logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Υγεία – Διατροφή

 

Τι τρώμε; Κατσαρίδες, πριονίδι ξύλου, υγρό από ουροδόχο κύστη ψαριών

Αδιανόητες καταγγελίες για τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης που φτάνουν στο τραπέζι μας από τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ.
 
Tου Χριστόφορου Παπαδάκη - Πηγή: Νέα Κρήτη
 
Μια κόκκινη χρωστική από καβουρδισμένες... κατσαρίδες και όχι μόνο... Παγωτά με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα... Πατατάκια με καθαριστικό μπάνιου... Μπίρες με υγρό που έχει αφαιρεθεί από την ουροδόχο κύστη των ψαριών... Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής!
 
Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα; Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός. 
 
Στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!
 
«Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με ζάχαρη όση η κόκα-κόλα, χρωστική κόκκινη από καβουρδισμένες κατσαρίδες, παγωτά με βανίλια ή φράουλα με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, σοκολατούχο γάλα με καβουρδισμένο ξυλοπολτό, πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου»...
 
Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα προς την εφημερίδα  Νέα Κρήτη συνεχίζεται: «Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπίρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δε θα έπρεπε να ξέρει;», διερωτάται ο Νίκος Κατσαρός... Εύλογη η απάντηση, βέβαια.
 
 
Ας μιλήσουμε για κρέας
 
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Νίκος Κατσαρός στο κρέας... «Για να ανακυκλωθούν και να πωληθούν κομμάτια κρέατος που περισσεύουν, τα ενώνουν με μια κόλλα, εννοώ μια χημική ουσία, την τρανσγλουταμινάση, με την οποία συγκολλούν κομμάτια κρέατος και τα πωλούν ως ενιαία κομμάτια μπον-φιλέ, μπριζόλα κ.λπ. Οι Αρχές βεβαιώνουν ότι η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής. Την επόμενη φορά ψωνίζετε κρέας από τον κρεοπώλη και επιλέγετε το τμήμα του σφάγειου που προτιμάτε».
 
Όσο για το κέτσαπ, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αναφέρει: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κέτσαπ περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, σχεδόν όση και η κόκα-κόλα. Το αναφέρω αυτό διότι λίγοι διαβάζουν την ετικέτα στο κέτσαπ».
 
Αλλά ακόμα και το τριμμένο τυρί... «Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας».
 
Από τον πρωκτικό αδένα κάστορα
 
Κι εδώ είναι το πιο... “ωραίο”...
 
«Για την παρασκευή παγωτού βανίλια ή φράουλα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το castoreum, μία κιτρινωπή έκκριση από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα περισσότερα παγωτά φρούτων, που η γεύση τους δεν προέρχεται από το φρούτο αλλά από άλλα συστατικά, που καμία σχέση δεν έχουν με το φρούτο. Ο καταναλωτής δεν έπρεπε να γνωρίζει;».
 
Τι είναι όμως η κοχενίλη; 
 
«Η κοχενίλη είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται από θηλυκά έντομα είδους σκαθαριού, αφού προηγουμένως ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία. Η ειρωνεία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι ότι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι, καθόσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό, αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη. Έτσι, ένας χορτοφάγος μπορεί να φάει μέχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια, χωρίς να το γνωρίζει. Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες κ.λπ.), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά, ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο χρώμα ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα»...
 
Και σε ό,τι αφορά το κρέας, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει: «Για το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα υπάρχει μια σειρά εξωτικών χρωστικών που χρησιμοποιούνται. Πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν πρόεδρος στον ΕΦΕΤ, αποσύρθηκε μια κόκκινη χρωστική, η Red 2G, Ε128, που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια, ζαμπόν και κάθε είδους κρεατοσκευάσματα, διότι ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις».
 
Για το σοκολατούχο γάλα, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει ότι «προκειμένου να μην πήζει το γάλα, οι παραγωγοί σοκολατούχου γάλακτος προσθέτουν κυτταρίνη, δηλαδή ξυλοπολτό. Ο συγκεκριμένος ξυλοπολτός δίνει επίσης το χαρακτηριστικό σοκολατούχο χρώμα».
 
Αλλά έχουμε και συνέχεια... «Η σος μπάρμπεκιου παρασκευάζεται ως εξής: Καίγονται πριονίδια και στη συνέχεια προστίθενται νερό και φυτικό λάδι. Η καπνιστή γεύση που έχουν κάποιες τροφές προέρχεται από αυτή τη διαδικασία και χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη ξύλου».
 
Αλλά ακόμα και στο ψωμί...
 
«Το ψωμί στα πολυκαταστήματα περιέχει ως συντηρητικό ένα αμινοξύ, την L-κυστεΐνη, που προέρχεται από τα μαλλιά μας. Προτιμάτε το φρέσκο ψωμί της ημέρας από τον φούρνο της γειτονιάς», αναφέρει ακόμη ο Νίκος Κατσαρός, με την επισήμανση πως «έπεται και συνέχεια»...
 
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
 
«Είναι διαχρονικό το έγκλημα»
 
Τα στοιχεία αυτά σχολιάζει από την πλευρά του ο παιδοχειρουργός και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου σε θέματα περιβάλλοντος Δημήτρης Πετράκης.
 
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 2,7 εκατομμύρια ζωές ετησίως», τονίζει ο κ. Πετράκης.
 
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πετράκη, ο FAO το 2012 αναλύει ότι οι κίνδυνοι υγείας των ανθρώπων από τη διατροφή των ζώων προέρχεται από:
 
- Χημικές ουσίες: διοξίνες, διβεζοφουράνια, αρωματικοί υδρογονάνθρακες και πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs). 
 
- Μυκοτοξίνες: Aflatoxin B1, ochratoxin A, zearalenone, fumonisin B1, eoxinivalenol, T-2 και HT-2. 
 
- Μέταλλα: Αρσενικό (ψάρια και θαλασσινά), κάδμιο (όστρακα, φρούτα, αβγά, κρέας), μόλυβδος (κόκκαλα, εγκέφαλος, νεφρά), υδράργυρος (θαλασσινά). 
 
- Κτηνιατρικά φάρμακα: χλωραμφενικόλη/νιτροφουράνια σε γαρίδες, σκόνη γάλακτος, αντιβιοτικά στη διαδικασία ζύμωσης σπόρων για παραγωγή οινοπνεύματος, φαινυλβουταζόνη ως αντιφλεγμονώδες. Το 2011 πουλήθηκαν 8.481 τόνοι αντιβιοτικών για χρήση στην κτηνοτροφία, σε σύνολο 25 χωρών της Ε.Ε.
 
- Οργανοχλωρίνες, φυτοφάρμακα: Το 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας σόγιας (κυρίως μεταλλαγμένης) προορίζεται για ζωοτροφή των ζώων που απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού και χημικών φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων (Greenpeace).
 
Μόλυνση χορτονομών, ζωοτροφών και βοσκοτόπων, ζωικά και φυτικά πρωτεϊνικά γεύματα που δίνονται απευθείας σε ζώα.
 
- Μικρόβια: Βρουκέλλα, σαλμονέλα, ενδοπαράσιτα (εχινόκοκκος, τοξόπλασμα, κυστίκερκος, τριχινέλλα) και τοξικά φυτά»...

 

Γάλιο-απαρίνη ή κολλιτσίδα ιδανικό διεγερτικό του λεμφικού συστήματος

Γάλιο-απαρίνη ή κολλιτσίδα ιδανικό διεγερτικό του λεμφικού συστήματος

γάλιο ή απαρίνη-το φιλάνθρωπο φυτό του Διοσκουρίδη Γάλιο-απαρίνη ή κολλιτσίδα ιδανικό διεγερτικό του λεμφικού συστήματος

γάλιο ή galium aparine
ή και
-κολλιτσίδα
-αγριορίζαρο
-καβαλλαριά
-ασπράγκαθο
-χηνόχορτο
-βατόχορτο
για το Διοσκουρίδη
-απαρίνη
ή και
-αμπελόκαρπο
-ομφαλόκαρπο
και βέβαια
“φιλάνθρωπον” που απορρέει από
την ιδιότητα του να κολλάει πάνω σε όποιον και σε ότι απλά και μόνο το αγγίζει για να δείξει την αγάπη του για την ανθρωπότητα…

“ἀπαρίνη, οἱ δέ ἀμπελόκαρπον, οι δέ ὀμφαλόκαρπον καλοῦσιν, οἱ δέ φιλάνθρωπον”

μας λέει ο Διοσκουρίδης
αλλά και
“aparine” χάρη σε αυτήν του την συνήθεια
ενώ
οι Γάλλοι το ονομάζουν «caillelait» δηλαδή το φυτό πού «πήζει το γάλα»
διότι το χρησιμοποιούν για να πήξουν το γάλα κατά την παραγωγή τυριού

άλλες ονοµασίες µε τις οποίες είναι γνωστό το φυτό διεθνώς είναι
cleavers
galium και
goosegrass

το γάλιο είναι

ποώδες φυτό
δικοτυλήδονο
της οικογένειας των Ρουβιιδών- rubiaceae
προτιμά τα υγρά μέρη και αφθονεί στη φύση…
έχει ύψος 20 – 50 εκ.και είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά των ζώων -τα άλογα
οι αγελάδες και
τα πρόβατα το τρώνε με μεγάλη ευχαρίστηση όπως επίσης οι χήνες και οι πάπιες…
το βρίσκουμε στην Ευρώπη
στην Βόρεια Αμερική
και
στις περισσότερες εύκρατες περιοχές καθώς
και στην Αυστραλία
στην Ελλάδα είναι γνωστά περίπου 40 είδη

galio-aparini-i-kollitsida-idaniko-diegertiko-tou-lemfikou-systimatosέχει βλαστό τριχωτό και φύλλα γραμμοειδή
τα λουλούδια του βγαίνουν από την άνοιξη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού
έχουν λευκό χρώμα και

τα συλλέγουμε από το Μάιο μέχρι και τον Ιούνιο για να τα χρησιμοποιήσουμε φρέσκα ή για να τα αποξηράνουμε για μελλοντική χρήση…
τα φύλλα και οι βλαστοί του συλλέγονται πριν την ανθοφορία και αποξηραίνονται στη σκιά – και αυτά- για μελλοντική χρήση…
οι σπόροι του είναι σκληροί
στρογγυλοί ελαφρώς κοίλοι στη μέση σαν να έχουν αφαλό μας λέει ο Διοσκουρίδης
και βέβαια

το γάλιο είναι εξαιρετικό σαν λαχανικό

οι φρέσκοι του βλαστοί
τα φρέσκα φύλλα και
οι ανθοκορφές βράζονται και τρώγονται όπως το σπανάκι
ή προστίθενται σε σαλάτες και σούπες
επίσης μπορεί να γίνει και φρέσκος χυμός

στη λαϊκή ιατρική το γάλιο έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες

για τη θεραπεία των δερματοπαθειών
και των προβλημάτων του λεμφικού συστήματος
ο Διοσκουρίδης στο τρίτο βιβλίο του “του περί ύλης ιατρικής” αναφέρει πως
αν το βότανο γίνει κατάπλασμα με λαρδί- ὀξιγγίῳ – διαλύει τα οιδήματα των αδένων του λαιμού…
Δείτε και Φτιάχνω καταπλάσματα με βότανα!

παραδοσιακά στην χώρα μας η κολλιτσίδα ήταν το βότανο που ο λαός χρησιμοποιούσε για την περιποίηση και την επούλωση

 • των πληγών
 • των ελκών και
 • των όγκων

ας δούμε όμως ποια συστατικά συνθέτουν την κολλιτσίδα-απαρίνη ή γάλιο
λοιπόν

το γάλιο περιέχει

# ιριδοειδή – βιοχημικές ουσίες οι οποίες
-αποβάλλουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες
-ελέγχουν την χοληστερίνη
-αυξάνουν την ενέργεια
-βοηθούν την υγεία της καρδιάς
-ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
-μειώνουν τις φλεγμονές
-αποτρέπουν την μετάλλαξη κυττάρων και
-βοηθούν την υγιή λειτουργία του μυαλού

# πολυφαινολικά οξέα

# ανθρακινόνες οι οποίες είναι
– ισχυρά παυσίπονα ενώ
– διαθέτουν και ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση

# σαπωνίνες

#γλυκοζίτες όπως asperulosidic acid και 10-deacetylasperulosidicacid

# φαινόλες όπως τανίνες οι οποίες έχουν
– ισχυρές στυπτικές
-αντισηπτικές και
αντιοξειδωτικές ιδιότητες και
-σημαντική αντικαρκινική δράση…

# γαλακτικό οξύ

# φλαβονοειδή και κουμαρίνες οι οποίες έχουν
– αντιμυκητιακή και
– αντιπηκτική δράση
αναλγητικές και
αντιφλεγμονώδεις δράσεις
-ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς και
– ισχυρές ιοκτόνες ιδιότητες κατά του ιού του έρπητα

# χλωροφύλλη με
ισχυρές αποτοξινωτικές ιδιότητες

# άμυλο και
οξέα
όπως
#citric acid- κιτρικό οξύ
# tannic acid-ταννικό οξύ
# galitannic acid
και
# rubichloric acid 

επίσης η ρίζα της απαρίνης περιέχει και
μια κόκκινη χρωστική ουσία…
όλα τα παραπάνω συστατικά καθιστούν την κολλιτσίδα-γάλιο ισχυρό φαρμακευτικό φυτό με όλα του τα μέρη χρήσιμα

και πάμε να δούμε τις ιδιότητες του

το γάλλιο έχει:

στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το γάλιο χρησιμοποιείται

1) για την αντιμετώπιση και θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού
διότι το γάλιο
είναι ένα πολύ αξιόπιστο διουρητικό βότανο
έτσι
α) χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν στο ουροποιητικό η άμμος και οι πέτρες
β) χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό ολόκληρου του ουροποιητικού συστήματος αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα προβλήματα τα προερχόμενα από τυχόν λοιμώξεις του και φλεγμονές
όπως
οι κυστίτιδες ή άλλες καταστάσεις που συνοδεύονται από πόνο

για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος συνδυάζεται με

α) althea officinalis
β) arctostaphylos
γ) borosma betulina – αγάθοσμος και
δ) zea mays -καλαμπόκι

2) για να ισχυροποιήσει και να θωρακίσει το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθούν

α) οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες
β) η βιταμίνη C
γ) η χλωροφύλλη και
δ) τα φλαβονοειδή που περιέχει

3) για να καθαρίσει το αίμα
να αποτοξινώνει τον οργανισμό
και ειδικά

και
να αποκαταστήσει τυχόν ανισορροπίες που αιτία τους είναι οι συσσωρευμένες τοξίνες του οργανισμού
όπως π.χ
α) σμηγματόρροια
β) έκζεμα
γ) ψωρίαση
δ) αρθρίτιδα

4) για τη θεραπεία των δερματικών προβλημάτων

έτσι ο φρέσκος χυμός γάλιου χρησιμοποιείται για πλύσεις

τα δε φρέσκα φύλλα του μπορούν να εφαρμοστούν σαν κατάπλασμα
για να σταματήσουν την αιμορραγία
να μειώσουν τη φλεγμονή
να επιταχύνουν την επούλωση και τη θεραπεία στα παραπάνω προβλήματα του δέρματος
για τις περιπτώσεις ανισορροπιών και προβλημάτων του δέρματος το γάλιο συνδυάζεται με
α) το αγριολάπαθο
β) το άρκτιο και
γ) την καλέντουλα  

5) για να μειώσει την πίεση του αίματος

6) ο φρέσκος του χυμός για τη θεραπεία του σκορβούτου

7) για τις νευρικές ανωμαλίες
και

άφησα τελευταία την σπουδαία δράση που έχει το γάλιο στο λεμφικό σύστημα

το λεμφικό μας σύστημα είναι ένα δίκτυο αγγείων του οργανισμού μας που μεταφέρει το επιπλέον υγρό των ιστών από αυτούς προς τη κυκλοφορία του αίματος
από τη στιγμή που το υγρό των ιστών του σώματος εισέρχεται σε ένα λεμφαγγείο ονομάζεται πια λέμφος
η λέμφος είναι δηλαδή σωματικό μεσοκυττάριο υγρό
αποτελείται από πλάσμα και ελεύθερα κύτταρα τα λεγόμενα λεμφοκύτταρα
και ποιος ο σκοπός του;
και τι χρειάζεται το λεμφικό σύστημα;
μα στο λεμφικό σύστημα βασίζεται το σώμα μας για την απομάκρυνση των τοξινών και των αποβλήτων τα οποία διοχετεύει στα ούρα ώστε να απομακρυνθούν από τον οργανισμό
και καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι συμβαίνει όταν το λεμφικό σύστημα δεν δουλεύει σωστά
όλες οι τοξίνες και ότι πρέπει να αποβληθεί συσσωρεύεται στον οργανισμό με τις τόσο καταστρεπτικές τους συνέπειες
και εδώ έρχεται να βοηθήσει η κολλιτσίδα – το γάλιο

8) οι ισχυρές ιδιότητες του το καθιστούν ιδανικό διεγερτικό του λεμφικού συστήματος και

το κατεξοχήν βότανο του λεμφικού συστήματος
είναι απαραίτητο για τη θεραπεία πολύ σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος του λεμφικού συστήματος…
ο φρέσκος του χυμός έχει χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά για τη θεραπεία ασθενειών του λεμφικού συστήματος όπως ο καρκίνος…

ο φρέσκος χυμός από τα νωπά και επίγεια τμήματά του

α) τονώνει το λεμφικό σύστημα
β) βοηθά στη σωστή λειτουργία του λεμφικού συστήματος
γ) βοηθά στις περιπτώσεις φλεγμονής των λεμφαδένων – λεµφαδενίτιδα -σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος
δ) στην αμυγδαλίτιδα
ε) στην αδενοειδίτιδα – μόλυνση των αδενοειδών εκβλαστήσεων – τα γνωστά μας κρεατάκια
στ) στη βρογχίτιδα
ζ) είναι ιδανικό στις περιπτώσεις κατακράτησης υγρών και
η) σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων του λεμφικού συστήματος από τα πιο ήπια μέχρι τα πιο σοβαρά όπως ο καρκίνος…

για το λεμφικό σύστημα το γάλιο συνδυάζεται άψογα με

α) τη φυτολάκκα
β) την εχινάτσια και
γ) την καλέντουλα
Δείτε ακόμη: Συνταγή Αποτοξίνωσης Λεμφικού Συστήματος & Καθαρισμού του Σώματος 
Αποτοξινώστε & βελτιώστε το λεμφικό σύστημα για σώμα ισορροπημένο

το γάλλιο εκτός από φαρμακευτικό-θεραπευτικό βότανο είναι και καλλυντικό

η κολλιτσίδα χρησιμοποιείται σε καλλυντικά για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος και
είναι άψογο αποσμητικό…

το έγχυμα του βοτάνου

α) καθαρίζει τη χροιά της επιδερμίδας
β) συσφίγγει το δέρμα
β) βοηθάει σε περιπτώσεις ηλιακών εγκαυμάτων και
γ) φακίδων
γ) έχει κατευναστική επίδραση σε περιπτώσεις αϋπνίας επιτρέποντας στον οργανισμό να έχει έναν ήσυχο και
ξεκούραστο ύπνο

άλλες δράσεις του και ιδιότητες του είναι:

