόνω και να ταφούν ολόκληροι λαοί στον τάφο του σκοταδισμού για χιλιετίες!
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να εξαλειφθεί το μέγα έγκλημα και αμαρτία της Γνώσης και Λογικής!
Μα τόση αγάπη..................
Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια θα ξυπνήσει και πάλι ο <Θεός αγάπη> με καινούριες ιδέες, αυτή την φορά από καινούριους φορείς, με καινούριες φρικαλεότητες ίσος χειρότερες των προηγουμένων. Εύχομαι να έχω φύγει και να μην το ζήσω.
Λυπάμαι τους απογόνους μας.

 

Μ. Καλόπουλος:

Φίλε Κωνσταντίνε είναι ακριβώς όπως τα λες... και λίγα λες! Συχνά παρομοιάζω την χριστιανική αγάπη με υλικό για καμουφλάζ παγίδων. Μια παγίδα στήνεται πάντα προσφέροντας το κατάλληλο γεύμα ή περιβάλλον του υποψήφιου θύματος της. Έτσι και οι σωτηριο-θηρευτές χρησιμοποιούν άφθονη βιτρίνα αγάπης, και πίσω ή κάτω απ' αυτήν καραδοκεί ο σωματικός... ή χειρότερα ο πνευματικός αφανισμός των αφελών της Γης.

Ένα απόσπασμα από τα ιερά τους κείμενα δείχνει καθαρά τον τρόπο της σκέψης τους:

«Κύριλλου αγιότατου επισκόπου... Πάσα η γραφή (η εβραϊκή Βίβλος) είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος... και ότι ο θεός προείπε αυτό είναι πάντων σωτήριον... ο δια του πανσόφου Μωυσέως προσταχθείς νόμος παραγγέλνει «Μη έχεις άλλους θεούς πλην εμού», δια τούτο και ο θεσπέσιος Μωυσής στους εξ’ αίματος Ισραηλίτες παράγγειλε, να φυλάγουν τις εντολές αυτές και να αφανίζουν από προσώπου γης όλους τους τόπους στους οποίους λάτρευσαν εκεί τα έθνη τους θεούς τους. «Στα όρη τα ψηλά και στους λόφους και υποκάτω παντός δένδρου δασούς, κατασκάψτε τους βωμούς αυτών και συντρίψτε τις (λατρευτικές) στήλες αυτών. Κατακόψετε τα (ιερά) άλση τους και τα γλυπτά των θεών αυτών κατακάψτε με πυρ και αφανίστε το όνομα αυτών εκ του τόπου εκείνου».

Αυτά τότε στο άγριο Ισραήλ που δεν ήξερε από αγάπη! Δείτε όμως και τη συνέχεια: «Ακριβώς έτσι είναι πρέπον τον εξ απάτης Ελληνικής προς το της αληθείας να μετακινείτε φως, (προσέξτε με πόση αγάπη θα γίνει αυτή ή προς την σωτηρία μετακίνηση!), δια Μωυσέως προστάζοντα είδωλα και ναούς μαζί να κατακάψετε ανασκάπτοντας τουςβωμούς και κατακόβοντας τα άλση, ώστε καμιάς δικής τους βδελιρότητας να μην απομείνει λείψανο, κερδίζοντας έτσι μερίδιο στην δόξα».

Πραγματικός άγιος... αυτός ο Κύριλλος! Και συνεχίζει με απερίγραπτη... αγάπη: «Εμείς δε στις θεϊκές αυτές εντολές εμπιστευόμενοι τον νουν μας, δεν θα αμελήσουμε και ούτε θα βραδύνουμε, αλλά με ακρίβεια μάλλον δε και φιλογρηγορούντες της αληθείας το αξιοθαύμαστο κάλος με χαρά θα κυνηγούμε και όλο ένα περισσότερο θα σπουδάζουμε το πως ο θεός την ανατροπή της πλάνης και τον φωτισμό του σκότους δια του Μωσαϊκού νόμου μας παρέδωσε... για δε τους ακάθαρτους δαίμονες ο νόμος (του Μωυσέως), σκιά των μελλόντων είναι... διότι γεννούν οι σκιές την αλήθεια, καθώς προείπε και ο θεσπέσιος Μωυσής»!!! γ΄συνοδου κατα νεστοριου - επιστολη κυριλλου προσ ακακιον (1,4,41)

Αυτός ήταν ο τιμώμενος ολόκληρο το 1998 Κύριλλος! Ή μάλλον ο άγιος Κύριλλος!!! Του οποίου το κατεδαφιστικό παραλήρημα κατά των Ελλήνων δεν έχει πραγματικά το όμοιό του!

