logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Υγεία – Διατροφή

Το αντιικό φάρμακο Favipiravir, είναι γνωστό στην Ιαπωνία με την εμπορική ονομασία «Avigan» (της Fujifilm), έλαβε επίσημη έγκριση κυκλοφορίας με τον κωδικό «T-705»

Την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων της Κίνας έλαβε το αντιικό φάρμακο Favipiravir, που παράγεται στην Ιαπωνία με την εμπορική ονομασία «Avigan» από την Toyama Chemical (θυγατρική του ομίλου Fujifilm), με τον κωδικό «T-705» ως αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή κατά το κορωνοϊού (COVID-19) μετά από εισήγηση του κινεζικού Υπουργείου Υγείας.

Το συγκεκριμένο φάρμακα πέρασε επιτυχώς τις εργαστηριακές δοκιμές καθώς και τις πρόσφατες κλινικές δοκιμές ενώ είχε δοκιμαστεί ως πειραματικό φάρμακα σε 340 βαριές περιπτώσεις ασθενών στην Ουχάν, την Σενζέν και την Σαγκάη.

Όπως είχε δημοσιεύσει το emea στις 18 Μαρτίου Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει επισήμως σε συνέντευξη Τύπου πως το φάρμακο της Toyama Chemical  που είχε εγκριθεί στην Ιαπωνία το 2014 ως φάρμακα κατά της γρίπης, αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό στην θεραπευτική αγωγή ασθενών του κορωνοϊού σε νοσοκομεία της Κίνας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Κίνας, το «T-705» (ή Favipiravir) είχε εξαιρετικά αποτελέσματα σε κλινικές δοκιμές 340 ασθενών ενώ το Υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας δήλωσε με ανακοίνωσή του πως οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν πως «εμποδίζει την εξάπλωση του COVID-19 στον ανθρώπινο οργανισμό και σταματάει την καταστροφική δράση του ιού με την χορήγησή του ».

Ανατροπή απο Ελληνίδα Λοιμωξιολόγο: Η απαγόρευση κυκλοφορίας ΔΕΝ είναι για τον περιορισμό της επιδημίας

H Όλγα Κοσμοπούλου, λοιμωξιολόγος και μέλος της ΟΕΝΓΕ, που πρόσφατα με ανάρτησή της έστειλε μήνυμα ότι οι υγειονομικοί δεν θέλουν χειροκροτήματα, αλλά προσλήψεις, υγειονομικό υλικό εξόφληση των δεδουλευμένων τους από εφημερίες, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook σχετικά με το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που επέβαλε η κυβέρνηση:

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι για καλό. Και δεν είναι για τον περιορισμό της επιδημίας. Αν ήθελαν να περιορίσουν την επιδημία θα έβρισκαν τρόπο να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους και να υλοποιήσουν όσα ζητάει η ΟΕΝΓΕ. Το πρώτο τουλάχιστον, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Έλεος! Ούτως ή άλλως, η τυφλή καραντίνα και η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι επιστημονικά απαραίτητα μέτρα (θα μπορούσε να είναι στοχευμένη καραντίνα είτε για τις ευπαθείς ομάδες είτε για βεβαιωμένες περιπτώσεις μετά από ελέγχους), ειδικά όταν ο πληθυσμός, στην μεγάλη του πλειοψηφία υπακούει ως τώρα στα μέτρα. Είτε η κυβέρνηση το κάνει επειδή βρίσκεται σε πανικό, είτε επειδή με την αφορμή επενδύει στο μέλλον, η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μια πραγματικά επικίνδυνη εξέλιξη. Πόσω μάλλον, όταν πλήθος εργαζομένων δεν έχει σταματήσει να εργάζεται. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.»

 

 

Γιώργος Στάμκος

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναβάθμισε την Τρίτη 11 Μαρτίου 2020 σε «πανδημία» το επίπεδο εξάπλωσης του κορωνοϊού Convid-19. Η χρήση του όρου «πανδημία» από τον ΠΟΥ συνιστά περιγραφή μιας εξαιρετικά σοβαρής κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας, που απλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο επικεφαλής του Οργανισμού Τέντρος Ανχάνομ Γκεμπρεγιέσους σημείωσε πως “ο ΠΟΥ είναι βαθιά ανήσυχος τόσο για τα επικίνδυνα επίπεδα εξάπλωσης του ιού, όσο και για την σοβαρότητα των κρουσμάτων”.

Οι ήδη υψηλοί αριθμοί των κρουσμάτων, αλλά και των θανάτων, προειδοποίησε ο ΠΟΥ, αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες βδομάδες και να πληγούν ακόμη περισσότερες χώρες, με ευάλωτα συστήματα δημόσιας υγείας, όπως π.χ. το Ιράν. Ο ΠΟΥ έκανε έκκληση στις χώρες να εφαρμόσουν μέτρα περιορισμού και μετριασμού της εξάπλωσης του Convid-19, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας, και να δοθεί έτσι πολύτιμος χρόνος στα συστήματα υγείας ώστε να ενισχύσουν τις “γραμμές άμυνας” τους, την φαρμοκολογική τους φαρέτρα και να ανακαλυφθεί το πολυπόθητο εμβόλιο κατά του ιού. Μέχρι τότε η ανθρωπότητα θα βρίσκέται και πάλι υπό τη δαμόκλειο σπάθη μιας ακόμη πανδημίας, όπως έχει βρεθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν της.

Από το “Μαύρο Θάνατο” στην “Ισπανική γρίππη”

Η ιστορίας της ανθρωπότητας είναι ταυτόχρονα και μια ιστορία πανδημιών, που εξολόθρευαν μεγάλα τμήματα των ανθρώπινων πληθυσμών, ειδικά στις πόλεις. Ωστόσο, από ένα σημείο και μετά, οι ίδιοι οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν παθογόνους οργανισμούς ως “βιολογικά όπλα” για πετύχουν τους στόχους τους.

Κατά την αρχαιότητα Πέρσες, Έλληνες και Ρωμαίοι δηλητηρίαζαν τους εχθρούς τους, ρίχνοντας προς το μέρος τους ανθρώπινα πτώματα σε απόσυνθεση. Η τρίχρονη πολιορκία της πόλης Κάφφα στην Κριμαία έληξε το 1346, όταν οι Τάταροι πολιορκητές έριξαν με καταπέλτες πτώματα θυμάτων της πανούκλας μέσα στα τείχη της πόλης. Σε λίγες μέρες ολόκληρη η πόλη είχε υποκύψει στη μάστιγα και παραδόθηκε αμαχητί στους βαρβάρους...

Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, ανάμεσα στο 1346 και στο 1350, η πανούκλα, ο περιβόητος «Μαύρος Θάνατος», εξολόθρευσε σχεδόν το 1/3 του ευρωπαϊκού πληθυσμού, πλήττοντας τους κατοίκους περίπου 200.000 χωριών και πόλεων. Εκτός από εκατομμύρια νεκρούς άφησε πίσω του το χάος και την απόγνωση. Η πανούκλα είναι μια μεταδοτική ασθένεια, που προσβάλει         ανθρώπους και ζώα, και οφείλεται στο βακτηρίδιο Yersinia pestis. Το βακτηρίδιο αυτό ενδημεί στα ποντίκια και μεταφέρεται στους ανθρώπους μέσω μολυσμένων ψύλλων. Η πανούκλα θεωρείται μια από τις πιο κακόφημες μολυσματικές ασθένειες στην ιστορία του ανθρώπινου είδους και είναι γνωστή ως «μαύρος θάνατος». Ο «μαύρος θάνατος» εξολόθρευσε τον 14ο μ.Χ. αιώνα το 1/3 του πληθυσμού της Ευρώπης. Στην εποχή μας η πανούκλα εμφανίζεται σπάνια και κυρίως στις τριτοκοσμικές χώρες. Την περίοδο 1980-1994 καταγράφηκαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο 18.739 περιπτώσεις πανούκλας, ενώ υπολογίζεται πως η ασθένεια προσβάλει 1.000 άτομα ετησίως.

Δύο αιώνες αργότερα μια επιδημία ευλογιάς (variola major) αποδεκάτισε στο Νέο Κόσμο τους πληθυσμούς των Ινδιάνων. Στη Βόρεια Αμερική τον 18ο αιώνα Άγγλοι και Γάλλοι προσέφεραν «θανατηφόρα δώρα» στους αρχηγούς των Ινδιάνικων φυλών: ρούχα και κουβέρτες εμποτισμένες με τον ιό της ευλογιάς που μετέδιδε τη θανατηφόρα ασθένεια στους ανύποπτους Ινδιάνους. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι περιοχές τους ερημώνονταν, αποτελώντας έτσι πρόσφορο έδαφος για αποικισμό...

Τη δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα από το 1917 ως το 1918, η λεγόμενη «ισπανική γρίπη» εξολόθρευσε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους: έναν αριθμό υπερδιπλάσιο από τα θύματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η μυστική ιστορία των βιολογικών όπλων

Ανεξέλεγκτοι βιολογικοί παράγοντες έπλητταν πάντοτε το ανθρώπινο είδος, άλλοτε σποραδικά και άλλοτε μαζικά. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα ο ίδιος ο άνθρωπος άρχισε συνειδητά να επεξεργάζεται και να καλλιεργεί τους βιολογικούς παράγοντες με σκοπό να τους χρησιμοποιήσει ως πολεμικά όπλα. Οι έρευνες πάνω στην ανάπτυξη των βιολογικών όπλων ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στα πεδία μαχών του οποίου χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά και τα χημικά όπλα (φωσγένιο, υπερίτης κ.α.), που θεωρούνται κατά κάποιο τρόπο «συγγενείς» των βιολογικών.

Το 1918 οι Ιάπωνες ίδρυσαν τη στρατιωτική “Μονάδα 731” και μετά την κατάληψη της Μαντζουρίας το 1931, η μονάδα αυτή ξεκίνησε πειράματα χρήσης βιολογικών όπλων πάνω στον άμαχο πληθυσμό της κατεχόμενης κινεζικής επαρχίας με τη ρίψη πορσελάνινων βομβών που περιείχαν μολυσμένους ψύλλους και μολυσμένο ρύζι-δόλωμα για τα τρωκτικά. Η δράση της συνεχίστηκε μέχρι το 1945 με θύματα κυρίως Κινέζους πολίτες καθώς και Αμερικανούς και Άγγλους αιχμαλώτους. Τα περισσότερα πειράματα έλαβαν χώρα σ’ ένα τεράστιο υπόγειο στρατόπεδο-εργαστήριο, που ονομαζόταν Πινγκ Φαν κι απασχολούσε περίπου 3.000 εργαζομένους. Εκεί εκτιμάται ότι θανατώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως αιχμάλωτοι, για πειράματα ανάπτυξης θανατηφόρων βιολογικών όπλων.

Οι Γερμανοί, με παράδοση πάνω στη βακτηριολογία, ξεκίνησαν τα πειράματα τους το 1932. Αν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν βιολογικά και χημικά όπλα στα πεδία των μαχών, εντούτοις προσπάθησαν να τα χρησιμοποιήσουν για δολιοφθορές. Τον Οκτώβριο του 1943 ένα γερμανικό αεροπλάνο έριξε 15.000 σκαθάρια του είδους Leptinotarsa decemlineata, γνωστό και ως «εξολοθρευτής πατάτας», πάνω από την ανατολική Αγγλία με στόχο την καταστροφή της σοδειάς της πατάτας. Η επιχείρηση δεν είχε επιτυχία εφόσον χρειαζόταν 20-40 εκατομμύρια σκαθάρια για να καταστραφούν 400.000 εκτάρια χωραφιών με πατάτες.

Οι Άγγλοι έκαναν από το 1934 τα δικά τους πειράματα με τον βάκιλο του άνθρακα (anthrax). Το καλοκαίρι του 1942 έριξαν στο βραχώδες νησάκι Gruinard στ’ ανοιχτά της βορειοδυτικής Σκοτίας μια βόμβα 4 λιβρών, που περιείχε σπόρους άνθρακα. Στόχος της βιολογικής επίθεσης ήταν τα άτυχα πρόβατα του νησιού. Μέσα σε λίγες μέρες όλα τα πρόβατα του νησιού ήταν νεκρά. Οι δοκιμές ρίψης βιολογικών όπλων στο νησάκι Gruinard συνεχίστηκαν και το 1943 με θύματα πάλι τα πρόβατα (καναδικές πηγές έκαναν λόγο και για ανθρώπινα θύματα).
Μετά τα επικίνδυνα πειράματα απαγορεύτηκε η πρόσβαση και το νησάκι κηρύχτηκε σε καθεστώς χρόνιας καραντίνας. Έρευνες έδειξαν ότι ακόμη και το 1968 ο άνθρακας ήταν ενεργός στο έδαφος του νησιού! Το 1979 ανακαλύφθηκε μια νέα τεχνική βιολογικής απολύμανσης. Η τεχνική αυτή εφαρμόστηκε πάνω στο νησί το καλοκαίρι του 1986 και τον επόμενο χρόνο 40 πρόβατα βοσκούσαν αμέριμνα στο γρασίδι του νησιού. Τελικά στους ανθρώπους επιτράπηκε να επιστρέψουν στο Gruinard το 1990, δηλαδή 47 χρόνια μετά τις βιολογικές δοκιμές.

Το σοβιετικό και ρωσικό πρόγραμμα ανάπτυξης βιολογικών όπλων

Οι σύμμαχοι πληροφορήθηκαν για πρώτη φορά την ύπαρξη Σοβιετικού προγράμματος βιολογικών όπλων από γερμανικές και ιαπωνικές πηγές μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ιάπωνας στρατηγός Μασούντα είχε συλλάβει στη Μαντζουρία πέντε Ρώσους κατάσκοπους, που μετέφεραν σε γυάλινες αμπούλες μικρόβια της δυσεντερίας, της χολέρας και του άνθρακα. Όπως έγινε γνωστό οι Ρώσοι ξεκίνησαν τις δοκιμές βιολογικών όπλων το 1937 στο νησί Βοζροζντενίγια, που βρισκόταν μέσα στη λίμνη Αράλη. Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που αυτομόλησαν, το 1938 Σοβιετικοί επιστήμονες πειραματίστηκαν πάνω σε ανθρώπινα «αντικείμενα» στη Μογγολία, προκαλώντας επιδημία με 5.000 νεκρούς. Επίσης πολιτικοί κρατούμενοι καθώς κι αιχμάλωτοι πολέμου χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα για τη μετάδοση ασθενειών από τα ποντίκια στους ανθρώπους μέσω του δαγκώματος. Στις αρχές του Ψυχρού Πολέμου οι Σοβιετικοί θεωρούσαν ήδη τα βιολογικά ως όπλα μαζικής καταστροφής, εξίσου καταστροφικά με τα πυρηνικά. Το 1956 ο στρατάρχης Ζούκοφ σε ομιλία του στο ρωσικό Κοινοβούλιο, εξέθεσε με καμάρι την ικανότητα της χώρας του να χρησιμοποιεί χημικά και βιολογικά όπλα στους μελλοντικούς πολέμους.

Οι Σοβιετικοί διέθεταν πολλά ερευνητικά προγράμματα παραγωγής φονικών μικροοργανισμών. Το 1979 μια έκρηξη έλαβε χώρα στις κακόφημες εγκαταστάσεις έρευνας και παραγωγής βιολογικών όπλων στο Sverdlovsk. Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι πέθαναν, υποφέροντας από πολύ υψηλό πυρετό. Το 1977 «κυνηγοί ιών» του αμερικανικού CDC (Centers for Disease Control and Prevention) συνάντησαν στη Λιβερία τέσσερις Σοβιετικούς «επιστήμονες», που στάλθηκαν εκεί για να ερευνήσουν τον «πυρετό Λάσσα», ένα είδος ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών με τους Marburg και Ebola. Όπως αποδείχθηκε οι Σοβιετικοί δεν ήταν βιολόγοι, αλλά πράκτορες που ήθελαν απλώς να πάρουν κάποια δείγματα του ιού. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο για τη στρατιωτική χρήση των ιών.

