logo

fb youtube rss

ΣύνδεσηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Dr. ΣΤΕΡΓΙΟΥ  ΠΡΑΠΑΒΕΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ

prapavesis

Κύριε Πραπαβέση. Πριν από κάποιους μήνες ήσασταν το πρόσωπο της επικαιρότητας, λόγω των γεγονότων στην ΔΕΘ. Σήμερα, που αυτό είναι πια πίσω σας, πώς αντιλαμβάνεστε το τι έγινε;

Η επιλογή του Πατριωτικού Μετώπου να προβεί στην έντονη δημόσια αποδοκιμασία της κυβέρνησης του Μνημονίου δείχνοντας το δρόμο της συλλογικής αντίστασης και σπάζοντας τη σιωπή της μονόπλευρης ενημέρωσης και της άκριτης επιδοκιμασίας των παράνομων μεθοδεύσεων της κυβέρνησης από τα ΜΜΕ νομίζω ότι δικαιώθηκε πλήρως από τις μετέπειτα εξελίξεις. Οι θέσεις του Πατριωτικού Μετώπου, όπως διατυπώθηκαν εξαρχής, ότι δηλαδή η κυβέρνηση έχει εκτραπεί από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και δεν έχει λαϊκή εντολή, ότι έσυρε τη χώρα στα δεσμά του Μνημονίου από προθεση και όχι από ανάγκη, ότι ειναι κυβέρνηση που νοιάζεται για τα συμφέροντα των δανειστών μας και όχι για το μέλλον των πολιτών και ότι θα προκαλέσει εθνικά δεινά, έχουν νομίζω γίνει πλέον αντικείμενο ευρείας αποδοχής. Καθημερινά, από την Κερατέα στον Προμαχώνα οι πολίτες κατανοούν ότι είναι βρίσκονται υπό κατοχή, κάτω από ένα στυγνό ζυγό υπηρετών ξένων συμφερόντων.

Η πράξη σας από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη διαφήμιση για το Πατριωτικό Μέτωπο. Εσείς το κάνατε με αυτή την λογική;

Το κάλεσμα του ΠΑΜ απευθύνεται στο λαό και τον προτρέπει να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά αλλά αποτελεσματικά στις μεθοδεύσεις των νεοταξιτών και των πολιτικών-υποχείριων των τοκογλύφων που επιβουλεύονται τη χώρα. Για να φτάσει αυτό το μήνυμα στο λαό έπρεπε πρώτα να διαπεράσει το βαθύ σκότος που έχουν ρίξει πάνω στη χώρα οργανωμένα συμφέροντα.

Οι άνθρωποι που έχουν παγιδεύσει τη χώρα μας και τη σπρώχνουν σε οικονομική και εθνική περιπέτεια έχουν προβλέψει για τον έλεγχο των αντιδράσεων που τις θεωρούν φυσικές και ως ένα σημείο προβλέψιμες. Έτσι πριν προχωρήσουν στην οικονομική υπονόμευση της χώρας επιδίωξαν και εξασφαλίσαν τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης- και με την εξαίρεση του Διαδικτύου σχεδόν το επέτυχαν-. Βομβάρδισαν το λαό με ένα καταιγισμό αντιπερισπασμών, καλλιέργησαν κλίμα φόβου, ανασφάλειας και απελπισίας.