Τελικά όμως να κάτι που ο άγριος Κύριλλος, μας το λέει καλύτερα απ’ όλες μας τις διατυπώσεις! Η Παλαιά Διαθήκη είναι παρακαταθήκη από πολλές χρήσιμες «σκιές»...!

Τι είναι αυτές οι «σκιές»;

Να σας εξηγήσω... όταν λοιπόν έχετε κουραστεί να μιλάτε για αγάπη και κανένας δεν σας δίνει σημασία και ούτε τη γη του σας παραχωρεί, ούτε τα προνόμια του σας παραδίδει... τότε και σεις (σύμφωνα με την χριστιανική οδηγία του Κυρίλλου), απ΄ την Καινή Διαθήκη που βρισκόσαστε, απλώνετε το χέρι σας, έτσι απλά, δίπλα προς τις σκιές (πληγές) της Παλαιάς, αρπάζετε ότι "σκιά" βρεθεί μπροστά σας, και χτυπώντας τον κατακέφαλα ρίχνετε ανάσκελα οποίον αντιστέκεται στις ευγενικές σας προθέσεις!

Αμέσως μετά, δηλαδή τώρα που σας πρόσεξε και είναι όλος δικός σας, μπορείτε να τον μετακινήσετε (τραβώντας τον προσεκτικά και με αγάπη απ’ τα ποδιά), προς το φως της αληθείας! Τώρα που όλα τακτοποιήθηκαν, με τον χριστιανικότερο τρόπο, μπορείτε να αφήσετε πάλι πίσω στην θέση τους τις χρήσιμες βαριές "σκιές" της Παλιάς Διαθήκης... και συνεχίσετε να μιλάτε για νεοδιαθηκική αγάπη! Συγχαρητήρια, έχετε μετακινήσει επιτυχώς έναν δαιμονισμένο προς το φως της αληθείας!

Να λοιπόν που όλα χρειάζονται! Καλή είναι η Καινή Διαθήκη, αλλά ας είναι από κοντά και η Παλαιά που έχει όλες τις χρήσιμες"σκιές" του... αρχαιο-χαλδαιικού κόσμου.

Μπόλικη λοιπόν βιτρινάτη αγάπη και στο βάθος... σκιές... πολλές σκιές!

Φαίνεται λοιπόν ότι με μια βαριά παλαιοδιαθηκική "σκιά" στο χέρι, μπορούσες κάποτε να σπάσεις άνετα το κεφάλι των αλλοδόξων, φωνάζοντας «αγάπη», «φως», «σωτηρία» και μετά, όχι μόνο να μην αποβάλλεσαι από την θρησκεία της αγάπης, αλλά να αξιώνεσαι και ετήσιων τιμών! Ακριβώς έτσι έγινε με τον εν λόγω Κύριλλο!

Βλέπετε γιατί τελικά όλη η εβραϊκή γραφή είναι οπωσδήποτε θεόπνευστη και ωφέλιμη! Σκέφτεστε τι θα γλιτώναμε... αν δεν ήταν τόσο πολύ "ωφέλιμη" και τόσο χαριτωμένα ή μάλλον δυναμικά θεόπνευστη;!

Δεν εξηγείται λοιπόν φυσιολογικά, πως μπορούν οι Έλληνες σήμερα να θεωρούν άξιο ετήσιων τιμών, έναν άνθρωπο που όχι μόνο κατακομμάτιασε την Υπατία... αλλά με τέτοια κακόψυχη εντολή παραγγέλνει την μαζική πυρπόληση, καταστροφή και κατασυντριβή των ναών και όλων των ιερών τόπων της αρχαίας Ελλάδος, που ας σημειωθεί οι περισσότεροι είχαν ήδη μετατραπεί σε φυλακτήρια γνώσης, βιβλιοθήκες και ουσιαστικά θεραπευτήρια ψυχών και σωμάτων!

Ακούσαμε μάλιστα και τόσα απανωτά εγκώμια για την ζωή και το έργο του, που προς στιγμή μπερδευτήκαμε νομίζοντας ότι επρόκειτο πράγματι για κάποιον άλλον Κύριλλο... λίγο καλύτερο απο δαύτον!

Μ. Καλόπουλος