α) το αφέψημα της ρίζας της είναι κόκκινο χάρη μιας κόκκινης χρωστικής ουσίας που περιέχει…
αυτός είναι και ο λόγος που παίρνουν μιά κόκκινη απόχρωση τα οστά των πουλιών που την τρώνε
β) το αποξηραμένο φυτό χρησιμοποιείται ως φιτίλι
β) βοηθάει σε περιπτώσεις πιτυρίδας 

γ) χρησιμοποιείται κατά του σκώρου
δ) οι μίσχοι του έχουν χρησιμοποιηθεί σαν ένα είδος κόσκινου για τη διήθηση υγρών ο Διοσκουρίδης μας λέει ότι οι βοσκοί το χρησιμοποιούσαν σαν σουρωτήρι για να σουρώνουν τις τρίχες από το γάλα

“χρῶνται δ’ αὐτῇ και οἱ ποιμένες ἀντί ἠθμοῦ ἐπί τοῦ γάλακτος προς ἔκλημψιν τῶν εν αύτῷ τριχών”

την ίδια δε χρήση μας αναφέρει και
ο Linnaeus από τους Σουηδούς αγρότες

ε) οι σπόροι της κολλιτσίδας δίνουν ένα από τα καλύτερα υποκατάστατα του καφέ
απλώς
ξηραίνοντάς τους και ψήνοντάς τους ελαφρά έχουμε ένα άριστο υποκατάστατο του καφέ

πως κάνουμε έγχυμα

το γάλιο το χρησιμοποιούμε φρέσκο ή αποξηραμένο…
για ένα ρόφημα με φρέσκο βότανο
μαζεύουμε περίπου 1 χούφτα φύλλα και κοτσάνια
τα τοποθετούμε σε μια τσαγιέρα με βραστό νερό
τα αφήνουμε να εμποτιστούν για πέντε με δέκα λεπτά
στη συνέχεια σουρώνουμε και πίνουμε το ρόφημά μας

για ένα έγχυμα με αποξηραμένο βότανο

σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ρίχνουμε δυό με τρεις κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε σκεπασμένο για δέκα με δεκαπέντε λεπτά
μπορούμε να πίνουμε τρεις φορές τη μέρα

πως κάνουμε κρύο διάβρεγμα

συγκεντρώνουμε μια χούφτα από κοτσάνια
φύλλα και
βλαστούς του βοτάνου
τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μπολ
προσθέτουμε κρύο νερό έτσι ώστε
να καλύπτει το βότανό μας και σκεπασμένο το αφήνουμε περίπου τέσσερις με πέντε ώρες
σουρώνουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά πατώντας με ένα πιρούνι και σερβίρουμε

πως κάνουμε φρέσκο χυμό

ο φρέσκος χυμός του γάλιου είναι το πιο θρεπτικό και ισχυρό ρόφημα του βοτάνου
για να παρασκευάσουμε φρέσκο χυμό χρειαζόμαστε

φύλλα
άνθη και
βλαστούς από φρέσκο βότανο τα οποία και
κάνουμε χυμό με την βοήθεια ενός αποχυμωτή ή με όποιο τρόπο εμείς μπορούμε να πάρουμε το χυμό του βοτάνου

από το φρέσκο χυμό του βοτάνου μπορούμε να πίνουμε ένα μικρό φλυτζανάκι την ημέρα
ως
τονωτικό
ή αποτοξινωτικό
~~~~~~~~~~~~~~~

# την κολλιτσίδα την βρίσκουμε σαν ξερό βότανο
και σαν βάμμα

# η χρήση της δεν παρουσιάζει παρενέργειες
# το βότανο πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
αυτές είναι οι πληροφορίες για το γάλιο-απαρίνη…
ένα ακόμη σπουδαίο βότανο στη μεγάλη βιβλιοθήκη της φύσης…
~~~~~~~~~~

Μην το μπερδέψετε με την άλλη… κολλιτσίδα: Άρκτιο-Κολλιτσίδα: Οδηγεί το σώμα σε κατάσταση ολοκλήρωσης & υγείας

botanologia.blogspot.gr

Φτιάξτε τα σπρέι που αφαιρούν τα φυτοφάρμακα από φρούτα-λαχανικά

Φτιάξτε τα σπρέι που αφαιρούν τα φυτοφάρμακα από φρούτα-λαχανικά

Ο μόνος τρόπος για να είστε απόλυτα σίγουροι ότι τρώτε πραγματικά οργανικά, βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι να ταξιδέψετε με χρονοκάψουλα έναν αιώνα πριν για να πάρετε γνήσιους σπόρους και έπειτα να ταξιδέψετε με διαστημόπλοιο για να τους φυτέψετε στον… Άρη. Φτιάξτε τα σπρέι που αφαιρούν τα φυτοφάρμακα από φρούτα-λαχανικά

Μιας και αυτό είναι και αδύνατο και δαπανηρό ας προτιμήσουμε τα βιολογικά και οργανικά προϊόντα που διατίθενται πλέον σε μεγάλη ποικιλία σε όλη τη χώρα.

Η διατροφική αξία των τροφίμων μας, πράγματι είναι πολύ χαμηλή πλέον: Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν!
Δείτε και Μάθε να ξεχωρίζεις τα βιολογικά προϊόντα: 10 μύθοι και αλήθειες

Αν αυτό είναι δύσκολο για οποιονδήποτε λόγο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω έξυπνη συνταγή που θα βοηθήσει να αποβληθεί ένα σημαντικό μέρος της ποσότητας των φυτοφαρμάκων που κουβαλούν τα γυαλιστερά και καλοσχηματισμένα φρούτα και λαχανικά του μανάβικου.

Φυσικά, αυτή η μέθοδος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την κατανάλωση πραγματικών βιολογικών προϊόντων αφού τα χημικά εισχωρούν μέχρι τον πυρήνα του φρούτου. Εντούτοις θα βοηθήσει να φύγει ένα σημαντικό μέρος το οποίο δεν αποβάλλεται μέσω του πλυσίματος.

Τα υλικά της συνταγής δεν είναι καινούργια αλλά η σύνθεσή της μπορεί να γίνει πολύ εύκολη και εύχρηστη με τον παρακάτω τρόπο. Ουσιαστικά, αντί να ρίχνουμε λεμόνι, ξύδι ή σόδα σε μια λεκάνη και να αφήνουμε τα φρούτα εκεί, μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα σπρέι και να τα ψεκάσουμε. 

Σπρέι με λεμόνι και σόδα

Υλικά

Σπρέι με ξύδι, σόδα και (προαιρετικά) εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Υλικά

 • 1 φλιτζάνι νερό 
 • 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι 
 • 2 κουταλιές της σούπας σόδα σε σκόνη 
 • Λίγες σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ 

Οδηγίες και για τις 2 περιπτώσεις

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τα φρούτα και τα λαχανικά και αφήστε τα για 15 – 20 λεπτά.
“Τροφή”: – Το ξύδι μπορεί να εξουδετερώσει τα περισσότερα από τα βακτήρια και τα φυτοφάρμακα που υπάρχουν σε νωπά τρόφιμα.

– Γενικά ο κανόνας είναι ότι πρέπει να επενδύσετε κάποιο χρόνο στην προετοιμασία του φαγητού σας για να προστατεύσετε την υγεία της οικογένειάς σας,. 

– Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά εποχής γιατί στα εκτός εποχής έχει γίνει κατά τεκμήριο μεγαλύτερη χρήση φυτοφαρμάκων.  
Δείτε πότε είναι πιο ασφαλές να καταναλώνετε και τι: Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους! 

Πηγή άρθρου: enallaktikidrasi.com

“Τροφή”: 

Όλα αυτά βέβαια, μπορούν να συμβούν υπό την προϋπόθεση ότι το νερό της βρύσης μας είναι και αυτό καθαρό και απαλλαγμένο από μικρόβια, βακτήρια, βαρέα μέταλλα και ένα σωρό ακόμη επιβαρυντικά και βλαβερά στοιχεία που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ φέρει: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα. 

Για να μην πούμε και για το χλώριο που όλοι γνωρίζουμε πως προστίθενται στο νεράκι μας, που αντί τελικά να μας αποτοξινώνει, όπως και είναι σκοπός του, μας δημιουργεί προβλήματα: Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων 

Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ασφαλή και οικονομική λύση για καθαρό νερό χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, όπως ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΆ ΚΑΤΆΛΟΙΠΑ, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού.

Προσφέρουμε στους φίλους μας, με ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και ευαισθησία, ένα εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο νερού απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.

Το φίλτρο που σας προτείνω φέρει διεθνείς πιστοποιήσεις και εγγυήσεις που ΔΕΝ φέρει, ΟΥΤΕ δύναται να φέρει ΚΑΝΕΝΑ άλλο φίλτρο πανελλαδικά και σας προκαλώ να το ψάξετε: 

Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ακόμη: Φυτοφάρμακα υγιεία και παιδική υγιεία. 

Τα φυτοφάρμακα αλλάζουν το φύλο; 

Εσείς, πόσο παραθείο φάγατε σήμερα;

 

frouta-ke-lahanika-stin-epohi-tous

Ιανουάριος

Αβοκάντο, ακτινίδια, αχλάδια, γκρέιπφρουτ, κυδώνια, μανταρίνια, μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, ρόδια.
Και: Καρότα, κάστανα, κουνουπίδια, κρεμμύδια (ξερά, φρέσκα), λάχανα, λεμόνια, μαϊντανός, μανιτάρια, μαρούλια, μπρόκολα, αντίδια, παντζάρια, πατάτες, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, δυόσμος, σπανάκι.
Δείτε ακόμη: Ιανουάριος στο αγρόκτημα!

Φεβρουάριος

Αβοκάντο, αχλάδια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, μπανάνες, πορτοκάλια.
Και: Καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια (ξερά, φρέσκα), λάχανα, λεμόνια, μαϊντανός, μαρούλια, μπρόκολα, αντίδια, παντζάρια, πατάτες, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι.
Δείτε ακόμη: Φεβρουάριος στο αγρόκτημα!

Μάρτιος

Αβοκάντο, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, μπανάνες, πορτοκάλια.
Και: Αρακάς, αγκινάρες, καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια (ξερά, φρέσκα), λάχανα, λεμόνια, μαϊντανός, μάραθο, μαρούλι, μπρόκολα, παντζάρια, πατάτες, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι.
Δείτε ακόμη: Μάρτιος στο αγρόκτημα!

Απρίλιος
Αβοκάντο, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, μπανάνες, πορτοκάλια.
Και: Αρακάς, αγκινάρες, καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια (ξερά, φρέσκα), λάχανα, λεμόνια, μαϊντανός, μάραθος, μαρούλι, μπρόκολα, παντζάρια, πατάτες, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι.
Δείτε ακόμη: Απρίλιος στο αγρόκτημα!

Μάιος 

Αβοκάντο, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, μπανάνες, πορτοκάλια, κεράσια, φράουλες.
Και: Αγγούρια, αρακάς, καρότα, κολοκύθια, κρεμμύδια (ξερά, φρέσκα), λάχανα, λεμόνια, μαϊντανός, μάραθος, μαρούλι, μπρόκολα, παντζάρια, πατάτες, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι, μανιτάρια, σπαράγγια.

Ιούνιος

Βερίκοκα, καρπούζια, κεράσια, μπανάνες, νεκταρίνια, πεπόνια, ροδάκινα, φράουλες.
Και: Αγγούρια, αρακάς, καλαμπόκι, καρότα, κολοκύθια, κρεμμύδια (ξερά, φρέσκα), λάχανα, λεμόνια, μαϊντανός, μάραθος, παντζάρια, πατάτες, πράσα, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι, σπαράγγια, τομάτες.

Ιούλιος – Αύγουστος

Αχλάδια, κοντούλες, βανίλιες, βερίκοκα, δαμάσκηνα, καρπούζια, κεράσια, κορόμηλα, μπανάνες, νεκταρίνια, πεπόνια, ροδάκινα, σταφύλια, σύκα.
Και: Αγγούρια, αρακάς, καλαμπόκι, καρότα, κολοκύθια, κρεμμύδια, λεμόνια, μελιτζάνες, μπάμιες, πατάτες, πιπεριές, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι, σπαράγγια, τομάτες, φασολάκια φρέσκα.

Σεπτέμβριος

Αχλάδια, κοντούλες, καρπούζια, μήλα, μπανάνες, πεπόνια, σταφύλια, σύκα.
Και: Καλαμπόκι, καρότα, κολοκύθια, κουνουπίδια, κρεμμύδια ξερά, λάχανα, λεμόνια, μαρούλια, μελιτζάνες, μπρόκολα, πατάτες, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπαράγγια, τομάτες, φασολάκια φρέσκα.
Δείτε ακόμη: Σεπτέμβριος στο αγρόκτημα.

Οκτώβριος

Αχλάδια, μανταρίνια, μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, σταφύλια.
Και: Καλαμπόκι, καρότα, κολοκύθια, κουνουπίδια, κρεμμύδια ξερά, λάχανα, λεμόνια, λάχανα βρυξελών, μαρούλια, μελιτζάνες, μπρόκολα, πατάτες, παντζάρια, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι, σπαράγγια, τομάτες, φασολάκια φρέσκα.
Δείτε ακόμη: Οκτώβριος στο αγρόκτημα.

Νοέμβριος

Ακτινίδια, αχλάδια, γκρέιπφρουτ, κυδώνια, μανταρίνια, μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, ρόδια, σταφύλια.
Και: Αγγούρια, αντίδια, καρότα, κάστανα, κολοκύθια, κουνουπίδια, κρεμμύδια (ξερά, φρέσκα), λάχανα, λεμόνια, λάχανα βρυξελών, μανιτάρια, μαρούλια, μελιτζάνες, μπρόκολα, πατάτες, παντζάρια, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, πράσα, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι, σπαράγγια, τομάτες.
Δείτε ακόμη: Νοέμβριος στο αγρόκτημα!

Δεκέμβριος

Αχλάδια, γκρέιπφρουτ, κυδώνια, μανταρίνια, μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, ρόδια.
Και: Αγγούρια, αντίδια, καλαμπόκι, καρότα, κάστανα, κουνουπίδια, κρεμμύδια (ξερά, φρέσκα), λάχανα, λάχανα Βρυξελλών, λεμόνια, μανιτάρια, μαρούλια, μπρόκολα, πατάτες, παντζάρια, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι.
Δείτε ακόμη: Δεκέμβριος στο αγρόκτημα!

Δείτε ακόμη: Σοκαριστικό: Δείτε τί κάνουν σε φρούτα και λαχανικά ώστε να παρατείνουν την φρεσκάδα τους 

Απλοί τρόποι για να αφαιρέσετε φυτοφάρμακα από φρούτα και λαχανικά 

Έξυπνοι τρόποι για να μην μας χαλάσουν φρούτα και λαχανικά


Όταν αναφερόμαστε στον χαλκό , μέχρι σήμερα σκεφτόμαστε ένα αρχαίο υλικό που οι μόνες του εφαρμογές είναι κυρίως σε σωληνώσεις και καλώδια.
Σύγχρονες έρευνες όμως, που εκπονήθηκαν από διεθνή επιστημονικά κέντρα με πρωτοβουλία τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού (ICA), τεκμηριώνουν ένα ακόμη σημαντικό, γνωστό και στην αρχαιότητα, πλεονέκτημα του χαλκού. Την αντιμικροβιακή του ιδιότητα. Χρειάσθηκαν τέσσερις χιλιετίες για να κατανοήσουμε την χρησιμότητα και την σημαντικότητα του χαλκού στην καταπολέμηση των βακτηριδιακών μολύνσεων, αφού από το 2000 π.Χ. οι Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούσαν για την αποστείρωση του νερού, ενώ το 500 π.Χ. οι Αρχαίοι Έλληνες επούλωναν τις μολύνσεις των τραυμάτων με ορείχαλκο.

 


Οι ενεργειακές ιδιότητες του χαλκού ήταν γνωστές από την εποχή του Ιπποκράτη.

Ο Ιπποκράτης (400 π. Χ.) χρησιμοποιούσε χαλκό για την απολύμανση ποδιών με έλκη από φλεβίτιδα, αντιμετώπιζε με χαλκό (ή χαλκό και μέλι) ανοιχτές πληγές και δερματικά προβλήματα, ενώ Ρωμαίοι, Αζτέκοι, Πέρσες, Ινδοί και Μογγόλοι τον είχαν πρώτο και καλύτερο για έλκη και μολύνσεις. Οι Ατζέκοι χρησιμοποιούσαν οξείδιο του χαλκού και πράσινο του μαλαχίτη για διαφόρων ειδών δερματοπάθειες. Στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της επιδημίας της χολέρας (1850 μ. Χ.) παρατηρήθηκε ότι οι εργάτες σε ορυχεία χαλκού είχαν ανοσία στη χολέρα.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του χαλκού εντοπίστηκαν αρχικά στους σκλάβους. Παρότι δούλευαν όλη μέρα κάτω από άσχημες συνθήκες και σε ακατάλληλο, υγρό περιβάλλον, δεν παρουσίασαν ποτέ προβλήματα ρευματοπάθειας ή αρθριτικά, επειδή ήταν αλυσοδεμένοι. Κι αυτό γιατί οι λωρίδες χαλκού που είχαν στα χέρια και τα πόδια, τους προστάτευαν από τέτοιου είδους παθήσεις.

 


Ο χαλκός αντιπροσώπευε για τους Αιγύπτιους την αιώνια ζωή, την υγεία και την ευημερία και χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία λοιμώξεων και την αποστείρωση του νερού.Άραγε πόσο χρήσιμο είναι σήμερα για την υγεία το παλαιότερο μέταλλο στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού;Τα βακτήρια τον τρέμουν!
Ο χαλκός δεν κάνει μόνο για καλώδια και ηλεκτρομαγνητικές εφαρμογές, αλλά επίσης καταστρέφει (με ασφάλεια και απόλυτη επιτυχία) περισσότερο από το 99,9% όλων των βακτηρίων, ακόμα και τα πιο ανθεκτικά όπως ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος.Και όλα αυτά μέσα σε 10 λεπτά έως 2 ώρες, αρκεί οι ευαίσθητοι, βλαβεροί μικροοργανισμοί να έρθουν σε επαφή με την επιφάνειά του. Άρα υπερέχει και ξεχωρίζει, επειδή κανένα υλικό δεν μπορεί να πλησιάσει την αντιμικροβιακή αποτελεσματικότητά του. Ίσως γι’ αυτό στις επιδημίας χολέρας στο Παρίσι (1832-1852) οι εργαζόμενοι στον χαλκό είχαν ανοσία στην ασθένεια. Πολλά επίσης έχουν λεχθεί και για την έντονη αντικαρκινική του δράση, παρατηρημένη ήδη από το 1912 σε Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία.