Απασχολούν το κοινό με ασημαντότητες, αποσιωπούν ή παρουσιάζουν με απαξιωτικό και αποθαρρυντικό τρόπο τις αυθεντικές αντιδράσεις ενώ έντεχνα προβάλουν ένα πλήθος από άλλες κατευθυνόμενες πρωτοβουλίες, με σκοπό την εκτόνωση της λαϊκης αγανάκτησης σε διάφορες ασύνδετες και άγονες κατευθύνσεις. Ταυτόχρονα, με μια οργανωμένη ψυχολογική επίθεση (psy-op) καλλιεργούνται έντεχνα στους πολίτες συναισθήματα ενοχής, συλλογικής απαξίωσης , αδυναμίας και ματαιότητας και προτείνεται ως λύση η πάση θυσία απασχόληση με το ατομικό συμφέρον ενώ σπέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα σε μερίδες του πληθυσμού (πχ Εργαζόμενοι του Δημοσίου ενάντια σε Ιδιωτικούς υπαλλήλους, καλοπληρωτές ενάντια σε «τζαμπατζήδες» στα διόδια κα ). Αν προσθέσουμε την ύπουλη και από πολλών ετών μεθοδική αποδόμηση των πατριωτικών ιδανικών και των παραδοσιακών ηθικών αξιών που ενώνουν τους Έλληνες, καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν εύκολο ούτε απλό να ακουστεί η φωνή μιας αυθεντικής λαϊκής πατριωτικής κίνησης, ενός κινήματος όπως το Πατριωτικό Μέτωπο. Από την άποψη αυτή, η κίνησή μας πέτυχε ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι η παρέμβαση του ΠΑΜ έγινε με μεγάλη οικονομία μέσων και πήρε διεθνή δημοσιότητα, προβληματίζοντας έναν καλά οργανωμένο αντίπαλο.

Ποιά είναι σήμερα η κατάσταση του ΠΑΜ;

Οι θέσεις του ΠΑΜ, όπως διαπιστώνομε καθημερινά από την επαφή μας με τους απλούς πολίτες έχουν πιάσει το σφυγμό της λαϊκής βούλησης. (Αναλυτικές θέσεις του ΠΑΜ για την πολιτική κατάσταση, τη Δικαιοσύνη και την τιμωρία των καταχραστών, για την Οικονομία, την Υγεια, την Παιδεία, την Εθνική Άμυνα μπορεί κανείς να βρει στο Διαδίκτυο στο http://www.pamet.gr Ενδιαφέρον έχουν επίσης τα τοπικά μπλόγκς των τοπικών οργανώσεων που έχουν φτάσει στις 62 στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό).
Πλέον, στις πιο απόμακρες γωνιές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό μας φτάνει το μήνυμα ότι κάτι διαφορετικό, κάτι πραγματικά πατριωτικό οργανώνεται όχι από επαγγελματίες της πολιτικής αλλά από απλούς πολίτες, εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες τεχνίτες και διανοούμενους, οικογενειάρχες και αγωνιστές.
Η ανταπόκριση είναι συγκινητική και οργανωτικά το ΠΑΜ θα είναι σε θέση στις επόμενες εθνικές εκλογές να προτείνει ένα ψηφοδέλτιο λαϊκής αποδοχής, μια πραγματική λύση στο σημερινό αδιέξοδο των φθαρμένων επιλογών. Ευτυχώς γίνεται σιγά σιγά συνείδηση ότι αυτοί που μας φέραν στα σημερινά χάλια δεν μπορούν να φτιάχνονται για λίγο στον καθρέφτη και να παρουσιάζονται ως λύση του προβλήματος.

Πέραν του συνθήματος “ούτε δεξιά, ούτε αριστερά”, ο περισσότερος κόσμος που σας προσεγγίζει τι είδος πολιτικής αφετηρίας έχει;

Είναι Έλληνες πολίτες, με αγωνία για το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους κι αυτό είναι όλο που μας αφορά.

Πώς βλέπετε το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη “Σπίθα”;

Το πατριωτικό ποτάμι θα κυλήσει και θα μιλήσει.

Ποιά η γνώμη του ΠΑΜ για την “κάρτα του πολίτη;”

Έχομε τοποθετηθεί ως ΠΑΜ, κάθετα ενάντια σε κάθε μορφής ηλεκτρονικό φακέλωμα και ενάντια στην υποχρέωση επίδειξης από τον πολίτη οποιουδήποτε εγγράφου εκτός εκείνων τών απλών δημοσίων εγγράφων που βεβαιώνουν την ταυτότητα (Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατήριο, Δίπλωμα Οδήγησης)

Είμαστε ιδιαίτερα αντίθετοι στην κίνηση της Κάρτας Πολίτη όταν γίνεται από αυτή την αναξιόπιστη, έκνομη κυβέρνηση που προσπαθεί να ελέγξει τις αντιδράσεις των πολιτών. Οι γκαιμπελίσκοι της κυβέρνησης ισχυρίζονται ψευδώς ότι η Κάρτα του Πολίτη αποτελεί πρακτική αναπτυγμένων χωρών. Ουδέν ψευδέστερον, ο λαός της Αγγλίας το απέρριψε,ενώ στις ΗΠΑ η αναγνώριση της ταυτότητας του πολίτη γίνεται με οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο φερει τη φωτογραφία του (Άδεια Οδήγησης, Επαγγελματική Ταυτότητα). Αυτό δείχνει ότι οι καινοτόμοι Νεοταξίτες, έχουν άλλο σκοπό, να χρησιμοποπιήσουν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν για άλλους λόγους. Ποιός μας εγγυάται ότι δε θα χρησιμοποιήσουν κακόβουλα και για σκοπό πολιτικών διώξεων τις πληροφορίες που θα συλλέξουν; Τι θα εγγυηθεί αυτό το διάτρητο κράτος-περίγελως, του οποίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει δημόσια ότι δεν υπάρχουν μυστικοί αστυνομικοί και την άλλη μέρα βλέπομε έναν με πολιτικά στην Κερατέα να απειλεί με προτεταμένο το υπηρεσιακό του όπλο τους πολίτες; Ποιός θα συμμαζέψει την ασύδοτη αυτή κυβέρνηση η οποία προετοιμάζει σε ειδικές στρατιωτικές ασκήσεις το στρατό για να κτυπήσει αύριο το λαό στο δρόμο παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα και εκτρέποντας το Στρατό από τη νόμιμη συνταγματικά κατοχυρωμένη αποστολή του και το διαψεύδει την επομένη δια στόματος Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης ο οποίος ισχυρίζεται ότι δε γνωρίζει τι ασκήσεις γίνονται από το στράτευμα! Για το ύψιστης σημασίας αυτό θέμα το ΠΑΜ ήδη παρενέβη στο ΓΕΣ και θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες στο θεματοφύλακα της νομιμότητας, τον Άρειο Πάγο.

Έχετε δει την σειρά “1821” στο ΣΚΑΙ;

Είδα τα πρώτα δύο επεισόδια. Σε μια περίοδο στυγνής λιτότητας, η Εθνική Τράπεζα χρηματοδοτεί, με ένα εκατομμύριο ευρώ , από τα κέρδη της φαντάζομαι, σκόπιμες διαστρεβλώσεις της Ιστορίας μας με τους Τούρκους κατακτητές. Φλυαρεί στην κατεύθυνση τι καλά περνούσαμε, τι τους έπιασε μερικούς Έλληνες και επαναστατήσανε, ιδέες ελκυστικές και χρηστικές για όποιους προσπαθούν να υποδουλώσουν και να διαμελίσουν τη σύγχρονη Ελλάδα. Στο πρόγραμμα του ΠΑΜ είναι η εθνικοποίηση των μεγαλύτερων τραπεζών, ιδιαίτερα αυτών που δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα λεφτά των πολιτών.

Η οικονομική κατάσταση όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το 2014. Πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση;

Βλέπουμε τον ορίζοντα να απομακρύνεται, το 2012 θα μας πουν για ανάκαμψη το 2015 το 2013 το 2020 και πάει λέγοντας. Εν τω μεταξύ τα παιδιά μας θα μεγαλώνουν στην εξαθλίωση της κατασκευασμένης ύφεσης, χωρίς ελπίδα και προοπτική, επειδή έτσι αποφάσισαν μερικοί μεγαλοτραπεζίτες που ορέγονται τη γη μας και τους καρπούς της. Οι κάτοικοι της Κερατέας, σε μικρογραφία αλλά με ψυχή δείχνουν τι θα συμβεί σε όποιον πάει να ξεπουλήσει τη πατρίδα μας χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες της.

Αν επιλέγατε σήμερα να πετάξετε σε κάποιον ένα παπούτσι, σε ποιόν θα το πετάγατε;

Είναι καλό να μην επαναλαμβάνεται κανείς, γιατί έτσι γίνεται προβλέψιμος αντίπαλος. Νομίζω ότι είναι καιρός κάποιοι να πάρουν πόδι, όχι παπούτσι. Ο λαός θα φροντίσει.

Mεταγραφή, εικονογράφηση: http://www.pamet-thessaloniki.com