logo

fb youtube rss

Σύνδεση

 

Ο Μωυσής... ήταν μαστουρωμένος!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΘΝΟΣ" 6/3/08

 MOSES_STOP_IT

Στη μελέτη του (ο καθηγητής Μπενί Σανόν του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ)ισχυρίζεται ότι είναι πολύ πιθανό ο προφήτης να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν του αποκαλύφθηκαν οι Δέκα Εντολές
Υπό την επήρεια ισχυρών παραισθησιογόνων ουσιών, είναι πολύ πιθανό να βρισκόταν ο Μωυσής όταν του αποκαλύφθηκαν οι Δέκα Εντολές στο Ορος Σινά, ισχυρίζεται σε έρευνά του ο καθηγητής γνωσιακής ψυχολογίας, Μπενί Σανόν του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στη μελέτη, τα ναρκωτικά αυτά ήταν ευρέως διαδεδομένα στις θρησκευτικές τελετές των Ισραηλιτών της εποχής της Βίβλου.

Σύμφωνα με τον Μπενί Σανόν, η έρευνα του οποίου δημοσιεύθηκε στη φιλοσοφική επιθεώρηση «Χρόνος και Μυαλό», κάποια παρασκευάσματα που έχουν ως βάση τους τον φλοιό της ακακίας - δέντρο που αναφέρεται πολλές φορές στα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης-, περιέχουν τα ίδια μόρια με αυτά που βρίσκονται στα φυτά από τα οποία οι Σαμάνοι και οι Ινδιάνοι του Αμαζονίου παρασκευάζουν το εξαιρετικά δυνατό παραισθησιογόνο ρόφημα αγιαχουάσκα (στη γλώσσα των Ινδιάνων σημαίνει «ο κισσός των νεκρών»).

Σχόλιο: Ξεχνάει ο Καθηγητής τον βιβλικά επιβεβαιωμένο παραισθησιογόνο Μανδραγόρα (Γέν. 30.14-16) που πολύ προ του Μωυσέως φαίνεται στα χέρια των Πατριαρχών!

«Ο κεραυνός, η αστραπή και το σάλπισμα της τρομπέτας που σύμφωνα με την Εξοδο, συνέβησαν στο Ορος Σινά, θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι φαντασιώσεις ενός ανθρώπου με παραλλαγμένη συνείδηση», γράφει στην επιθεώρηση ο Σανόν. Συνεχίζει δε ισχυριζόμενος, ότι «σε προχωρημένα στάδια τοξίνωσης από αγιαχουάσκα, η θέαση φωτός συνοδεύεται από ένα αίσθημα βαθιάς θρησκευτικότητας και πνευματικότητας».

Επιπλέον, όπως τονίζει ο καθηγητής, το να «βλέπεις» ήχους -κατάσταση στην οποία η Βίβλος περιέχει πολλές αναφορές- αποτελεί άλλο ένα κλασικό σύμπτωμα χρήσης παραισθησιογόνων και είναι πολύ πιθανό ότι ο Μωυσής βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση και όταν εμφανίστηκε μπροστά του η Φλεγόμενη Βάτος.

Σύμφωνα με τον Σανόν, στον Αμαζόνιο πάλι, στις θρησκευτικές τελετουργίες των Ινδιάνων, χρησιμοποιούνται ναρκωτικά που ωθούν τους συμμετέχοντες να «βλέπουν» τη μουσική. Οπως μάλιστα αποκάλυψε ο Μπενί Σανόν, το 1991 είχε συμμετάσχει και ο ίδιος σε θρησκευτικές τελετές στο δάσος του Αμαζονίου και είχε κάνει χρήση του αγιαχουάσκα. Περιγράφοντας την εμπειρία του είπε: «Είχα οράματα με πνευματικές-θρησκευτικές συνδηλώσεις».
....................................