Η KGB χρησιμοποιούσε επίσης θανατηφόρους μικροοργανισμούς για να εξολοθρεύσει τους στόχους της. Το 1978 ο Γκεόργκι Μαρκόφ, ένας εξόριστος Βούλγαρος δημοσιογράφος, έπεσε θύμα βιολογικής επίθεσης τρυπημένος από τη μύτη μιας ομπρέλας που περιείχε μια πανίσχυρη τοξίνη, που λέγεται ricin. Ο θάνατος του επήλθε μέσα σε λίγες ώρες. Το 1994 Δυτικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι το ρωσικό πρόγραμμα ανάπτυξης βιολογικών όπλων συνεχιζόταν συγκαλυμμένα, και στόχευε στην ανάπτυξη μιας «υπερ-επιδημίας» απέναντι στην οποία δεν θα υπήρχε αντίδοτο. Την άνοιξη του 1998 οι Ρώσοι κατέστρεψαν εκατοντάδες τόνους άνθρακα, μια ποσότητα ικανή να εξολοθρεύσει τον ανθρώπινο πληθυσμό αρκετές φορές. Οι Ρώσοι διαθέτουν ακόμη αρκετά μεγάλη ποσότητα σπόρων του άνθρακα.

Το αμερικανικό πρόγραμμα ανάπτυξης βιολογικών όπλων

Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν κι αυτοί τις έρευνές τους στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου συγκέντρωσαν ως νικητές τα σχετικά στοιχεία από τις βιολογικές έρευνες των ηττημένων Γερμανών και Ιαπώνων. Το 1951 στο οπλοστάσιο της αμερικανικής αεροπορίας περιλήφθηκε και η βόμβα «καταστροφής γεωργικών καλλιεργειών». Λίγο αργότερα η κομμουνιστική Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποίησε βιολογικά όπλα στον πόλεμο της Κορέας (1953-1956). Οι αμερικάνικες έρευνες συνεχίστηκαν στο Fort Detrick του Μέριλαντ, όπου κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 χρησιμοποιούνταν για πειράματα βιολογικών όπλων πάνω από 60.000 ζώα το μήνα! Την ίδια περίοδο ο αμερικανικός στρατός είχε στην κατοχή του ένα πλήρες βιολογικό οπλοστάσιο, αποτελούμενο από τρία θανατηφόρα στελέχη μικροβίων με κυριότερο τον άνθρακα. Κατείχε επίσης κι άλλα τέσσερα λιγότερο θανατηφόρα στελέχη: της βρουκέλωσης, του Q-Πυρετού, της εγκεφαλίτιδας και της Β εντεροτοξίνης. Ταυτόχρονα μελετούσε και δεκάδες άλλα μικρόβια και ιούς, με σκοπό τη στρατιωτική τους χρήση. Όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι μικροργανισμοί υποτίθεται ότι καταστράφηκαν από το 1971 ως το 1973 βάσει της Συνθήκης Βιολογικού Πολέμου (1972).

Μελανό και μακάβριο σημείο της «χρυσής εποχής» ανάπτυξης των βιολογικών όπλων αποτέλεσε η ανεύθυνη δομική τους πάνω σε ανύποπτους πολίτες. Τον Οκτώβριο του 1950 ο Έντγουιν Νέβιν  εισήχθη σε νοσοκομείο του Σαν Φραντσίσκο και στις 1 Νοεμβρίου πέθανε από πνευμονία. Στο αίμα του ανακαλύφθηκε το σπάνιο βακτήριο Serratia marcescens. Πονοκέφαλος κατέλαβε τότε τους γιατρούς του νοσοκομείου, εφόσον την ίδια περίοδο είχαν εισαχθεί εκεί άλλοι 11 ασθενείς με συμπτώματα μόλυνσης από το ίδιο βακτήριο. Το απίστευτο στην ιστορία ήταν ότι ποτέ πριν στην περιοχή του Σαν Φραντσίσκο δεν είχε καταγραφεί μόλυνση από το εν λόγω βακτήριο. Που να οφειλόταν λοιπόν αυτό το ανεξήγητο «ξέσπασμα»;

Μεταξύ 20 και 26 Σεπτεμβρίου του 1950 δύο ναρκαλιευτικά του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ εισήλθαν στον κόλπο του Σαν Φραντσίσκο και απελευθέρωσαν τους μικροοργανισμούς Serratia marcescens και Bacillus globingi, με σκοπό τη μυστική διεξαγωγή πειράματος προσβολής από βιολογικά όπλα. Αιτία ήταν ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο ανησυχούσε τότε μήπως και κάποιο Σοβιετικό υποβρύχιο πλησιάσει αθόρυβα τις αμερικανικές ακτές, απελευθερώσει επικίνδυνους παθογόνους μικροοργανισμούς και κατόπιν εξαφανιστεί, πριν κανείς καλά-καλά καταλάβει τι είχε συμβεί. Για να εφησυχάσει λοιπόν το Πεντάγωνο από αυτή την αόρατη απειλή, έπρεπε για άλλη μια φορά να θυσιάσουν τις ζωές τους αρκετοί αθώοι πολίτες.

Μόνον στο Σαν Φραντσίσκο έγιναν έξι μυστικές δοκιμές βιολογικών όπλων. Το διάστημα μεταξύ του 1949 και του 1969 το Πεντάγωνο πραγματοποίησε 239 δοκιμές απελευθέρωσης παθογόνων μικροοργανισμών με αεροψεκασμό σε κατοικημένες περιοχές και μάλιστα σε πόλεις όπως Σαιντ Λούις, Μινεάπολις, Πόλη του Παναμά κ.α. Βέβαια ο στρατός ισχυρίστηκε ότι τα βακτήρια ήταν «ασφαλή», απλώς έπρεπε να διερευνηθεί ενδεχόμενη παθογενή συμπεριφορά τους...

Πειράματα διασποράς βιολογικών παραγόντων έγιναν και στο μετρό της Νέας Υόρκης το 1966. Στο Πεδίο Δοκιμών Dugway της Γιούτα αεροψεκάστηκε το 1958 μια μεγάλη ποσότητα Bacillus globingi, σε απόσταση μόλις 100χλμ. από τη Σολτ Λέικ Σίτυ. Μια δεκαετία αργότερα, στον πόλεμο του Βιετνάμ χρησιμοποιήθηκαν χημικές (αποφυλλωτικά και διοξίνες) και βιολογικές ουσίες, οι επιπτώσεις των οποίων παραμένουν άγνωστες.

Η αόρατη απειλή των βιολογικών όπλων και της βιοτρομοκρατίας

Πάρα την απαγόρευση τους από τη Συνθήκη Βιολογικού Πολέμου του 1972, τα βιολογικά όπλα παραμένουν μια αόρατη απειλή, που επικρέμεται πάνω από τον ορίζοντα της ανθρωπότητας. Υπολογίζεται ότι σήμερα πάνω από 100 χώρες στον κόσμο έχουν την τεχνολογική δυνατότητα ν’ αναπτύξουν βιολογικά όπλα, τα οποία θεωρούνται πιο φθηνά, γρήγορα και εύκολα στην παρασκευή τους από τα πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με εκτίμηση ειδικής επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου απαιτούνται τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει κάποιος μια πυρηνική βόμβα. Για να δημιουργηθεί επίσης ένα απλό χημικό οπλοστάσιο απαιτούνται δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο για να στηθεί ένα πλήρες βιολογικό οπλοστάσιο δεν απαιτούνται πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια. Στοιχεία που παρουσιάστηκαν το 1969 σε μια σχετική συζήτηση στον ΟΗΕ αναφέρουν ότι «για μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά του άμαχου πληθυσμού, απαιτούνται 2.000 δολάρια ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο όταν χρησιμοποιούνται συμβατικά όπλα, 800 δολάρια όταν χρησιμοποιούνται πυρηνικά όπλα, 600 δολάρια όταν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα και μόλις 1 δολάριο ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο όταν χρησιμοποιούνται βιολογικά όπλα». Το κόστος είναι υπερβολικά χαμηλό για να είναι απαγορευτικό. Αυτός είναι και ο κύριος  λόγος που τα βιολογικά θεωρούνται ως τα «πυρηνικά» των φτωχών χωρών.

Ιδανικά «θερμοκήπια» ιών

Στην εποχής μας ένας επικίνδυνος ιός, όπως ο Convid-19, μπορεί πλέον να κάνει το γύρο της Γης μέσα σε λίγους μήνες, χάρη και στις γρήγορες αεροπορικές συνδέσεις. Και όχι μόνον αυτό. Ένα από τα χαρακτηριστικά των ιών είναι ότι μεταναστεύουν από ξενιστή σε ξενιστή και μεταλλάσσονται, μεταβάλουν δηλαδή το γενετικό τους υλικό, δημιουργώντας έτσι νέες πιο ανθεκτικές παραλλαγές. Συνεπώς το ανθυγιεινό περιβάλλον των αναπτυσσόμενων μεγαλουπόλεων με τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων και το σχεδόν ανύπαρκτο δημόσιο σύστημα υγείας, αποτελεί ένα ιδανικό «θερμοκήπιο» απ’ όπου θα ξεφυτρώσουν όχι μόνο νέα ανθεκτικά στελέχη μικροβίων, αλλά και θα εμφανιστούν εντελώς άγνωστοι ιοί που θα πλήξουν θανάσιμα το ανθρώπινο είδος. Απ’ αυτή την άποψη ίσως βρισκόμαστε σήμερα σε απόσταση αναπνοής από το «ξέσπασμα» μιας ακόμη πανδημίας, που θα καταγραφεί στην ανθρώπινη ιστορία ως μια από τις χειρότερες του είδους της.

* Ο Γιώργος Στάμκος είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος.

 

Βλέπε επίσης σχετικά άρθρα του Μ. Καλόπουλου:

Ο Ησαΐας, η βιβλική μαγγανεία (δηλητηριοχρησία), και οι 185.000 νεκροί επί
Σενναχειρείμ από "άγγελο"-πανούκλα! Του Μ. Καλόπουλου
http://greatlie.com/…/1938-i-bibliki-magganeia-kai-oi-18500…

Ιωσήφ: Ένας ολέθριος σωτήρας - Το βιβλικό μοντέλο της πείνας επανέρχεται!
http://www.greatlie.com/…/323-iosif-enas-olethrios-sotiras-…

Η οικονομική άλωση και η πτώση της Βαβυλώνας... σας θυμίζει κάτι;
http://greatlie.com/…/1048-i-oikonomiki-alosi-kai-i-ptosi-t…

Εισοδισμός: το πλέον αποτελεσματικό στρατήγημα της ιστορίας! Του Μ. Καλόπουλου
http://greatlie.com/…/1880-eisodismos-to-pleon-apotelesmati…

Βίβλος και δηλητήρια: Ανθρακοφόρα «τεραφείμ» ο τρόμος των υδάτων!
http://greatlie.com/…/1173-biblos-kai-dilitiria-anthrakofor…

ΒΙΒΛΟΣ και ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ: Πως με 300 "στάμνες"... ο Γεδεών κέρδισε έναν πόλεμο;!
http://greatlie.com/…/1654-pos-me-300-qstamnesq-o-gedeon-ke…

Ιουδίθ, η χήρα που σκοτώνει… και τα φανερά δηλητήρια του Ένοπλου βιβλικού Δόλου!
http://greatlie.com/…/1300-ioudith-biblos-kai-ta-dilitiria-…

Αβραάμ, δηλητήρια, και ζωντανο-ταφές στην Ουρ της Χαλδαίας !!!(foto)
http://greatlie.com/…/830-abraam-kai-zonatano-tafes-me-dili…

Σαμψών και… δηλητήρια πίσω απ' τα θαύματα της Βίβλου (video)
http://greatlie.com/…/669-sampson-kai-dilitiria-piso-ap-ta-…

"Θεραπευτές", «θρησκεία» και δηλητήρια
http://greatlie.com/…/1288-qtherapeutesq-lthriskeiar-kai-di…

 

 

 

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

 

