logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Ιησους του Ναυη - Ά Μέρος - Σφαγές με εντολή του Θεού


Ιησους του Ναυή - 'Β Μέρος - Σφαγές με εντολή του Θεού


Κατά πρόσταγμα Κυρίου!! εξωλόθρευσε πάντας τους κατοίκους της Γαί. 
Μόνον τα κτήνη και τα λάφυρα της πόλεως εκείνης ελαφυραγώγησεν ο Ισραήλ εις εαυτόν, κατά τον λόγον του Κυρίου, τον οποίον προσέταξεν εις τον Ιησούν.
Ιησούς του Ναβή 8.27
.........................

«Το απλωμένο χέρι του Κυρίου»... δεν λειτουργεί στην ανηφόρα!!
Του Μ. Καλόπουλου

Η  ΜΑΧΗ  ΤΗΣ  ΓΑΙ

Στον αντίποδα αυτής της περίπτωσης, στους ίδιους αυτούς πολέμους της εισόδου στη Χαναάν, αναφέρεται μια ξεχωριστή περίπτωση που έχει πολλά να μας πει για τις υδατο-μαγγανείες, (δηλητηριασμό υδάτων) που με άνεση εξασφαλίζει την νίκη και επικράτηση των ισραηλιτών, όταν από τις ορεινές τους στρατοπεδεύσεις, έχουν υπό τον έλεγχο τους τις πηγές των υδάτων, που ανύποπτοι χρησιμοποιούν οι εκάστοτε αντίπαλοί τους. Περισσότερα Βλέπε: ΒΙΒΛΟΣ και ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ: Πως με 300 "στάμνες"... ο Γεδεών κέρδισε έναν πόλεμο;!

Πρόκειται για μιά ασήμαντη ορεινή πόλη με το όνομα «Γαί», που καταρεζίλεψε την δόξα των αήττητων Ισραηλιτών.

Μετά από κακή εκτίμηση και άστοχες προτροπές τρίτων, ο Ιησούς του Ναυή έστειλε απερίσκεπτα 3.000 από τους άνδρες του, να λεηλατήσουν την ορεινή Γαί. «Και ανέβησαν εκεί (που σημαίνει ότι τη φορά αυτή στην κατηφόρα είναι οι Ισραηλίτες) έως τρεις χιλιάδες άνδρες και έφυγον (κατατροπώθησαν) από προσώπου των ανδρών της Γαί. Και οι άνδρες της Γαί κατεδίωξαν αυτούς (τους Ισραηλίτες) και επάταξαν (Ο΄ συνέτριψαν) αυτούς (τους Ισραηλίτες) εις το κατωφερές» Ιησ. Ναυή Ζ΄5.

Ο ηρωισμός των ορεσίβιων αυτών χωρικών τους κατάφερε ένα πλήγμα που δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Ο Ιησούς του Ναυή «διέρριξεν τα ιμάτια αυτού και έπεσε κατά πρόσωπο αυτού έμπροσθεν της κιβωτού του Κυρίου...» Ιησ. Ναυή Ζ΄4. Πανικός έπεσε στη σκέψη, ότι η ήττα τους αυτή μπορεί να μαθευτεί. Ο Ιησούς του Ναυή, στρέφει τώρα στη μικρή αυτή ορεινή πόλη, το σύνολο σχεδόν των δυνάμεών του, και με υπεροπλία τριάντα χιλιάδων ανδρών, στήνει ενέδρα στην μικρή ηρωική πολεμική δύναμη της Γαί! Μετά από χίλιες δύο παγίδες και τεχνάσματα, τους παρασύρει ψεφτοϋποχωρώντας, αποκόπτει την μικρή στρατιωτική τους δύναμη και τελικά σκοτώνει όλους τους κατοίκους της: «Και ετελείωσε φονεύων πάντας τους κατοίκους της Γαί εν στόματι μαχαίρας και πάντες οι πεσόντες άνδρες τε και γυναίκες (της Γαί) ήσαν δώδεκα χιλιάδες» Ιησ. Ναυή Η΄25.

Αν για την εποχή εκείνη, η πενταμελής οικογένεια θεωρηθεί ο μέσος φυσιολογικός όρος, τότε δεν πρέπει να ξεπερνούσαν τους 3.000 οι μάχιμοι άνδρες της Γαί. Όταν λοιπόν την πρώτη φορά, οι 3.000 επιτιθέμενοι Ισραηλίτες υπέστησαν αγρία πανωλεθρία, ήταν ισάριθμοι με την μάχιμη δύναμη της μικρής αυτής ορεινής πόλης. Τι συνέβη λοιπόν; Γιατί τώρα που οι εχθροί είναι στα ψηλά και οι Ισραηλίτες αναγκασμένοι να ανεβαίνουν, δεν τους βοηθάει πια το μακρύ χέρι του θεού τους; Δεν λειτουργούν οι θεϊκές δυνάμεις στην ανηφόρα; Τα στοιχεία λοιπόν που έχουμε για την περίπτωση αυτή είναι απολύτως επιβεβαιωτικά των υποψιασμών μας! Η ήττα αυτή των Ισραηλιτών εμφανίζεται ακριβώς τη στιγμή, που η υδατο-μαγγανεία λόγω της αντίστροφής των όρων ήταν αδύνατη.

Ναι είναι φανερό, τώρα που τα τοπογραφικά δεδομένα είναι αρνητικά και δεν ευνοούν τον "αγιασμό" των υδάτων, ο Ισραήλ σε ισότιμη βάση υποχρεώνεται σε ταπεινωτική ήττα, και μόνο με την δεκαπλάσια αριθμητική υπεροπλία, καταφέρνει να νικήσει και να κατασφάξει άνανδρα τους ηρωικούς κατοίκους της Γαί..!

                                                                      *

Καταπληκτικές πληροφορίες για τη μάχη αυτή, μας δίνει αναπάντεχα ο «Άτλας της Βίβλου» στη σελ 63. Κάτω από έναν υπέροχο τοπογραφικό χάρτη διαβάζουμε: «Τα ερείπια τη Γαί, βρίσκονται στην ορεινή χώρα 10 μίλια βόρεια της Ιερουσαλήμ. Οι ανασκαφές των ερειπίων έφεραν στο φως ενδείξεις που συγκρούονται με τη βιβλική αφήγηση. Για παράδειγμα, η πόλη πρέπει να είχε έκταση 6 εκταρίων και έτσι μπορούσε να έχει πληθυσμό το πολύ 1.000 κατοίκων. (Άρα οι μάχιμοι άνδρες της, δεν μπορεί παρά να ήταν ελάχιστες εκατοντάδες). Στο Η΄ κεφάλαιο όμως του Ιησού του Ναυή, αναφέρονται 12.000 κάτοικοι οι οποίοι νικήθηκαν (με χίλια ζόρια) από 30.000 Ισραηλίτες»!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

 Μ. Καλόπουλος

.........................

Για να απαλλαγείτε οριστικά από τα εκβιαστικά θρησκευτικά διλήμματα.
Για να γνωρίσετε τις απαρχές της αντιπαλότητας, που κατατρώει τον πολιτισμό μας.
Για να κατανοήσετε τις απίστευτες μεθοδεύσεις και τα υλικά των βιβλικών θαυματοποιών!
Για να απαντήσετε σε όλες σχεδόν τις θεολογικές σας ενστάσεις και απορίες.
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2

Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310-770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!
Επιτέλους… ένα έργο που ξεκλειδώνει μεθοδικά τα μυστήρια ολόκληρης της Βίβλου!
Μιλήστε με τον ίδιο τον Μ. Καλόπουλο στο 2310-770100