logo

fb youtube rss

Σύνδεση

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΛΑΘΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ", ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ Ή ΝΑ "ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ" ΤΙΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (8-2-06) ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ .

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ !!! ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΙΕΟΥ !!!

http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/anak20070912b.php

 

 

Ο όρος FYROM σημαίνει FORMER YUGOSLAVIAΝ REPUBLIC OF MACEDONIA ,οπερ μεταφραζόμενο σε

ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Οι Σκοπιανοί αφήρεσαν το "Πρώην Γιουγκοσλαβική" και κράτησαν το "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

Αυτό δηλαδή που ζητούσαν τους το δώσαμε και τώρα δεν ενδιαφέρονται για νέο όνομα διότι το έχουν με την ενδιάμεση συμφωνία που τους χαρίσαμε.

Αν όμως τους είχαμε ονομάσει VARDASKA δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτή την ατιμία. Επομένως εμείς τους ανοίξαμε σκοπίμως την πόρτα .

PLEASE: Check the HEC bookstore at http://www.greece.org - Top Banner by HEC

ΝΙΚΟΣ  ΜΑΡΤΗΣ

Τέως Υπουργός

Πρόεδρος  "Μακεδονικής  Εστίας"

Καισαρείας  8  -  115 27  Αθήνα

210 77 78 800   -  210 62 04 826

 

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

«Είναι αδιανόητο μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου να νομιμοποιηθεί ιστορικά η επιδίωξη Στάλιν και Τίτο να ελέγξουν το Αιγαίο, αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα».

Η ανωτέρω αποκαλυπτική θέση περιέχεται στην από 3 Ιανουαρίου 1992 επιστολή του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας του Μακεδόνα Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τους ομολόγους του.

Άμεση με την αναγγελία από τον Τίτο την 4η Αύγουστου 1944 σε Σερβικό έδαφος, της ιδρύσεως της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας Μακεδονίας, ήταν η αντίδραση των Αμερικανών, που γνώριζαν τις επιδιώξεις της Κομιντέρν και των Βαλκανικών Κομμουνιστικών Κομμάτων, τα οποία από το 1924 αποφάσισαν στη Μόσχα να ανεξαρτητοποιήσουν Μακεδονία και Θράκη, προς έλεγχο του Αιγαίου, οπότε με τα πανίσχυρα Κομμουνιστικά Κόμματα της Ιταλίας, της Γαλλίας και κατεστραμμένη τη Γερμανία, η Κομουνιστικοποίηση αρχικά της Ευρώπης, ήταν εύκολος στόχος.

Ο Στεττίνιους, Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., δια της υπ’ αριθ. 268014/26.11.44 εγκυκλίου του προς τους Πρέσβεις και Προξένους των ΗΠΑ, κατήγγειλε ως δημαγωγία την αναγγελία ιδρύσεως «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στρεφόμενης κατά της Ελλάδος και έμμεσα πληροφορούσε τους δημοκρατικούς λαούς για τις επεκτατικές επιδιώξεις της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος Τρούμαν στην ομιλία του στο Κογκρέσο το 1947, αποκάλυψε και ανέτρεψε τα σχέδια Στάλιν και Τίτο με το «Δόγμα Τρούμαν».

Κατόπιν της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Μακεδόνα Καραμανλή, την 3.1.1992 στους ομολόγους του και με την δήλωσή του ότι οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι Σλάβοι, Αλβανοί, Τούρκοι, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τους Μακεδόνες, το αρμόδιο Συμβούλιο Κορυφής της Λισσαβώνας αποφάσισε τον Ιούνιο του 1992 την αναγνώριση των Σκοπίων, υπό τον όρο ότι δεν θα έχει τη λέξη «Μακεδονία».

Το 1949 ο Τίτο, πανίσχυρος στη Βαλκανική, αποσύρθηκε από το σοβιετικό μπλοκ. Ήδη από τον Σεπτέμβριο 1944, μετά την αποχώρηση Γερμανών και Βουλγάρων από τα Σκόπια,  ο Τίτο εισήλθε στα Σκόπια και μετονόμασε την Νότιο Σερβία (Βαρντάσκα) σε «Μακεδονία» και τα Σκόπια σε πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αποδυναμώνοντας έτσι, ως Κροάτης, τη Σερβία.