Κάνει τα μικρόβια… σουρωτήριΤο κόκκινο μέταλλο έχει καταπλήξει τους επιστήμονες με τις ιδιότητές του, αφού σαρώνει στην κυριολεξία όποιον μολυσματικό παράγοντα βρεθεί στον δρόμο του. Ο τρόπος που το κάνει είναι εκπληκτικός.Πρώτα τρυπάει την εξωτερική μεμβράνη των βακτηρίων κάνοντάς την σαν… σουρωτήρι και στη συνέχεια τα εμποδίζει να τραφούν, να αναπνεύσουν, να δημιουργήσουν ενέργεια, να πολλαπλασιαστούν ή έστω να επισκευάσουν τη χαλασμένη μεμβράνη τους. Αυτό σημαίνει ότι ο χαλκός καταστρέφει συνεχώς τα μικρόβια και μάλιστα χωρίς να φθείρεται ο ίδιος, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα ασφαλής στην (εξωτερική) χρήση του.Πιάσε χαλκό και μη φοβάσαι
Ο χαλκός έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες από τους ανθρώπους σε πολλές εφαρμογές. Η λατινική ονομασία του cuprum (αρχικά сyprium = από την Κύπρο) του δόθηκε επειδή βρισκόταν σε αφθονία στην Κύπρο. Σήμερα στα νοσοκομεία διαφόρων χωρών (και της Ελλάδας) χρησιμοποιείται ο λεγόμενος αντιμικροβιακός χαλκός που αποτελείται από διάφορα ανθεκτικά κράματα του μετάλλου. Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο καθηγητής μικροβιολογίας Bill Keevil, πρόεδρος Περιβαλλοντικής Υγείας στο αγγλικό πανεπιστήμιο του Southampton, η τοποθέτηση επιφανειών από χαλκό επάνω σε αντικείμενα που αγγίζουμε καθημερινά μέσα σε δημόσια κτίρια και οχήματα μαζικής μεταφοράς (π.χ. χειρολαβές, πόμολα και διακόπτες) θα μπορούσε να μειώσει την ταχεία παγκόσμια διάδοση των πολυανθεκτικών μικροβίων.


Όχι στο μαγείρεμα – ναι στο νερόΑντίθετα, το μαγείρεμα μέσα σε σκεύη από χαλκό (μπακίρια) είναι επικίνδυνο για την υγεία. Η χρήση τους έχει εγκαταλειφθεί επειδή, όταν ο χαλκός έρθει σε επαφή με όξινες τροφές σε υψηλές θερμοκρασίες, ενδέχεται να διαβρωθεί και να μολύνει το φαγητό με τοξικά οξείδια που προκαλούν δηλητηρίαση.Έτσι πλέον τα σπάνια σήμερα χάλκινα σκεύη καλύπτονται εσωτερικά με κασσίτερο (γανώνονται) είτε με ανοξείδωτο χάλυβα. Όμως ο χαλκός και τα κράματά του όχι μόνο δε μολύνουν το πόσιμο νερό αλλά το αποστειρώνουν κιόλας, γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται στα δίκτυα υδροδότησης.

Μείωση των λοιμώξεων με τη χρήση αντιμικροβιακού χαλκού
Το φαινόμενο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων μπορεί να αντιμετωπιστεί και με τη χρήση αντιμικροβιακού χαλκού. Κι αυτό διότι το συγκεκριμένο μέταλλο έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τα μικρόβια, τους μύκητες και τους ιούς. Μελέτη που διενεργήθηκε πρόσφατα κατέδειξε ότι η κάλυψη επιφανειών (πόμολα, διακόπτες φωτός, καρέκλες, τροχήλατα τραπέζια, βρύσες) με αντιμικροβιακό χαλκό στις ΜΕΘ μπορεί να μειώσει κατά 58% τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
Όπως δήλωσε στο «Βήμα», η διευθύντρια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αρεταίειο», καθηγήτρια κυρία Ευαγγελία Κουσκούνη«έρευνες που έχουν γίνει σε δείγματα από χώρους μονάδων νοσοκομείων έδειξαν ότι η χρήση επιχαλκωμένων επιφανειών μειώνει τις νοσοκομειακές λοιμώξεις - περιορίζοντας τον αριθμό των μικροβίων - και κατ' επέκταση το κόστος νοσηλείας». Ανάλογες μελέτες, προσθέτει η κυρία Κουσκούνη, έγιναν και σε σχολείο όπου επιχαλκώθηκαν επιφάνειες τις οποίες άγγιζαν συχνότερα καθηγητές και δάσκαλοι. Και εκεί, όπως είπε, διαπιστώθηκε μείωση της νοσηρότητας των μαθητών.
Γενικά για τον Cu
Η πιο γνωστή εφαρμογή του χαλκού είναι κατασκευή ηλεκτρικών καλωδίων
• Μέταλλο γνωστό ήδη από την αρχαιότητα. Από το 3.000 π.Χ. πραγματοποιείται συστηματική εξόρυξη ορυκτών χαλκού. Σύμβολο από τη λατινική ονομασία "cuprus", προερχόμενη από την ονομασία της νήσου Κύπρου, που υπήρξε η κύρια πηγή ορυκτών χαλκού κατά την αρχαιότητα. Σχετικά μαλακό, ελατό και όλκιμο μέταλλο με ερυθρή απόχρωση, ο καλύτερος αγωγός του ηλεκτρισμού αμέσως μετά τον άργυρο. Κατά την αρχαιότητα χρησιμοποιούταν κυρίως ως κράμα με τον ψευδάργυρο (ορείχαλκος) και τον κασσίτερο (μπρούντζος).

• Διαλύεται εύκολα σε αραιό (1:1) νιτρικό οξύκαι σε HCl παρουσία αέρα.

• Οι ενώσεις του χαλκού είναι τοξικές.
• Τα κυριότερα ορυκτά του χαλκού είναι ο χαλκοπυρίτης , CuFeS2[F01], ο κυπρίτης, Cu2O[F02], οχαλκοσίτης, Cu2[F03],ο μαλαχίτης, Cu2(CO3)(OH)2 [F04], o αζουρίτης, Cu3(CO3)2(OH)2 [F05]. Ορισμένες ποιότητες των δύο τελευταίων ορυκτών θεωρούνται ως διακοσμητικά υλικά ή ημιπολύτιμοι λίθοι. Πολύ σπάνια συναντάται και ως μεταλλικός ("αυτοφυής") χαλκός [F06].

Τελετουργική και επίπονη σφαγή του ζώου

Χαλάλ: Η φρίκη στο πιάτο μας από ελληνικές εταιρείες

Σάλος έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη ότι η πασίγνωστη φέτα «Ήπειρος» φέρει σφραγίδα με την πιστοποίηση «Χαλάλ».

Ο όρος «Χαλάλ» είναι σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα, αλλά για τον μουσουλμανικό κόσμο αποτελεί υποχρεωτική διατροφική καθημερινότητα.

Οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται αυστηρά να καταναλώνουν ζωϊκά προϊόντα που δεν έχουν  πιστοποίηση «Χαλάλ».

Η πιστοποίηση του εν λόγω τυροκομείου προφανώς αφορά την πυτιά που χρησιμοποιείται για το πήξιμο του τυριού, η οποία κατά τον παραδοσιακό τρόπο προέρχεται από εντόσθια νεαρών ζώων που δεν έχουν απογαλακτιστεί. Είναι άγνωστο αν η εταιρεία χρησιμοποιεί φυτικής προέλευσης πυτιά.

Η περίπτωση της φέτας «Ήπειρος» έχει ήδη προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον φιλοζωϊκών σωματείων και ακτιβιστών για τα Δικαιώματα των Ζώων, ενώ έχουν ενημερωθεί και βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τελετουργική και επίπονη σφαγή του ζώου

Η πιστοποίηση «Χαλάλ» δεν αφορά κάτι σχετικό με την ποιότητα ή το είδος της τροφής. Πρόκειται για έναν τελετουργικό τρόπο σφαγής του ζώου, όπου ο  μουσουλμάνος σφαγέας -μόνο μουσουλμάνος επιτρέπεται να σφάξει το ζώο- διαβάζει μια προσευχή, όπου προφέρεται το όνομα του Αλλάχ, ενώ το σφάγιο κρεμιέται ανάποδα.

Το ζώο πρέπει να πεθάνει χωρίς να έχει  χάσει τις αισθήσεις του. Ενώ είναι ζωντανό, σφάζεται αργά με ένα  μαχαίρι στον λαιμό μέχρι να χάσει όλο του το αίμα, χωρίς ο σφαγέας να αποκόψει τον νωτιαίο μυελό, γεγονός που επιφέρει ακαριαίο θάνατο.  Αυτό σημαίνει ότι τα ζώα βιώνουν έναν αργό και οδυνηρό θάνατο.

Τι προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα Δικαιώματα των Ζώων

Στις ευρωπαϊκές χώρες ο νόμος επιβάλει  τα ζώα να αναισθητοποιούνται πριν τη θανάτωσή τους και για αυτό χρησιμοποιείται πιστόλι αναισθητοποίησης με ηλεκτρικό ρεύμα.  Αυτό, όμως, εμποδίζει την ακατάπαυστη εκροή του αίματος, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό για τους μουσουλμάνους.

Στο  Βέλγιο, μετά από έντονες αντιδράσεις φιλοζωϊκών συλλόγων,  ψηφίστηκε η απαγόρευση του κρέατος με πιστοποίηση  «Χαλάλ», με ειδικό νόμο που θέτει σε παρανομία την σφαγή μη αναισθητοποιημένων ζώων.

Η απαγόρευση πέρασε ομόφωνα από την επιτροπή περιβάλλοντος του τοπικού κοινοβουλίου της Βαλλονίας και τέθηκε σε ισχύ πό την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. Ο ίδιος νόμος έχει ψηφιστεί και από το τοπικό κοινοβούλιο της Φλάνδρας και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο.

Το ίδιο ζήτημα έχει τεθεί για τον εβραϊκό τρόπο σφαγής των ζώων, όπου όμως χρησιμοποιούνται ειδικά μαχαίρια που επιφέρουν τον άμεσο θάνατο του ζώου. Η απαγόρευση προκάλεσε αντιδράσεις και από την εβραϊκή πλευρά.

Ήδη η Σουηδία, η Δανία, η Ελβετία και η Νέα Ζηλανδία έχουν απαγορεύσει τη σφαγή ζώων που δεν έχουν αναισθητοποιηθεί, μετά από πολυετείς αγώνες των ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

«Χαλάλ» και στην Ελλάδα

Στη Βαρβάκειο Αγορά και σε κάποια κρεοπωλεία μπορεί κάποιος να προμηθευτεί κρέας «χαλάλ».  Επίσης  εστιατόρια στην Αθήνα, εκτός από αυτά που έχουν ανοίξει οι μετανάστες, που σερβίρουν κρέας «χαλάλ». Παραμένει άγνωστο που και υπό ποίες συνθήκες σφαγιάζονται αυτά τα ζώα.

Παλαιότερα είχε προκληθεί σκάνδαλο με εταιρεία πουλερικών, η οποία έσπευσε να αποσύρει την πιστοποίηση.

ΠΗΓΗ : https://www.zougla.gr

XLORIO

γράφει ο Νίκος Φωτερής

 Εάν δεν διαθέτετε κάποιο φίλτρο νερού, το εμφιαλωμένο νερό είναι οικονομικά ασύμφορο και αμφιβόλου ποιότητας, και η μόνη (ιδανικότερη) επιλογή σας είναι να μαγειρέψετε και να πιείτε νερό από τη βρύση του δικτύου το οποίο περιέχει Χλώριο (απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από μικροβιακούς ρυπαντές), υπάρχει ένα πολύ απλός τρόπος να απαλλαγείτε από αυτό ανέξοδα.

Γεμίζετε λοιπόν μια απλή γυάλινη κανάτα με νερό από τη βρύση και την αφήνετε σκεπασμένη με ένα τούλι για μία ώρα περίπου. Το χλώριο, ως πτητική ουσία θα εξαφανισθεί και μπορείτε να πιείτε και να μαγειρέψετε άφοβα.

Επισήμανση: Η μέθοδος αυτή "αφαίρεσης" του χλωρίου, δεν ενδείκνυται ως κανόνας χρήσης του νερού δικτύου, αλλά αποτελεί μια πρακτική επιλογή κάθε νοικοκυριού.

Φωτερής Νικόλαος

Γεωπόνος Τ.Ε.

 

 

Μύρισε Αυτό το Βότανο και Τόνωσε κατά 75% την Μνήμη Σου

Το δενδρολίβανο είναι ένα απίστευτα πολύτιμο βότανο για την υγεία μας που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για πολλούς αιώνες. Είναι ένα θαυμάσιο δώρο για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, ιδίως εκείνων που προκαλούν προβλήματα μνήμης.

Αυτοί που γνωρίζουν τις ιδιότητές του συστήνουν σε σπουδαστές να πλένουν τα μαλλιά τους συχνά με δεντρολίβανο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι το δεντρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ, το οποίο είναι σε θέση να καταπολεμήσει τοξικά στοιχεία που επηρεάζουν τον εγκέφαλο.

Η δράση του αυτή είναι γνωστή ήδη από την αρχαιότητα πως κάνει καλό στον εγκέφαλο.Η Οφηλία στον Άμλετ λέει: «να το δεντρολίβανο για να με θυμάσαι, σε εκλιπαρώ αγάπη μου θυμήσου».

Στη σύγχρονη ιατρική χρησιμοποιείται ως ένα αναλγητικό για τις ημικρανίες και για τα χρόνια πεπτικά προβλήματα. Το δεντρολίβανο περιέχει φυσικά συστατικά που παρέχουν πρωτεΐνες στον εγκέφαλό, οι οποίες επηρεάζουν θετικά τη λειτουργία του, μας κάνουν να σκεφτόμαστε πιο γρήγορα και να παίρνουμε γρηγορότερα αποφάσεις. Οι μελέτες δείχνουν ότι το δενδρολίβανο αποκαθιστά επίσης τα κύτταρα με κατεστραμμένο DNA.

 

Μια μελέτη σε ανθρώπους που εισέπνεαν αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, έδειξε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η πειραματική ομάδα αυτών που εισέπνεαν αιθέριο έλαιο αύξησε τις πιθανότητες απομνημόνευσης δραστηριοτήτων που είχαν προγραμματίσει κατά 60 έως 75% σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, δηλαδή την ομάδα αυτών που δεν είχαν εκτεθεί στο αιθέριο έλαιο. Άλλη έρευνα απέδειξε την ύπαρξη χημικών ενώσεων στο αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου υπεύθυνων για τη μνήμη μας. Η κύρια χημική ένωση που αυξάνει τη μνήμη μας είναι η κινεόλη. Η έρευνα διαπίστωσε ότι αυτοί που εκτίθενται σε δεντρολίβανο είχαν καλύτερα αποτελέσματα κατά την εκτέλεση των καθημερινών εργασιών.

Επίσης το δενδρολίβανο είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση στις εναλλαγές της διάθεσης λόγω του στρες, βελτιώνει τη μνήμη και την ταχύτητα της σκέψης. Όση περισσότερη κινεόλη απορροφήσει ο οργανισμός, τόσο περισσότερα θετικά αποτελέσματα θα επιτύχει.

Αν ψάχνετε για μια απλή τεχνική, για να απομονώσετε μόνοι σας το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου εδώ είναι αυτά που θα χρειαστείτε:

• 1 φλιτζάνι φρέσκο δεντρολίβανο
• 2 κούπες λάδι
• Κατσαρόλα
• Σουρωτήρι
• Μπόλ
• Μικρά γυάλινα μπουκαλάκια που σφραγίζονται

Οδηγίες: Αποστειρώστε την κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσετε βράζοντας νερό για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε τη να στεγνώσει στον αέρα. Αφαιρέστε τα φύλλα του δενδρολίβανου και γεμίστε ένα φλιτζάνι από αυτά για να φτιάξετε το αιθέριο έλαιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα δεντρολίβανο, αν και το άρωμά του δεν θα είναι τόσο έντονο. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε είδος λαδιού για το να σιγοβράσετε, αλλά αυτά που δεν έχουν έντονη μυρωδιά είναι τα καλύτερα, όπως το ηλιέλαιο. Μετρήστε και προσθέστε δύο φλιτζάνια λαδιού σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα φύλλα του δεντρολίβανου και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μερικές φορές. Αφήστε το ζεστό για έξι ώρες. Σβήστε τη φωτιά μετά από έξι ώρες. Περιμένετε μια ώρα μέχρι το ζεστό λάδι να κρυώσει και στη συνέχεια διηθήστε το μείγμα σε ένα μπολ. Γεμίστε τα μπουκαλάκια, σφραγίστε τα και κρατήσετε τα σε ένα σκοτεινό μέρος. Θα διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.

Χρησιμοποιήστε το όταν κάνετε ζεστό μπάνιο, ως λάδι μασάζ και ως μαλακτικό μαλλιών!

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Το σπανάκι και οι θεραπευτικές του ιδιότητες για την αντιμετώπιση της ωχράς κηλίδας

Οι επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι τα αντιοξειδωτικά καροτενοειδή λουτεϊνη και ζεαξανθίνη που περιέχονται στο σπανάκι, μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, της χρόνιας οφθαλμικής νόσου και μιας από τις κύριες αιτίες σοβαρής απώλειας όρασης σε ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω.

Διαβάστε: 
Ο πιο υγιεινός τρόπος να φάτε σπανάκι

Πώς όμως η διατροφή συνδέεται με την ωχρά κηλίδα; Κάθε κύτταρο του οργανισμού, ακόμα και τα κύτταρα του ματιού, θρέφονται με τα συστατικά των τροφών. Πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση της ωχράς κηλίδας,η νόσος φαίνεται πως προκαλείται από εξάντληση των αποθεμάτων της χρωστικής που βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή του οφθαλμού. Υπό κανονικές συνθήκες ο ρόλος της χρωστικής αυτής είναι να απορροφά την επικίνδυνη UV ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και να προστατεύει τα μάτια από τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα, μέσω μίας διαδικασίας που είναι γνωστή ως οξείδωση.

Συμπερασματικά λοιπόν, οποιαδήποτε τροφή μπορεί να προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία στα μάτια ή μπορεί να ενισχύσει τη χρωστική τους έχει θέση σε μία διατροφή για την προστασία των ματιών. Τα βασικότερα συστατικά των τροφών που φαίνεται να προσφέρουν οφέλη για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας, είναι τα φυτοθρεπτικά αντιοξειδωτικά λουτεΐνη & ζεαξανθίνη. Φαίνεται πως απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία πριν καν φτάσει στους φωτο- υποδοχείς του ματιού. Επιπλέον εμφανίζουν, ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τα καροτενοειδή αυτά απορροφώνται στο αίμα και εναποτίθενται κατά προτίμηση στους ιστούς του οφθαλμού, όπου προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και απορροφούν τις επιβλαβείς μπλε ακτίνες φωτός. Η ζεαξανθίνη παράγεται από την μετατροπή της λουτεΐνης.

Μελέτες έχουν δείξει πως τα τμήματα της ωχράς κηλίδας με την υψηλότερη συγκέντρωση της ζεαξανθίνης είναι τα τελευταία που εκφυλίζονται. Τα επίπεδα της ζεαξανθίνης μειώνονται με την ηλικία.  Ανάμεσα στις τροφές-ασπίδα που περιέχουν αυτά τα συστατικά κατά της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας είναι το σπανάκι. Σύμφωνα με τη βάση διατροφικών δεδομένων του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA), ένα φλιτζάνι ωμό σπανάκι περιέχει 13,3 χιλιοστόγραμμα λουτεΐνη. Το σπανάκι περιέχει επίσης 5,9 χιλιοστόγραμμα ζεαξανθίνη και μέχρι 1,6 χιλιοστόγραμμα λουτεΐνη και ζεαξανθίνη μαζί. Σε μελέτη που έγινε, τα άτομα με την υψηλότερη κατανάλωση σπανακιού είχαν μια μείωση σχεδόν κατά 90% στον κίνδυνο ανάπτυξης εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Όλοι οι ΚΑΡΚΙΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ να ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ σε 12 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

 ΒΛΕΠΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ: https://ellaniapili.blogspot.com/2017/07/12.html?spref=fb&fbclid=IwAR0vuozehTHReqzUUk1rlbAvPRKCnSzj46nT1c9s4ExHiToiW09BLayqHj0

Παρακαλώ σημειώστε: Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο είναι προς ενημέρωση και για εκπαιδευτική έρευνα ΜΟΝΟ. Το συγκεκριμένο άρθρο και το ακόλουθο υλικό του, δεν προτίθεται να κάνει οποιεσδήποτε συστάσεις και δεν δίνει την οποιαδήποτε προσωπική ιατρική συμβουλή.

