logo

fb youtube rss

Σύνδεση

5316804
ΣήμεραΣήμερα618
YesterdayYesterday679
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα2423
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1297
ΣύνολοΣύνολο5316804


Εβραίος επισημαίνει: "οι χριστιανοί είναι μία άλλη ομάδα Ιουδαίων"!

HALTER«Επί ρωμαίων τραβήξαμε πολλούς πολυθεϊστές, κουρασμένους από αυτούς τού θεούς πού αλληλο-μάχονταν κάτω από τον Όλυμπο. Και τότε ξεπήδησε ξαφνικά μία άλλη ομάδα ιουδαίων, οι χριστιανοί, οι οποίοι κατάργησαν την περιτομή, και επέτρεπαν να τρώγεται το χοιρινό. Ήταν η ευφυΐα τού αγίου Παύλου, πού επεξεργάστηκε μία θρησκεία πού απαιτούσε λιγότερες προσπάθειες».
................................

Ο Εβραίος Marek HALTER έχει δώσει συνεντεύξεις παντού, L’Express, Paris Match, Nouvel Observateur και ένα σωρό άλλα. είναι δεδηλωμένος σιωνιστής και τού έχει παραδοθεί το μετάλλιο της Λεγεώνας των ξένων από τον τωρινό πρόεδρο της Γαλλίας... Τα βιβλία του… είναι αποκλειστικά αφιερωμένα στους εβραίους, την ιστορία τους και την κουλτούρα τους. Αφιέρωσε σειρά βιβλίων στις εβραϊκές γραφές πχ. Σάρρα, Σεπφώρα, και ένα σωρό άλλα. Ένα από τα τελευταία του βιβλία το Μαρί είναι για την Μαρία – Μυριέμ την μάνα τού Ιησού πού την περιγράφει ως επαναστάτρια από τα 12 της πού έκρυψε τον Βαραββά τον επαναστάτη στον ναό...

Παραθέτω πιό κάτω μερικές φράσεις από συνέντευξη του στο Paris Match τού Σεπτεμβρίου 2010 πού βρήκα στο Ιντερνέτ:

Λέει ο Marek HALTER :

«Όπως το λέει και ο Φρόϋντ οι λαοί προσδιορίζονται σε σχέση με τούς μύθους τους. Τι σημασία έχει αν υπήρξε ή όχι ο πόλεμος της Τροίας πάνω σε αυτόν βασίστηκαν οι έλληνες για να σχηματίσουν μία ταυτότητα. Το ίδιο είναι και για τούς Εβραίους. Το μοναδικό πράγμα πού υπήρξε πράγματι είναι οι δέκα εντολές και εδώ είναι η διάνοια αυτών των ανθρώπων μετέτρεψαν τις ιστορίες τους αληθινές ή ανύπαρκτες σε θρησκεία».

«Όταν κάποιος προσηλυτιστεί στον ιουδαϊσμό (εδω συμπεριλαμβανεται και ο Ιουδαι-Χριστιανισμος) είναι σαν να καταδύεται μέσα στην εβραϊκή ιστορία όπως σαν σε ένα τελετουργικό μπάνιο και όταν αναδυθεί, ο Αβραάμ, ο Ισαάκ και Ιακώβ γίνονται οι πρόγονοί του». !!!  (Όπως συνέβη πράγματι και με μας τους Έλληνες! Γιατί όλο αυτό, ασφαλώς συμπεριλαμβάνει και τον Ιουδαιο-Χριστιανισμό, τον οποίο εξισώνει απόλυτα με τον Ιουδαϊσμό λίγο παρακάτω)  