Όταν ο Στάλιν ζήτησε από βουλγαρική αντιπροσωπεία (Otesten Venetnik 19 Ιουνίου 1946) την «ανεξαρτητοποίηση» του ΠΙΡΙΝ, οι Βούλγαροι απάντησαν ότι δεν έχουν Μακεδονική συνείδηση και ο Στάλιν τους αντέτεινε: «Τι σημασία έχει; Το 1917 δεν υπήρχε έθνος Λευκορώσων. Το δημιουργήσαμε και ουδείς σήμερα αντιδρά».

Ο Τίτο, μιμούμενος τον Στάλιν, κατασκεύασε έκτοτε το ψευδομακεδονικό έθνος, το οποίο ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ζέλεφ χαρακτήρισε «έγκλημα Τίτο και Στάλιν», ο δε Τζαφέρι Πρόεδρος των Αλβανών των Σκοπίων κορόιδευε τον Γκλιγκόρωφ λέγοντας ότι ο Μακεδονισμός του είναι μύθος και πλαστογραφεί την ιστορία των γειτόνων του.

Οι Πρέσβεις των ξένων χωρών και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, που είχαν εντολή να βοηθήσουν τον Τίτο, δέχτηκαν ως ανιστόρητοι κατά Κίσιγκερ, την πλαστογραφημένη ιστορία της Μακεδονίας των Σκοπιανών, με συνέπεια ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία Σκάλνον το 1985, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων να δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν το «Μακεδονικό Έθνος».

Κατήγγειλα τον κ. Σκάλνον στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Σουλτς, για την αντίθετη προς την Αμερικανική πολιτική στάση του κ. Σκάλνον. Ο κ. Σουλτς, διάβασε το βιβλίο μου «Η Πλαστο-γράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας» και μου έγραψε ότι διέθεσα και χρόνο και σκέψη γι’ αυτό. Ο κ. Σουλτς  διαβίβασε το βιβλίο μου στο State Department για περαιτέρω αξιοποίηση, αλλά δεν πληροφορήθηκα τι απέγινε.

Είναι γνωστές οι θέσεις των Προέδρων Μπους. Το 1991 ο πατέρας Μπους κατά τη διάρκεια της εδώ επίσκεψής του, επαίνεσε την Ελλάδα, ότι μόνη στην Ευρώπη σταμάτησε το Σοβιετικό επεκτατισμό και δήλωσε δύο φορές, όπως δήλωσε και ο σημερινός Πρόεδρος το 2004, ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν το 1947 το Βερολίνο και την Ελλάδα να μείνουν ελεύθερες.

Οι φιλοσκοπιανές θέσεις κύκλων του State Department και η επί δεκαετίες, όπως προανέφερα, εμφάνιση ομόσπονδου «Κράτους Μακεδονίας» από τους Σκοπιανούς και τους ανιστόρητους συμπαραστάτες τους, συνετέλεσαν στο να αποκαλούν σήμερα πολλά κράτη τη δημοκρατία αυτή «Μακεδονία».

Η υπόμνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τα κραυγάζοντα την ιστορική αλήθεια μάρμαρα της Μακεδονίας, υποχρεώνουν όσους σέβονται την ιστορική αλήθεια να καταγγείλουν το ψευδομακεδονικό έθνος των Σκοπίων.

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι η αρμόδια Διεύθυνση για την διεύρυνση της Ε.Ε. είχε και έχει, προς διαφύλαξη του κύρους της Ε.Ε., ηθική και νομική υποχρέωση να καλέσει τους Ευρωβουλευτές και τους Βουλευτές των Σκοπίων, που είναι αρμόδιοι για την διεύρυνση, να επισκεφτούν το Εθνικό Κέντρο Ερευνών των Αθηνών για να δουν τις χιλιάδες των Ελληνικών επιγραφών της Μακεδονίας, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Μακεδονίας και των Σκοπίων, όπως έπραξε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Γαλλίας Μιττεράν και πολλοί άλλοι.

Γιατί ουδείς δημοκράτης δικαιούται να δώσει ιστορική νομιμότητα στην πρωτοφανή απάτη Στάλιν και Τίτο.


{backbutton}