 

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Δρ Leonard Coldwell ισχυρίστηκε ότι «όλοι οι καρκίνοι» μαζί με «όλες τις άλλες μορφές ασθενειών του ανοσοποιητικού» βασίζονται σε συναισθηματικό και ψυχολογικό στρες και μπορούν να θεραπευτούν σε λιγότερο από 12 εβδομάδες μέσα από ολιστικές θεραπείες του καρκίνου. Επιπλέον, ο Δρ Coldwell δίνει αρκετές θεραπείες για τον καρκίνο, οι οποίες παραγκωνίζονται από την κατεστημένη ιατρική και φαρμακευτική βιομηχανία.
 
ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει καμία επίσημη θεραπεία για τον καρκίνο

Αν αναρωτιέστε γιατί δεν υπάρχει καμία «επίσημη» θεραπεία για τον καρκίνο, δοκιμάστε να εντοπίσετε τα έσοδα που αποφέρει ο καρκίνος κάθε χρόνο. Ο καρκίνος είναι μία βιομηχανία 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ενώ η προστασία από τον καρκίνο και η έγκαιρη παρέμβαση φέρνει επιπλέον 162 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Όταν κάποιος ερευνά τις ρίζες των ιατρικών και φαρμακευτικών βιομηχανιών, θα βρει μπροστά του το όνομα του John D. Rockefeller.

Ο Δρ Coldwell δήλωσε:
«Το ιατρικό πρόγραμμα σπουδών δημιουργήθηκε από τον John D. Rockefeller πάνω από 100 χρόνια πριν, όταν έκανε την παραγωγή χημικών ουσιών και δεν ήξερε πώς να τα πουλήσει. Μετέθεσε τα προϊόντα σε πωλητές και τους αποκάλεσε γιατρούς. Χρηματοδότησε προγράμματα σπουδών για την εκπαίδευση των γιατρών, αλλά φρόντισε ώστε οι γιατροί να μην μάθουν ποτέ πώς να θεραπεύουν. Ένας γιατρός έχει περίπου 1 ώρα εκπαίδευση στη διατροφή και τη διατροφική υγεία και καμία γνώση για την επούλωση. Μελετά παθολογία η οποία είναι η μελέτη της φθοράς και του θανάτου. Μελετά την χημική επέμβαση αλλά δεν μελετά τη θεραπεία, ούτε αναζητά την αιτία της ασθένειας. Η μόνη αιτία για οποιοδήποτε είδος της νόσου είναι η έλλειψη ενέργειας και αυτό προκαλείται κυρίως από σωματική ή συναισθηματική πίεση».

Ο Δρ Coldwell πρόσθεσε ότι η ιατρική βιομηχανία κατέχει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και εν μέρει κατέχει την βιομηχανία ασφάλισης της υγείας, καθώς και οι δύο εργάζονται μαζί, χέρι-χέρι.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οι νικητές των βραβείων Νόμπελ Otto Warburg και Max Planck απέδειξαν ότι ο καρκίνος μπορεί να υπάρξει μόνο σε ένα όξινο και ελλιπές από οξυγόνο περιβάλλον.

Ο Max Planck θεωρείται από πολλούς ως ο πατέρας της κβαντικής θεωρίας.

«Δεδομένου ότι η φύση δημιουργεί ένα πρόβλημα, η φύση δημιουργεί μια λύση», λέει ο Δρ Leonard Coldwell
 
 
 
Καρκίνος και Οξύτητα

Τυπικά, μία κανονική τιμή pH είναι 7 για τους περισσότερους ανθρώπους. Αν το pH σας είναι μικρότερο από 7, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλές τοξίνες στο σώμα σας, οι οποίες δεν επιτρέπουν στο σώμα σας να είναι σε μια βέλτιστη αλκαλική κατάσταση. Όταν είστε σε μια όξινη κατάσταση, το σώμα σας είναι ελλιπές και σε οξυγόνο.
Ο Δρ Coldwell δήλωσε μια περίπτωση, όπου ο Δρ Tullio Simoncini, ένας ογκολόγος γιατρός στην Ιταλία (φωτογραφία αριστερά), συγγραφέας του «Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας», έχει θεραπεύσει όλους τους τύπους καρκίνου με (μαγειρική σόδα) διττανθρακικό νάτριο φαρμακευτικής ποιότητας. Ο Δρ Simoncini κατά την έρευνά του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ανώμαλα κύτταρα συγκρατούνται μεταξύ τους από ένα μύκητα, και ότι ο μύκητας δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα αλκαλικό περιβάλλον. Μέσω κατεργασίας όξινου ανθρακικού νατρίου, ο μύκητας δέχεται επίθεση και καρκίνος εξαλείφεται.

Η έρευνα του Δρ Simoncini κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ιατρικό επάγγελμα έχει μόνο ένα ποσοστό θεραπείας του καρκίνου που αγγίζει μόλις το 2%.

Ο Δρ Coldwell πιστεύει ότι η ακτινοβολία και η χημειοθεραπεία προκαλούν καρκίνο, ενώ η χειρουργική επέμβαση εξαπλώνει τον καρκίνο σαν μια έκρηξη μέσα σε ολόκληρο το σώμα. Επιπλέον πρόσθεσε, «Ο καρκίνος είναι φίλος σου. Ο καρκίνος είναι εκεί για να σώσει τη ζωή σας. «
Οι αιτίες του καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα του Δρ Coldwell περιλαμβάνουν, το να ζεις σε συνεχείς ανησυχίες, αμφιβολίες και φόβους, έλλειψη  αυτο-αγάπης, αυτοεκτίμησης, έλλειψη αυτοσεβασμού, έλλειψη ελπίδας, έλλειψη ελπίδας για το μέλλον και ο σημαντικότερος λόγος: το να καθιστάς τον εαυτό σου σε ένα συνεχή συμβιβασμό εναντίον του εαυτού σου.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν ζείτε σε μια σχέση που ξέρετε πως είναι τοξική και αυτό σας σκοτώνει, θα πρέπει να βγείτε από αυτήν αλλιώς θα σας σκοτώσει κυριολεκτικά» δήλωσε ο Δρ Coldwell. «Αν πάτε σε μια δουλειά που δεν μπορείτε να αντέξετε πια, αυτή η δουλειά θα σας σκοτώσει. Γι ‘αυτό τα πιο θανατηφόρα εμφράγματα συμβαίνουν τη Δευτέρα το πρωί μεταξύ 8 και 9.» Το μήνυμα, σύμφωνα με τον Δρ Coldwell, είναι ότι όλοι αυτοί θα προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να πάνε στην δουλειά για μια ακόμη φορά.

Συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία για τον καρκίνο
Τα παρακάτω είναι μερικά στατιστικά στοιχεία για τον καρκίνο που παρέχονται από τον Δρ Coldwell:
 • 86% όλων των ιατρικών επισκέψεων και των ασθενειών, στατιστικά, βασίζονται στο στρες ή το άγχος.
 • Μελέτη Πανεπιστήμιου του Stanford: 95% όλων των ασθενειών σχετίζονται με το στρες .
 • Το ιατρικό επάγγελμα είναι η Νο 1 αιτία θανάτου στον δυτικό λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο.
 • Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, κανείς δεν έχει πεθάνει από καρκίνο, όλοι έχουν πεθάνει από τις παρενέργειες της θεραπείας τους.
 • Ο καρκίνος είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής χρημάτων στην ιστορία της φαρμακευτικής βιομηχανίας.
 • Υπάρχουν πάνω από 300 έως 400 γνωστές θεραπείες του καρκίνου που δεν έχουν σχεδόν καθόλου παρενέργειες με ένα ποσοστό ίασης σχεδόν 100%.
 • Το ιατρικό επάγγελμα έχει ένα ποσοστό ίασης του καρκίνου της τάξης του 2%. Αν δεν εφαρμόσετε τίποτα, έχετε μια ευκαιρία  ανάκαμψης 27%.
 • Όλοι γεννιόμαστε με καρκίνο και καρκινικά κύτταρα. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα απαλλάσσεται από αυτά, από την 1η Ημέρα.
 • Η μόνη αιτία για την ασθένεια είναι η έλλειψη ενέργειας.
 • Η κύρια αιτία για την έλλειψη ενέργειας είναι η σωματική και συναισθηματική πίεση.
 • Κακές σχέσεις είναι η κύρια αιτία του καρκίνου.
Σε ποιόν πρέπει να μιλήσω;
 
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας γιατρός μπορεί χάσει την άδειά του και/ή να πάει στη φυλακή, αν δεν εφαρμόσει χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση σε ασθενείς με καρκίνο. Αυτό είναι μέρος της απάτης που έχουν ρίξει επάνω μας οι φαρμακευτικές και ιατρικές βιομηχανίες.
 
 
Ο Δρ Coldwell πρότεινε να απευθυνόμαστε πρώτα σε έναν φυσικό γιατρό ολιστικής θεραπείας πριν πάμε σε ένα γιατρό του συστήματος.

Ολιστικές Προτάσεις
 
Μία από τις προτάσεις του Δρ Coldwell είναι: 5 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου με 1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακικό νάτριο
 
 
Μια άλλη υγιεινή σύσταση από τον Δρ Coldwell είναι να προσθέσετε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας σε κάθε γαλόνι του νερού που πίνετε, συμπληρώνοντας ότι το δοχείο με το νερό θα πρέπει να είναι γυάλινο και όχι ένα πλαστικό μπουκάλι που περιέχει δισφαινόλη η οποία προκαλεί καρκίνο.
 
Πυρήνες βερύκοκων
Δείτε πως οι πυρήνες βερύκοκου μπορούν να σκοτώσουν τον καρκίνο
Στην Καλιφόρνια, ένας άνδρας φυλακίστηκε για θεραπεία του καρκίνου από κουκούτσια βερίκοκων:

 
MMS
Ένα άλλο ολιστικό προϊόν για τον καρκίνο που μπορείτε να ερευνήσετε είναι το MMS. Ο Jim Humble, ιδρυτής της θεραπείας MMS δήλωσε: «Αν πάρετε S σταγόνες ενεργοποιημένων MMS, κάθε ώρα για 8 ώρες για 3 ημέρες, αν έχετε HIV ή AIDS τότε αυτά θα εξαλειφθούν.» Επίσης πρόσθεσε, «Καθένας που είχε καρκίνο, απαλλάχτηκε μέσα σε τρεις εβδομάδες. Αν έχετε καρκίνο κάποιου είδους, θα σας δώσω MMS2. Έτσι, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, απλά προσθέσετε MMS2.»
 
Τι είναι το MMS2;

Σύμφωνα με τον Humble, «MMS2 είναι αυτή η χημική ουσία, που όταν τη βάζετε στο νερό, αλλάζει σε υποχλωριώδες οξύ. Το υποχλωριώδες οξύ είναι αντιόξινο και ακριβώς ότι το ανοσοποιητικό σύστημα έχει χρησιμοποιήσει για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ως τώρα, για να σκοτώνει όλα τα πράγματα που πρέπει να σκοτωθούν από το ανοσοποιητικό σύστημα. Το υποχλωριώδες οξύ παράγεται φυσιολογικά στο σώμα μας και πολλοί άνθρωποι είναι ανεπαρκείς σε υποχλωριώδες οξύ. Κανείς -ακόμη και αν αυτό έχει γίνει γνωστό εδώ και χρόνια- κανείς δεν έχει σκεφτεί ποτέ να δώσει σε έναν ασθενή υποχλωριώδες οξύ. Είμαι το πρώτο πρόσωπο που το κάνει»

Κατηγορίες: Αλκαλοποίηση - Αντιόξινα, Ανοσοποιητικό, Αντιοξειδωτικά, Φλεγμονές Κωδικός: 4260006581347

MMS2

70ml = περίπου 1800 σταγόνες

ΣΗΜΕΊΑ ΠΏΛΗΣΗΣ: https://www.viogenesis.gr/simeia-polisis/

Το aerobic stabilized oxygen αποτελείται από μόρια οξυγόνου που είναι δυνδεδεμένα με φυσικά άλατα.

Συστατικά: Νερό, ηλεκτρολύτες, (μόρια οξυγόνου, χλωριούχο νάτριο, ανθρακικό νάτριο, χλωριώδες νάτριο, θειικό νάτριο).

Χρήση: Για την προετοιμασία νερού με οξυγόνο χρησιμοποιήστε 10 – 20 σταγόνες ανά ποτήρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: https://www.viogenesis.gr/product/aerobic-stabilized-oxygen-70ml-vog1347/

 
Τα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου έχουν μαγειρευτεί σε σημείο όπου η ιατρική βιομηχανία έχει επαναπροσδιορίσει τη λέξη «επιβίωση» να είναι μόλις 5 χρόνια μετά την αρχική θεραπεία. Έτσι, υποθετικά, κάποιος θα μπορούσε να «επιβιώσει» του καρκίνου για 5 χρόνια και να πεθάνει τον επόμενο μήνα. Τότε θεωρείτε ότι έχεις θεραπευτεί, αλλά είναι νεκρός…
 
Χυμοί και άλλες σκέψεις
 
Ο Δρ Coldwell είναι οπαδός της παραγωγής χυμών και συνιστά ένα ίσο μείγμα μήλου, σέλινου και χυμό καρότου, διευκρινίζοντας ότι αυτό αρχικά μπορεί να φέρει διάρροια. 
 
Ανέφερε επίσης ότι οι άνθρωποι πρέπει να ερευνήσουν τα θέματά τους όσο το δυνατόν περισσότερο, και να μελετήσουν εναλλακτικές επιλογές, όπως ο κολλοειδής άργυρος, ωμοφαγία, κουκούτσια βερίκοκων, όξινο ανθρακικό νάτριο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει κανείς να προσεγγίσει πρώτα τις φυσικές θεραπείες.
Καθαρισμός
 
Μία από τις συστάσεις του Δρ Coldwell για τον καθαρισμό μετάλλων από τον οργανισμός μας είναι ένα 100% φυσικό καθαριστικό που μπορείτε να προμηθευτείτε από το helpingamericanow.com, το οποίο βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών από τα μέταλλα που βρίσκονται στο νερό, τα τρόφιμα, τα εμβόλια και τις οδοντιατρικές εργασίες. Τόνισε επίσης τη σημασία των 21 ημερών καθαρισμού, δηλώνοντας «Κάθε αλλαγή στο σύστημα χρειάζεται 21 ημέρες για να υπάρξει και να εγκλιματιστεί.»
 
Κατά τη γνώμη του συντάκτη, πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν μια βαθιά έρευνα προς όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Αν και δεν μπορώ να προβώ σε προσωπικές συστάσεις, ελπίζω αυτό το άρθρο βοηθά στην καθοδήγηση και στην πορεία των ερευνών σας. Τελικά, η απόφαση είναι δική σας.

Dr. Leonard Coldwell
Βιογραφία:

 
Ο Leonard Coldwell θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στο χώρο της αυτοβοήθειας για τους ασθενείς με καρκίνο και ονομάζεται από πολλούς ως ένας κορυφαίος ειδικός στον καρκίνο. Ύστερα από δεκαέξι χρόνια ως Γενικός Ιατρός στην Ευρώπη, ο Δρ Coldwell άφησε την γενική πρακτική για να επικεντρωθεί στην εφαρμοσμένη έρευνα του άγχους και των ασθενειών που σχετίζονται με το στρες, με ιδιαίτερη έμφαση στον καρκίνο και άλλες «ανίατες» ασθένειες.
 
Στην Ευρώπη, ο Δρ Coldwell ήταν ο συγγραφέας  οκτώ βιβλίων που έγιναν μπεστ σέλερ, αμέτρητων άρθρων, καθώς και εκατοντάδων προγραμμάτων αυτοβοήθειας. Παραμένει ένας αρθρογράφος με περισσότερα από επτά εκατομμύρια αναγνώστες και συνεχίζει με τα πιο επιτυχημένα και ευρέως ενημερωτικά δελτία αυτοβοήθειας στην Ευρώπη που διανεμήθηκαν ποτέ. Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια Ενίσχυσης Ζωής. Μια ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία εκτιμά ότι ο Δρ Coldwell έχει συνεργαστεί με πάνω από 35.000 ασθενείς.

Φιλοξενεί την ευρέως δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή «The Dr. Coldwell Report», με μία βάση ακροατών να φτάνει τους δεκάδες χιλιάδες κάθε εβδομάδα. Ο Δρ Coldwell είναι μία από τις κορυφαίες φωνές σε ότι αφορά το «να είστε καλά και να είστε καλά με φυσικό τρόπο».
 
 
 
 
Πηγή:

 

 ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω

http://2.bp.blogspot.com/-r56n2uiapYE/VLqVg0-YV7I/AAAAAAAAAwc/Q2k6KIXGGgY/s1600/herbs_louiza-1.jpg Η φύση αποτελεί το μεγαλύτερο φαρμακείο. Η χλωρίδα κρύβει τα μυστικά της πιο λαμπρής ομορφιάς και υγείας, προτείνοντας για κάθε πρόβλημα την άριστη δυνατή λύση. Στο πέρασμα των χρόνων ο άνθρωπος άρχισε να ξεχνά τις θεραπείες της φύσης και προτίμησε να στρέψει το ενδιαφέρον του στα κατασκευάσματα των χημικών εργαστηρίων.

Η φύση όμως παίρνει τη ρεβάνς καθώς ανακαλύπτουμε ξανά λίγο – λίγο της ευεργετικές ιδιότητες των φυτών.

Το μυστικό της υγείας και της ομορφιάς βρίσκεται καλά κρυμμένο στα βότανα, τα αυτοφυή δηλαδή φυτά και ιδίως αυτά που φυτρώνουν στους καλλιεργημένους αγρούς και χρησιμοποιούνται σαν φάρμακα για τις διάφορες παθήσεις. Στην ελληνική φύση ευδοκιμούν πλήθος βοτάντων που, άλλα με την υπέροχη γεύση και άλλα με το άρωμά τους, μα χαρίζουν ωφέλεια και μας φτιάχουν τη διάθεση.Ας τα δούμε ένα προς ένα.

ΑΓΡΙΑΔΑ Για πέτρα στα νεφρά και ουρικό οξύ.

ΑΓΡΙΟΣΚΟΡΔΟ Για χοληστερίνη, πίεση , τριγλυκερίδια.

ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ Για ζάχαρο –διαβήτη και καλλίτερη όραση, καρδιά , πίεση ζαλάδες , πονοκεφάλους, βήχα, γρίπη, αμυγδαλές και το πρώτο στον κόσμο σε περιεκτικότητα της βιταμίνης C.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ή ΦΥΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Για τη δυσκοιλιότητα

ΑΝΗΘΟΣ Για στρες, άγχος , αϋπνία, αδυνάτισμα.

ΑΧΙΛΛΕΑ Τονωτικό, καθαρίζει το αίμα, για αιμορροΐδες. Πέτρα στην χολή , κολίτιδα , και αρθριτικά.

ΑΨΙΘΙΑ Για ζάχαρο ζαλάδες, αδυνάτισμα, διάρροια, ξενύχτι, ποτό, τονωτικό, στομαχόπονο, το καλύτερο φάρμακο για την χολή και το ήπαρ.

ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ Για ηρεμιστικό και αϋπνίες , νεύρα, στρες, άγχος, πονοκέφαλο , καούρες του στομαχιού.

ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ Για το βήχας

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Για πονοκέφαλο, ημικρανίες, βοηθάει στην μνήμη,, στρες άγχος αϋπνία, βήχας.

ΒΗΧΙΟ Βοηθάει στον βήχα, για κρυολόγημα και το τσιγάρο.

ΒΥΣΣΙΝΟ Δυναμωτικό, και τα κοτσάνια του θεραπεύουν την διάρροια.

ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ Για το άσθμα , τον βήχα, την φαρυγγίτιδα,, αμυγδαλίτιδα, ζαχαροπλαστική.

ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΕΣΣΑΝΣ – ΛΑΔΙ Αδυνάτισμα, ζάχαρο, χοληστερίνη. Αρωματοποιία, ζαχαροπλαστική.

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ Για στομαχόπονο και μαγειρική , στρες άγχος αϋπνία, ξενύχτι, ποτό, τονωτικό , βήχας.

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ Για το Άσθμα, βήχα, κοκίτη, γρίπη, πυρετό, ζαλάδες, ημικρανίες, βρογχίτιδα, πέτρα στην χολή, αρθρίτιδα,, έξτρα τονωτικό και σπασμολυτικό, ξενύχτι, ποτό, και μαγείρεμα.

ΔΑΦΝΗ Τριχόπτωση, νεύρα, μαγειρική.

ΔΙΚΤΑΜΟ (ΕΡΩΝΤΑΣ) Για στομαχόπονο, είναι διουρητικό.

ΔΥΟΣΜΟΣ Είναι το ίδιο φυτό με την μέντα (Βλέπε και τις ιδιότητές της) . Για χοληστερίνη, πονοκέφαλο, στομαχόπονο, στρες αϋπνία, άγχος, ξενύχτι, ποτό, τονωτικό, μαγειρική. Αρωματίζει το νερό του μπάνιου για χαλάρωση, , στην ζαχαροπλαστική, και ποτοποιία και οινοποιία

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ Για γρίπη, άσθμα, βήχα, ρευματισμούς, λαρυγγίτιδα, ιγμορίτιδα.

ΖΑΜΠΟΥΚΟΣ Για πονόλαιμο, ξερόβηχα, αμυγδαλές, άσθμα, βρογχίτιδα, κρυολογήματα, συνάχι, φαρυγγίτιδα λαρυγγίτιδα.

ΘΡΟΥΜΠΙ Για στομάχι, αυπνίες, αρθρίτιδα, ρευματισμούς, νεφρά., μαγειρική.

ΘΥΜΑΡΙ Για άσθμα, βήχα, πίεση, κυκλοφορικό, δυσπεψία, μαγειρική .

ΕΣΤΡΑΓΓΟΝ Αρωματικό, για την μαγειρική.

ΕΧΙΝΑΤΣΕΑ Για βήχα, και για το ζάχαρο.

ΙΒΙΣΚΟΣ Τα κόκκινα; Πέταλα μόνον: Για την χοληστερίνη , τα τριγλυκερίδια και το ζάχαρο και κυκλοφορικό, σαν βυσσινάδα αναψυκτικό υπόξινο. Μαζί με φύλλα Λουΐζας, και χυμό ανανά , είναι άριστο λιπο-διαλυτικό.

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ Για το συκώτι, ουρική αρθρίτιδα, πόνους περιόδου.

ΚΑΡΔΑΜΟ ή ΚΑΡΔΑΜΩΜΟΝ Σε σπόρους ή σκόνη , σαν αφέψημα αρωματίζει (σαν τριαντάφυλλο) , δυναμωτικό, διότι περιέχει βιταμίνες, ιώδιο, σίδηρο, ασβέστιο, είναι καρδιοτονωτικό, καθαρίζει το αίμα, και αφαιρεί φακίδες, και πανάδες. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική , ζαχαροπλαστική και αρτοποιία.

ΚΕΔΡΟ Για το ουρικό οξύ, πέτρα στην χολή προστάτη, ζαχαρώδη διαβήτη, και το συκώτι.

ΚΥΜΙΝΟ Για το φαγητό σουτζουκάκια , κεφτέδες και τα μπιφτέκια. Και πολλές φορές στην μελιτζανόπιτα. Κύριο συστατικό για κατασκευή του μείγματος κάρυ (γκαραμ -μασάλα).

ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ ή ΚΟΡΙΑΝΔΡΟΣ ή κόλιαντρο Σε φύλλα σαν τον μαίδανό, ή σε σπόρους, χρησιμοποιείται στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική.

ΚΟΥΦΟΞΥΛΙΑ Για τον βήχα..

ΚΡΑΤΑΓΟΣ Για την πίεση, την καρδιά, το κυκλοφορικό προστάτη.

ΛΑΔΑΝΙΑ ή ΛΑΒΔΑΝΟΝ Κάνει το θεόπικρο δηλητήριο. Το δίνουν για στομαχόπονους μετρημένο με σταγόνες με πολλή ακρίβεια και προσοχή. Κάνει καλό στα άλατα, αϋπνίες, αρθριτικά, και σταματά την διάρροια.

ΛΕΒΑΝΤΑ Για τα ρούχα , απομακρύνει τον σκώρο. Αντί για ναφθαλίνη.

Την Χρησιμοποιούν στην αρωματοποιία. Πίνεται για το στρες, άγχος , αϋπνία ξεχύχτι, ποτό είναι τονωτικό και σταματάει τον βήχα.

ΛΕΜΟΝΙ ( ΚΑΡΠΟΣ ΕΣΣΑΝΣ & ΛΑΔΙ ) Παρέχει βιταμίνη C, είναι χωνευτικό, νοστιμίζει τα φαγητά, βοηθάει στην δυσπεψία, χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική και το εσσάνς στην αρωματοποιία, επίσης το εσσάνς μαζί με μέλι σταματούν τον βήχα. Και στην δερματολογία και φαρμακευτική κάνουμε κρέμες λοσιόν, και βοηθάμε το λιπαρό δέρμα , και το δέρμα όταν έχει ακμή.

ΛΙΝΑΡΙ-ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ Για πέτρα στην χολή ίκτερο, βρογχικά και δυσκοιλιότητα. Για την θεραπεία των αιμορροΐδων. Βράζω 1 κουτάλι σούπας σπόρους, σε νερό, σε αργή φωτιά να μείνει το μισό νερό και να λειώσουν και το πηχτό υγρό που θα προκύψει, το πίνω 1 ποτηράκι κάθε πρωί νηστικός , μία ώρα προ του φαγητού.

ΛΟΥΪΖΑ Πονοκέφαλο και άριστο σπασμολυτικό για πόνους περιόδου, αδυνάτισμα. Αρωματικό με και χωρίς λεμόνι, για τα σιρόπια και φαγητά , συνοδεύει τα λεμονάτα, τις γαρίδες και τα θαλασσινά, είναι ευστόμαχη και δίνει πινελιές λεμονόχορτου και μοσχολέμονου. Μαζί με το λεμόνι δίνει άρωμα εξωτικό. Και για ποτά. Δοκιμάστε την στο σιρόπι της καρυδόπιτας μαζί με μέλι θυμαρίσιο.

ΛΥΚΙΣΚΟΣ Στρες , άγχος, και για την αϋπνία.

ΜΑΪΔΑΝΟΣ Για 80 ασθένειες. ιδίως για το ξενύχτι, ποτό, τονωτικό, μνήμη, αδυνάτισμα

ΜΑΡΑΘΟΣ Πέτρα στην χολή, βήχας γρίπη, άσθμα, και στην μαγειρική.

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ Για πονοκέφαλο, πονόκοιλο, στομάχι, άγχος, στρες, αϋπνία.

ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ Διώχνει την υπέρταση, και τα γηρατειά, στρες , άγχος, αύπνίες,κωλικούς, κατάθλιψη, τονωτικό διεγερτικό, για την καρδιά, ξεχύχτι, ποτό , στην μαγειρική και την κατασκευή των αναψυκτικών. & ποτών.

ΜΕΝΤΑ ή ΔΥΟΣΜΟΣ είναι το ίδιο πράγμα, με τις ίδιες ιδιότητες, (βλέπε & δυόσμος) Για τον βήχα. , δύσπνοια, ανακουφίζει την αναπνοή, αϋπνίες, νευρωτικές διαταραχές, αρωματοποιία, φαρμακευτική, ζαχαροπλαστική και μαγειρική , ποτοποιία. Χαλαρώνουμε στο νερό του μπάνιου με μέντα, και καθαρίζει το μυαλό ένα τσάι μέντας.

ΜΠΕΤΟΝΙΚΑ Αρωματικό τσάί, αποκλειστικά Πηλιορείτικο. Δυναμωτικό τονωτικό, για την καρδιά και τον βήχα.

ΜΟΛΟΧΑ Για άσθμα, βήχα δυσκοιλιότητα, λαρυγγίτιδα, πονόλαιμο. Και αποκλειστικό βάλσαμο στα τσιμπήματα της τσουκνίδας.

ΜΠΟΥΚΟΒΟ Πιπέρι πολύ καυτερό κόκκινο ή πράσινο , για το φαγητό.

ΠΑΣΙΦΛΩΡΑ Καταπραϋντικό για νεύρα, άγχος -στρες, αϋπνίες, ηρεμιστικό, τονωτικό, και για την υπερκόπωση. Τα φύλλα της πασιφλόρας είναι πλούσια σε φλαβονοειδή. Είναι ένα βότανο με κατευναστικές, αντισπασμωδικες και ηρεμιστικές ιδιότητες. Επίσης είναι εξαιρετικό ενάντια στο άγχος, στην αϋπνία και στην δυσεντερία.

ΠΙΚΡΟΔΙΑΛΕΤΑ ή ΠΙΚΡΗ ΒΙΟΛΕΤΑ κατεβάζει το ζάχαρο στο κανονικό , και για τα τριγλυκερίδια.

ΠΛΑΤΑΝΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ Για την θεραπεία του προστάτη: Βάζω να μουσκέψουν σε κρύο νερό μια νύκτα, 1 κιλό κομμένα ξερά κρεμμύδια. Το πρωί τα σουρώνω, και μαγειρεύω όποτε θέλω τα κρεμμύδια. Το κρεμμυδόνερο όμως το βράζω με 15 μπαλάκια, από πλατάνι μέχρι να μείνει το μισό νερό και να λειώσουν. Πίνω από αυτό κάθε πρωί, επί 20 ημέρες., και έτσι εξαφανίζονται τα συμπτώματα του προστάτη.

ΠΟΛΥΚΟΜΠΟ Για πέτρα στα νεφρά, ουρικό οξύ, προστάτη.

ΠΟΛΙΤΡΙΧΙ Για τα μαλλιά , Σταματά την τριχόπτωση, πιτυρίδα και δυναμώνει τις ρίζες

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΡΟΥΤΟ – ΕΣΣΑΝΣ & ΛΑΔΙ Φρούτο με πολλές βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C , στην αρωματοποιία, φαρμακευτική, ζαχαροπλαστική , μαγειρική, ανεβάζει την πίεση, τονωτικό, μετά από πολύ ποτό, και ξενύχτι, και κατασκευή αναψυκτικών. .

ΡΙΓΑΝΗ Για το στομάχι, ευστόμαχη, τονωτική, αρωματίζει τα φαγητά, και στην αρωματοποιία.

ΣΑΛΕΠΙ (είδος ορχιδέας) Τον χειμώνα το πίνουμε για τον λαιμό, τον βήχα, τονωτικό, μαλακτικό, και χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική για τα παγωτά καϊμάκι.

ΣΙΝΑΠΙ ( ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ) Πονοκέφαλο, ψύξη, πνευμονία, βρογχικά , δυσκοιλιότητα.

ΣΙΝΕΜΙΚΗ ή ΣΙΝΑΜΙΚΗ Για την δυσκοιλιότητα, και το αδυνάτισμα.

ΣΚΟΡΠΙΔΙ Για την πέτρα στα νεφρά και το συκώτι.

ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ Για το έλκος και το στομάχι.

ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ Για το στομάχι, καούρες, ξινίλες

ΤΑΡΑΞΑΚΟ ή ΠΙΚΡΟ ΑΓΡΙΟ ΡΑΔΙΚΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ Αδυνάτισμα, για καούρες στομαχιού, αρθριτικά, ζάχαρο, χοληστερίνη, ξενύχτι, ποτά, τονωτικό, ρευματισμούς, , ρευματόπονους, τονώνει την λειτουργία του συκωτιού, και των εντέρων, κάνει καλό στο αίμα.

ΤΙΛΙΟ ή ΦΛΑΜΟΥΡΙ Βήχα, λαιμό, κρυολογήματα , πονόκοιλο μικρών παιδιών, ηρεμιστικό για τις αϋπνίες.

ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ Για ροφήματα.

ΑΓΡΙΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ – ΠΕΤΟΥΝΙ Για να χαλαρώσουν τα νεύρα.

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ Διουρητικό, για το ουρικό οξύ, πέτρα στην χολή, αιμορροΐδες, κυστίτιδα, νεφρίτιδα, δυναμώνει την λειτουργία της χολής, του συκωτιού και των εντέρων.

ΥΣΣΩΠΟΣ Για ζάχαρο., πίεση, στομάχι, κολικούς.

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ Για τον βήχα, λαιμό, βραχνάδα, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα, βρογχικό άσθμα, αδυνάτισμα, ξενύχτι, ποτό πολύ, τονωτικό.

ΦΛΙΣΚΟΥΝΙ Για βήχα, πονόλαιμο, γρίπη, πυρετό, αμυγδαλές.

ΦΥΤΙΛΑΚΙΑ Για το ζάχαρο, και το άναμμα των καντηλιών.

ΧΑΜΟΜΗΛΙ ή ΧΑΜΑΙΜΗΛΟΝ Για τον πονόκοιλο, την δυσκοιλιότητα, , το αδυνάτισμα, μαλακτικό για το στομάχι, και για κομπρέσες στις φλεγμονές των ματιών, και τις μολύνσεις των ματιών και πληγών για κομπρέσες. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΣΗ ΒΟΤΑΝΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.


botanologika.gr

20 Τρόποι να καθαρίσουμε τους πνεύμονές μας.

Οι περισσότερες από τις παρακάτω συνταγές θεωρούνται τσάι/ρόφημα επειδή παρασκευάζονται εύκολα, ο ατμός τους είναι ωφέλιμος για τον οργανισμό και απορροφώνται γρήγορα.

Όσον αφορά τα ροφήματα αποτοξίνωσης για τον πνεύμονα:

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υφασμάτινο σακκουλάκι τσαγιού, ή ένα σουρωτήρι για τα φύλλα των βοτάνων
 • Χρησιμοποιήστε νερό φιλτραρισμένο μέσω αντίστροφης ώσμωσης
 • Εάν προσθέτετε μέλι, καλύτερα να είναι βιολογικό
 • Καλύψτε το τσάι ώστε οι ευεργετικές ουσίες να μην εξατμίζονται

1.Τσάι φλόμου ή βερμπάσκο

Τα φύλλα και τα λουλούδια του χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αναπνευστικών ασθενειών κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, του βήχα, της βρογχίτιδας και της πνευμονικής νόσου. Τα φυτοχημικά του συστατικά λειτουργούν αποτοξινωτικά και καταπραΰνουν τους βρόχους και είναι αποτελεσματικό φυσικό αποχρεμπτικό (8).

Οδηγίες παρασκευής:

Συστατικά:

 • 2 κ.σ. φύλλα βερμπάσκο
 • 1 1/2 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό
 • 1 κ.γ. δυόσμο (προαιρετικό)
 • 1-2 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

 1. Βράδτε νερό και προσθέστε τα φύλλα.
 2. Προσθέστε δυόσμο σε ξεχωριστό σουρωτήρι, εάν επιθυμείτε.
 3. Αφήστε για 15 λεπτά. Προσθέστε μέλι για γεύση, αν θέλετε.
 4. Τσάι ευκαλύπτου

Το έλαιο ευκάλυπτου περιέχει ένα φυσικό αντιβιοτικό που ονομάζεται κινεόλη, με αντι-ιικές και αντιμυκητικές ιδιότητες.

«Ο ευκάλυπτος περιέχει επίσης ανοσοδιεγερτικά, αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά, αναλγητικά και σπασμολυτικά συστατικά. Η εισπνοή ατμών ή η χορήγηση από το στόμα ρίχνει τον πυρετό και βοηθά στα αναπνευστικά προβλήματα, όπως βρογχίτιδα, άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD)». (9)

Φροντίστε να λαμβάνετε μικρές ποσότητες ευκαλύπτου κάθε φορά, καθώς μπορεί να προκαλέσει ναυτία ή διάρροια σε μεγαλύτερες δόσεις.

Ένα μισό κ.γ. ανά φλιτζάνι είναι ό,τι πρέπει. Οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και τα άτομα με ηπατικές ή πεπτικές διαταραχές δεν πρέπει να λαμβάνουν ευκάλυπτο. Αντιθέτως, μπορούν να εισπνεύσουν ατμό για θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων.

 2.Τσάι ευκαλύπτου:

Συστατικά:

 • 1/2 κ.γ. αποξηραμένα φύλλα ευκαλύπτου
 • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
 • Μέλι για γλυκιά γεύση

Οδηγίες:

 1. Βυθίστε τα φύλλα σε βραστό νερό και αφήστε για 10 λεπτά.
 2. Προσθέστε μέλι για γεύση (προαιρετικά).
 3. Μπορείτε να καταναλώνετε έως 3 φλιτζάνια την ημέρα.

 3.Τσάι από πουλμονάρια

Η πουλμονάρια είναι μια λειχήνα που πήρε το όνομά της στον Μεσαίωνα επειδή έμοιαζε με πνεύμονα. Παραδοσιακά χρησιμοποιείτο για θεραπεία πνευμονικών παθήσεων.

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της βρογχίτιδας, του άσθματος και της πνευμονικής νόσου. Βοηθά επίσης στις παθήσεις του στομάχου και του εντέρου καθώς και για προβλήματα των νεφρών και των ουροφόρων οδών. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιείται τοπικά για εκζέματα, εγκαύματα και αιμορροΐδες (10).

Προσθέστε 1 κ.γ. ξηρή πουλμονάρια σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε για 15 λεπτά. Μπορείτε να καταναλώνετε πολλά φλιτζάνια την ημέρα για να μειώσετε την πνευμονική φλεγμονή και να βοηθήσετε στη θεραπεία.

4.Τσάι Ρίγανης

Η καρβακρόλη της ρίγανης είναι γνωστή για τις αποσυμφορητικές ιδιότητές. Ως αντιικό, αντιβακτηριακό και αντιμυκητιασικό βότανο, η ρίγανη περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που μειώνουν το οξειδωτικό στρες (11).

Συστατικά:

 • 4-6 κ.σ. φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη
 • 2 ½ φλιτζάνια νερό
 • 1 κουταλιά μέλι

Οδηγίες:

 1. Λιώστε φρέσκα φύλλα ρίγανης για να βγει το έλαιο. Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο εάν χρησιμοποιείτε ξηρή ρίγανη.
 2. Προσθέστε ρίγανη και αφήστε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
 3. Καταναλώστε ζεστό και εισπνεύστε τον ατμό ανάμεσα στις γουλιές.

5.Φύλλα από πεντάνευρο

Το πεντάνευρο είναι φυτό με όρθιο τριχωτό βλαστό. Τα φύλλα διεγείρουν την παραγωγή βλέννας, οπότε είναι ένα θαυμάσιο φάρμακο για τον ξηρό βήχα ή τον ερεθισμό του λαιμού και βοηθά στο ανοσοποιητικό. (12)

Οδηγίες:

 1. Προσθέστε 3-4 κ.σ. ξηρό βότανο σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό.
 2. Αφήστε για 15-20 λεπτά και καταναλώστε αμέσως.

6.Σιρόπι ινούλας

Το χρησιμοποιούσαν στην αρχαία και ανατολική ιατρική για τη βρογχίτιδα και το άσθμα. Περιέχει ινουλίνη, μια αποτοξινωτική φυτοχημική ουσία που επουλώνει και καταπραΰνει, ανακουφίζοντας από συριγμό και βήχα.

Δεν συνιστάται για έγκυες γυναίκες.

Οδηγίες για τον βήχα:

Συστατικά:

 • 2 κ.σ. αποξηραμένη ρίζα
 • 2 φλιτζάνια νερό
 • Μέλι
 • Χυμό λεμονιού

Οδηγίες:

 1. Βράστε νερό σε ένα κατσαρολάκι.
 2. Προσθέστε το βότανο και σιγοβράστε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
 3. Μόλις το υγρό μειωθεί κατά το ήμισυ, σουρώστε και καταναλώστε όλο το υγρό.
 4. Προσθέστε μέλι και λεμόνι για να δροσιστείτε.
 5. Αποθηκεύστε το σιρόπι που απομένει στο ψυγείο έως και 6 μήνες.
 6. Για παιδιά κάτω των 14 ετών, δώστε 2/3 κ.γ. κάθε δύο ώρες ή 2 κ.γ. για ηλικιωμένους.

7.Λοβέλια

Είναι ένα πολύ ισχυρό βότανο και χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του καπνού για διακοπή του καπνίσματος. Η λοβελίνη είναι μια ουσία στη λοβέλια που είναι ήπιο διεγερτικό όπως η νικοτίνη, αλλά δεν είναι εθιστική. Η λοβέλια είναι επίσης αντι-σπασμωδικό και αποχρεμπτικό βότανο (13) .

Η λοβέλια προκαλεί επίσης έμετο για να απομακρύνει τις τοξίνες. Εξαιτίας αυτού, είναι δυνητικά τοξικό σε μεγάλες δόσεις. Συνιστάται να λαμβάνεται μόνο υπό ιατρική επίβλεψη.

8.Βότανο σαπαράλ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αυτό το βότανο δεν συνιστάται για μακροχρόνια χρήση ή για άτομα με ηπατικές διαταραχές.

Το βότανο σαπαράλ ανακουφίζει τον ερεθισμό των πνευμόνων και μετριάζει την αντίδραση ισταμίνης, καθιστώντας το εξαιρετικά χρήσιμο για τη βρογχίτιδα και τα κρυολογήματα. Επιπλέον, περιέχει μια αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται NDGA (nordihydroguaiaretic acid) που μειώνει την ικανότητα των ανώμαλων (καρκινικών) κυττάρων να παράγουν ενέργεια.

Λαμβάνεται ως τσάι και είναι φυσικό αποχρεμπτικό (14).

Για το τσάι, αφήστε 5 κ.σ. αποξηραμένα φύλλα και τα στελέχη του chaparral σε αναλογία ¼ βραστού νερού.

9. Ατμόλουτρο μέντας.

Η μεντόλη είναι μια αντι-σπασμωδική και αντιφλεγμονώδης ένωση. Ως εκ τούτου, χαλαρώνει την αναπνευστική οδό. Ο ατμός από μέντα καθαρίζει τη βλέννα (και τις τοξίνες που περιέχει) από τους πνεύμονες και αποτοξινώνει. Είναι ένα από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για κρυολογήματα.

Προσθέστε βραστό νερό σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και προσθέστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και το δοχείο του ατμού (μην βάζετε το πρόσωπό σας πολύ κοντά!). Κλείστε τα μάτια σας και εισπνεύστε τον ατμό μέχρι να διαλυθεί.

10. Ρίζα οsha και σιρόπι από αγριομελισσόχορτο

Το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί από αυτόχθονες Αμερικάνους για ανακούφιση του αναπνευστικού και είναι φυσικό φάρμακο για το βήχα  (15). Οι ρίζες περιέχουν καμφορά, φυσικό αποχρεμπτικό. Η ρίζα Osha αυξάνει την κυκλοφορία στους πνεύμονες, διευκολύνοντας την αναπνοή και απομακρύνοντας τις υπόλοιπες τοξίνες από το κάπνισμα (16).

Λόγω της περιεκτικότητας σε καμφορά, η ρίζα osha δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για εκτεταμένες χρονικές περιόδους, καθώς μπορεί να βλάψει το ήπαρ. Οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τη ρίζα του Osha, καθώς μπορεί να τονώσει τις συστολές της μήτρας.

Από την άλλη πλευρά, το αγριομελισσόχορτο είναι ένα πικρό, αλλά αποτελεσματικό αποχρεμπτικό και ήπιο αναισθητικό που καταπραΰνει τις διογκωμένες διόδους αέρα (17).

Συνταγή σπιτικό σιρόπι:

Συστατικά:

 • 30 γρ. αγριομελισσόχορτο
 • 2 φλιτζάνια νερό
 • 2 φλιτζάνια μέλι
 • 30 γρ. σκόνη φλοιού φτελιάς
 • Ο χυμός ενός λάιμ
 • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
 • Αρκετές κ.σ. ρίζας Osha

Οδηγίες:

 1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε το αγριομελισσόχορτο.
 2. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
 3. Αφαιρέστε τα βότανα και βράστε μέχρι το τσάι να μείνει 1 φλιτζάνι.
 4. Προσθέστε μέλι και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά.
 5. Αφαιρέστε από το μάτι και προσθέστε φτελιά, λάιμ και κονιάκ.
 6. Προσθέστε ρίζα osha, αναμείξτε και εμφιαλώστε.
 7. Λάβετε 1 – 2 κ.σ. σούπας, όπως απαιτείται.

11. Κράταιγος (τρικοκκιά)

Αυτό το φυτό έχει καθιερωθεί ως βότανο για την υγεία της καρδιάς. (18)  Τα μούρα κράταιγου περιέχουν αντιοξειδωτικά που είναι αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακά και βοηθούν τη ροή του αίματος. Αυτές οι ιδιότητες είναι επίσης σημαντικές για την πρόληψη της δημιουργίας υγρών στους πνεύμονες και για τον καθαρισμό των πνευμόνων.

Μην λάβετε κράτιαγο εάν λαμβάνετε ήδη φάρμακα για την καρδιά ή αραιωτικά αίματος.

Συστατικά:

 • 30 γρ. αποξηραμένα άνθη και φύλλα κράταιγου
 • 4 φλιτζάνια βραστό νερό

Οδηγίες:

 1. Προσθέτουμε τον κράταιγο σε βραστό νερό και αφήνουμε για 4-8 ώρες.
 2. Σουρώνουμε, συμπιέζουμε και πίνουμε ζεστό ή παγωμένο.

 12. Σιρόπι θυμαριού

Θεωρείται από τα πιο αποτελεσματικά στην προστασία των πνευμόνων, χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την παρασκευή σιροπιών με αποχρεμπτικές, βλεννολυτικές, αντιβηχικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Επιπλέον, το εκχύλισμα θυμαριού, που αξιολογήθηκε στην κυτταρική σειρά καρκίνου του πνεύμονα H460, κατέδειξε ότι προκαλεί κυτταροτοξικότητα και επιπλέον μειώνει τα φλεγμονώδη κυτταρικά σήματα. (19)

Συστατικά:

 • 60-120 γρ. φύλλα και άνθη από θυμάρι (το φρέσκο ​​είναι καλύτερο, αλλά και το αποξηραμένο κάνει)
 • 1/4 νερού
 • 1 φλιτζάνι μέλι

Για να φτιάξετε το σιρόπι:

 1. Βράστε το θυμάρι και το νερό σε μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
 2. Φροντίστε το καπάκι να είναι ανοιχτό έως ότου το υγρό μειωθεί κατά το ήμισυ και να μείνουν περίπου 2 φλιτζάνια τσάι θυμαριού.
 3. Σουρώστε, αφήστε να κρυώσει και προσθέστε το μέλι.
 4. Ανακατέψτε και φυλάξτε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο για 3 έως 4 εβδομάδες.
 5. Για να χρησιμοποιήσετε, πάρτε 1/2 έως 1 κ.γ. κάθε δύο ώρες έως ότου υποχωρήσει το κρύο ή ο βήχας.

13.Τσάι φασκόμηλου

Αυτό το βότανο εμποδίζει την ανάπτυξη καρκίνου και τη μετάσταση στους πνεύμονες και αλλού στο σώμα. (20) Ως εκ τούτου, τα άτομα των οποίων οι πνεύμονες είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι (καπνιστές και όσοι εκτίθενται σε επικίνδυνες ουσίες) θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από το φασκόμηλο. Τα πολλά αρωματικά έλαια στο φασκόμηλο ανοίγουν τα ιγμόρεια και ανακουφίζουν από τη συμφόρηση των πνευμόνων. Είναι χαλαρωτικά για βήχα, κρυολογήματα και πονόλαιμο.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το φασκόμηλο ρυθμίζει επίσης τη χοληστερόλη.

Οδηγίες:

Συστατικά:

 • 1 φλιτζάνι νερό
 • 2 κουταλιές φρέσκο φασκόμηλο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο φασκόμηλο
 • 1 κ.γ. μέλι από το φαγόπυρο

Οδηγίες:

 1. Προσθέστε το φασκόμηλο σε ένα σουρωτήρι τσαγιού.
 2. Βράστε το νερό και προσθέστε στην τσαγιέρα.
 3. Αφήστε το φασκόμηλο για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
 4. Ρίξτε το τσάι στην κούπα και προσθέστε μέλι.
 5. Καταναλώστε έως 3 φλιτζάνια την ημέρα.

14. Τσάι ρίζας γλυκόριζας

Η ρίζα γλυκόριζας περιέχει γλυκυρριζικό οξύ, ουσία αντιική, ενώ περιέχει επίσης αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακά και αντιμυκητιακά συστατικά. Καταπραΰνει πνευμονικές φλεγμονές και τον βλεννογόνο ιστό.

Προσοχή: οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με υπέρταση ή νεφρική νόσο πρέπει να αποφεύγουν τη ρίζα γλυκόριζας. Μην πίνετε τσάι με ρίζα γλυκόριζας καθημερινά για περισσότερο από 7 ημέρες.

Πώς να παρασκευάσετε τσάι γλυκόριζας:

Συστατικά:

 • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίζα γλυκόριζας
 • 120 ml νερού

Οδηγίες:

1.Βράστε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.

 1. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
 2. Αφήστε για 5 λεπτά.
 3. Απολαύστε το ζεστό και αναπνεύστε τον ατμό καθώς πίνετε.

15. Βήχιο.

Τα λουλούδια βήχιου μοιάζουν με πικραλίδες και είναι εξίσου φαρμακευτικά. Θεραπεύει βρογχίτιδα, πνευμονία, άσθμα και φυματίωση και είναι εξαιρετικό στην καταπολέμηση των φλεγμονών. (21) Ωστόσο, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείται μακροπρόθεσμα.

Παρασκευή βάμματος:

 1. Κόψτε τα λουλούδια και τα βότανα σε μικρά κομμάτια.
 2. Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο με το ψιλοκομμένο βότανο.
 3. Καλύψτε πλήρως με βότκα 80-100 και βιδώστε το καπάκι.
 4. Τοποθετήστε το βάζο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.
 5. Σε έξι εβδομάδες, σουρώστε και αποθηκεύστε το υγρό.
 6. Προσθέστε σε σκούρα φιάλη με σταγονόμετρο.
 7. Λάβετε 2-4 ml την ημέρα, όπως απαιτείται.

16. Τσάι τριγωνέλλας και ταραξάκο (πικραλίδα)

Η τριγωνέλλα καταπραΰνει τον πονόλαιμο χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ενώσεις και καταστρέφει τη βλέννα. Η πικραλίδα, από την άλλη πλευρά αποτοξινώνει τους πνεύμονες, το ήπαρ και τα νεφρά.

Πώς να παρασκευάσετε τσάι από πικραλίδα και ταραξάκο:

Συστατικά:

 • 6 φύλλα φλόμου
 • 1 μέρος σπόρων τριγωνέλλας
 • 1 μέρος ρίζας πικραλίδας

Οδηγίες:

 1. Προσθέστε όλα τα βότανα σε γυάλινο βάζο με ένα καπάκι και ανακινήστε για να αναμιχθούν.
 2. Χρησιμοποιήστε τη 1 κ.σ. από τα βότανα και προσθέστε σε τσαγιέρα με 2 φλιτζάνια βραστό νερό.
 3. Αφήστε για 10 – 20 λεπτά.
 4. Σουρώστε, βάλτε μέλι και απολαύστε.

17. Τσάι από γαρύφαλλο και λεμόνι.

Το γαρίφαλο περιέχει ευγενόλη, ένα αναλγητικό που διευκολύνει στη δυσφορία, ενώ η φυτοχημική δομή του σκοτώνει καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα και αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό τους. (22) Το λεμόνι, από την άλλη πλευρά, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.

Ο συνδυασμός των δύο μειώνει τυχόν φλεγμονές του λαιμού και των πνευμόνων και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Είναι το καλύτερο τσάι για το κρύωμα.

Οδηγίες παρασκευής:

Συστατικά:

 • 1 κ.σ. πράσινο τσάι της επιλογής σας
 • 1/2 κ.γ. καρύδια, κουρκουμά και θυμάρι
 • 2 κ.γ. μέλι
 • Χυμός μισού λεμονιού

Οδηγίες:

 1. Τοποθετήστε το τσάι, τα μπαχαρικά και τα βότανα στο φίλτρο τσαγιού και προσθέστε ένα φλιτζάνι βραστό νερό.
 2. Αφήστε 3-5 λεπτά.
 3. Αφήστε για λίγο και προσθέστε μέλι και λεμόνι.

18. Τσάι από κουρκουμά και τζίντζερ

Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ το τζίντζερ, ξαδερφάκι του κουρκουμά, είναι εξίσου ισχυρός στην καταπολέμηση της φλεγμονής και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με ισχυρά αντιοξειδωτικά. Ως εκ τούτου, αυτές οι δύο ρίζες είναι απαραίτητες για κάθε αποτοξίνωση. Αυτή η συνταγή για τσάι τζίντζερ είναι ιδανική για τους καπνιστές.

Συστατικά:

 • 1 μικρό κομμάτι ρίζας τζίντζερ
 • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
 • 2 κουταλάκια κουρκουμά
 • 1 λίτρο νερό

Οδηγίες:

 1.  Βράστε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, στη συνέχεια προσθέστε τη ρίζα τζίντζερ και το κρεμμύδι.
 2.  Μειώστε τη θερμότητα και αφήστε να σιγοβράσει.
 3.  Τρίψτε λίγο περισσότερο τζίντζερ στο μείγμα και προσθέστε κουρκουμά.
 4.  Ανακατέψτε για λίγα λεπτά.
 5.  Αφήστε για λίγο και απολαύστε ζεστό. Καταναλώστε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

19. Μολόχα και στελλάρια

Η ρίζα της μολόχας είναι καταπραϋντική και γλυκιά. Ανακουφίζει από φλεγμονές, ερεθισμό και βήχα (23). Η στελλάρια καθαρίζει τους πνεύμονες από τη βλέννα, και αποσυμφορίζει τους πνεύμονες. Είναι μαλακτικό (υγραίνει το δέρμα), καθαρτικό και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά(24) .

Συνδυάστε ίσα μέρη ρίζας μολόχας, φύλλα σύμφυτου, φύλλα στελλάριας, φύλλα φλόμου και φύλλα λοβελίας. Προσθέστε 2 κ.γ. ανά φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε για 5-10 λεπτά. Οι ενήλικες μπορούν να πίνουν 1 φλιτζάνι 3 φορές την ημέρα, ενώ τα παιδιά δεν πρέπει να παίρνουν περισσότερο από το 1/2 φλιτζάνι τρεις φορές την ημέρα.

Μπορείτε επίσης να παρασκευάσετε βάμμα και να λάβετε 15-20 σταγόνες την ημέρα. Τα παιδιά μπορούν να λαμβάνουν 10 σταγόνες.

20. Τσάι εχινάκειας

Ορισμένοι θεωρούν την εχινάκεια ως βότανο που ενισχύει το ανοσοποιητικό και αποτρέπει το κρύωμα ή τη γρίπη, άλλοι θεωρούν ότι δεν βοηθάει. Οι επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν και τις δύο τάσεις – η διαφορά φαίνεται να είναι στη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος του ατόμου κατά την εμφάνιση μιας ασθένειας. Η εχινάκεια ενισχύει ένα ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα σε μεγαλύτερο βαθμό από ένα ισχυρό. (25)

 

Η Εχινάκεια παρέχει ανακούφιση από τον πόνο, καταπολεμά τα βακτήρια και τους ιούς, μειώνει τη φλεγμονή και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Μπορεί επίσης να μειώσει τα συμπτώματα της βρογχικής μόλυνσης, της λαρυγγίτιδας, της μόλυνσης των αυτιών και των λοιμώξεων και επιταχύνει την επούλωση  (26).

Χρησιμοποιήστε την εχινάκεια με προσοχή: Μην πάρετε εχινάκεια για περισσότερο από 10 ημέρες στη σειρά, εάν είστε έγκυος, παίρνετε ηπατικά φάρμακα ή το ανοσοποιητικό σας δεν λειτουργεί σωστά.

Πώς να ετοιμάσετε το τσάι:

Συστατικά:

 •  1/2 φλιτζάνι φρέσκα ή 1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα, ρίζες και / ή λουλούδια εχινάκεια
 •  240 γρ. νερού
 •  1-2 κουταλάκια μέλι

Οδηγίες:

1. Βράστε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

2. Προσθέστε Εχινάκεια, καλύψτε και σιγοβράστε για 15 λεπτά.

3. Σουρώστε το τσάι σε μια κούπα, προσθέστε μέλι και απολαύστε!

Όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρόπους για να διατηρήσουμε τους πνεύμονές μας υγιείς. Αυτό είναι απαραίτητο λόγω της ρύπανσης και της γήρανσης. Απλώς επιλέξτε τι αναζητάτε και σε κάθε περίπτωση συμβουλευθείτε τον γιατρό σας! Η φύση πάντα προνοεί!

Διαβάστε επίσης: Μάθετε τι Συμβαίνει στους Πνεύμονές σας όταν Εισπνέετε Αιθέρια Έλαια

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook
 

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο naturalsoul.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Τσουκνίδα, για αναιμία, πέτρες, ουρικό οξύ, πίεση, αιμορροΐδες, διαβήτη, ακμή

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr

Φυτό ποώδες, πολυετές, κοινό στην ελληνική ύπαιθρο. Αναπτύσσεται αυτοφυώς σε ορεινά μέρη, αρκεί να υπάρχει υγρασία. Ο βλαστός της φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο ενώ τα άνθη της είναι μικρά και άοσμα. Ολόκληρο το φυτό καλύπτεται από αδενώδεις τρίχες που κατά την επαφή τους με το δέρμα προκαλούν φαγούρα. Αυτό οφείλεται σε ένα δηλητηριώδες υγρό, που περιέχουν οι λεπτές βελόνες, οι οποίες όμως καταστρέφονται με το βράσιμο ή το ψήσιμο. Ανθίζει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού(όπου και συλλέγουμε με γάντια).

Η δράση της τσουκνίδας καταγράφηκε από το Χρύσιππο, τον Αριστοφάνη και τον Ησίοδο, ενώ στα ρωμαϊκά χρόνια οι λεγεωνάριοι τρίβονταν με τα φύλλα της για να ζεσταθούν. Επίσης χρησιμοποιήθηκε ως διουρητικό και καθαρτικό. Ο Ιπποκράτης (460-377 π.Χ) πρώτος κατέταξε την τσουκνίδα ανάμεσα στα φυτά “πανάκεια” (κάνουν για πολλαπλές χρήσεις) και συνέστησε την τσουκνίδα για την θεραπεία 61 ασθενειών. Ο Έλληνας ιατρός Γαληνός στο βιβλίο του “De Simplicibus Medicamentis ad Paternainum (espurio)” συνιστούσε την τσουκνίδα ως διουρητικό, καθαρτικό και για τη θεραπεία των δαγκωμάτων από τους σκύλους, της γάγγραινας, των οιδημάτων, της ρινορραγίας, της υπερβολικής εμμηνόρροιας, για τις ασθένειες που σχετίζονται με την σπλήνα, της πλευρίτιδας, της πνευμονίας, του άσθματος, των έλκων στο στόμα και στην αντιμετώπιση της τριχοφυΐας. Τον Μεσαίωνα η τσουκνίδα χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία του έρπητα ζωστήρα, της δυσκοιλιότητας, της ξηρής ασθένειας η οποία κατά πάσα πιθανότητα σήμαινε προβλήματα με τα ιγμόρεια ή τους πνεύμονες, του βλεννογόνους και το δέρμα. Οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν την τσουκνίδα για την θεραπεία της ακμής, της διάρροια και για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
 

Περιέχει
Βιταμίνη Α (πιο πολύ από το καρότο),  Β1, Β2, Β3 και Β5, Κ, Ε, πολύ βιταμίνη C. Επίσης είναι καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φολικού οξέος, κάλιου, μαγγάνιου, μαγνήσιου, φωσφόρου, σελήνιου και ψευδάργυρου και πολλά άλλα σημαντικά ιχνοστοιχεία. Τα φύλλα της περιέχουν μυρμηκικό οξύ, χλωροφύλλη, σεροτονίνη, ακετυλοχολίνη, γλυκοκινόνες, και τανίνες.
Η απουσία οξαλικού οξέος, την κάνει κατάλληλη για άτομα που πάσχουν από αναιμία, γιατί χωρίς το οξαλικό απορροφάται μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου. Επιπλέον, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που βοηθά στην ακόμα καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Ιδιότητες
 
 • Αντιδιαβητικό.
 • Διουρητικό. Διαλύει το ουρικό οξύ, είναι πολύτιμο σε κυστίτιδα, πέτρες στη χολή αλλά και κατά της βραδινής ενούρησης.
 • Αιμοστατικό. Για αιμορραγίες, αιμοπτύσεις, μητρορραγία, αιματουρία, αιμοφιλία, ρινορραγία.
 • Αντιαναιμικό, τονωτικό.
 • Καθαρτικό.
 • Στυπτικό(π.χ. κατά των αιμορροΐδων).
 • Γαλακταγωγικό.
 • Αγγειοσυσταλτικό.
 • Αντιρρευματικό. Για αρθριτικά, ισχιαλγία, χρόνιους ρευματισμούς.
 • Αντιδιαρροϊκό. Για διάρροιες, εντερίτιδα.
 • Σπασμολυτικό.
 • Αφροδισιακό.


Έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, ελέγχει τις αιμορραγίες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, τονώνει το κυκλοφοριακό σύστημα και χαμηλώνει την πίεση και τα επίπεδα σακχάρου του αίματος. Διεγείρει τη λειτουργία του παγκρέατος.

Χρησιμοποιείται εσωτερικά σαν έκχυμα ή βάμμα (σταγόνες) για την αναιμία, την αιμορραγία, τη διάρροια, τα υπερβολικά έμμηνα, αιμορροΐδες και ρευματισμούς. Γυναίκες που θηλάζουν κάνουν καλό να παίρνουν τη τσουκνίδα: αυξάνει το γάλα, δυναμώνει και τονώνει τη μήτρα και όλα τα θρεπτικά στοιχεία περνούν και στο μωρό. Οι έγκυες μπορούν από τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης να το παίρνουν για τόνωση της μήτρας.

Έχει βρεθεί ότι έχει αντισπασμωδική δράση, σε περιπτώσεις ρευματισμών ή ισχιαλγίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την αντιμετώπιση της οξείας ή χρόνιας νεφρίτιδας, του ίκτερου, παθήσεων της χολής, του έλκους του στομάχου, βρογχικών παθήσεων και χρόνιων διαρροιών ή δυσκοιλιότητας.

Έχει βρεθεί ότι έχει αντισπασμωδική δράση, σε περιπτώσεις ρευματισμών ή ισχιαλγίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την αντιμετώπιση της οξείας ή χρόνιας νεφρίτιδας, του ίκτερου, παθήσεων της χολής, του έλκους του στομάχου, βρογχικών παθήσεων και χρόνιων διαρροιών ή δυσκοιλιότητας.

Η τσουκνίδα βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και είναι διουρητικό και αντιφλεγμονώδες μέσο, στις παθήσεις των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος και σε περιπτώσεις κατακράτησης ούρων. Για τις πέτρες στα νεφρά και στη χολή, σε κατακράτηση ούρων, σε νεφρίτιδα και κυστίτιδα. Η τσουκνίδα είναι ιδιαίτερα ευεργετική σε όσους πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια. Καταναλώνουμε μια κούπα τσάι ή χυμό τσουκνίδας κάθε πρωί μετά το ξύπνημα και για 30 ημέρες.

Καταλύει το ουρικό οξύ. Ενδείκνυται επίσης και στις ασθένειες του συκωτιού και της χολής. 
Ακόμα, χάρη στις διουρητικές ιδιότητες που έχει, βοηθάει στην απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας! Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη και ακετυλοχολίνη. Αυτές οι δύο ουσίες είναι φυσικά κατασταλτικά της όρεξης και βοηθάνε στην απώλεια βάρους.

Έχει αντιισταμινική δράση και έτσι είναι πολύτιμη σ’ όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Σε εποχιακή αλλεργία (hayfever) ξεκινάμε αγωγή με τσουκνίδα τρεις μήνες πριν εμφανιστεί η γύρη για τα καλύτερα αποτελέσματα, πίνουμε καθημερινά έκχυμα ή βάμμα τσουκνίδας.

Η τσουκνίδα λόγω των στυπτικών ιδιοτήτων της μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της διόγκωσης των αιμορροΐδων. Λόγω των στυπτικών ιδιοτήτων της μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία από μικροτραυματισμούς στο δέρμα. Τα φρέσκα φύλλα τσουκνίδα όταν τοποθετούνται στο δέρμα και ιδιαίτερα στην περιοχή των νεφρών προκαλεί τσούξιμο και κάψιμο και επιδρά στην βαθιά χαλάρωση από ρευματικούς πόνους.

Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται για την θεραπεία των παθήσεων του δέρματος της ακμής, των κονδυλωμάτων και του εκζέματος. Στην ακμή η τσουκνίδα μπορεί να βελτιώσει την υφή των ξηρών και λιπαρών επιδερμίδων. Καθαρίζει χωρίς να αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα καθιστώντας έτσι την τσουκνίδα ιδανική για την αντιμετώπιση της ακμής. Ένα έγχυμα από τσουκνίδα ή φυσικά προϊόντα όπως σαπούνια που περιέχουν τσουκνίδα βοηθάει να καθαρίσει βαθιά τους πόρους και στην εξάλειψη των μικροβίων που συμβάλλουν στη δημιουργία σπυριών. Στο έκζεμα η τσουκνίδα όταν εφαρμόζεται τοπικά είτε ως αφέψημα είτε ως λάδι σκέτο ή σε αλοιφή βοηθάει στην ανακούφιση από τον κνησμό και στην ενίσχυση της πάσχουσας περιοχής. 

Καθημερινές γαργάρες με τσάι τσουκνίδας ανακουφίζει και βοηθάει στην αντιμετώπιση λοιμώξεων του στόματος και του λαιμού. Μαλλιά Η τσουκνίδα μπορεί να βελτιώσει την υφή των ξηρών και λιπαρών μαλλιών. Καθαρίζει χωρίς να αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα και τα μαλλιά, καθιστώντας έτσι την τσουκνίδα ιδανική για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Για τα μαλλιά εκτός από το σαπούνι ένα τελικό ξέβγαλμα με έγχυμα τσουκνίδα μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσει το ξηρό δέρμα και η πιτυρίαση. Παραδοσιακά οι βοτανολόγοι πιστεύουν ότι η τσουκνίδα μπορεί να αποκαταστήσει το φυσικό χρώμα των μαλλιών κι αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για άτομα με γκρίζα μαλλιά.

Τονώνει τα μαλλιά και δυναμώνει την τρίχα. Καταπραΰνει τους αρθριτικούς και ρευματικούς πόνους, χάρη στο μυρμηκικό οξύ που περιέχει.

Η τσουκνίδα τονώνει όλο τον οργανισμό, γι’ αυτό είναι καλό να τη λαμβάνουν άτομα που αναρρώνουν από ασθένεια, σαν φαγητό και σαν τσάι. Είναι το καλύτερο φάρμακο για την αναιμία, γιατί περιέχει πολύ σίδηρο και η βιταμίνη c που έχει φροντίζει στην απόλυτη απορρόφηση από τον οργανισμό του σιδήρου.

Όπως και πολλά άλλα χόρτα, η τσουκνίδα ήταν ένα θρεπτικό φαγητό, σε εποχές φτώχειας και πολέμων. Δεν κοστίζει, αφθονεί στους αγρούς και υπάρχουν πολλοί γευστικοί τρόποι παρασκευής της. Οι νοικοκυρές την ετοιμάζουν βραστή, με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, την χρησιμοποιούν σε πίτες και κρητικά καλλιτσούνια, την προσθέτουν στα τσιγαριαστά χόρτα ή παρασκευάζουν πομάδα (πέστο) με ελαιόλαδο. Επίσης, στο παραδοσιακό σφουγγάτο της Κρήτης, που στην ουσία είναι η σύγχρονη ομελέτα με χόρτα ή λαχανικά εποχής.


Η τσουκνιδόσουπα είναι νοστιμότατη! Η καυστικότητα των τριχιδίων εξουδετερώνεται με βραστό νερό. Για κατανάλωση θεωρούνται καλύτεροι οι νεαροί τρυφεροί βλαστοί.

Μπορούμε να τη τρώμε βραστή με λάδι και λεμόνι, να φτιάξουμε τσουκνιδόπιττες αλλά ακόμα πιο εύγευστη είναι η σούπα από τσουκνίδα. Στη σούπα δεν χάνονται οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία αφού την προσθέτουμε μόλις τρία λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος. 

Η τσουκνίδα μπορεί να καταναλωθεί και ως αφέψημα. Βράζοντας μερικά ξερά φύλλα σε νερό, έχετε ένα φάρμακο για το κρύωμα και τον βήχα, την αλλεργική ρινίτιδα, την υπέρταση, την αρθρίτιδα και διάφορες παθήσεις του πεπτικού συστήματος. 

Η κατανάλωσή της ωστόσο, θα πρέπει να γίνει με σύνεση και κατόπιν συνεννοήσεως με τον θεράποντα ιατρό σας, γιατί μπορεί να αλληλεπιδράσει με την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε. Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωσή της από γυναίκες που πάσχουν από αδενώματα της μήτρας ή κυοφορούν και από άτομα που παρουσιάζουν αυξημένη πηκτικότητα στο αίμα και αρτηριοσκλήρυνση.

Αφέψημα: 2 κουτάλια φαγ. με θρυμματισμένο σκεύασμα βουτιέται σ΄ ένα ποτήρι (200 γρ.) νερό, βράζεται για 1 λεπτό, μετά το υγρό στραγγίζεται και πίνεται. Παίρνονται 2 – 3 τέτοιες δόσεις την ημέρα, γλυκαίνοντας κατά προτίμηση με μέλι ή ζάχαρη.

Για εξωτερική χρήση προετοιμάζεται με τον παραπάνω τρόπο πιο συμπυκνωμένο αφέψημα (2-4 κουτάλια φαγ. σε 200 γρ. νερό) και κατά των ρευματισμών και νευραλγιών, για εντριβές και κατάπλασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλκολάτ (οινοπνευματώδες διάλυμα χλωρών φύλλων της Τσουκνίδας σε οινόπνευμα), μία χούφτα χλωρά φύλλα σε 500 γρ. οινόπνευμα (40 % συμπυκνωμένο), ή στη θέση του τσίπουρου, ούζο ή βότκα,- να μουλιάσουν για 24 ώρες.

Τέλος και τα ζώα αγαπούν τη τσουκνίδα, μπορούμε να τη αναμιγνύουμε στη τροφή των σκύλων, των αλόγων, αγελάδων και χοίρων κλπ. Δυναμώνει το τρίχωμα τους και το κάνει να γυαλίζει. Οι σπόροι τής τσουκνίδας δραστηριοποιούν την ωοτοκία τής κότας. 

Διαβάστε επίσης

Είναι γεγονός: Οι φαρμακοβιομηχανίες έχασαν… ο Dr Stanislaw Burzinsky αθωώθηκε

Νεκρική σιγή είναι το μόνο που απέμεινε, όταν το Ιατρικό Συμβούλιο του Τέξας αναγκάστηκε να αποσύρει τις κατηγορίες του εναντίον του Δρ Stanislaw Burzynski.

Εκτός από κανά δύο τυχαίες εφημερίδες, μιάς μικρής πόλης, κανα δύο αμφισβητήσιμα μπλόγκ και ένα μικρό κομμάτι αναφοράς στα νέα του Σαββάτου σε μια μικρή καναδική εκμομπή, κανένα από τα μέσα ενημέρωσης δεν ήταν πρόθυμα να αγγίξουν την είδηση, ​​ότι, για άλλη μια φορά, όλες οι κατηγορίες, ενάντια σε κάποιο γιατρό που έχει κυριολεκτικά και επιτυχώς θεραπεύσει τον καρκίνο σε πολλές περιπτώσεις, απορρίφθηκαν.

Το Ιατρικό Συμβούλιο του Τέξας και το Δυτικό ιατρικό κατεστημένο είχε στόχο τον Δρ Burzynski για χρόνια και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν απολύτως πρόθυμα και ” τεκμηρίωναν” τις κατηγόριες εναντίον του, αμαυρώνοντας την δουλειά του, πριν ακόμα εκδικαστεί η υπόθεση του και παρά το απίστευτο ρεκόρ επιτυχία του.
Περιέργως, σαν να μην υπήρξε καν το γεγονός, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχουν αναφέρει τίποτα από τότε.

Η βιομηχανία του καρκίνου, μια βιομηχανία με τρισεκατομμύρια δολάρια έσοδα έχει εξαπολύσει ένα παράνομο και ανήθικο πόλεμο κατά του Δρ Stanislaw Burzynski για χρόνια, προσπαθώντας να τον σταματήσει … αυτό είναι σωστό, να τον σταματήσει, από το να σώζει τις ζωές των καρκινοπαθών με το να χρησιμοποιεί την επαναστατική κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θεραπεία του, η οποία χρησιμοποιεί μια φυσική και μη-τοξική ουσία που ονομάζεται αντινεοπλαστόνιο.

Αυτό το βίντεο λέει την ιστορία για το πώς ο Δρ Burzynski, και οι ασθενείς του έχουν θεραπευτεί συνήθως απο τελειωτικούς καρκίνους, (στο τελευταίο στάδιο) και το πως το FDA και οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν συνεχώς και συστηματικά προσπαθήσει να δυσφημίσουν και να τιμωρήσουν έναν άνθρωπο ο οποίος με μοναδικό σκοπό στην ζωή του έχει αναπτύξει και τελειοποιήσει μια μη τοξική θεραπεία για την ασθένεια του 20ου αιώνα.
Θα είναι καλό να εξαπλωθεί η εργασία του Δρ Burznski και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε.
Μην αφήνετε τους ανθρώπους της FDA (τις μαριονέτες των φαρμακοβιομηχανιών) να καταστρέψουν την ελπίδα εκατομμυρίων καρκινοπαθών σε όλο τον κόσμο.
για περισσότερες πληροφορίες:http://www.burzynskiclinic.com/

Η ταινία του Burzynski: Ο καρκίνος είναι μια σοβαρή επιχείρηση:


Η πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο βιομηχανία, κάτι σαν το τρένο της γραμμής και οι μαριονέτες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μπορούν να επιτρέψουν σε όλους να εμφανίσουν το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές άλλες μορφές θεραπείας της νόσου και έχουν κατά κανόνα αποδειχθεί ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από ό, τι είναι (επιτρέπεται να είναι καλύτερα) αυτές που προβλέπονται από τους δυτικά εκπαιδευμένους ιατρούς.

Παρ όλα αυτά, ο Δρ Burzynski είναι πλέον ελεύθερος, και πάλι, για να συνεχίσει να ασκεί τις θεραπευτικές τεχνικές του για τον καρκίνο, που στην ουσία, αυτές ηταν ο στόχος, του ιατρικού κατεστημένου, αλλά μεσω αυτών των θεραπειών, πολλοί άνθρωποι γνώρισαν για τις εναλλακτικές επιτυχημένες τεχνικές του.

Προσθέτοντας ενα εντυπωσιακό βουνό αποδεικτικών στοιχείων για την υποστήριξη των εναλλακτικών και αποτελεσματικών θεραπειών για τον καρκίνο και, δυστυχώς, το ιατρικό κατεστημένο, και οι μαριονέτες τους και τα αδαή μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν να προσπαθούν να τους φιμώσουν.

Η Sandi Kavanagh, για παράδειγμα, μια 48 ετών γυναίκα από το Crystal Lake, IL., διαγνώστηκε τον Ιανουάριο με μια επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, γνωστή ως πολύμορφο γλοιοβλάστωμα (GBM).

Όπως συμβαίνει και με τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών με καρκίνο, ο καρκίνος της Kavanagh δεν ανταποκρινόταν στην παραδοσιακή ακτινοβολία και τη χημειοθεραπεία, που σε μεγάλο βαθμό συνιστάται από όλους σχεδόν τους (Δυτικούς) γιατρούς ως μια από τις λίγες επιλογές που (επιτρέπεται να) παρέχουν στους ασθενείς τους, αλλοιώς κινδυνεύουν να χάσουν την ιατρική τους άδεια.

Αρνούμενη να εγκαταλείψει, η Kavanagh και η οικογένειά της άρχισε την έρευνα για εναλλακτικούς τρόπους για την αντιμετώπιση της κατάστασης της, κάτι που οι άνθρωποι κάνουν όλο και πιο συχνά αυτές τις μέρες.

Συνειδητοποιώντας ότι η “σύγχρονη” επιστήμη δεν είχε τίποτα περισσότερο να προσφέρει και απρόθυμοι να δεχτούν ότι είχε μόνο «δύο έως τρεις μήνες ζωής», σύμφωνα με την τυπική δυτική ιατρική, η Kavanagh αποφάσισε να υποβληθεί στη θεραπεία που είχε ανακαλύψει με τα αντινεοπλαστόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι (αν είστε ακόμα νέοι στην ιδέα ότι υπάρχουν πραγματικά “εναλλακτικές” θεραπείες του καρκίνου), η Kavanagh αναφέρει ότι η μαγνητική τομογραφία έδειξε οτι ο όγκος της συρρικνώθηκε κατά 33 τοις εκατό μετά από την πρώτη της θεραπεία, με αποτέλεσμα να συνεχίσει με τις θαυματουργές θεραπείες του Δρ Burzynski.
Η Κα Kavanagh, εκστατική έχει βρεί τελικά ένα γιατρό που είναι διατεθειμένος να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να καταστρέφει το υπόλοιπο του σώματός της την ίδια στιγμή, σχεδιάζει να κάνει μια άλλη σάρωση στις 13 Δεκεμβρίου το 2012 για να συνεχίσει να παρακολουθεί την πρόοδό της.

Ίσως δεν είναι τόσο ευχάριστη αυτή η συζήτηση, όμως, είναι η ιστορία αυτών των αντινεοπλαστονίων ένα θαύμα και τον μακρύ και δύσκολο δρόμο που έχουν διανύσει, προκειμένου η θεραπεία να πάρει την μορφή που έχει σήμερα.

Αρχίζει με τον άνθρωπο που ανακάλυψε πρώτα την αποτελεσματικοτητά τους στη θεραπεία του καρκίνου, το 1967 τον Δρ Stanislaw R. Burzynski, MD, Ph.D., ήταν ο ιατρός και βιοχημικός ερευνητής, υπεύθυνος για τον εντοπισμό φυσικών πεπτιδίων και παράγωγων αμινοξέων,που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα ή αλλοιώς “αντινεοπλαστόνια», όπως τα ονόμασε αργότερα.

Ανακάλυψε ότι είναι τα συστατικά ενός βιοχημικού συστήματος άμυνας που ελέγχει την ανάπτυξη του καρκίνου, χωρίς να καταστρέφει τα φυσιολογικά κύτταρα, σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκή σε ασθενείς με καρκίνο, σε σύγκριση με τα υγιή άτομα.
Το 1977, μετά τη σύνταξη και την δημοσίευση πολυάριθμων δημοσιεύσεων, μεταξύ των οποίων πέντε σχετικά με το θέμα της έρευνας των πεπτιδίων του, ο Δρ Μπουρζίνσκι ίδρυσε την κλινική του στο Χιούστον, του Τέξας, όπου άρχισε τη θεραπεία ασθενών χρησιμοποιώντας την αξιοσημείωτη ανακάλυψη του, με απίστευτη επιτυχία.
Τέτοια επιτυχία, που σύντομα ασθενείς με καρκίνο από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ταξιδεύουν για να χρησιμοποιήσουν αυτή τη θεραπεία θαύμα.

Παραδόξως, ούτε η αποτελεσματικότητα της θεραπείας του Δρ Burzynski, όπως αποδεικνύοταν από την ταχεία ανάρρωση των ασθενών του, ούτε η ασφάλεια των αντινεοπλαστονίων ως θεραπεία του καρκίνου … με σχεδόν καθόλου επικίνδυνες παρενέργειες, ήταν αρκετά για το ιατρικό κατεστημένο για να υποστηρίξει αυτή την πρωτοπόρο ιατρική, ή τουλάχιστον, να τον αφήσει μόνο του να συνεχίσει την επιτυχία του.
Αντ αυτού, το 1984 οι ιατρικοί εξεταστές του Διοικητικού Συμβουλίου του Τέξας, κάτω από την πίεση της (της ελεγχόμενης απο το ιατρικό κατεστημένο) FDA, ξεκίνησε αυτό που κατέληξε να είναι μια δίωξη επι δέκα ολόκληρα χρόνια του Δρ Burzynski.

Δεν υπήρχε κανένας τρόπος ένα άτομο κρατώντας ενα δίπλωμα μιας ιδιωτικής ευρεσιτεχνίας για ορισμένες ιατρικές συσκευές ή θεραπείες, ανεξάρτητες από την καθεστηκυία τάξη, να τον αφήσουν να εισβάλει στο επι δεκαετιών αποκλειστικό, εταιρικό ιατρικό μονοπώλιο.

Μετά την σπατάλη πολύτιμων πόρων και τα εκατομμύρια των φορολογουμένων που ξόδεψαν (άλλωστε δεν ήταν δικά τους, τι τους ένοιαζε, πως λέμε εις ”υγείαν” των κορόιδων), προσπαθούσαν να ανακαλέσουν την ιατρική άδεια του Δρ Burzynski, για πάνω από μια δεκαετία, το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν εντελώς ανεπιτυχή στο να αποδείξουν κάποιο λάθος, η τέλος πάντων κάτι επιλήψιμο.

Χρησιμοποίησαν τα πάντα, από την έναρξη, εκτεταμένες έρευνες, έστελναν ακόμα και πράκτορες για να πείσουν νυν και πρώην ασθενείς να υποβάλλουν αδικαιολόγητες καταγγελίες.
Περιέργως, παρά των απελπισμένων προσπαθειών των δυνάμεων που είναι, αφιερωμένες στη διατήρηση του ελέγχου για το πώς και ποια θεραπεία θα χορηγείται, δεν μπόρεσαν να βρούν έναν τρόπο για να κάνουν τον γιατρό να σιγήσει.

Παρ ‘όλα αυτά, μετά από χρόνια αποτυχίας, ακόμη και μετά την παραδοχή “της αποτελεσματικότητας των αντινεοπλαστονίων ως τη θεραπεία των καρκίνων του ανθρώπου, αν και δεν είναι θέμα αυτών των διαδικασιών», αποδεικνύοντας ότι πραγματικά δεν είναι για τη θεραπεία του καρκίνου, το Διοικητικό Συμβούλιο ξεκίνησε μια άλλη έρευνα το 2008, και πάλι προσπαθώντας να ανακαλέσει την ιατρική άδεια του Δρ Burzynski.

Αυτή τη φορά, όμως, η προσπάθειά τους ήταν να τεθεί ο Δρ Burzynski σε δίκη για την παροχή θεραπείας σε ασθενείς στο τελευταίο στάδιο καρκίνου, με εξατομικευμένη γονιδιακή-στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου, προσαρμοσμένη στους γενετικούς δείκτες του κάθε ασθενούς και επίσης πιο αποτελεσματική από την θανατηφόρα, τοξική και καρκινογόνα ακτινοβολία ή την αναγκαστική χημειοθεραπεία για τους ανθρώπους.

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό το είδος της εξατομικευμένης γονιδιακής-στοχευμένης θεραπείας θεωρείται, σήμερα από πολλούς ειδικούς, σαν το μέλλον της σύγχρονης ιατρικής στη θεραπεία του καρκίνου.

Ευτυχώς για τους πολλούς ασθενείς οι οποίοι στηρίζονται σε αυτή την ιατρική ανακάλυψη για την ίδια τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένης της γενικής ελευθερίας, η πιο πρόσφατη περίπτωση των κατηγοριών του Ιατρικού Συμβουλίου του Τέξας κατά του Δρ Burzynski στις 19 Νοεμβρίου, το 2012 απορρίφθηκαν.

Αλλά μην νομίζετε ότι οι επίσημες αλχημείες τελειώνουν εδώ.

Ο Δρ Burzynski έχει υποστεί επίσης δίωξη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Αυτό, από μόνο του, είναι ένα κυνήγι μαγισσών της τάξης των 60 εκατομμυρίων δολαρίων, φόρο απαιτητών από το 1983, όταν η FDA έλαβε μέτρα για να κλείσει την κλινική του Δρ Burzynski.
Την ίδια χρονιά, βέβαια όπως και όλες τις άλλες φορές, ένας δικαστής αποφάνθηκε οτι ο Δρ Burzynski θα μπορούσε να συνεχίσει τη θεραπεία των ασθενών στην πολιτεία του Τέξας.

Αδυσώπητα, ο FDA, ο οποίος είχε προειδοποιήσει προηγουμένως τους δικαστές, οτι αν πάρουν αθωωτική απόφαση, θα ωθήσει την κυβέρνηση να συνεχίσει με άλλες μεθόδους, όπως η κατάσχεση, καταδίκη των φαρμάκων ή ποινική δίωξη,κατάφεραν να ”πείσουν” τους ενόρκους να κατηγορήσουν τον Burzynski το 1985, 1990, 1994, και για άλλη μια φορά το 1995.

Βέβαια κάποιοι οργανισμοί και άνθρωποι δεν μπορούν να αποδεχτούν την λέξη «όχι» από τον κυρίαρχο λαό.
Και το εντυπωσιακό, είναι οτι ακόμη και όταν όλες οι προηγούμενες προσπάθειες που κάναν, των πολύχρονων ερευνών τους δεν οδήγησαν σε μηνύσεις, η FDA πραγματοποίησε ακόμα μια άλλη έρευνα μεταξύ του 1991 και του 1993.
Δυστυχώς, ο Δρ Burzynski τελικά κατηγορήθηκε το 1995 και χρεώθηκε με 75 παραβίασεις του ομοσπονδιακού νόμου περί απάτης – αντιμετωπίζοντας 290 χρόνια φυλακής και $ 18,5 εκατομμύρια σε πρόστιμα.

Στις 4 του Μάρτη του 1997 ο ​​δικαστής κήρυξε κακοδικία και διέταξε ότι ο Δρ Burzynski θα απαλλαγεί από σχεδόν το ήμισυ των τελών.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση «δεν είχε υποβάλλει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία» εναντίον του.
Ο FDA αναγκάστηκε να αποσύρει τελικά τις 40 από τις υπόλοιπες 41 κατηγορίες και μια δεύτερη επιτροπή τον αθώωσε τελικά ολοκληρωτικά.

Ακόμη και οι ένορκοι από την πρώτη δίκη εμφανίστηκαν για να διαμαρτυρηθούν, προς υποστήριξη του Δρ Burzynski.
Αλλά δεν είναι μόνο ο Δρ Burzynski που έχει αυτήν την ”τύχη” απο τους οργανισμούς που ”προστατεύουν” τους πολίτες.
Την ιδια ”τύχη” ‘εχουν όλοι οι γιατροί και οι ερευνητές που πραγματικά, ανακαλύπτουν οτιδήποτε είναι θεραπευτικό.

Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι αυτές που ελέγχουν και νομοθετούν, στηρίζουν στο να συνεχιστούν με κάθε τρόπο οι ασθένειες.

Ο Linnous Pauling, γιατρός, που έχει τιμηθεί δύο φορές με το Νόμπελ Ιατρικής, έχει δηλώσει στον
τύπο, ότι: «ο πόλεμος και οι θεραπείες κατά τού καρκίνου είναι σε ένα μεγάλο βαθμό καθαρή απάτη».
Ένας άλλος, δύο φορές νομπελίστας τής Ιατρικής και τής Φυσιολογίας, ο James Watson, αυτός, που

ανακάλυψε την διπλή έλικα τού DNA το 1962 και μέλος τής Αντικαρκινικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των Η.Π.Α., όταν ρωτήθηκε τι είχε να πει για το αντικαρκινικό πρόγραμμα, που υπηρετούσε δήλωσε ότι «είναι ένας σωρός από κόπρανα». Ο Watson έχει αμφισβητήσει ανοικτά τις μεθοδολογίες τής συμβατικής Ιατρικής ακόμα και την γενετική Ιατρική, για τις αποτυχίες και τις παρενέργειές της. Γι΄ αυτές τις λογικές του αμφισβητήσεις τα Μ.Μ.Ε. έχουν φροντίσει να τον
παρουσιάσουν ως ρατσιστή και αμφιλεγόμενο ερευνητή…

Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Νωρίτερα, το 2012, η Δρ Antonella Carpenter, PhD, εργαζόταν όπως ο Δρ Burzynski, χρησιμοποιώντας την προσωπικά-κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία, για πάνω από μια δεκαετία με στόχο την καταστολή των καρκινικών κυττάρων, με την χρήση, ενός ενέσιμου, έγχρωμου υγρού για να θερμάνει και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας τους περιβάλλοντες ιστούς ανέπαφους σχεδόν εξ ολοκλήρου σώους και αβλαβείς.
Η θεραπεία, Light Induced Ενισχυμένη Επιλεκτική Υπερθερμία (LIESH), είναι βασισμένη στην χρήση μιας λέιζερ τεχνολογίας, την οποία η Δρ Carpenter είχε αποκτήσει νομίμως, ενώ εργαζόταν για τη NASA κατά τη διάρκεια ενός μυστικού σχεδίου της κυβέρνησης.
Σχεδόν ταυτόσημη με την ιστορία του Δρ Burzynski, ωστόσο, με πολύ πιο εξελιγμένες και συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν από επαγγελματίες πράκτορες, οι οποίοι ζητούσαν από νυν και πρώην ασθενείς να ξεγελαστούν και να καταθέσουν εναντίον της, εκβιάζοντας και απειλώντας τους.

Επίσης, όπως ο Δρ Burzynski, και όπως γίνεται συνήθως, προσπάθησαν να την εξευτελίσουν, αλλά η ιδιόκτητη και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της απαγορεύτηκε στην περίπτωσή της, παρότι δεν υπήρξε καμία απόδειξη ότι την είχε ποτέ ασκήσει παράνομα ή ότι οι ασθενείς της είχαν βλαφτεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Παρά τις πολλές επιτυχείς θεραπείες σε ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων πολλών που ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν, αλλά ειρωνικά ποτέ δεν τους επετράπηκε, απο τους εισαγγελείς, και τους δικαστές, τόσο στο Αρκάνσας οσο και στην Οκλαχόμα το πέτυχαν με δικονομικά τερτίπια και τελικά αναγκάσαν την Δρ Carpenter να πληρώσει εκατομμύρια σε πρόστιμα και κατασχέθηκε όλος ο εξοπλισμός της κατά τη θερινή περίοδο απο την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που γνώμονας της είναι το κέρδος.

Η περίπτωσή της σήμερα βρίσκεται στο Εφετείο.

Ο Δρ Max Gerson, άλλο ενα απο τα πολλά παραδείγματα, που ανέπτυξε την παγκοσμίου φήμης διαιτητική θεραπεία του, την «Διατροφή του Gerson”, η οποία έχει αποδειχθεί οτι έχει θεραπεύσει πολλές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και τον καρκίνο σε χιλιάδες περιπτώσεις.
Ως αποτέλεσμα της αποδεδειγμένης επιτυχίας του, η Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας, του παρείχε χρηματοδότηση για την έρευνα της διατροφικής του θεραπείας για τον καρκίνο.

Για άλλη μια φορά, η έρευνα δεν μπόρεσε να πάει πολύ μακριά και ο Δρ Gerson αγωνίστηκε ως πρωτοπόρος, γιατί διώχθηκε από το ιατρικό κατεστημένο, η δίωξη του οφείλεται στο γεγονός ότι η θεραπεία του πήγε ενάντια στην συμβατική ιατρική.
Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση, πίεσε και απορρίφθηκε η χρηματοδότηση του, με μόλις τέσσερις ψήφους.
Σε μια άλλη περίπτωση, διώχθηκαν η Royal Rife Ray και η Gaston NAESSENS δύο εφευρέσεις, δύο ισχυρών μικροσκόπιων που επέτρεπαν στους ερευνητές να παρατηρούν τα ζωντανά μικρόβια του καρκίνου …
Ένω τα σύγχρονα κοινά μικροσκόπια δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, ακόμα και σήμερα.
Αυτά τα μικροσκόπια επέτρεψαν να αναπτυχθούν αποτελεσματικές θεραπείες για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, αλλά και οι δύο διώχθηκαν για τις ανακαλύψεις τους και κατηγορούνται για τη θεραπεία ασθενών χωρίς άδεια.

Είναι επίσης γνωστό, ότι (τουλάχιστον) απο το 1974, περίπου 60 από τα 420 ή και περισσότερα “κανναβινοειδή” που υπάρχουν στην τετραινδοκαναβιόλη THC, έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις, τόσο σε ιδιωτικές, όσο και μέσω επαγγελματιών ερευνών, οτι έχουν πολλά διαφορετικά οφέλη για την υγεία. Συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του μεγέθους των καρκινικών όγκων, σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα, σχεδόν κάθε φορά που είχαν δοκιμαστεί. Ωστόσο, αν ρωτήσετε τους τοπικούς ογκολόγους σας ή αναζητήστε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σας, κανείς δεν έχει ακούσει τίποτα.

Περισσότερα παραδείγματα:
– Ο ψυχίατρος Wilhem Reich, που κάποτε εθεωρείτο και ως ο διάδοχος της έδρας του Σίγκμουντ Φρόιντ, έχασε τη ζωή τους στη φυλακή μετά από την εργασία του με την οργόνη για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα.
Η FDA φρόντισε ο εξοπλισμός, τα βιβλία και τα γραπτά του, όλα να καταστραφούν.
– Ο Δρ Issels θεράπευε ασθενείς με καρκίνο με τη βοήθεια μιας ολοκληρωμένης ανοσοθεραπείας με τις ίδιες αρχές όπως η θεραπεία Gerson. Για αυτό έλαβε ποινή φυλάκισης με αναστολή και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να αναγκαστεί να διακόψει την εργασία του.
– Ο Βιοχημικός Lawrence Burton διώχθηκε και δυσφημίστηκε για το έργο του, για τη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος σε ασθενείς με καρκίνο και την ανακάλυψη ενός ορού για την συρρίκνωση των όγκων.
– Ο Δρ Dinshah Ghadiali ήταν ένας πρωτοπόρος στον τομέα της χρωματοθεραπείας, δυστυχώς, φυλακίστηκε και ο εξοπλισμός του, τα βιβλία και τα γραπτά καταστράφηκαν αφού είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.
– Ο Χάρι Hoxsey διώχθηκε και συνελήφθη για άσκηση της ιατρικής χωρίς άδεια μετά τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών του καρκίνου με τη χρήση βοτάνων.
– Η Δρ Kristine Nolfi άρχισε να βοηθά τους ασθενείς της να ξεπεράσουν τον καρκίνο μέσω της διατροφής, μετά τη θεραπεία του δικού της καρκίνου με την κατανάλωση μιας χορτοφαγικής διατροφής με οργανικές πρώτες ύλες τροφίμων.
Στη συνέχεια, διώχθηκε και της πήραν την άδεια της.
– Ο William F. Koch μετανάστευσε στη Βραζιλία, ως αποτέλεσμα των σοβαρών διώξεων που υπέστη για την επιτυχία του στη θεραπεία ασθενών με τη χρήση των ομοιοπαθητικών οξειδωτικών καταλυτών.
– Η ερευνήτρια Δρ Johanna Budwig αποτράπηκε από τη δημοσίευση της ανακάλυψης της για τα λιπαρά καταλοίπα α μαργαρίνης σε μαλακούς όγκους, αλλά και έχασε τη δουλειά της στην πορεία.

Πραγματικά υπάρχουν πολλές διαφορετικές εναλλακτικές θεραπείες για σχεδόν κάθε ασθένεια που υπάρχει.

Eδώ μια πολύ καλή αναφορά για το λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών.
Ο διάσημος Γερμανός γιατρός στηλιτεύει τα λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών

http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2549