logo

fb youtube rss

Σύνδεση

4995349
ΣήμεραΣήμερα145
YesterdayYesterday395
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα40
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα2078
ΣύνολοΣύνολο4995349

Μαρία Τζάνη: άστραψε και βρόντησε κατά χριστιανών!


Κύριε Καλόπουλε καλημέρα σας, έχετε κάποιες αντιρρήσεις...

Καλόπουλος: Ήθελα να πω πως αν ακούσουμε μόνο κήρυγμα απόψε δεν θα εκπληρωθεί ο σκοπός της εκπομπής αυτής.

Σαφώς και η ιστορικότητα του Ιησού έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από διαπρεπείς ιστορικούς και άλλοι απεφάνθησαν υπέρ της ιστορικότητας και άλλοι υπέρ της ανυπαρξίας του.

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ιστορικότητα του Ιησού...

το πρόβλημα δεν είναι εκεί αλλά στο τι άφησε πίσω της αυτή η διδασκαλεία που στη συνεχεία έγινε θρησκεία.

Το πραγματικό ζήτημα είναι πως η θρησκεία αυτή δεν ανταποκρίθηκε στις εξαγγελίες της περι ειρήνης και αγάπης...

Το θέμα είναι ότι ο ιστορικός χριστιανισμός κατάντησε ένας ιστορικός γρίφος που αλλά λέει και αλλά αφήνει πίσω του σαν ιστορία. Γνωρίζουμε ότι υπήρξε η τρομακτική (ιστορική) σύγκρουση Ελληνισμού Χριστιανισμού, και η πτώση του Ελληνισμού έγινε κάτω απ’ το κραταιό χέρι του Χριστιανισμού συνηγορούσης και της Ρωμαϊκής σπάθης.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι οτι ο Χριστιανισμός συμμάχησε με μια κραταιά δύναμη που υπηρετούσε μόνο συγκεκριμένα εξουσιαστικά και υλικά συμφέροντα. Κ εξ αυτού προκύπτει η αναπάντητη ερώτηση: πως γίνεται η αυτοκρατορική Ρώμη, που σταύρωσε τον αρχηγό αυτής της πίστης με το συγκεκριμένο όργανο εκτέλεσης, (τον σταυρό) να παίρνει το συγκεκριμένο αυτό όργανο εκτέλεσης να το κάνει λάβαρό της και οι οπαδοι αυτής της πίστης που λατρεύουν το πρόσωπο του Ιησού, με το ίδιο αυτό λάβαρο (του σταυρού) να υπερασπίζονται ένοπλοι τα συμφέροντα της στυγνής αυτής Ρωμαϊκής στρατοκρατίας... που σταύρωσε τον Ιησού τον αρχηγό της πίστεως τους;!

Μουστάκης (θεολόγος): μήπως λέγεται αποστασία αυτό και το καταγελούμε μαζί σας;

Καλόπουλος: Το πρόβλημά μας λοιπόν, δεν είναι πόσο καλά ή άσχημα ξεκίνησε ο Χριστιανισμός, αλλά τα αποκαΐδια που άφησε πίσω του κατά του πολιτισμού και κυρίως κατά της πολιτισμικής δύναμης της Ελλάδος!

Κύριε Λοβέρδο, οι θρησκευτικές ανησυχίες ξεκίνησαν από τους πρώτους χρόνους των αναζητήσεων του ανθρώπου, αναζητώντας μια επαφή με την πρωταρχική αιτία που δημιούργησε τον υπέροχο αυτόν κόσμο. Δυστυχώς στην συνεχεία θεοποιήθηκαν άνθρωποι, οι οποίοι εξυπηρέτησαν συγκεκριμένα συμφέροντα. Έχουν οι άνθρωποι αυτοί που θεοποιήθηκαν είτε ήρωες Αγάθων πραγμάτων ήταν είτε δημιουργοί θαυμάτων... έχουν αυτοί οι άνθρωποι που θεοποιήθηκαν καμία σχέση με τον οποιονδήποτε δημιουργό του Κόσμου; Έφτιαξε το σύμπαν ο συγκεκριμένως θεός στον οποίο αναφέρεστε; Δεν είναι ο ίδιος θεός στη Παλαιά Διαθήκη που μετείχε μαχών; Δεν είναι αυτός ο ίδιος (θεός) που στο όνομα του «Κύριου- Γιαχβε» όπως ονομαζόταν τότε, έγιναν τα μύρια όσα εγκλήματα της Παλαιάς Διαθήκης; Δεν είχε προ-Χριστιανική ύπαρξη ο Χριστός; Δεν χρεώνεται (Ο θεοποιημένος Χριστός) όλη την Παλαιά Διαθηκη για την οποία έχουμε κάνει συζητήσεις και ευχάριστων να ξανακάνουμε παρόμοιες, που δημιουργούν σοβαρές αμφισβητήσεις για το πόσο ο συγκεκριμένος Ιουδαίος θεοποιημένος ήρωας, αξίζει της τιμής που δέχεται ως ο θεός - δημιουργός του Κόσμου σήμερα;