Υπό επήρεια ναρκωτικών ο Μωυσής με τις 10 Εντολές

Ο Ισραηλινός καθηγητής γνωστικής ψυχολογίας Μπένι Σάνον υποστηρίζει ότι το παραισθησιογόνο Banisteriopsis caapi βρίσκεται πίσω από τις 10 Εντολές του Μωυσή (φωτ. Ass. Press)

Αποτέλεσμα παραισθήσεων και όχι... θεόσταλτες ήταν οι 10 Εντολές που πήρε ο Μωυσής στο όρος Σινά. Και μπορεί στο σχολείο να μάθαμε ότι ο Μωυσής έλαβε τις 10 Εντολές από το χέρι του Θεού για να τις δώσει στους ανθρώπους, αλλά ο Ισραηλινός καθηγητής γνωστικής ψυχολογίας Μπένι Σάνον έχει διαφορετική και πιο... προχωρημένη άποψη.

Ο Ισραηλινός καθηγητής γνωστικής ψυχολογίας Μπένι Σάνον υποστηρίζει ότι το παραισθησιογόνο Banisteriopsis caapi βρίσκεται πίσω από τις 10 Εντολές του Μωυσή (φωτ. Ass. Press)

Σε έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Time and Mind», ο Σάνον διατείνεται ότι ο Μωυσής και ο λαός του Ισραήλ βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών την ημέρα που υποτίθεται ότι «παρέλαβαν» τις 10 Εντολές.

Οι «ακακίες»

Ο καθηγητής επισήμανε ότι στη Βίβλο γίνεται συχνή αναφορά στις «ακακίες». Τα δέντρα αυτά, εξηγεί, έχουν τις ίδιες παραισθησιογόνες ουσίες με αναρριχητικό φυτό που χρησιμοποιούν σήμερα στον Αμαζόνιο σε θρησκευτικές τελετές. Ο Σάνον δοκίμασε αρκετές φορές το παραισθησιογόνο Banisteriopsis caapi και παρατήρησε ότι μεταξύ άλλων προκαλεί οράματα, έκσταση και απώλεια της αίσθησης του χρόνου. Ετσι εξήγησε τη φλεγόμενη βάτο που αντίκρισε ο Μωυσής και το λουσμένο στο φως σώμα του, όπως το είδε ο λαός του Ισραήλ όταν ο Μωυσής κατέβηκε από το όρος.

Πήραν ουσίες...

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο καθηγητής ανέφερε: «Η ιστορία του Μωυσή στο όρος Σινά είτε ήταν ένα υπερφυσικό κοσμικό γεγονός, πράγμα που δεν το πιστεύω, είτε ένας θρύλος, κάτι που πάλι δεν πιστεύω, είτε -που είναι και το πιθανότερο- ένα πραγματικό γεγονός που βίωσαν ο Μωυσής και ο λαός του Ισραήλ υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών».

Οπως ήταν φυσικό, η θεωρία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ο Μάικ Τζατζ, του Χριστιανικού Ινστιτούτου, τόνισε: «Οσοι πιστεύουν στον Θεό, ξέρουν ότι είναι πολύ λογικό οι πράξεις του να είναι υπερφυσικές»..

Σχόλιο: Αν λοιπόν οι δέκα εντολές... μάλλον ο τρόπος που τις παρέλαβε καθώς και η φλεγόμενη βάτος μπορούν να αποδοθούν σε παραισθησιογόνο εμπειρία... τι μας εμποδίζει να δούμε και τα υπόλοιπα "θαύματα" σαν υπερβολές υπό την επήρεια της παραισθησιογόνων ουσιών;
Τι πρέπει να πούμε για το παραμυθάκι του Αδάμ και της Εύας;
Για τον κατακλυσμό του Νώε
Για την σύγχυση των γλωσσών στη Βαβυλώνα;
Για την καταστροφή με ουράνια φωτιά των Σοδόμων;
Για τις πληγές του Μωυσή στην Αίγυπτο;
Τι να πούμε για τον κόμιξ εποχής του Δαβίδ και Γολιάθ;
Για τους τρεις παίδες μέσα στο φλεγόμενο καμίνι;
Για τον λάκκο των λεόντων του Δανιήλ;
Για τον Ιησού που περπάτησε πάνω στο νερό της Λίμνης;
Για της θεραπείες ανύπαρκτων δαιμονισμένων;
Για την πολυθρύλητη ανάστασή του απ’ τους νεκρούς;
Μήπως ήρθε πια ο καιρός να καταλάβουμε ότι τα ναρκωτικά και όχι κάποιος θεός γέννησαν τα βιβλικά "θαύματα";


...................................
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρευτήκαν σαν άνθρωποι του θεού!