Συντονισμένοι και συνασπισμένοι οι δοτοί άρχοντες των δεσμίων χωρών, επιτίθενται με ανείπωτη σατανικότητα εναντίον των ανθρώπων, εκτελώντας προθύμως και άνευ αντιλογίας τις διαταγές τῶν δημιουργών τους οι οποίοι επιθυμούν άμεσα την εδραίωση της Παγκόσμιας δικτατορίας σε έναν πλανήτη, που μεταξύ άλλων, φαντάζονται ότι θα είναι χωρίς την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μέσα στις ενέργειές τους είναι και η εξάπλωση των κορωνοϊού, έστω και αν αυτές τελέσθηκαν εν αγνοία τους.
Για να εξαπλωθεί επιτυχώς ο κορωνοϊός, οι απανταχού κυβερνώντες εργάστηκαν συνωμοτικώς, ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες εξάπλωσης του ιού. Που ήξεραν τι θα συμβεί όταν δήλωναν ότι οι γέροι θα πεθάνουν; Δήλωση η οποία έγινε σε ανύποπτο χρόνο και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ εντονότερα της τότε σημασίας της. 
Αλλά το κυριότερο, μόλις έκαναν πρωθυπουργό ακόμη έναν Μητσοτάκη, αυτός, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να απαγορεύσει σχεδόν το κάπνισμα. Απίστευτης μανίας ήταν ο αγώνας του, επιστρατεύοντας μέχρι και κρυφορουφιάνους, ώστε να σταματήσει το κάπνισμα με κάθε τρόπο. Ήταν ένας αγώνας λες και δεν υπήρχε αύριο. Έπρεπε να σταματήσει το κάπνισμα άμεσα παντού. Δεν χωρούσε καθυστέρηση. 
Αυτό σημαίνει ότι κάτι τους βίαζε να το κάνουν. Ο χρόνος τελείωνε. Ερχόταν η εξάπλωση του κορωνοϊού.Επειδή οι τύραννοί μας, εσωτερικού και εξωτερικού, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, πρέπει να ελέγχουμε τις ενέργειές τους με προσοχή, ενθυμούμενοι την ρήση του Κίσινγκερ ο οποίος είχε πει ότι «χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία για να παρουσιαστεί ένα γεγονός ως τυχαίο».
Απαγόρευσαν το κάπνισμα διότι ο καπνός περιορίζει την εξάπλωση του ιού; Μάλλον αυτό συμβαίνει όπως θα δούμε παρακάτω. Δεν έχουν πρόβλημα με τον καπνό που εισπνέουμε. Έχουν πρόβλημα με τον καπνό που εκπνέουμε. Ο καπνός στην ατμόσφαιρα και στους κλειστούς χώρους δεν ευνοεί την εξάπλωση του ιού. (Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Ο καπνός ως μέσον χειραγωγήσεως των Ελλήνων).
Όλο και πληθαίνουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός είναι τεχνητό βιολογικό όπλο. Δύο είναι τα κυριότερα όπλα μας εναντίον του ιού τα οποία δεν πρέπει να γνωρίζουμε. Ο καπνός και ο χαλκός. Και τα δύο είναι υπό δίωξη. Ο καπνός, φανερά, ο δε χαλκός αθόρυβα και ύπουλα.
Ας δούμε τον καπνό πρώτα. Ο καπνός γενικά, όχι μόνο του τσιγάρου, στην ατμόσφαιρα εμποδίζει την εξάπλωση ιώσεων και αυτό προκύπτει από παλαιές τακτικές. Παλαιότερα, και μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αλλά και επί σειρά αιώνων, όταν ήθελαν να σταματήσουν μία επιδημία, γέμιζαν τον αέρα με καπνό. Πολλά είναι γραμμένα γι αυτό.
Ακόμη και κατά την περίοδο της χολέρας, έκαιγαν κυπαρίσσια και δάφνες έξω από τα νοσοκομεία. Μέχρι πρότινος, όταν κάποιος ασθενής σε νοσοκομείο πέθαινε από λοίμωξη, σφράγιζαν το δωμάτιο και έκαιγαν μέσα διάφορες ύλες που έβγαζαν αντισηπτικό καπνό. Στην αρχαιότητα, επίσης σταματούσαν τις επιδημίες με καπνό. Ακόμη και στις μέρες μας, κάποιοι βοσκοί όταν το ποίμνιό τους ασθενήσει από ίωση το κλείνουν στο ποιμνιοστάσιο και καίνε άχυρα για να σταματήσουν την εξάπλωση της ιώσεως και να το θεραπεύσουν.
Σε μας τώρα, ας δούμε τι έκαναν! Εντολή, μας λένε, της Ευρωπαϊκής υποτιθέμενης Ενώσεως ήταν να μην καίνε οι αγρότες τις καλαμιές, κλαδιά, κλπ, κάτι που γίνεται επί χιλιετηρίδες, με μέσον πίεσης τις επιδοτήσεις! Τώρα ξαφνικά, μας παρουσιάζουν χειμαρρωδώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τους πολίτες (αλλά όχι ηλεκτρικά πολεμικά άρματα, πλοία και αεροπλάνα) επειδή θέλουν να περιορίσουν τον καπνό στην ατμόσφαιρα διότι τούς εμποδίζει σε πολλά και φυσικά δεν το κάνουν για το καλό της υγείας μας και για τα ασφαλιστικά ταμεία των γκόιμ. 
Μην χρησιμοποιείτε ρυπογόνα οχήματα μας λένε. Μην καίτε τα τζάκια. Μην ανάβετε ψησταριές. Μην καπνίζετε. «Συμπτωματικά», τελευταίως, ότι εκλύει καπνό μας κάνει κακό. Πόσους αιώνες χρειάστηκαν τελικά για να διαπιστώσουν ότι το τζάκι και η ψησταριά μας κάνουν κακό;
Από τα δάση, καίνε τα πευκοδάση, αλλά αυτό δεν υπάγεται στο παρόν θέμα. Πως δεν είπαν ακόμη οι συριζαίοι (μπλέ, κόκκινοι, κλπ) να καταργηθεί το θυμίασμα των ναών, είναι άξιον απορίας. Μάλλον για να μην ξεμπροστιαστούν. Διότι ο καπνός του θυμιάματος στους ναούς περιορίζει οπωσδήποτε την εξάπλωση των ιώσεων, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε κλειστό χώρο που έχει καπνό.
Όσον αφορά τον καπνό από το κάπνισμα. Ο καπνός που εκλύεται από το τσιγάρο βλάπτει. Γνωστό. Μήπως όμως στις προκείμενες συνθήκες είναι προτιμότερη αυτή η βλάβη από τον κορωνοϊό; Μήπως ο καπνός έχει κάποιες ωφέλιμες ιδιότητες για μας στην παρούσα κατάσταση; Γιατί τόση πρεμούρα τότε για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους; 
Διότι εάν ένας κλειστός χώρος γέμει καπνού, και υπάρχει κάποιος φορέας του ιού, πρώτα απ’ όλα αυτό που άμεσα θα συμβεί θα είναι τα μικροσωματίδια που θα βγαίνουν με την αναπνοή του ή την ομιλία τοῦ φορέως, θα προσκολλώνται στα σωματίδια του καπνού που τον περιβάλει με αποτέλεσμα να περιορίζεται εντυπωσιακά η μετάδοση του ιού. Αποτελεί δηλαδή ο καπνός προστατευτικό μέσον. Επίσης, κάτι σημαντικό το οποίο μας κρύβουν επιμελώς, είναι ότι η νικοτίνη, η οποία περιέχεται στον καπνό, είναι ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ. Άρα, η νικοτίνη δύναται να σκοτώνει και τον ιό.
Στο διεθνές, βασικό στον ΟΗΕ, ιατρικό Λεξικό των 18000 Βασικών Ιατρικών Λέξεων, στο Essential 18000 Medical Words Dictionary, στην λέξη με α/α 16430 «καπνός» αναφέρεται καθαρά ότι η νικοτίνη είναι αντισηπτική ουσία.
Όπως έχουν γράψει κάποιοι επιστήμονες «τα φύλλα του καπνού ψιλοκομμένα, όπως του τσιγάρου, χρησιμοποιούνταν ως αιμοστατικό και αντισηπτικό σε περιπτώσεις τραυμάτων». Όπως πάλι έγραφαν και παλαιότερα στα ιατρικά βιβλία για τον καπνό του τσιγάρου ότι «προφυλάττει από Αέρα μολυσμένον και ακάθαρτον». Τι έγινε τώρα; Έχασε ο καπνός κάποιες ιδιότητές του ή μας κρύβουν κάτι;
Ας αναρωτηθούμε και κάτι άλλο. Μήπως η νικοτίνη, ως αντισηπτική ουσία που είναι, καθιστά πιο ανθεκτικούς στον κορωνοϊό, και σε κάθε ιό, τους καπνιστές; Πώς να εξηγήσει κανείς αλλιώς και το γεγονός ότι σε διαρροή ραδιενέργειας πριν χρόνια στις ΗΠΑ αυτοί που δεν ησθένησαν, ήταν οι καπνιστές;
Μας λένε ότι ο κορωνοιός μένει στον αέρα 3 ώρες. Με τον καπνό δεν μένει σχεδόν στιγμή, επειδή ο καπνός παρασύρει τον ιό στα ύψη, οπότε κάποια στιγμή θα εξολοθρευθεί. Παλαιότερα υπήρχαν αντισηπτικές ουσίες που εκαίγοντο σε κλειστούς χώρους για να τους απολυμάνουν διότι ο δημιουργούμενος καπνός ήταν αντιβακτηριακός.
Ο καπνός από το τσιγάρο σε κλειστούς χώρος κάπου δεν τους βολεύει και αυτό είναι φανερό, αλλά κάποιος που καπνίζει στο σπίτι του, μήπως το απολυμαίνει παράλληλα από τον ιό, άσχετα από τις υπόλοιπες παρενέργειες της ύπαρξης του καπνού στον χώρο. Μήπως θα έπρεπε οι ιατροί να προσθέτουν και αυτό το στατιστικό στοιχείο, αν δηλαδή κάποιος ασθενής με το κορωνοϊό είναι καπνιστής ή όχι, και να βγάλουν και από κει συμπεράσματα εμπλουτίζοντας τα στατιστικά στοιχεία;
Πάντως για το αν ο καπνός αποτελεί εμπόδιο στην μετάδοση του ιού, φαίνεται από την στρατηγική που ακολούθησαν, τα μέσα που χρησιμοποίησαν και την παράφρονο μανία, με τα οποία επέβαλαν την απαγόρευση του καπνίσματος.
Πάμε στον χαλκό τώρα. Πολύ σημαντικό θέμα και αυτό, διότι ο χαλκός αφανίζεται σταδιακά, μεθοδικά και αθόρυβα. Ο χαλκός έχει τρομερή αντιβακτηριακή, αντιμικροβιακή ικανότητα, και σκοτώνει τα μικρόβια σχεδόν άμεσα όταν έλθουν σε επαφή μαζί του. Αυτός είναι ο λόγος που παλαιότερα οι χειρολαβές των θυρών ήταν χάλκινες. 
Όποιος και να τις έπιανε, ακόμη και φορέας ίωσης να ήταν, δεν υπήρχε δυνατότητα μετάδοσης ίωσης εξ επαφής, άσε που αποστειρωνόταν το χέρι που έπιανε την χειρολαβή, και δεν ήθελε ούτε πλύσιμο, ούτε αντισηπτικό. Με την «πρόοδο» οι χειρολαβές έγιναν μεταλλικές, κυρίως αλουμινένιες, και πλαστικές. 
Τα ακροστόμια των δημοσίων βρυσών ήταν χάλκινα για να μην μολύνονται οι άνθρωποι αλλά και για να σκοτώνονται τα μικρόβια που ενδεχομένως υπήρχαν στο εξερχόμενο νερό. Το νερό αν μείνει σε χάλκινο δοχείο αποστειρώνεται πλήρως σε λίγες ώρες.
Παλιά η αποστείρωση του νερού γινόταν με χαλκό και όχι με το βλαβερότατο χλώριο όπως γίνεται σήμερα σε όλες τις χώρες του κόσμου, εκτός από τρείς στις οποίες απαγορεύεται. Η συνεχής χρήση του χλωρίου στο νερό επιφέρει πολλές βλάβες στα πλήθη, πολλές από τις οποίες αποκρύπτονται επιμελώς και ορισμένες μας τις παρουσιάζουν ως συνέπειες «προόδου».
Στην Ελλάδα υπάρχει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού το οποίο μπορεί να μας παρουσιάσει πολλά στοιχεία για το πώς οι ιώσεις καταπολεμούνται με τον χαλκό. Στο πρώτο Διεθνές Παγκόσμιο Συνέδριο που έγινε στην Αθήνα με θέμα «Χαλκός και Δημόσια Υγεία» το 2009, στο οποίο συμμετείχε και η Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος καθηγήτρια Πανεπιστημίου κα Ελ. Γιαμαρέλλου, αυτή που δήλωσε ότι θα κοινωνήσει με πίστη ότι δεν θα κολλήσει κορωνοϊό, είχε τονισθεί η ανάγκη να χρησιμοποιείται ο χαλκός ως μέσον προφύλαξης της δημόσιας υγείας. 
Ενώ, ο Mark Tur, διευθυντής παραγωγής της εταιρείας CDA H.B., είχε αναφέρει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα μεταλλικών επιφανειών σε χαλκό, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αποτελεσματικότητα της αντιμικροβιακής των δράσεως.
Στο Συνέδριο αυτό είχε τονισθεί ιδιαίτερα η σπουδαιότητα χρήσης του χαλκού ειδικά στα νοσοκομεία. Επίσης, ο χαλκός ανακυκλώνεται 100% χωρίς να χάνει καμία από τις ιδιότητές του. Αυτό για τους οικολόγους που από την μια «κόπτονται» για το περιβάλλον και από την άλλη δουλεύουν για τους παγκοσμιοποιητές.
Μήπως, εάν κάποια αντικείμενα που πιάνουν πολλοί άνθρωποι ήταν χάλκινα, δεν θα είχαμε την ανάγκη τόσων αντισηπτικών, ούτε το άγχος εάν μολυνθούμε ή όχι με επαφή; Τέτοια αντικείμενα θα μπορούσε να είναι οι χειρολαβές των θυρών σε σπίτια, εισόδους πολυκατοικιών, καταστήματα, τράπεζες, ξενοδοχεία, κλπ, οι λαβές στα καλάθια των υπεραγορών (super market), τα πλήκτρα στα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών, τα στροφεία βρυσών σε δημόσιες τουαλέτες, κλπ. Γιατί να μην είναι χάλκινα κάποια αντικείμενα που πιάνουν οι ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, ώστε να μην κινδυνεύουν οι άνθρωποι;
Από τους παλαιοτάτους χρόνους οι γενιές χρησιμοποιούσαν τον χαλκό για προστασία από ιώσεις. Αρχαίοι έλληνες πολεμιστές εικονίζονται με χάλκινο περιβραχιόνιο ή απολύμαιναν πληγές με ορείχαλκο. Φορούσαν επίσης χάλκινα κοσμήματα, που δεν ήταν μόνο για decoration. Πολλές αλοιφές περιέχουν ρινίσματα χαλκού.
Μήπως, αναρωτιέμαι πάλι, θα ήταν καλό να έχουμε κάτι χάλκινο επάνω μας που ν’ ακουμπάει στο δέρμα; Π.χ. θα μπορούσαμε να φτιάξουμε, με μηδενικό κόστος, από τον χαλκό ενός καλωδίου, π.χ. ένα δαχτυλίδι 5-6 σπειρών. ‘Η ένα περικάρπιο. Ή ένα σταυρουδάκι. Ή κάτι άλλο, το οποίο όμως πρέπει ν’ ακουμπάει στο δέρμα μας.
Ίσως η λύση είναι περισσότερο κοντά μας από ότι μας κάνουν να πιστεύουμε μέσω των τηλεοράσεων, που κακώς τις έχετε ακόμη στις πρίζες.

 

Χρήστος Μαντζιάρης
 

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» Ή ΑΠΑΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥ Η1Ν1 ΤΟ 2009; Η ΠΑΝΕ ΓΙΑ …. «ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ»;;;;

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος…

Ελληνίδες και Έλληνες.
Με τα δημοσιεύματα που παρακολουθούμε την τελευταία εβδομάδα, είναι φανερό ότι γίνεται μία προσπάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο, να τρομοκρατήσουν τον κόσμο με έναν άγνωστο όπως τον αναφέρουν «κοροναϊό».

Και φαίνεται αυτό, διότι είχαμε το πρώτο δημοσίευμα στις 17 Ιανουαρίου και ανέφερε για δύο άτομα που πέθαναν στην Κίνα από μία ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού, και από τότε ξέσπασε μία εντελώς παράλογη και δυσανάλογη προς το γεγονός ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ τρομο-κατάσταση, με δύο δημοσιεύματα περίπου ανά ώρα να αναφέρονται στον «κορονοϊό», μέσα στην ροή των ειδήσεων που δίδεται από τα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι οι καθημερινές ειδήσεις που δημοσιεύονται από όλα τα ΜΜΕ, έντυπα, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, ηλεκτρονικά, προέρχονται από δύο ή τρεις βασικές πηγές που κάνουν την διανομή των ειδήσεων. Σε αυτή την ροή λοιπόν των ειδήσεων, δύο δημοσιεύματα ανά ώρα, αναφέρονται στον ΤΡΟΜΟ του άγνωστου «κορονοϊού».

Όλα ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα όταν το πρώτο δημοσίευμα που δόθηκε σε παγκόσμια είδηση από το “Royter”στις 17 Ιανουαρίου έγραφε το εξής, που είναι για γέλια:

“Δεύτερο θάνατο, από ιογενή πνευμονία στην πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας, προκάλεσε η επιδημία ενός μέχρι τώρα άγνωστου κοροναϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υγειονομικές αρχές”

Ακούστε τώρα γιατί όλη η πρόταση είναι για γέλια και δείχνει τους ΔΟΛΙΟΥΣ τρομο-στόχους που έχουν αυτοί που τα δημοσιεύουν. (με ιατρικά δεδομένα θα μιλήσουμε)

Αναφέρει καταρχήν δύο θανάτους από ιογενή πνευμονία, την αναφέρει ως ΕΠΙΔΗΜΙΑ και από ΑΓΝΩΣΤΟ κορονοϊό.

Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από διάφορες ιογενής λοιμώξεις του αναπνευστικού (πνευμονίες) σε όλο τον κόσμο, είναι περίπου 1500 άνθρωποι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Αυτό από επίσημα στατιστικά του Π.Ο.Υ. (παγκόσμιος οργανισμός υγείας). Αυτό συμβαίνει δεκαετίες και ποτέ κανείς δεν το είπε ούτε επιδημία, ούτε πανδημία ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από κοινούς ιούς.

Για να αναφέρεις την λέξη ΕΠΙΔΗΜΙΑ πρέπει οι θάνατοι στην περιοχή, να γίνουν πολύ περισσότεροι από τους συνηθισμένους και τους αναμενόμενους.

Αν δηλαδή σε ένα χωριό 100 κατοίκων πεθάνουν δύο άνθρωποι από μία ξαφνική πνευμονία, τότε είναι προς διερεύνηση, αλλά για να το πεις επιδημία, θα πρέπει να αρρωστήσουν από την ίδια ασθένεια και άλλοι.

Όταν όμως μιλάμε για την πόλη Β(Γ)ουχάν- της Κίνας, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι με διπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα που πλησιάζει τα 20 εκατομμύρια, με περισσότερα από εκατό τεράστια Νοσοκομειακά συγκροτήματα, που σίγουρα πεθαίνουν καθημερινά από διάφορες ιογενής λοιμώξεις του αναπνευστικού περισσότεροι από 30 άνθρωποι, βάση πληθυσμού, το να αναφέρεις ΕΠΙΔΗΜΙΑ τους δύο θανάτους, είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΟΛΟΣ υπάρχει από πίσω.

Εδώ στην Ελλάδα πεθαίνουν χίλιοι άνθρωποι τον χρόνο από λοιμώξεις του αναπνευστικού, είτε ιογενής, είτε από γρίπη. Όλοι οι άνθρωποι όμως που πεθαίνουν στον κόσμο, έχουν ιστορικό με αναπνευστικά προβλήματα.

Κοινώς έχουν σακατεμένο ανοσοποιητικό

Για να αναφερθεί λοιπόν η λέξη «ΕΠΙΔΗΜΙΑ» και να κινητοποιηθεί μία χώρα σε ρυθμό «ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ», πρέπει πρώτον, οι θάνατοι να γίνουν περισσότεροι από τους συνήθεις και αναμενόμενους. Και σας τα γράφω ακριβώς με τις ιατρικές ορολογίες. Οπότε είναι σίγουρο, πως δεν υπάρχει «επιδημία» από δύο θανάτους.

Επίσης τον χαρακτήρισαν και «άγνωστο κορονοϊό» γι’ αυτό και «τρελάθηκαν» οι γιατροί που το συζητάμε, που πρόλαβε η Ρωσία ΜΈΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ να φτιάξει και «ΕΜΒΟΛΙΟ». Παίζει και αυτό πολύ στις καθημερινές δημοσιεύσεις θα το δείτε.

Καταρχήν για τους ιούς δεν βγαίνουν εμβόλια, αλλά και να πούμε ότι φτιάχνουν, ότι τον έχουν απομονώσει, δεν έχει μεταλλαχτεί και έχουν κάνει επιτυχημένες εργαστηριακές μελέτες και κλινικές δοκιμές και εμβόλια με «νεκρούς ιούς», σε περισσότερους από 1000 ανθρώπους για να βγάλουν τα ποσοστά ασφαλείας και παρενεργειών, χρειάζονται από 2-4 χρόνια.

Τώρα πως τα έκαναν όλα αυτά σε μία εβδομάδα, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Εν τέλει πρέπει οι νεοταξίτες να μας περνάνε όλους για ηλίθιους. Μάλλον επειδή «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια». Δεν εξηγείται αλλιώς.

Για μένα είναι ξεκάθαρο, ότι οδηγούν τον κόσμο προς έναν ταχύτατο ΜΑΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ με το σενάριο του ΤΡΟΜΟΥ της «επιδημίας» που θα την πουν και «πανδημία». Όπως έκαναν και το 2009 με το άλλο τότε καραγκιοζιλίκι της «πανδημίας» του Η1Ν1.

Θυμάστε τον τρόμο που σκόρπιζαν τα κανάλια και οι εφημερίδες ;;

Θυμάστε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε κηρύξει «ΠΑΝΔΗΜΙΑ»;;

Θυμάστε ότι οι γιατροί τότε αντέδρασαν σε εκείνο το «ταχύτατα» κατασκευασμένο εμβόλιο και αρνούνταν να το κάνουν;

Θυμάστε τελικά τι ανακοίνωσε ο Π.Ο.Υ. για την ….. «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» του Η1Ν1;;;

«Στις 10 Αυγούστου του 2010, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως ιός Η1Ν1 ολοκλήρωσε τον κύκλο του και η πανδημία έχει πλέον τελειώσει. Συνολικά, από την εμφάνιση της ασθένειας στο Μεξικό τον Απρίλιο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2010 είχαν επιβεβαιωθεί σχεδόν 18.500 θάνατοι από τον ιό, σε 214 χώρες.[7].

Αυτοί οι άνθρωποι είπε ο ΠΟΥ πως πέθαναν εξ αιτίας του ιού Η1Ν1. Οι άνθρωποι όμως που πέθαναν στον ίδιο χρόνο, από διαφορετικής μορφής και αιτίας λοιμώξεις του αναπνευστικού, ήταν περί τις 400.000. Και 500.000 άνθρωποι, πεθαίνουν τώρα κάθε χρόνο, από διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥΣ;

Τώρα να δείτε που θα τρελάνουν τον κόσμο με αυτό το παραμύθι που το ξεκίνησαν στις 17 Ιανουαρίου από …… ΔΥΟ …. θανάτους και μπορεί να φορτώσουν σε αυτόν τον «κολοϊό» και τους 1500 ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε μέρα από ΔΙΑΦΟΡΕΣ λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ικανούς τους έχω να του φορτώσουν και τα … “τροχαία”.

ΠΗΓΗ:

Η βιταμίνη C έσωσε μια οικογένεια της Wuhan από τον κορονοϊό

Από τον Richard Cheng, M.D., Ph.D.

Η κυρία N ζει στο Wuhan της Κίνας. Λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για την ευημερία ολόκληρης της οικογένειάς της, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της ηλικίας 71 ετών. Η κυρία Ν. ενδιαφερόταν πάντα για τη διατροφή και πρόσφατα έμαθε για τα αντιικά αποτελέσματα της βιταμίνης C.

Είμαι γιατρός που κατοικεί σήμερα στη Σαγκάη. Διεξήγαγα συνέντευξη από την κυρία N μέσω τηλεφώνου, αφού έλαβα μια προωθημένη ιστορία που δημοσίευσε στα κινεζικά κοινωνικά μέσα WeChat. Έκανα μια προσπάθεια να έρθω σε επαφή με την κυρία N για να επαληθεύσω την ιστορία και παρακάτω είναι αυτό που μου είπε.

Η κυρία N ζει με το παιδί της στο επίκεντρο της πανδημίας του COVID-19. Είναι κοντά στους γονείς της και στον αδελφό της και στη σύζυγό του. Οι έξι από αυτούς επισκέπτονται ο ένας τον άλλο σε τακτική βάση. Η μητέρα της έχει διαβήτη και καρδιακή νόσο με στεντ, εκτός από αρκετές άλλες χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της οισοφαγίτιδας με παλινδρόμηση.

Λίγο πριν την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, γύρω στην 21η Ιανουαρίου, η μητέρα της εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη, με χαμηλό πυρετό 38C. Με βάση τις γνώσεις της, η κυρία N ενημέρωσε όλα τα μέλη της οικογένειας να παίρνουν από του στόματος βιταμίνη C. Έπαιρνε περίπου 20.000 mg ημερησίως σε χωρισμένες δόσεις. Η μητέρα της πήρε μικρότερη δόση, ίσως το ήμισυ ή λιγότερο από όσα πήρε η κόρη της.

Η κατάσταση της μητέρας της ήταν σταθερή για 9-10 ημέρες. Στις 30 Ιανουαρίου, όμως, η μητέρα της αποφάσισε να μεταβεί στο Wuhan Union Hospital, στο Tongji College of Medicine, το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κεντρικής Κίνας, ένα νοσοκομείο που είναι εξέχον όχι μόνο στη Wuhan αλλά σε όλη την Κίνα. Ήθελε να ελέγξει αν ήταν μολυσμένη με τον ιό πνευμονίας Wuhan. Στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με αυτό που έγινε γνωστό τώρα ως πνευμονία Covid-19. Τη δεύτερη ημέρα μετά την εισαγωγή, ο πυρετός της άρχισε να ανεβαίνει, μέχρι και 39,6C. Σε 10 περίπου ημέρες, στις 10 Φεβρουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και πήγε στην καρδιο-πνευμονική μηχανή ως τελική προσπάθεια να σώσει τη ζωή της.

Εκείνη την περίοδο η κυρία Ν έμαθε για τις κλινικές δοκιμές με βιταμίνη C, χορηγούμενες με έγχυση (IVC, ενδοφλέβια βιταμίνη C). Αμέσως ζήτησε από τον υπεύθυνο στη ΜΕΘ να χρησιμοποιήσει μεγάλη δόση IVC στη μητέρα της. Ο θεράπων ιατρός συμφώνησε αλλά θα χορηγούσε μόνο περίπου 10.000 mg. Έτσι κι έγινε. Μετά από 20 ημέρες στη ΜΕΘ, η μητέρα της βελτιώθηκε και αφέθηκε σε έναν κανονικό θάλαμο πριν από λίγες ημέρες, συνεχίζοντας τη θεραπεία IVC, όπως επέμεινε η κυρία Ν.

Στο νοσοκομείο, η κυρία Ν, ο αδελφός της και η αδελφή της γύρναγαν για να επισκεφτούν και να φροντίσουν τη μητέρα της. Φορούσαν πολύ απλή προστασία: γάντια και μάσκες. Σημειώνεται επίσης ότι ενώ η μητέρα της αρρώστησε στο σπίτι, κανένα από τα πέντε μέλη της οικογένειας δεν φορούσε μάσκα για αρκετές ημέρες. Αλλά όλοι τους έπαιρναν από το στόμα δισκία βιταμίνης C. Κανένας από αυτούς δεν ανέπτυξε μόλυνση COVID-19.

Μέχρι στιγμής, αυτή είναι η ιστορία της κυρίας Ν. Ευχόμαστε η μητέρα της να ανακάμψει πλήρως και γρήγορα.

Στο πλαίσιο της τεράστιας έρευνας, των κλινικών μελετών, των αναφορών περιπτώσεων και των δικών μου δεκαετιών εμπειρίας σχετικά με τη χρήση της βιταμίνης C στις λοιμώξεις από ιούς, συνοψίζω την παρακάτω ιστορία με μερικά μηνύματα:

 1. Τα δισκία βιταμίνης C σε υψηλές δόσεις ημερησίως μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η οικογένεια δεν κόλλησε τη λοίμωξη.
 2. Δεδομένης της ηλικίας της, του ιστορικού της χρόνιας νόσου και της υψηλής θνησιμότητας του COVID-19 στους ηλικιωμένους, η ενδοφλέβια βιταμίνη C μπορεί να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της μητέρας της.
 3. Τα νέα των επίσημων κλινικών δοκιμών ενδοφλέβιας βιταμίνης C έχουν σίγουρα θετικό αντίκτυπο σε αυτή την περίπτωση, καθώς ο θεράπων ιατρός ενθαρρύνθηκε να χρησιμοποιήσει ενδοφλέβια βιταμίνη C.
 4. Ένα ανοσοποιητικό σύστημα που λειτουργεί καλά είναι υψίστης σημασίας για να κρατήσει μακριά τη ιογενή λοίμωξη. Και, η βιταμίνη C μπορεί να στηρίξει την άμυνα κατά του ιού COVID-19, κυρίως στους χρόνιους ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει τον ιό στο σώμα. Γιατί; Κυρίως λόγω της ικανότητάς της να παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου  Ξέρουμε ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένας ισχυρός δολοφόνος των μικροβίων, σκοτώνει βακτήρια και ιούς. Η βιταμίνη C δεν είναι μόνο ένα φάρμακο που σκοτώνει ιούς, είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Γιατί ξέρουμε ότι ο κορονοϊός σκοτώνει μέσω μόλυνσης ή φλεγμονής των πνευμόνων, προκαλώντας μια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, που κάποιος δεν μπορεί να αναπνεύσει. Η βιταμίνη C μπορεί να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και έτσι προλαμβάνει επιπλέον βλάβη και επισκευάζει την υπάρχουσα βλάβη.

Ο Δρ Richard Cheng βρίσκεται ακόμα στην Κίνα τώρα. Συνεχίζει να εργάζεται υπερωρίες με ειδικούς κινέζους γιατρούς και νοσοκομεία για να διευκολύνει την παροχή ενδοφλέβιας βιταμίνης C για τα σοβαρότερα άρρωστα με COVID-19.

Δείτε το παρακάτω βίντεο ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=VQKnsuHD6KI&fbclid=IwAR03yzPQysHDE_NpXVEC5GpQoxpFO5V3qLQVPH6C_Iio64x506CEcJu2NLg&app=desktop

 

Διαβάστε επίσης τα άρθρα μου:

Οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C και βιταμίνης D μπορούν να προστατέψουν από τον κοροναϊό

Ενδοφλέβια και στοματική χορήγηση βιταμίνης C για τη θεραπεία του κορονοϊού

Η Κίνα διεξάγει κλινική δοκιμή με ενδοφλέβια βιταμίνη C για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό

Γιατί ο κορονοϊός σκοτώνει και πώς τα αντιοξειδωτικά μπορούν να σας σώσουν τη ζωή

Τρεις έρευνες ενδοφλέβιας βιταμίνης C έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία του κορονοϊού στην Κίνα

Μάριος Δημόπουλος

Φυσικοπαθητικός (Doctor of Naturopathy)-Διατροφοπαθητικός-Συγγραφέας

Υποψήφιος PhD in Integrative Medicine

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος του American Association of Drugless Practitioners

Μέλος του American Association of Nutritional Consultants

Μέλος του Canadian Association of Natural Nutritional Practitioners

Μέλος της Association for Natural Medicine in Europe

Μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διατροφολόγων

 

ΦΩΝΑΖΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΩΣ Η C KAI D ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ,OXI ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΣΗΣΕΙΣ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΚΟΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ..ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΙΑΤΡΟ RICHARD CHENG ΝΑ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ WUHAN ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ,ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΘΩΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΥΨΗΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C ΕΝΩ Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΛΙΓΟ Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΟΣΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 5 ΜΕΛΗ ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ... ΑΔΕΛΦΙΑ Η C ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΜΕ ΑΝΤΙΙΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ..ΕΠΙΣΗΣ ,ΟΣΟΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ,ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ D ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΜΕΝΟ ,ΑΣΘΕΝΕΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ..ΟΠΟΤΕ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΣΒΟΛΕΑ..ΕΙΤΕ ΙΟ ΕΙΤΕ ΜΙΚΡΟΒΙΟ... ΤΟ ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ ,ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ,ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ,ΙΟΥΣ ,ΒΑΚΤΗΡΙΑ..ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.. ΥΓ. ΤΟ ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ,Α Β3 , ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ ,ΑΣΒΕΣΤΙΟ ,ΜΑΓΝΗΣΙΟ, ΣΙΔΗΡΟ , ,ΒΟΡΙΟ ,ΜΑΓΓΑΝΙΟ ,ΧΑΛΚΟ ΥΓ. ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ..Η ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΗ..ΕΚΕΙ ΤΟ ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ,ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ... ΤΟ ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ E COLI ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ...ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ.. ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΥΚΗΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΝΤΙΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ..ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο Κ. ΦΙΚΙΩΡΗΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΡΙΖΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ..ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ..ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΚΤΛ..ΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ..Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΟΠΛΑ -ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ...ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΑΣ..ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΟΣ ΚΑΙ ΥΓΡΟΣ..ΑΝ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ,ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΝΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ...Η ΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ..ΤΟ ΠΕ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

Ο Δεκάλογος κατά του Κορονοϊού (τόσο απλά, χωρίς υπερβολές, πανικούς, φοβίες, λεονταρισμούς, εύκολες εναλλακτικές λύσεις και αφορισμούς κατά της επιστήμης) Από τον Μανώλη Κέλλη, καθηγητή του ΜΙΤ. (Ο Μανώλης Κέλλης είναι καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών και μέλος του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του ΜΙΤ καθώς και του Ινστιτούτου Broad. Έχει μπεί στο βιβλίο Γκίνες μαζί με τα 2 αδέρφια του, ενώ έχει βραβευθεί κι από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.)

1. Ο ιός εξαπλώνεται ασυμπτωματικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τον έχετε ήδη κολλήσει και να τον μεταδίδετε χωρίς να το ξέρετε. Για να περιορίσουμε αυτήν την εκθετική εξάπλωση, παρακαλώ μειώστε στο ελάχιστο ΜΕΓΑΛΕΣ συναθροίσεις, ταξίδια, χειραψίες, αλλά και την επαφή με το πρόσωπό σας.