Ζούμε στον αιώνα της αστρονομίας. Μόλις πριν από 50-60 χρόνια καταλάβαμε πόσο γιγάντιο είναι το σύμπαν που μας περιβάλει. Συμβαίνει ο συγκεκριμένος θεός που ξεραίνει συκιές και εκβάλει δαιμόνια, να έχει δημιουργήσει το Σύμπαν;

Είναι καιρός αμφισβητήσεων. Βλέπετε πουθενά να υπάρχουν ανάλογες σοβαρές συζητήσεις για να καταλάβει ο κόσμος, ή και εμείς ακόμα οι ερευνητές και οι αμφισβητίες, τι ακριβώς συνέβη; Υπήρξε ποτέ κάποια περίοδος στην ιστορία όπου έγιναν ελεύθερες συζητήσεις περι της αποδοχής ή απόρριψης του Χριστιανισμού; Δεν επεβλήθη ο Χριστιανισμός δια πυρός και σιδήρου; Δια νόμων τουλάχιστο Ιουστινιανού και Θεοδοσίου; Τα γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά ο θεολόγος Κος Μουστάκης...

Είναι λοιπόν αυτός τρόπος για να επιβάλουμε την σχέση μας με έναν οποιονδήποτε θεό; Δεν έγραψε ο Χριστιανισμός μια ιστορία απόλυτης βίας κρατώντας το σπαθί της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας; Δεν συνεργάσθηκε μετά για 400 τόσα χρόνια, με τους Οθωμανούς Τούρκους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ιερατείου που είχαν κάθε λόγο να υπερασπίζονται τα προνόμιά τους.

Τι έχουμε μπροστά μας σήμερα στην Ελλάδα; Δεν έχουμε μια κρατική θρησκεία; Δηλαδή οι Έλληνες θα σωθούν με την κρατική αρωγή; Δεν είναι η θρησκεία αυτή που πρέπει να κρίνει, και να ελέγχει την κρατική εξουσία; Πως είναι δυνατόν να παίξει αυτό τον ρόλο ενώ παίρνει μηνιαίο μισθό από το κράτος; Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό, η θρησκεία που υποτίθεται πως είναι υπερασπιστής της ηθικής να μισθοδοτείται από το οποιοδήποτε άθλιο κράτος, το οποίο έχει κατά νου μόνο τη νομή της εξουσίας και τίποτε περισσότερο!

Δημοσιογράφος Κος Λοβέρδος: Είπε ομως προηγουμένως κάτι ο Κος Τσούμας (πρώην εκκλησιαστικός σύμβουλος) Κε Καλόπουλε ότι η ταυτότητα των συγχρονιών Ελλήνων διασώθηκε κατά την διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αποκλειστικά και μόνο απ’ την εκκλησία!

Καλόπουλος: Αυτό κι αν είναι ψευδός. Μόλις έχω τελειώσει ένα βιβλίο όπου δείχνω γιατί καθυβρίζεται ο ελευθερωτής του Γένους Αδ. Κοραής. Ξέρετε γιατί αφανίσθηκε και πετάχτηκε στον Καιάδα ο Αδ. Κοραής; Διότι δημοσιεύοντας την αρχαιοελληνική γραμματεία για να την κάνει γνωστή στην Ελλάδα και να ξυπνήσει τον πατριωτισμό και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, ταυτόχρονα έκκρινε αυστηρότατα τους κληρικούς και την συμπεριφορά τους!

.......................................
Η μέγιστη των ιστορικών συγκρούσεων υπήρξε η πολιτισμοκτόνος επίθεση του Χριστιανισμού κατά του Ελληνισμού. Οι ελληνοκτόνοι νόμοι της χριστιανο-κρατούμενης Ρώμης είναι η καλύτερη απόδειξη. Διαβάστε για την Αντιπαγανιστική (κατ ουσίαν ελληνο-διωκτική) νομοθεσία της Ρώμης εδώ: ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ... Πως "εκχριστιανίσθηκαν" αναγκαστικά οι Έλληνες!

ΠΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;


Και για τον θρήνο της απώλειας των ελληνικών αριστουργημάτων εδώ:

Ο αποκεφαλισμός της μνήμης και του πνεύματος, στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας!