logo

fb youtube rss

Σύνδεση



Κύριε Καλόπουλε

Ονομάζομαι Νίκος Χ… και παρακολουθώ το έργο σας αρκετό καιρό τώρα. Είμαι κάτοχος σχεδόν όλης της σειράς των βιβλίων σας, πλην του «Θαύμα η απάτη;» το οποίο σκοπεύω να προμηθευτώ σύντομα.

Τελευταία μου στείλατε το «Θέατρο της Σωτηρίας», και ενώ πίστευα ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να κατηγορήσουμε την Καινή Διαθήκη, διαβάζοντας, ξαφνικά ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια μου μία άλλη πτυχή των γεγονότων που ομολογώ δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό.

Σας συγχαίρω και ταυτόχρονα σας ευχαριστώ διότι με τον τρόπο προσέγγισης σας, εμμέσως μου μάθατε να προσέχω την κάθε λέξη (και ειδικά στα βιβλικά κείμενα) η οποία μετά από προσεκτική-λογική-ιστορική ανάλυση μπορεί να ξηλώσει ένα τεράστιο κομμάτι «μπογιάς» αποκαλύπτοντας την σαπίλα που βρίσκεται από κάτω.

Παρ όλα αυτά διαβάζοντας, μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες τις οποίες θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας. Θα ήθελα βέβαια να ξέρω αν μπορώ να το κάνω και στο μέλλον.

Διαβάζοντας τα σχετικά κεφάλαια για τον Αβραάμ, μου γεννήθηκε αυτόματα μία απορία και η οποία δεν ικανοποιήθηκε επαρκώς.

Αν υποθέσουμε ότι ο Αβραάμ και η Σάρα ήταν σε προχωρημένη ηλικία, (κατά την ομολογία των βιβλικών κειμένων) υποθέτω ότι το πρόσχημα της ομορφιάς σε μια γυναίκα εβδομήντα ετών δεν μπορεί να υιοθετηθεί έτσι αβασάνιστα. Εννοώ ότι, όσο όμορφη και να είναι μια 60αρα η 70αρα, δεν νομίζω ότι  συμπεριλαμβάνεται σε αυτό που ονομάζουμε «ποθητό» ώστε να καταφέρει με τα (ηλικιωμένα) θέλγητρα της να δημιουργήσει μια ακατανίκητη επιθυμία για να κοιμηθούν μαζί της δυο – τρεις βασιλιάδες της εποχής εκείνης οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν στο κρεβάτι τους οποιαδήποτε «φρέσκια» γυναίκα ήθελαν. Η οποία ενδεχομένως  θα διέθετε πολλαπλάσια «φυσικά χαρίσματα».

Επομένως δημιουργεί κάποιες υποψίες η εμμονή της βίβλου σε αυτό το θέμα.

Αν δεχθούμε παρ όλα αυτά ότι όντως ήταν έτσι, διότι η Σάρα ήταν ένα φυσικό φαινόμενο, γεννάται το ερώτημα, τι στο καλό έπιασε όλους τους βασιλιάδες της περιοχής και «βγήκαν παγανιά» για κυνήγι γυναικών με τις οποίες θα ικανοποιούσαν τις σεξουαλικές τους ορέξεις; Δεν είχαν άλλες δουλειές; Και γιατί να επιλέξουν μια ηλικιωμένη-ταλαιπωρημένη (σωματικά) από τις κακουχίες της ερήμου εβραία, ενώ θα μπορούσαν να έχουν οποιαδήποτε σαφώς πιο περιποιημένη γυναίκα της αυλής τους ή του κράτους τους; Η οποία βεβαίως θα πληρούσε περισσότερα «σεξουαλικά» κριτήρια.

Επιπλέον, πως γίνεται και ο οποιοσδήποτε ξένος (στην περίπτωση μας ο Αβραάμ), μπορεί να αποκτήσει τόσο εύκολα πρόσβαση στο περιβάλλον ενός μονάρχη, και πόσο μάλλον του ίδιου του Φαραώ της Αιγύπτου, ώστε να μπορέσει να έχει προσωπική συνομιλία μαζί του, και να  συστήσει την γυναίκα του ως αδελφή του; Έχω την εντύπωση ότι και τότε αυτό θα ήταν το ίδιο δύσκολο όσο και τώρα.

Ακόμη κι αν δεν πήγε ο ίδιος να την συστήσει και να συστηθεί, πρέπει  τότε να δεχθούμε ότι υπήρχαν αξιωματούχοι ανά την επικράτεια, που ήταν επιφορτισμένοι με το καθήκον να φέρνουν νέο «κρέας» στο βασιλιά;

Η επόμενη λογική υπόθεση είναι, ότι ο Αβραάμ πηγαίνει επίτηδες και συναντά τους αξιωματούχους του βασιλιά, και προάγει την γυναίκα του ως κοινή πόρνη προσφορά στον βασιλιά. Αλλά ακόμη και τότε νομίζω ότι θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο γι αυτή τη γυναίκα να φτάσει στο παλάτι, επειδή αμφιβάλω αν o βασιλιάς έτσι εύκολα θα μπορούσε δεχθεί κάποια ξένη-ηλικιωμένη-ταλαιπωρημένη εβραία πόρνη στο κρεβάτι του για την οποία δεν έχει καμία πληροφορία.

Εκτός αν υποθέσουμε ότι η καχυποψία (για κατασκόπους, δολοφόνους κ.λ.π.) δεν υπάρχει σε τόσο μεγάλο βαθμό σε αυτή την χώρα.  Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτό έγινε δύο φορές αν όχι περισσότερες. Συμπωματικά κανένας από τους δύο μονάρχες δεν κράτησε κάποια επιφύλαξη; Και αν ναι (διότι δεν υπήρχε προηγούμενο) , πως γίνεται ένας βασιλιάς που «την είχε πατήσει» ήδη μία φορά  να ξαναπέφτει στο ίδιο λάθος (Αβιμέλεχ) ;

Εκτός…κι αν οι γυναίκες  εισχώρησαν για εντελώς άλλο λόγο από αυτόν που υποθέτουμε.

Βλέπουμε ότι οι Αβραάμ-Ισαάκ προσπερνούν με εκπληκτική ευκολία το χάσμα που τους χωρίζει από τον βασιλιά της περιοχής, και καταφέρνουν πανεύκολα να βάλουν τις γυναίκες τους μέσα στο παλάτι, και ο τρόπος της διείσδυσης αυτής για μένα τουλάχιστον παραμένει ομιχλώδης, και αξίζει ίσως κάποιας πιο προσεκτικής ματιάς.

Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό το θέμα. 

Ειλικρινώς Φιλικά

Νίκος Χ.

 ....................................................................

Φίλε Νίκο. Χ.

Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το έργο μου

Αν θυμηθείς όμως κάποια σημεία του έργου μου, όπου επεξεργάζομαι τις τραγικές μαθηματικές ανωμαλίες που παρουσιάζουν τα βιβλικά κείμενα, θα καταλάβεις πως η Βίβλος που εμείς έχουμε στα χέρια μας, είναι ένα από πολλές απόψεις κακογραμμένο και εν πολλοίς αφρόντιστο βιβλίο, που συγκράτησε πολλές και ποικίλες επεμβάσεις στα κείμενά του, που αποσκοπούσαν να υπηρετήσουν συχνά αντικρουόμενους σκοπούς.

Ο Αβραάμ και η Σάρρα βρίσκονται στο μεταίχμιο της μετάβαση μέσα σε μόλις λίγες γενιές, από τις υπερβολικές ηλικίες των 900 και 500 ετών των υποτιθέμενων προγόνων τους στα φυσιολογικά χρόνια ζωής. Μπερδεμένοι λοιπόν από την ανάγκη να διατηρηθεί κάποια συνοχή της καταγεγραμμένης συρρίκνωσης των ηλικιών, αναπόφευκτα μπερδεύουν και τις ερωτικές τους επιδόσεις και έχουμε το αποτέλεσμα που σε προβληματίζει.

Ασφαλώς και δεν υπήρξε τέτοια ανακολουθία ερωτικών επιδόσεων και ηλικίας. Όταν όμως συνθέτεις σπαράγματα αφηγήσεων σε ενιαία περιγραφή, τότε σίγουρα θα μπερδέψεις και τις διαφορετικές σκοπιμότητες της αφήγησης.  

Κραταιά απόδειξη της σύγχυσης των κειμένων, τα κραυγαλέα μαθηματικά λάθη της Βίβλου!  Άρα το… "γριά πόρνη" ξέχασέ το οπωσδήποτε.

Μην ξεχνάς επίσης, πως η καταγεγραμμένη συμφωνία του Αβραάμ είναι: «ότε εξήλθον εκ του οίκου του πατρός μου, είπον προς αυτήν, (την Σάρρα) ταύτην την χάρην θέλεις κάμει εις εμέ, εις πάντα τόπον όπου αν υπάγωμεν, λέγε περί εμού, ούτος είναι αδελφός μου» Γέν..Κ΄12,13  Δεδομένου λοιπόν ότι ο Αβραάμ πήγε σε πολλά μέρη, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και ορισμένο αριθμό αποτυχιών που ενδεχομένως είχε, μια και αυτές δεν υπήρχε λόγος να καταγραφούν!

Βλέπε:
Πότε περίπου έζησε ο Αβραάμ; Οι μαθηματικές και γενεαλογικές αρλούμπες της Βίβλου! 
Μαθηματικά για "αγίους"  
Tα "άγια" μαθηματικά της Βίβλου: (3Χ14=41) ή γενιές 14ης που τελικά ήταν 13ης 
Ο Κατακλυσμός του Νώε και Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ

Για τους τρόπους εισόδου στο παλάτι έχω γράψει, ότι το ισχυρό χαρτί του Αβραάμ ήταν η ιδιότητα του μελλοντολόγου θαυματοποιού μάγου! Μια ιδιότητα που ήταν άκρως επιθυμητή και σεβαστή από τους βασιλιάδες και του ισχυρούς άνδρες κάθε εποχής. Στο βιβλίο που δεν διάβασες "Ο Μάγος που λύγισε το Μέλλον" έχω αρκετές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματά σου!

Βλέπε:
Ο Αβρααμισμός και... Το κόλπο της "αδελφής"
Δόλωμα στο Νείλο - Απόσπασμα απ' το Μυθιστόρημα του Μ. Καλόπουλου

Με εκτίμηση
Μ. Καλόπουλος

 .........................
Για να απαλλαγείτε οριστικά από τα εκβιαστικά θρησκευτικά διλήμματα.
Για να γνωρίσετε τις απαρχές της αντιπαλότητας, που κατατρώει τον πολιτισμό μας.
Για να κατανοήσετε τις απίστευτες μεθοδεύσεις και τα υλικά των βιβλικών θαυματοποιών!
Για να απαντήσετε σε όλες σχεδόν τις θεολογικές σας ενστάσεις και απορίες.
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310-770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!
Επιτέλους… ένα έργο που ξεκλειδώνει μεθοδικά τα μυστήρια ολόκληρης της Βίβλου!
Μιλήστε με τον ίδιο τον Μ. Καλόπουλο στο 2310-770100