(Δεν είναι δειλία να μπείτε σε μια τέτοια διαδικασία ούτε μαγκιά το αντίθετο)

2. Ο κύριος λόγος που οι αριθμοί παγκοσμίως έχουν μείνει χαμηλά, ειδικά στην Κίνα, έχει να κάνει με την επιστήμη: είναι ο εντοπισμός, η αναγνώριση, τα πειράματα, ο βαθμός ετοιμότητας και τα δρακόντεια μέτρα. Χωρίς όλα αυτά, θα μετρούσαμε εκατομμύρια θανάτους, μόνο σε κινέζικο έδαφος, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

(Αφήστε την συνομωσιολογία για λίγο προς το παρόν. Ακόμη και δίκιο αν έχετε τι καλύτερο θα μπορούσατε να κάνετε και να διεκδικήσετε τώρα από τα διεθνή καθίκια της ολιγαρχίας του πλούτου που κινούν τα νήματα; )

3. Μη γελάτε με τον ιό :
α) ο ρυθμός εξάπλωσής του είναι πολύ χειρότερος από την γρίπη
β) η θνητότητα είναι πολύ χειρότερη από την γρίπη (θνησιμότητα είναι η αναλογία που υπάρχει ανάμεσα στον αριθμό των θανάτων και στο σύνολο του πληθυσμού σε ορισμένο τόπο και χρόνο. & θνητότητα η συχνότητα των θανάτων ανάμεσα σε άτομα που έχουν προσβληθεί από την ίδια νόσο)
γ) η έμφυτη ανοσία μας είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο απ’ ότι έναντι της γρίπης,
δ) σε αντίθεση με την γρίπη, δεν υπάρχουν εμβόλια,
ε) η ασυμπτωματική του εξάπλωση συνεπάγεται ότι δεν μπορούμε να την περιορίσουμε ζητώντας από τον κόσμο να μείνει σπίτι. Μικρές διαφορές στην εκθετική εξάπλωση μπορούν να μετατρέψουν 10.000 θανάτους σε 50 εκατομμύρια, γι’ αυτό μην υποτιμάτε την κατάσταση.

4. Μη φοράτε μάσκα προσώπου χωρίς λόγο. Συγκεντρώνει τα μικρόβια που στη συνέχεια απλώνονται στο πρόσωπό σας, στο σπίτι σας, αλλά και στους αγαπημένους σας, όταν θα την βγάλετε. Αν έχετε αρρωστήσει και υπάρχει «ανάγκη» να βγείτε έξω, ναι, φορέστε μια ιατρική μάσκα για να προστατεύσετε τους άλλους. Αλλά, αν δεν είστε άρρωστοι, αυτές οι μάσκες θα σας αρρωστήσουν κι επίσης θα λείψουν σημαντικά από τα κοντινά νοσοκομεία και τους θεράποντες ιατρούς/νοσηλευτές. Γι΄αυτό παρακαλώ μην τις μαζεύετε σπίτι σας χωρίς λόγο.

(Και εγώ αυτό πιστεύω. Δεν βλέπω με την λογική μου κάτι σημαντικό στην μάσκα. Στα χέρια όμως ΝΑΙ)

5. Αν είστε όντως άρρωστοι με μέτρια συμπτώματα γρίπης, μείνετε σπίτι αντί να πάτε στο νοσοκομείο, έτσι θα κάνετε χώρο για πιο σοβαρές περιπτώσεις. Πιθανότατα θα έχετε γρίπη, αλλά ακόμα κι αν είναι ο κορονοϊός δεν υπάρχει θεραπεία, ούτε εμβόλιο, ούτε κάποια ειδική φροντίδα που μπορεί να παρέχει το νοσοκομείο σε περιπτώσεις μέτριου κινδύνου. Γι΄αυτό αφήστε τα κρεβάτια ελεύθερα για εκείνους που χρειάζονται οξυγόνο και συσκευές αναπνοής.

(Έτσι)

6. Αντιμετωπίστε κάθε επιφάνεια σαν να είναι μολυσμένη. Να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Να αγγίζετε όσο λιγότερο μπορείτε το πρόσωπό σας. Να αντικαταστήσετε τις χειραψίες με χαιρετισμούς με τον αγκώνα. Να αντιμετωπίσετε το κινητό σας σαν να είναι μόνιμα μολυσμένο, να το απολυμαίνετε με ειδικά μαντηλάκια και να το κρατάτε μακριά από το κρεβάτι σας. Να ανοίγετε τις πόρτες με τα πόδια σας, ή κρατώντας οποιοδήποτε απολυμαντικό μέσο, ή το πίσω μέρος του χεριού σας. Συνεχίστε να πνίγετε τα παιδιά σας με φιλιά (έτσι κι αλλιώς μοιράζεστε όλα τα μικρόβια του σπιτιού), αλλά κρατήστε μακριά τα εξωτερικά μικρόβια.

(Οι σημαντικότερες συμβουλές ίσως που θα έπρεπε να θυμάστε στα πλαίσια της πρόληψης)

7. Ναι, είστε υγιείς και δε θα αρρωστήσετε πιθανόν. Ναι όμως επίσης, μπορεί και όλοι όσοι ξέρετε να εκτεθούν στον ιό. Όλα έχουν να κάνουν με τον ρυθμό των μολύνσεων. Αν τον επιβραδύνουμε, τότε τα νοσοκομεία μας δε θα μπουκώσουν και ο βαθμός θνησιμότητας θα είναι πολύ χαμηλότερος.

(Ακριβώς και αυτό σημαίνει πρόληψη. Καλύτερα να υπερβάλλεις τώρα λίγο χωρίς πανικό παρά να τρέχεις μετά. Τι ακριβώς άραγε είναι και ένα τσεκ απ για έναν απόλυτα υγιή άνθρωπο. Πρόληψη με σύνεση χωρίς πανικό )

8. Σταδιακά, ελπίζουμε ότι ο ζεστός καιρός θα σταματήσει την εξάπλωση σωματιδίων του ιού, θα τα οδηγήσει στην εξαφάνισή του από οποιαδήποτε τυχαία επιφάνεια κι έτσι θα σταματήσει η εκθετική εξάπλωση της επιδημίας. Ελπίζουμε ότι μέχρι την επόμενη «σεζόν του κορονοϊού», θα έχουμε το εμβόλιο που θα τον υποβιβάσει σε μια απλή γρίπη. Όμως, οι αμέσως επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Γι’ αυτό ας τις αντιμετωπίσουμε σαν πανδημία, ακριβώς για να μην τη δούμε να συμβαίνει.

(Έτσι)

9. Είναι υπέροχο να χρησιμοποιήσετε την περίσταση για να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας. Προσωπικά, ακύρωσα 4 εκδηλώσεις μόνο την περασμένη εβδομάδα. Το πάρτυ γενεθλίων μου, ένα κοινό session με άλλα 5 εργαστήρια, μια ομιλία στο ελληνικό προξενείο κι ένα συνέδριο στην Ευρώπη. Δεν μετανιώνω για τίποτα, θα περάσω περισσότερο χρόνο με τους φοιτητές μου, την οικογένειά μου, τους στενούς μας φίλους, μαθαίνοντας, ενημερώνοντας όπως σε αυτό το post και δουλεύοντας πάνω σε σημαντικές εργασίες και υποτροφίες. Μια αυτό-επιβολή ταξιδιωτικής αργίας είναι θα είναι στην πραγματικότητα θαυμάσια, και θα εστιάσει ξανά την προσοχή μας στα σημαντικά πράγματα.

10. Περισσότερο απ’ όλα, υποστηρίξτε τις βασικές αρχές της επιστήμης, εμπιστευθείτε τις συμβουλές των ειδικών κι εκτιμήστε την φοβερή πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και του εντοπισμού των ασθενειών. Θα αντικρίζαμε δεκάδες εκατομμύρια θανάτους αν δεν υπήρχε αυτή η πρόοδος και θα αναρωτιόμασταν γιατί οι θεοί είναι τόσο θυμωμένοι . Μπορούμε ακόμα να αναρωτιόμαστε, αλλά τουλάχιστον να κάνουμε και κάτι γι’ αυτό.

(Έτσι. Και ας αφήσουμε τις αντιλήψεις περί θρησκευτικής πίστης λίγο στην άκρη για το καλό του πλησίον )

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ: Κανένας λόγος για πανικό και υπερβολικό φόβο αλλά πολλοί λόγοι για να μην υποτιμήσουμε την κατάσταση. Απλή λογική και αγάπη προς το πλησίον. Ας μειώσουμε στο ελάχιστο την εξάπλωση για να προστατεύσουμε τους άλλους .

Οδηγίες προστασίας από αναπνευστική λοίμωξη από το νέο κοροναϊό

 

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες προστασίας σχετικά με το νέο κοροναϊό μπορείτε να βρείτε στο site του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

 

Κορωνοιός 9 συμβουλές προφύλαξης από Έλληνα που ζει στην Κίνα

 

 Έλληνας επιχειρηματίας Πέτρος Τσαρούχης που βρίσκεται στην Κίνα απευθύνει έκκληση για τα εξής απλά πρακτικά μέτρα που ακολουθεί επί δύο μήνες και έχει όπως τονίζει παραμείνει υγιής, μέχρι στιγμής. 

1. Κοιμάμαι καλά, προσπαθώ να τρώω καλά και ασκούμαι. Επιτρέπω στον εαυτό μου το φόβο, δεν επιτρέπω όμως να εξελιχθεί σε πανικό.
2. Μεριμνώ για καλό αερισμό του σπιτιού.
3. Πλένω τα χέρια μου πάρα πολύ συχνά με σαπούνι επί τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και πάντα όταν πριν έχω πιάσει πόμολα, όταν έχω αγγίξει προϊόντα στο σούπερ μάρκετ κλπ. Μέχρι να πλύνω τα χέρια μου δεν αγγίζω σε καμμία περίπτωση το πρόσωπό μου, το στόμα ή τα μάτια μου. Δεν τρίβω τα μάτια μου.
4. Αποφεύγω τις εξόδους από το σπίτι αν δεν υφίσταται ανάγκη. Αν πρέπει να βγω από το σπίτι, αποφεύγω τα μαζικά μέσα μεταφοράς και επιλέγω την πεζοπορία για αποστάσεις μέχρι 5 έως 6 χιλιόμετρα. Αν αναγκαστώ να μπω σε μέσα μαζικής μεταφοράς, φοράω σκούφο ή καπελάκι τζόκευ, καθώς και χειρουργική μάσκα πάντα και προσπαθώ να έχω τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από συνεπιβάτες.
5. Όταν βήχω η φταρνίζομαι, καλύπτω πάντα το στόμα μου με το βραχίωνα.
6. Φροντίζω να έχω πάντα μαζί μου dettol τσέπης και σε ετοιμότητα χαρτομάντηλα, ώστε αν αντιληφθώ ότι υπάρχει πλησίον άνθρωπος με βήχα η συνάχι, καλύπτω το στόμα και τη μύτη μου και του λέω φυσικά να καλύψει το στόμα του. Τα γυαλιά μού παρέχουν ορισμένη προστασία για τα μάτια μου.
7. Φοράω τζόκευ (τα μαλλιά μπορούν να γίνουν εστία) και φροντίζω να κάνω ντουζ μετά από κάθε είσοδο στο σπίτι.
8. Αλλάζω κάθε δύο ημέρες, το αργότερο, πετσέτες στο μπάνιο.
9. Ελέγχω καθημερινά τη θερμοκρασία μου με θερμόμετρο.

Σχόλιο Μ. Καλόπουλου: Χαλκός, Βασιλικός, Αγιασμός και ασηψία. Αυτός είναι και ο τρόπος κατασκευής, του λεγόμενου θαύματος της ασηψίας του αγιασμού της Ιουδαιο-χριστιανικής εκκλησίας. Ο δήθεν θαυματουργός αγιασμός, παρασκευάζεται σε χάλκινο δοχείο. Έτσι ο χαλκός μαζί με την χρήση του βασιλικού, (που επίσης έχει αντιμικροβιακή δράση), εξασφαλίζει στο νερό του αγιασμού εξαιρετικά μακροχρόνια ασηψία.


Στην αρχαιότητα ο χαλκός αντιπροσώπευε για τους Αιγύπτιους την αιώνια ζωή,

την υγεία και την ευημερία και χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία λοιμώξεων και την αποστείρωση του νερού. Ο Ιπποκράτης αντιμετώπιζε με χαλκό (ή χαλκό και μέλι) ανοιχτές πληγές και δερματικά προβλήματα, ενώ Ρωμαίοι, Αζτέκοι, Πέρσες, Ινδοί και Μογγόλοι τον είχαν πρώτο και καλύτερο για έλκη και μολύνσεις. Άραγε πόσο χρήσιμο είναι σήμερα για την υγεία το παλαιότερο μέταλλο στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού;
Τα βακτήρια τον τρέμουν!
Ο χαλκός δεν κάνει μόνο για καλώδια και ηλεκτρομαγνητικές εφαρμογές, αλλά επίσης καταστρέφει (με ασφάλεια και απόλυτη επιτυχία) περισσότερο από το 99,9% όλων των βακτηρίων, ακόμα και τα πιο ανθεκτικά, όπως ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος. Και όλα αυτά μέσα σε 10 λεπτά έως 2 ώρες, αρκεί οι ευαίσθητοι, βλαβεροί μικροοργανισμοί να έρθουν σε επαφή με την επιφάνειά του. Άρα υπερέχει και ξεχωρίζει, επειδή κανένα υλικό δεν μπορεί να πλησιάσει την αντιμικροβιακή αποτελεσματικότητά του. Ίσως γι’ αυτό στις επιδημίας χολέρας στο Παρίσι (1832-1852) οι εργαζόμενοι στον χαλκό είχαν ανοσία στην ασθένεια. Πολλά επίσης έχουν λεχθεί και για την έντονη αντικαρκινική του δράση, παρατηρημένη ήδη από το 1912 σε Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία.

Κάνει τα μικρόβια… σουρωτήρι
Το κόκκινο μέταλλο έχει καταπλήξει τους επιστήμονες με τις ιδιότητές του, αφού σαρώνει στην κυριολεξία όποιον μολυσματικό παράγοντα βρεθεί στον δρόμο του. Ο τρόπος που το κάνει είναι εκπληκτικός. Πρώτα τρυπάει την εξωτερική μεμβράνη των βακτηρίων κάνοντάς την σαν… σουρωτήρι και στη συνέχεια τα εμποδίζει να τραφούν και να πολλαπλασιαστούν ή έστω να επισκευάσουν τη χαλασμένη μεμβράνη τους.

Πιάσε χαλκό και μη φοβάσαι
Ο χαλκός έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες από τους ανθρώπους σε πολλές εφαρμογές. Η λατινική ονομασία του cuprum (αρχικά сyprium = από την Κύπρο) του δόθηκε επειδή βρισκόταν σε αφθονία στην Κύπρο. Σήμερα στα νοσοκομεία πολλών χωρών (και της Ελλάδας) χρησιμοποιείται ο λεγόμενος αντιμικροβιακός χαλκός που αποτελείται από διάφορα ανθεκτικά κράματα του μετάλλου. Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο καθηγητής μικροβιολογίας Bill Keevil, πρόεδρος Περιβαλλοντικής Υγείας στο πανεπιστήμιο του Southampton, η τοποθέτηση επιφανειών από χαλκό επάνω σε αντικείμενα που αγγίζουμε καθημερινά μέσα σε δημόσια κτίρια και οχήματα μαζικής μεταφοράς (π.χ. χειρολαβές, πόμολα και διακόπτες) θα μπορούσε να μειώσει την ταχεία παγκόσμια διάδοση των πολυανθεκτικών μικροβίων.

Όχι στο μαγείρεμα – ναι στο νερό
Αντίθετα, το μαγείρεμα σε σκεύη από χαλκό (μπακίρια) είναι επικίνδυνο για την υγεία. Η χρήση τους έχει εγκαταλειφθεί επειδή, όταν ο χαλκός έρθει σε επαφή με όξινες τροφές σε υψηλές θερμοκρασίες, ενδέχεται να διαβρωθεί και να μολύνει το φαγητό με τοξικά οξείδια που προκαλούν δηλητηρίαση. Έτσι σήμερα τα σπάνια πλέον χάλκινα σκεύη καλύπτονται με επίστρωση είτε κασσίτερου (γανώνονται) είτε ανοξείδωτου χάλυβα. Όμως ο χαλκός και τα κράματά του όχι μόνο δε μολύνουν το πόσιμο νερό αλλά το αποστειρώνουν κιόλας, γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται στα δίκτυα υδροδότησης.