«Ο πολιτισμός μας (εννοεί της γης) έχει σημαδευτεί από δύο βιβλία τον Όμηρο; και την Βίβλο. Αθήνα και Ιεροσόλυμα. Από την μία πλευρά ο πολυθεϊσμός με την ιδέα της δημοκρατίας και από την άλλη ο μονοθεϊσμός με την ιδέα της δικαιοσύνης. H κάθε πλευρά προσέφερε ένα βασικό στοιχείο για να γίνουμε αυτοί πού είμαστε σήμερα (εννοεί η ανθρωπότητα). Οι έλληνες προσέφεραν την πανανθρώπινους κανόνες λογικής, ενώ στους εβραίους ανακαλύπτουμε την έννοια τού γραμμικού χρόνου (εννοεί από τον Αβραάμ στον Ισαάκ και… σ’ όλους του υπόλοιπους βιβλικούς πατριάρχες). Αυτή είναι η πιο σημαντική προσφορά των εβραίων στην ανθρώπινη ιστορία».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν μισοί εβραίοι κατ’ αυτόν στην καταγωγή ή όχι απαντά:

«Για μένα ένα εβραίος είναι εβραίος είτε μισός εβραίος είναι είτε όχι, αντιθέτως με αυτό πού λέγεται συνήθως και την παράδοση. Εξ άλλου πολλοί είναι οι εβραίοι πού δεν γνωρίζουν την ιστορία τους. Ο μεγαλύτερος ραββί του Ταλμούδ, είναι ένα βαβυλώνιος προσηλυτισμένος ο Ραββί Ακίβα. Το πιο διάσημο και το πιο θαυμαστό μικτό ζευγάρι τής βίβλου είναι το ζευγάρι της Ρούθ της Μοαβίτισσας και τού Εβραιόυ Βοόζ πού είναι οι πρόγονοι του βασιλιά Δαυίδ. Άρα για τούς χριστιανούς είναι οι πρόγονοι τού Ιησού αλλά και για τους εβραίους ο Μεσσίας θα προέρχεται από αυτό το ζευγάρι».  

Στην ερώτηση γιατί σταματήσατε διευκολύνσεις για τον προσηλυτισμό απαντά: «Επί ρωμαίων τραβήξαμε πολλούς πολυθεϊστές, κουρασμένους από αυτούς τού θεούς πού αλληλο-μάχονταν κάτω από τον Όλυμπο. Και τότε ξεπήδησε ξαφνικά μία άλλη ομάδα ιουδαίων, οι χριστιανοί, οι οποίοι κατάργησαν την περιτομή, και επέτρεπαν να τρώγεται το χοιρινό. Ήταν η ευφυΐα του αγίου Παύλου, που επεξεργάστηκε μία θρησκεία που απαιτούσε λιγότερες προσπάθειες».

Στην ερώτηση γιατί να μην καταργήσετε και στους εβραίους την υποχρέωση της περιτομής απαντά:

«Γιατί για τούς εβραίους η περιτομή είναι σημάδι συμφωνίας με τον θεό (τώρα τι θεός είναι αυτός πού εξετάζει το δέρμα αυτού τού σημείου, δεν μας το εξηγεί...) Είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο πού δίνει δικαιώματα στον άνθρωπο έναντι τού θεού. Εξ ου και ο απίθανος διάλογος μεταξύ θεού και Αβραάμ πού καταφέρνει να πείσει τον θεό να μην καταστρέψει τα Σόδομα και τα Γόμμορα! Αντιθέτως οι χριστιανοί μετέτρεψαν αυτή την συμμαχία με τον θεό σε μία σχέση προστασίας».

Παρατήρηση - ερώτηση της δημοσιογράφου : Άρα ο χριστιανισμός είναι ένας τρόπος να επαφίεσαι σε κάτι δυνατότερο από εσένα… και από πνευματική τεμπελιά, να παραιτείσαι στην μοίρα σου;

Απάντηση :

«Η ιουδαϊκή θρησκεία εξασκεί μία γοητεία πάνω στους χριστιανούς λόγω τής πνευματικής της διάστασης. Μένω κατάπληκτος από αυτόν το λαό μπροστά στα τείχη τού κλαυθμώνος, πού είναι ο μοναδικός λαός πού επιβίωσε από την ελληνο-ρωμαϊκή αρχαιότητα μέχρι σήμερα ανέπαφος με τις παραδόσεις του, την ιστορία του, τις τελετουργίες του και την γλώσσα του».

Paris Match / Culture 27 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοσιογράφος Cahterine Schwaab