Πηγή

http://mysthrioskosmos.blogspot.gr/2015/04/blog-post_15.html
Σιρόπι Τζίντζερ Ο Καλύτερος Τρόπος για να το Παρασκευάσετε για Πρόληψη Καρκίνου & Μείωση Χοληστερόλης

Σιρόπι Τζίντζερ – Ο Καλύτερος Τρόπος για να το Παρασκευάσετε για Πρόληψη Καρκίνου & Μείωση Χοληστερόλης!


Πώς σας αρέσει να φτιάχνετε το Tζίντζερ σας;Μπορεί να σας αρέσει να το σοτάρετε και να το ψήνετε στα φαγητά σας ή να παρασκευάζετε με αυτό ένα αφέψημα (τσάι) τζίντζερ. Υπάρχουν αμέτρητοι ακόμα τρόποι για να απολαύσετε αυτό το πολύ αγαπημένο μπαχαρικό, με νέες συνταγές να εμφανίζονται συνεχώς.

 

Αν δεν έχετε το χρόνο να ετοιμάσετε γεύματα με τζίντζερ ή ροφήματα κάθε φορά που νιώθετε λίγο άρρωστοι, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να προετοιμάσετε ένα σιρόπι για πολλές ασθένειες που μπορείτε να το αποθηκεύσετε για εβδομάδες στο ψυγείο σας.

Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι αρκετά γνωστό για την θεραπεία παθήσεων του στομάχου, όπως τη ναυτία, την πρωινή αδιαθεσία, τους κολικούς, τις στομαχικές διαταραχές, τα αέρια και τη διάρροια. Εκτός από αυτά έχει ένα πλήθος επιπλέον οφελειών που δεν έχουν εκτιμηθεί όπως πρέπει (1).

 Λιγότερο γνωστά οφέλη του Τζίντζερ για την Υγεία
Το τζίντζερ έχει την ικανότητα να μειώνει την αορτική αθηροσκληρωτική βλάβη, τα τριγλυκεριδία του πλάσματος, την χοληστερίνη και τις λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας (LDL). Επίσης, έχει την ικανότητα να αναστέλλει την βιοσύνθεση της χοληστερίνης (2).

Το συγκεκριμένο μπαχαρικό έχει επίσης αποδειχθεί πως βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη μέσω της ανοχής στη γλυκόζη και της αύξησης της παραγωγής ινσουλίνης. Ακόμα, οι ερευνητές ανακάλυψαν συστατικά σε αυτή τη ρίζα που δίνει πολλές ελπίδες για την επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το περιοδικό Journal of Arthritis and Rheumatism δημοσίευσε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι δύο ποικιλίες του τζίντζερ, τα Zingiber officinale και Alpinia galanga, μετριάζουν τον πόνο στα γόνατα από την ορθοστασία και το περπάτημα, καθώς και μετριάζουν τον χρόνιο πόνο από την οστεοαρθρίτιδα (3).

Σιρόπι Τζίντζερ για κάθε Ασθένεια

Καταναλώστε μια κουταλιά από αυτό το σιρόπι όταν οι αρθρώσεις σας πονάνε ή νιώθετε ενοχλήσεις στο στομάχι σας.

Συστατικά:
200 γραμμάρια τζίντζερ (ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο)
1 κουταλιά της σούπας χυμός λάιμ
1/2 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό
7 κουταλάκια του γλυκού μέλι
2 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό

Οδηγίες:
Βράζουμε το φιλτραρισμένο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το τζίντζερ. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, το βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε τα κομμάτια του τζίντζερ από το νερό με ένα σουρωτήρι. Φτιάχνουμε το σιρόπι αναμειγνύοντας μισό φλιτζάνι άπο το εκχύλισμα του τζίντζερ που παρασκευάσαμε μαζί με το ανθρακούχο νερό, το χυμό λάιμ και το μέλι.


Το υλικό δημοσιεύθηκε: 10 Ιανουάριος 2020

Την άνοιξη του 10 Ιανουάριος 2020

Ο Παπαθεμελής πρότεινε μια σπουδαία ιδέα και οι ευρωπαϊκές επιστημονικές δομές άρχισαν την υλοποίησή της, ενώ ειδικοί από ευρωπαϊκά ερευνητικά κέντρα και πολλοί άλλοι ειδικοί στον τομέα της ιατρικής συμμετείχαν στην ανάπτυξη του φαρμάκου, το οποίο έχει ήδη δημιουργηθεί και παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα

Στο άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς ένα νέο φάρμακο μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές και γιατί οι Έλληνες πολίτες μπορούν να το αποκτήσουν σε πολύ προνομιακή τιμή.

Δημοσιογράφος: " Χρήστο, είσαι ένας από τους δέκα πιο έξυπνους φοιτητές ιατρικής στον κόσμο. Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τα προβλήματα μείωσης της όρασης;

Δεν θα ήθελα να μιλήσω δημοσίως για αυτό, αλλά το κίνητρο εδώ είναι αποκλειστικά προσωπικό. Πριν από λίγα χρόνια η όραση της μητέρας μου άρχισε να μειώνεται δραματικά και δεν βοηθούσαν ούτε τα γυαλιά, ούτε οι φακοί επαφής, η όραση συνέχιζε να μειώνεται. Τής ορίστηκε εγχείρηση αλλά μια εβδομάδα πριν από την προθεσμία, αποδείχθηκε ότι είχε προοδευτική τύφλωση εξαιτίας κακής εισροής αίματος στον φακό και στο υαλώδες σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσε καν να γίνει λόγος για οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση

Από μια τέτοια ασθένεια η γιαγιά μου έμεινε τυφλή. Τότε άρχισα να μελετώ θέματα που σχετίζονται με τις ασθένειες όρασης και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Έμεινα έκπληκτος όταν συνειδητοποίησα ότι τα περισσότερα φάρμακα στα φαρμακεία είναι άχρηστη χημεία, που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Και όμως η μητέρα μου τα έπαιρνε σχεδόν κάθε μέρα

Τα τελευταία τρία χρόνια με έχει απορροφήσει εντελώς αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα, η νέα μέθοδος αντιμετώπισης των οφθαλμικών νόσων, για την οποία όλοι μιλάνε τώρα, γεννήθηκε κατά την διαδικασία συγγραφής μιας διατριβής. Συνειδητοποίησα ότι είχα βρει κάτι νέο. Και όμως δεν θα μπορούσα καν να φανταστώ ότι θα προκαλέσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από διάφορες δομές

Σε ποιες συγκεκριμένες δομές αναφέρεσαι;

Μόλις εμφανίστηκαν δημοσιεύσεις σχετικά με τη μέθοδο μου, άρχισαν να καταφτάνουν προσφορές για να πουλήσω την ιδέα μου. Οι πρώτοι ήταν οι Γάλλοι, που μου πρόσφεραν 120 χιλιάδες ευρώ. Η τελευταία χρονικά πρόταση προερχόταν από Αμερικανους που μου πρόσφεραν 35 εκατομμύρια δολάρια. Αναγκάστηκα να αλλάξω τον αριθμό τηλεφώνου μου και να σβήσω τους λογαριασμούς μου στα σόσιαλ μίντια, επειδή ο κόσμος και οι επίδοξοι αγοραστές δεν με άφηναν στην ησυχία μου.

Όμως, από όσο γνωρίζω, δεν πουλήσατε τη φόρμουλα;

Ναι, θα ακουστεί παράξενο, αλλά δεν δημιούργησα αυτό το προϊόν για να κάνω υγιέστερους τους ανθρώπους στο εξωτερικό. Εάν πουλήσω τη φόρμουλα στο εξωτερικό, ξέρετε τι θα συμβεί; Θα κατοχυρώσουν τα πάντα και θα αρχίσουν να πωλούν το φάρμακο σε υψηλή τιμή. Είμαι νέος, αλλά δεν είμαι ηλίθιος. Ένας ξένος γιατρός μου είπε ότι αυτό το φάρμακο θα κοστίζει τουλάχιστον 300 ευρω. Είμαστε σοβαροί; Ποιος μπορεί να το αγοράσει στην Ελλάδα με 300 ευρω;

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν μου έφτασε πρόταση από το κράτος για να λάβω μέρος στην παραγωγή ενός επίσημου ελληνικού φαρμάκου, την αποδέχθηκα αμέσως. Συνεργαστήκαμε με τους καλύτερους ειδικούς από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας. Ήταν τρομερό. Επί του παρόντος, το φάρμακο έχει περάσει από το στάδιο των κλινικών δοκιμών και είναι διαθέσιμο προς πώληση

Από πλευράς πολιτείας, η ανάπτυξη του φαρμάκου συντονίστηκε από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας. Του ζητήσαμε να μας μιλήσει για το νέο φάρμακο και τα σχέδιά του


Δημοσιογράφος: "Ποια είναι η ουσία της ιδέας του Χρήστου; Βοηθά πραγματικά στην αποκατάσταση της όρασης σε οποιαδήποτε ηλικία;

Η ιδέα του Χρήστου αποτελεί μια νέα προσέγγιση στη θεραπεία της όρασης, ακόμη και με κληρονομικές ασθένειες. Δεν είναι μυστικό για τους ειδικούς ότι όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα σήμερα μπορούν να βοηθήσουν μόνο στα αρχικά στάδια. Επιπλέον, συχνά ασυνείδητοι γιατροί εφαρμόζουν πρακτικές που έχουν σκοπό στην αρχή να χορηγούν πολλά φάρμακα στους ασθενείς, που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο και όταν έρχεται η στιγμή που το άτομο έχει σχεδόν χάσει τελείως την όραση του, τον στέλνουν για χειρουργική επέμβαση

Αυτοί το βλέπουν αποκλειστικά ως επιχείρηση - κανείς δεν ενδιαφέρεται να θεραπεύσει τον ασθενή.

Οι επιστήμονες μας στις αρχές της δεκαετίας του 2000 συνειδητοποίησαν ότι το 90% των προβλημάτων όρασης ευθύνονται κατά κύριο λόγο στην ανεπαρκή παροχή του βολβού με αίμα, ο οποίος προμηθεύει τον φακό, τον σκληρό και τον κερατοειδή με τις απαραίτητες ουσίες. Και αν καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά αυτήν την βασική αιτία, θα είναι δυνατό να εγκαταλείψουμε μια για πάντα τις δαπανηρές χειρουργικές επεμβάσεις

Η ιδέα του Χρήστου βοηθά στη ρύθμιση της σωστής παροχής αίματος σε ολόκληρο το οπτικό σύστημα του ανθρώπου. Αυτό εξαλείφει εντελώς τον κίνδυνο απώλειας όρασης στο αρχικό στάδιο της νόσου. Αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετό για να θεραπεύσει τα σοβαρά στάδια όταν μιλάμε για πλήρη τύφλωση. Για αυτό άλλωστε χρειάστηκαν οι προσπάθειες ενός τόσο μεγάλου αριθμού γιατρών και ειδικών στον τομέα της ιατρικής για την δημιουργία ενός αποτελεσματικού μέσου αποκατάστασης της όρασης σε οποιαδήποτε ηλικία, με βάση τη φόρμουλά του

Δημοσιογράφος: "Όμως πολλοί πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να αποκατασταθεί η όραση χωρίς την βοήθεια χειρουργικής επέμβασης, ειδικά μετά 40. Ισχύει αυτό;

Όλα αυτά είναι μπούρδες.Έχει αποδειχθεί εδώ και καιρό ότι οποιοδήποτε σύστημα του σώματος μας μπορεί να αποκαθίσταται από μόνο του. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη βοήθεια, όπως ας πούμε να σταματήσουν οι φλεγμονώδεις διεργασίες, να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και να επιταχύνει η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των τοξινών

Δημοσιογράφος: " Και πώς αντιμετώπιζαν τα προβλήματα με την όραση πριν; Υπάρχουν τόσα πολλά φάρμακα στην αγορά.

Εδώ είναι και το μεγάλο πρόβλημα, ότι είναι πάρα πολλά. Αλλά όλα βασίζονται στο σκεπτικό που περιγράψαμε προηγουμένως. Τα φάρμακα απαλλάσσουν προσωρινά από τα συμπτώματα και ο ασθενής νιώθει καλύτερα για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά σε γενικές γραμμές, μάλλον επηρεάζουν αρνητικά την όραση παρά έχουν κάποια θετική επίδραση σε αυτήν. Εδώ ο Χρήστος είχε απόλυτο δίκιο. Αν κοιτάξετε τις φόρμουλες των ναρκωτικών στα φαρμακεία, τότε οποιοσδήποτε ειδικός καταλαβαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν μόνο ως έσχατη λύση.

Δημοσιογράφος: " Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών και του φαρμάκου σας; Από ότι καταλαβαίνω βοηθά να αποκατασταθεί πλήρως η όραση;

Το κύριο μέλημα του φαρμάκου είναι να δημιουργήσει νέους ιστούς που θα αντικαταστήσουν τους κατεστραμμένους και να αποκαταστήσει την παροχή αίματος στο μάτι. Ακόμη και μία εφαρμογή είναι αρκετή για να ενεργοποιήσει περισσότερα από 930.000 κύτταρα που εμπλέκονται άμεσα στη διαδικασία αποκατάστασης της όρασης. Αυτή είναι και η βασική αρχή της θεραπείας

Παρόλα αυτά, εμείς, όπως και ο Χρήστος, προσπαθήσουμε να βρούμε στο πρόβλημα αυτό μια εντελώς μη τετριμμένη λύση. Ένα φάρμακο δεν είναι απλώς μια ακόμα διάταξη χημικών στοιχείων που πηγαινοέρχονται από το ένα φάρμακο στο άλλο, αλλά ένα μοναδικό κράμα εξαιρετικά συμπυκνωμένων εκχυλισμάτων φυτικής προέλευσης. Αυτό το καθιστά όχι μόνο όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό, αλλά και εντελώς ασφαλές κατά τη διάρκεια της θεραπείας

Κυριολεκτικά 1-2 ημέρες μετά την έναρξη της λήψης του φαρμάκου, η όραση του ασθενή αρχίζει να βελτιώνεται. Η εικόνα γίνεται καθαρότερη, η εστίαση βελτιώνεται, η ερυθρότητα και η καύση παύουν να υφίστανται. Κατόπιν, τα κύτταρα αναζωογονούνται και η όραση επιστρέφει ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.Επιπλέον, σε αντίθεση με τη φαρμακοβιομηχανία, το Cleanvision δεν επηρεάζει δυσμενώς τα μικρά αγγεία του βολβού.

Δημοσιογράφος: " Το φάρμακο σας θα μπορεί ο κόσμος να τα προμηθευτεί στα φαρμακεία; Πόσο θα κοστίζει για να χουμε καλό ερώτημα;

Γνωρίζετε ότι από τη στιγμή που κατέστη σαφές ότι φτιάχνουμε κάτι που πραγματικά αξίζει τον κόπο, οι φαρμακοποιοί μας επιτέθηκαν σε όλα τα μέτωπα. Αρχικά πρότειναν στον Θανάση να πουλήσει τη φόρμουλα του. Και όχι βέβαια για να το φτιάχνουν οι ίδιοι. Αντίθετα, για να εμποδίσουν την έναρξη της παραγωγής του φαρμάκου. Η θεραπεία της όρασης είναι ίσως η μεγαλύτερη αγορά φαρμακευτικών προϊόντων παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ, τα φάρμακα κάνουν τζίρο δισεκατομμύρια ευρώ. Το προϊόν μας μπορεί να αλλάξει ριζικά την κατάσταση στην αγορά, αφού κανείς δεν θα χρειάζεται να ξοδεύει χρήματα κάθε μήνα για τα παλιά φάρμακα, πόσο μάλλον δε για τις δαπανηρές επεμβάσεις με λέιζερ όταν θα μπορεί να περάσει έναν κύκλο θεραπείας με το Cleanvision και να ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα όρασης

Οι αλυσίδες φαρμακείων είναι εταίροι φαρμακευτικών εταιρειών που συνεργάζονται στενά μαζί τους. Και φυσικά απόλυτα εξαρτημένες από τις πωλήσεις φαρμάκων. Έτσι δεν θέλουν καν να ακούσουν για μας και το φάρμακο μας. Παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι το μόνο φάρμακο που συνιστάται επισήμως από το Κέντρο Επιστήμης Υγείας για τη θεραπεία των οφθαλμικών ασθενειών και την πρόληψη επιπλοκών με τη μορφή πλήρους τύφλωσης

Δημοσιογράφος: " Ναι όμως αν δεν υπάρχει το φάρμακο στα ράφια των φαρμακείων πώς μπορεί ο κόσμος να το προμηθευτεί;

Αποφασίσαμε ότι εάν τα φαρμακεία δεν θέλουν καν να ακούσουν για μας, τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς αυτά. Έτσι καθιερώσαμε την άμεση διανομή του Cleanvisionα. Χωρίς μεσάζοντες με τη μορφή του φαρμακείου με την μορφή που έχει καθιερωθεί. Συζητήσαμε διάφορες επιλογές και επιλέξαμε τις πιο αποτελεσματικές. Προκειμένου να αποφευχθεί η απάτη, η κερδοσκοπία και τα παραπτώματα, κάποιος που θέλει να βελτιώσει την όραση του και να αγοράσει το Cleanvision μπορεί να κάνει παραγγελία απευθείας στην ιστοσελίδα κάνοντας αίτηση λίγο πιο κάτω στην ειδική φόρμα. Οι συνάδελφοι θα επικοινωνήσουν μαζί σας, θα σας δώσουν λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με το φάρμακο και το χρονοδιάγραμμα της θεραπείας σας και θα καθορίσουν τη διεύθυνση παράδοσης και τη μέθοδο παράδοσης που σας ταιριάζει. Με απόφαση του Κέντρου Επιστήμης Υγείας από τις 10 Ιανουάριος 2020 το online φαρμακείο έχει ήδη δημιουργηθεί και δουλεύει κανονικά. Στην εποχή μας σχεδόν όλοι έχουν ίντερνετ. Ακόμα και αν κάποιος δεν διαθέτει κομπιούτερ, έχει σίγουρα ίντερνετ στο κινητό του και άρα ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει παραγγελία.

Όλοι όσοι κάνουν παραγγελία πριν από την 08 Φεβρουάριος

Δημοσιογράφος: " Και πόσο θα κοστίζει το φάρμακο για όλους τους άλλους;

Το κόστος παραγωγής του προϊόντος είναι περίπου 100 ευρώ ανά πακέτο και τώρα καταφέραμε να συμφωνήσουμε με την ηγεσία του Κέντρου Επιστήμης Υγείας ότι θα αντισταθμίσουν το συνολικό κόστος. Ευτυχώς, η ηγεσία κατανοεί τη σημασία της διάθεσης ενός τέτοιου φαρμάκου σε ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας και όχι μόνο σε ιδιώτες.Σε αντάλλαγμα, δεσμευτήκαμε να μην πωλήσουμε τη φόρμουλα στο εξωτερικό και να μην στείλουμε το προϊόν για εξαγωγή, διανέμοντάς το μόνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης


ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ONLINE ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ του Υπουργείου Υγείας και παραγγελία του Cleanvision

 

Τι τρώμε; Κατσαρίδες, πριονίδι ξύλου, υγρό από ουροδόχο κύστη ψαριών

Αδιανόητες καταγγελίες για τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης που φτάνουν στο τραπέζι μας από τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ.
 
Tου Χριστόφορου Παπαδάκη - Πηγή: Νέα Κρήτη
 
Μια κόκκινη χρωστική από καβουρδισμένες... κατσαρίδες και όχι μόνο... Παγωτά με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα... Πατατάκια με καθαριστικό μπάνιου... Μπίρες με υγρό που έχει αφαιρεθεί από την ουροδόχο κύστη των ψαριών... Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής!
 
Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα; Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός. 
 
Στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!
 
«Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με ζάχαρη όση η κόκα-κόλα, χρωστική κόκκινη από καβουρδισμένες κατσαρίδες, παγωτά με βανίλια ή φράουλα με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, σοκολατούχο γάλα με καβουρδισμένο ξυλοπολτό, πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου»...
 
Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα προς την εφημερίδα  Νέα Κρήτη συνεχίζεται: «Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπίρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δε θα έπρεπε να ξέρει;», διερωτάται ο Νίκος Κατσαρός... Εύλογη η απάντηση, βέβαια.
 
 
Ας μιλήσουμε για κρέας
 
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Νίκος Κατσαρός στο κρέας... «Για να ανακυκλωθούν και να πωληθούν κομμάτια κρέατος που περισσεύουν, τα ενώνουν με μια κόλλα, εννοώ μια χημική ουσία, την τρανσγλουταμινάση, με την οποία συγκολλούν κομμάτια κρέατος και τα πωλούν ως ενιαία κομμάτια μπον-φιλέ, μπριζόλα κ.λπ. Οι Αρχές βεβαιώνουν ότι η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής. Την επόμενη φορά ψωνίζετε κρέας από τον κρεοπώλη και επιλέγετε το τμήμα του σφάγειου που προτιμάτε».
 
Όσο για το κέτσαπ, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αναφέρει: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κέτσαπ περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, σχεδόν όση και η κόκα-κόλα. Το αναφέρω αυτό διότι λίγοι διαβάζουν την ετικέτα στο κέτσαπ».
 
Αλλά ακόμα και το τριμμένο τυρί... «Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας».
 
Από τον πρωκτικό αδένα κάστορα
 
Κι εδώ είναι το πιο... “ωραίο”...
 
«Για την παρασκευή παγωτού βανίλια ή φράουλα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το castoreum, μία κιτρινωπή έκκριση από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα περισσότερα παγωτά φρούτων, που η γεύση τους δεν προέρχεται από το φρούτο αλλά από άλλα συστατικά, που καμία σχέση δεν έχουν με το φρούτο. Ο καταναλωτής δεν έπρεπε να γνωρίζει;».
 
Τι είναι όμως η κοχενίλη; 
 
«Η κοχενίλη είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται από θηλυκά έντομα είδους σκαθαριού, αφού προηγουμένως ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία. Η ειρωνεία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι ότι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι, καθόσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό, αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη. Έτσι, ένας χορτοφάγος μπορεί να φάει μέχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια, χωρίς να το γνωρίζει. Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες κ.λπ.), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά, ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο χρώμα ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα»...
 
Και σε ό,τι αφορά το κρέας, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει: «Για το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα υπάρχει μια σειρά εξωτικών χρωστικών που χρησιμοποιούνται. Πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν πρόεδρος στον ΕΦΕΤ, αποσύρθηκε μια κόκκινη χρωστική, η Red 2G, Ε128, που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια, ζαμπόν και κάθε είδους κρεατοσκευάσματα, διότι ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις».
 
Για το σοκολατούχο γάλα, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει ότι «προκειμένου να μην πήζει το γάλα, οι παραγωγοί σοκολατούχου γάλακτος προσθέτουν κυτταρίνη, δηλαδή ξυλοπολτό. Ο συγκεκριμένος ξυλοπολτός δίνει επίσης το χαρακτηριστικό σοκολατούχο χρώμα».
 
Αλλά έχουμε και συνέχεια... «Η σος μπάρμπεκιου παρασκευάζεται ως εξής: Καίγονται πριονίδια και στη συνέχεια προστίθενται νερό και φυτικό λάδι. Η καπνιστή γεύση που έχουν κάποιες τροφές προέρχεται από αυτή τη διαδικασία και χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη ξύλου».
 
Αλλά ακόμα και στο ψωμί...
 
«Το ψωμί στα πολυκαταστήματα περιέχει ως συντηρητικό ένα αμινοξύ, την L-κυστεΐνη, που προέρχεται από τα μαλλιά μας. Προτιμάτε το φρέσκο ψωμί της ημέρας από τον φούρνο της γειτονιάς», αναφέρει ακόμη ο Νίκος Κατσαρός, με την επισήμανση πως «έπεται και συνέχεια»...
 
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
 
«Είναι διαχρονικό το έγκλημα»
 
Τα στοιχεία αυτά σχολιάζει από την πλευρά του ο παιδοχειρουργός και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου σε θέματα περιβάλλοντος Δημήτρης Πετράκης.
 
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 2,7 εκατομμύρια ζωές ετησίως», τονίζει ο κ. Πετράκης.
 
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πετράκη, ο FAO το 2012 αναλύει ότι οι κίνδυνοι υγείας των ανθρώπων από τη διατροφή των ζώων προέρχεται από:
 
- Χημικές ουσίες: διοξίνες, διβεζοφουράνια, αρωματικοί υδρογονάνθρακες και πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs). 
 
- Μυκοτοξίνες: Aflatoxin B1, ochratoxin A, zearalenone, fumonisin B1, eoxinivalenol, T-2 και HT-2. 
 
- Μέταλλα: Αρσενικό (ψάρια και θαλασσινά), κάδμιο (όστρακα, φρούτα, αβγά, κρέας), μόλυβδος (κόκκαλα, εγκέφαλος, νεφρά), υδράργυρος (θαλασσινά). 
 
- Κτηνιατρικά φάρμακα: χλωραμφενικόλη/νιτροφουράνια σε γαρίδες, σκόνη γάλακτος, αντιβιοτικά στη διαδικασία ζύμωσης σπόρων για παραγωγή οινοπνεύματος, φαινυλβουταζόνη ως αντιφλεγμονώδες. Το 2011 πουλήθηκαν 8.481 τόνοι αντιβιοτικών για χρήση στην κτηνοτροφία, σε σύνολο 25 χωρών της Ε.Ε.
 
- Οργανοχλωρίνες, φυτοφάρμακα: Το 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας σόγιας (κυρίως μεταλλαγμένης) προορίζεται για ζωοτροφή των ζώων που απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού και χημικών φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων (Greenpeace).
 
Μόλυνση χορτονομών, ζωοτροφών και βοσκοτόπων, ζωικά και φυτικά πρωτεϊνικά γεύματα που δίνονται απευθείας σε ζώα.
 
- Μικρόβια: Βρουκέλλα, σαλμονέλα, ενδοπαράσιτα (εχινόκοκκος, τοξόπλασμα, κυστίκερκος, τριχινέλλα) και τοξικά φυτά»...

 

Γάλιο-απαρίνη ή κολλιτσίδα ιδανικό διεγερτικό του λεμφικού συστήματος

Γάλιο-απαρίνη ή κολλιτσίδα ιδανικό διεγερτικό του λεμφικού συστήματος

γάλιο ή απαρίνη-το φιλάνθρωπο φυτό του Διοσκουρίδη Γάλιο-απαρίνη ή κολλιτσίδα ιδανικό διεγερτικό του λεμφικού συστήματος

γάλιο ή galium aparine
ή και
-κολλιτσίδα
-αγριορίζαρο
-καβαλλαριά
-ασπράγκαθο
-χηνόχορτο
-βατόχορτο
για το Διοσκουρίδη
-απαρίνη
ή και
-αμπελόκαρπο
-ομφαλόκαρπο
και βέβαια
“φιλάνθρωπον” που απορρέει από
την ιδιότητα του να κολλάει πάνω σε όποιον και σε ότι απλά και μόνο το αγγίζει για να δείξει την αγάπη του για την ανθρωπότητα…

“ἀπαρίνη, οἱ δέ ἀμπελόκαρπον, οι δέ ὀμφαλόκαρπον καλοῦσιν, οἱ δέ φιλάνθρωπον”

μας λέει ο Διοσκουρίδης
αλλά και
“aparine” χάρη σε αυτήν του την συνήθεια
ενώ
οι Γάλλοι το ονομάζουν «caillelait» δηλαδή το φυτό πού «πήζει το γάλα»
διότι το χρησιμοποιούν για να πήξουν το γάλα κατά την παραγωγή τυριού

άλλες ονοµασίες µε τις οποίες είναι γνωστό το φυτό διεθνώς είναι
cleavers
galium και
goosegrass

το γάλιο είναι

ποώδες φυτό
δικοτυλήδονο
της οικογένειας των Ρουβιιδών- rubiaceae
προτιμά τα υγρά μέρη και αφθονεί στη φύση…
έχει ύψος 20 – 50 εκ.και είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά των ζώων -τα άλογα
οι αγελάδες και
τα πρόβατα το τρώνε με μεγάλη ευχαρίστηση όπως επίσης οι χήνες και οι πάπιες…
το βρίσκουμε στην Ευρώπη
στην Βόρεια Αμερική
και
στις περισσότερες εύκρατες περιοχές καθώς
και στην Αυστραλία
στην Ελλάδα είναι γνωστά περίπου 40 είδη

galio-aparini-i-kollitsida-idaniko-diegertiko-tou-lemfikou-systimatosέχει βλαστό τριχωτό και φύλλα γραμμοειδή
τα λουλούδια του βγαίνουν από την άνοιξη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού
έχουν λευκό χρώμα και

τα συλλέγουμε από το Μάιο μέχρι και τον Ιούνιο για να τα χρησιμοποιήσουμε φρέσκα ή για να τα αποξηράνουμε για μελλοντική χρήση…
τα φύλλα και οι βλαστοί του συλλέγονται πριν την ανθοφορία και αποξηραίνονται στη σκιά – και αυτά- για μελλοντική χρήση…
οι σπόροι του είναι σκληροί
στρογγυλοί ελαφρώς κοίλοι στη μέση σαν να έχουν αφαλό μας λέει ο Διοσκουρίδης
και βέβαια

το γάλιο είναι εξαιρετικό σαν λαχανικό

οι φρέσκοι του βλαστοί
τα φρέσκα φύλλα και
οι ανθοκορφές βράζονται και τρώγονται όπως το σπανάκι
ή προστίθενται σε σαλάτες και σούπες
επίσης μπορεί να γίνει και φρέσκος χυμός

στη λαϊκή ιατρική το γάλιο έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες

για τη θεραπεία των δερματοπαθειών
και των προβλημάτων του λεμφικού συστήματος
ο Διοσκουρίδης στο τρίτο βιβλίο του “του περί ύλης ιατρικής” αναφέρει πως
αν το βότανο γίνει κατάπλασμα με λαρδί- ὀξιγγίῳ – διαλύει τα οιδήματα των αδένων του λαιμού…
Δείτε και Φτιάχνω καταπλάσματα με βότανα!

παραδοσιακά στην χώρα μας η κολλιτσίδα ήταν το βότανο που ο λαός χρησιμοποιούσε για την περιποίηση και την επούλωση

 • των πληγών
 • των ελκών και
 • των όγκων

ας δούμε όμως ποια συστατικά συνθέτουν την κολλιτσίδα-απαρίνη ή γάλιο
λοιπόν

το γάλιο περιέχει

# ιριδοειδή – βιοχημικές ουσίες οι οποίες
-αποβάλλουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες
-ελέγχουν την χοληστερίνη
-αυξάνουν την ενέργεια
-βοηθούν την υγεία της καρδιάς
-ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
-μειώνουν τις φλεγμονές
-αποτρέπουν την μετάλλαξη κυττάρων και
-βοηθούν την υγιή λειτουργία του μυαλού

# πολυφαινολικά οξέα

# ανθρακινόνες οι οποίες είναι
– ισχυρά παυσίπονα ενώ
– διαθέτουν και ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση

# σαπωνίνες

#γλυκοζίτες όπως asperulosidic acid και 10-deacetylasperulosidicacid

# φαινόλες όπως τανίνες οι οποίες έχουν
– ισχυρές στυπτικές
-αντισηπτικές και
αντιοξειδωτικές ιδιότητες και
-σημαντική αντικαρκινική δράση…

# γαλακτικό οξύ

# φλαβονοειδή και κουμαρίνες οι οποίες έχουν
– αντιμυκητιακή και
– αντιπηκτική δράση
αναλγητικές και
αντιφλεγμονώδεις δράσεις
-ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς και
– ισχυρές ιοκτόνες ιδιότητες κατά του ιού του έρπητα

# χλωροφύλλη με
ισχυρές αποτοξινωτικές ιδιότητες

# άμυλο και
οξέα
όπως
#citric acid- κιτρικό οξύ
# tannic acid-ταννικό οξύ
# galitannic acid
και
# rubichloric acid 

επίσης η ρίζα της απαρίνης περιέχει και
μια κόκκινη χρωστική ουσία…
όλα τα παραπάνω συστατικά καθιστούν την κολλιτσίδα-γάλιο ισχυρό φαρμακευτικό φυτό με όλα του τα μέρη χρήσιμα

και πάμε να δούμε τις ιδιότητες του

το γάλλιο έχει:

στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το γάλιο χρησιμοποιείται

1) για την αντιμετώπιση και θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού
διότι το γάλιο
είναι ένα πολύ αξιόπιστο διουρητικό βότανο
έτσι
α) χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν στο ουροποιητικό η άμμος και οι πέτρες
β) χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό ολόκληρου του ουροποιητικού συστήματος αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα προβλήματα τα προερχόμενα από τυχόν λοιμώξεις του και φλεγμονές
όπως
οι κυστίτιδες ή άλλες καταστάσεις που συνοδεύονται από πόνο

για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος συνδυάζεται με

α) althea officinalis
β) arctostaphylos
γ) borosma betulina – αγάθοσμος και
δ) zea mays -καλαμπόκι

2) για να ισχυροποιήσει και να θωρακίσει το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθούν

α) οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες
β) η βιταμίνη C
γ) η χλωροφύλλη και
δ) τα φλαβονοειδή που περιέχει

3) για να καθαρίσει το αίμα
να αποτοξινώνει τον οργανισμό
και ειδικά

και
να αποκαταστήσει τυχόν ανισορροπίες που αιτία τους είναι οι συσσωρευμένες τοξίνες του οργανισμού
όπως π.χ
α) σμηγματόρροια
β) έκζεμα
γ) ψωρίαση
δ) αρθρίτιδα

4) για τη θεραπεία των δερματικών προβλημάτων

έτσι ο φρέσκος χυμός γάλιου χρησιμοποιείται για πλύσεις

τα δε φρέσκα φύλλα του μπορούν να εφαρμοστούν σαν κατάπλασμα
για να σταματήσουν την αιμορραγία
να μειώσουν τη φλεγμονή
να επιταχύνουν την επούλωση και τη θεραπεία στα παραπάνω προβλήματα του δέρματος
για τις περιπτώσεις ανισορροπιών και προβλημάτων του δέρματος το γάλιο συνδυάζεται με
α) το αγριολάπαθο
β) το άρκτιο και
γ) την καλέντουλα  

5) για να μειώσει την πίεση του αίματος

6) ο φρέσκος του χυμός για τη θεραπεία του σκορβούτου

7) για τις νευρικές ανωμαλίες
και

άφησα τελευταία την σπουδαία δράση που έχει το γάλιο στο λεμφικό σύστημα

το λεμφικό μας σύστημα είναι ένα δίκτυο αγγείων του οργανισμού μας που μεταφέρει το επιπλέον υγρό των ιστών από αυτούς προς τη κυκλοφορία του αίματος
από τη στιγμή που το υγρό των ιστών του σώματος εισέρχεται σε ένα λεμφαγγείο ονομάζεται πια λέμφος
η λέμφος είναι δηλαδή σωματικό μεσοκυττάριο υγρό
αποτελείται από πλάσμα και ελεύθερα κύτταρα τα λεγόμενα λεμφοκύτταρα
και ποιος ο σκοπός του;
και τι χρειάζεται το λεμφικό σύστημα;
μα στο λεμφικό σύστημα βασίζεται το σώμα μας για την απομάκρυνση των τοξινών και των αποβλήτων τα οποία διοχετεύει στα ούρα ώστε να απομακρυνθούν από τον οργανισμό
και καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι συμβαίνει όταν το λεμφικό σύστημα δεν δουλεύει σωστά
όλες οι τοξίνες και ότι πρέπει να αποβληθεί συσσωρεύεται στον οργανισμό με τις τόσο καταστρεπτικές τους συνέπειες
και εδώ έρχεται να βοηθήσει η κολλιτσίδα – το γάλιο

8) οι ισχυρές ιδιότητες του το καθιστούν ιδανικό διεγερτικό του λεμφικού συστήματος και

το κατεξοχήν βότανο του λεμφικού συστήματος
είναι απαραίτητο για τη θεραπεία πολύ σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος του λεμφικού συστήματος…
ο φρέσκος του χυμός έχει χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά για τη θεραπεία ασθενειών του λεμφικού συστήματος όπως ο καρκίνος…

ο φρέσκος χυμός από τα νωπά και επίγεια τμήματά του

α) τονώνει το λεμφικό σύστημα
β) βοηθά στη σωστή λειτουργία του λεμφικού συστήματος
γ) βοηθά στις περιπτώσεις φλεγμονής των λεμφαδένων – λεµφαδενίτιδα -σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος
δ) στην αμυγδαλίτιδα
ε) στην αδενοειδίτιδα – μόλυνση των αδενοειδών εκβλαστήσεων – τα γνωστά μας κρεατάκια
στ) στη βρογχίτιδα
ζ) είναι ιδανικό στις περιπτώσεις κατακράτησης υγρών και
η) σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων του λεμφικού συστήματος από τα πιο ήπια μέχρι τα πιο σοβαρά όπως ο καρκίνος…

για το λεμφικό σύστημα το γάλιο συνδυάζεται άψογα με

α) τη φυτολάκκα
β) την εχινάτσια και
γ) την καλέντουλα
Δείτε ακόμη: Συνταγή Αποτοξίνωσης Λεμφικού Συστήματος & Καθαρισμού του Σώματος 
Αποτοξινώστε & βελτιώστε το λεμφικό σύστημα για σώμα ισορροπημένο

το γάλλιο εκτός από φαρμακευτικό-θεραπευτικό βότανο είναι και καλλυντικό

η κολλιτσίδα χρησιμοποιείται σε καλλυντικά για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος και
είναι άψογο αποσμητικό…

το έγχυμα του βοτάνου

α) καθαρίζει τη χροιά της επιδερμίδας
β) συσφίγγει το δέρμα
β) βοηθάει σε περιπτώσεις ηλιακών εγκαυμάτων και
γ) φακίδων
γ) έχει κατευναστική επίδραση σε περιπτώσεις αϋπνίας επιτρέποντας στον οργανισμό να έχει έναν ήσυχο και
ξεκούραστο ύπνο

άλλες δράσεις του και ιδιότητες του είναι:

α) το αφέψημα της ρίζας της είναι κόκκινο χάρη μιας κόκκινης χρωστικής ουσίας που περιέχει…
αυτός είναι και ο λόγος που παίρνουν μιά κόκκινη απόχρωση τα οστά των πουλιών που την τρώνε
β) το αποξηραμένο φυτό χρησιμοποιείται ως φιτίλι
β) βοηθάει σε περιπτώσεις πιτυρίδας 

γ) χρησιμοποιείται κατά του σκώρου
δ) οι μίσχοι του έχουν χρησιμοποιηθεί σαν ένα είδος κόσκινου για τη διήθηση υγρών ο Διοσκουρίδης μας λέει ότι οι βοσκοί το χρησιμοποιούσαν σαν σουρωτήρι για να σουρώνουν τις τρίχες από το γάλα

“χρῶνται δ’ αὐτῇ και οἱ ποιμένες ἀντί ἠθμοῦ ἐπί τοῦ γάλακτος προς ἔκλημψιν τῶν εν αύτῷ τριχών”

την ίδια δε χρήση μας αναφέρει και
ο Linnaeus από τους Σουηδούς αγρότες

ε) οι σπόροι της κολλιτσίδας δίνουν ένα από τα καλύτερα υποκατάστατα του καφέ
απλώς
ξηραίνοντάς τους και ψήνοντάς τους ελαφρά έχουμε ένα άριστο υποκατάστατο του καφέ

πως κάνουμε έγχυμα

το γάλιο το χρησιμοποιούμε φρέσκο ή αποξηραμένο…
για ένα ρόφημα με φρέσκο βότανο
μαζεύουμε περίπου 1 χούφτα φύλλα και κοτσάνια
τα τοποθετούμε σε μια τσαγιέρα με βραστό νερό
τα αφήνουμε να εμποτιστούν για πέντε με δέκα λεπτά
στη συνέχεια σουρώνουμε και πίνουμε το ρόφημά μας

για ένα έγχυμα με αποξηραμένο βότανο

σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ρίχνουμε δυό με τρεις κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε σκεπασμένο για δέκα με δεκαπέντε λεπτά
μπορούμε να πίνουμε τρεις φορές τη μέρα

πως κάνουμε κρύο διάβρεγμα

συγκεντρώνουμε μια χούφτα από κοτσάνια
φύλλα και
βλαστούς του βοτάνου
τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μπολ
προσθέτουμε κρύο νερό έτσι ώστε
να καλύπτει το βότανό μας και σκεπασμένο το αφήνουμε περίπου τέσσερις με πέντε ώρες
σουρώνουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά πατώντας με ένα πιρούνι και σερβίρουμε

πως κάνουμε φρέσκο χυμό

ο φρέσκος χυμός του γάλιου είναι το πιο θρεπτικό και ισχυρό ρόφημα του βοτάνου
για να παρασκευάσουμε φρέσκο χυμό χρειαζόμαστε

φύλλα
άνθη και
βλαστούς από φρέσκο βότανο τα οποία και
κάνουμε χυμό με την βοήθεια ενός αποχυμωτή ή με όποιο τρόπο εμείς μπορούμε να πάρουμε το χυμό του βοτάνου

από το φρέσκο χυμό του βοτάνου μπορούμε να πίνουμε ένα μικρό φλυτζανάκι την ημέρα
ως
τονωτικό
ή αποτοξινωτικό
~~~~~~~~~~~~~~~

# την κολλιτσίδα την βρίσκουμε σαν ξερό βότανο
και σαν βάμμα

# η χρήση της δεν παρουσιάζει παρενέργειες
# το βότανο πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
αυτές είναι οι πληροφορίες για το γάλιο-απαρίνη…
ένα ακόμη σπουδαίο βότανο στη μεγάλη βιβλιοθήκη της φύσης…
~~~~~~~~~~

Μην το μπερδέψετε με την άλλη… κολλιτσίδα: Άρκτιο-Κολλιτσίδα: Οδηγεί το σώμα σε κατάσταση ολοκλήρωσης & υγείας

botanologia.blogspot.gr

Φτιάξτε τα σπρέι που αφαιρούν τα φυτοφάρμακα από φρούτα-λαχανικά

Φτιάξτε τα σπρέι που αφαιρούν τα φυτοφάρμακα από φρούτα-λαχανικά

Ο μόνος τρόπος για να είστε απόλυτα σίγουροι ότι τρώτε πραγματικά οργανικά, βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι να ταξιδέψετε με χρονοκάψουλα έναν αιώνα πριν για να πάρετε γνήσιους σπόρους και έπειτα να ταξιδέψετε με διαστημόπλοιο για να τους φυτέψετε στον… Άρη. Φτιάξτε τα σπρέι που αφαιρούν τα φυτοφάρμακα από φρούτα-λαχανικά

Μιας και αυτό είναι και αδύνατο και δαπανηρό ας προτιμήσουμε τα βιολογικά και οργανικά προϊόντα που διατίθενται πλέον σε μεγάλη ποικιλία σε όλη τη χώρα.

Η διατροφική αξία των τροφίμων μας, πράγματι είναι πολύ χαμηλή πλέον: Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν!
Δείτε και Μάθε να ξεχωρίζεις τα βιολογικά προϊόντα: 10 μύθοι και αλήθειες

Αν αυτό είναι δύσκολο για οποιονδήποτε λόγο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω έξυπνη συνταγή που θα βοηθήσει να αποβληθεί ένα σημαντικό μέρος της ποσότητας των φυτοφαρμάκων που κουβαλούν τα γυαλιστερά και καλοσχηματισμένα φρούτα και λαχανικά του μανάβικου.

Φυσικά, αυτή η μέθοδος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την κατανάλωση πραγματικών βιολογικών προϊόντων αφού τα χημικά εισχωρούν μέχρι τον πυρήνα του φρούτου. Εντούτοις θα βοηθήσει να φύγει ένα σημαντικό μέρος το οποίο δεν αποβάλλεται μέσω του πλυσίματος.

Τα υλικά της συνταγής δεν είναι καινούργια αλλά η σύνθεσή της μπορεί να γίνει πολύ εύκολη και εύχρηστη με τον παρακάτω τρόπο. Ουσιαστικά, αντί να ρίχνουμε λεμόνι, ξύδι ή σόδα σε μια λεκάνη και να αφήνουμε τα φρούτα εκεί, μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα σπρέι και να τα ψεκάσουμε. 

Σπρέι με λεμόνι και σόδα

Υλικά

Σπρέι με ξύδι, σόδα και (προαιρετικά) εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Υλικά

 • 1 φλιτζάνι νερό 
 • 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι 
 • 2 κουταλιές της σούπας σόδα σε σκόνη 
 • Λίγες σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ 

Οδηγίες και για τις 2 περιπτώσεις

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τα φρούτα και τα λαχανικά και αφήστε τα για 15 – 20 λεπτά.
“Τροφή”: – Το ξύδι μπορεί να εξουδετερώσει τα περισσότερα από τα βακτήρια και τα φυτοφάρμακα που υπάρχουν σε νωπά τρόφιμα.

– Γενικά ο κανόνας είναι ότι πρέπει να επενδύσετε κάποιο χρόνο στην προετοιμασία του φαγητού σας για να προστατεύσετε την υγεία της οικογένειάς σας,. 

– Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά εποχής γιατί στα εκτός εποχής έχει γίνει κατά τεκμήριο μεγαλύτερη χρήση φυτοφαρμάκων.  
Δείτε πότε είναι πιο ασφαλές να καταναλώνετε και τι: Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους! 

Πηγή άρθρου: enallaktikidrasi.com

“Τροφή”: 

Όλα αυτά βέβαια, μπορούν να συμβούν υπό την προϋπόθεση ότι το νερό της βρύσης μας είναι και αυτό καθαρό και απαλλαγμένο από μικρόβια, βακτήρια, βαρέα μέταλλα και ένα σωρό ακόμη επιβαρυντικά και βλαβερά στοιχεία που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ φέρει: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα. 

Για να μην πούμε και για το χλώριο που όλοι γνωρίζουμε πως προστίθενται στο νεράκι μας, που αντί τελικά να μας αποτοξινώνει, όπως και είναι σκοπός του, μας δημιουργεί προβλήματα: Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων 

Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ασφαλή και οικονομική λύση για καθαρό νερό χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, όπως ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΆ ΚΑΤΆΛΟΙΠΑ, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού.

Προσφέρουμε στους φίλους μας, με ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και ευαισθησία, ένα εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο νερού απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.

Το φίλτρο που σας προτείνω φέρει διεθνείς πιστοποιήσεις και εγγυήσεις που ΔΕΝ φέρει, ΟΥΤΕ δύναται να φέρει ΚΑΝΕΝΑ άλλο φίλτρο πανελλαδικά και σας προκαλώ να το ψάξετε: 

Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ακόμη: Φυτοφάρμακα υγιεία και παιδική υγιεία. 

Τα φυτοφάρμακα αλλάζουν το φύλο; 

Εσείς, πόσο παραθείο φάγατε σήμερα;