logo

fb youtube rss

Σύνδεση


Ο ΕΛΛΗΝ Η ΣΚΕΨΙΣ ΚΑΙ Ο "ΘΕΟΣ" ΑΒΡΑΑΜΟ ΕΛΛΗΝ Η ΣΚΕΨΙΣ ΚΑΙ Ο "ΘΕΟΣ" ΑΒΡΑΑΜ.

Ο θεός της βίβλου των χριστιανών έχει κάτι κοινό με τους άλλους θεούς των άλλων θρησκειών των εβραίων και των μουσουλμάνων:
Υπάρχει μόνο στη φαντασία των οπαδών του.
Οπως και οι άλλοι θεοί κατασκευάστηκε από ανθρώπους .

Ο Αβραάμ είναι ο "δημιουργός" του βιβλικού θεού.
Για να πετύχει τα σχέδια του πλουτισμού και της εξουσίας του χρειαζόταν έναν "βοηθό" και κάτι πίσω από αυτό για να κρυφτεί. Ενα άλλοθι!.
Γι αυτό "δημιούργησε" το θεό της βίβλου.
Ο Αβραάμ επιθυμούσε τις περιουσίες και τη χώρα άλλων. Και εκμεταλεύτηκε την αγιάτρευτη αφέλεια των ανθρώπων, να δείχνουν αδυναμία σε κάθε τι που έρχεται από τον Ουρανό....
Ήταν ευφυής και αντελήφθη γρήγορα πόσο μακρυά μπορούσε να φτάσει, αν κάλυπτε τα επεκτατικά του σχέδια πίσω από έναν θεό !
Και όπως απεδείχθη, είχε απόλυτο δίκιο!

Η Αβρααμική ιδέα ότι υπάρχει ένας μοναδικός "αληθινός" θεός και αυτός ο θεός διάλεξε τον Αβραάμ και τους ανθρώπους του ώς μεσάζοντες για να εκπληρώσει τα "θεϊκά" του σχέδια, υποτίθεται για όλη την ανθρωπότητα, υιοθετήθηκε και συνεχίστηκε από πολλούς άλλους μετά απ' αυτόν.
Μετά από μερικές γενιές εμφανίστηκε στο προσκήνιο και ο Μωϋσής.
Και αυτός παρέλαβε την Αβρααμική ιδέα, την προσάρμοσε και την εφάρμοσε διά πυρός και σιδήρου, και στους δικούς του και σ' αυτούς που κατέκτησε.

Όλος ο Ιουδαϊσμός αφορά προφήτες που συνεχίζουν το Αβρααμικό όραμα.
Και ο Ιουδαϊσμός απέδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες προσαρμογής.

Όταν οι συνθήκες στη Μεσόγειο απαιτούσαν να γίνει κάτι , επειδή η ύπαρξη του Ιουδαϊσμού βρισκόταν υπό απειλή, το Αβρααμικό όραμα εύκολα μεταμορφώθηκε σε χριστιανισμό.
Αργότερα επανέλαβε τον ίδιο άθλο, και έδωσε στον αραβικό κόσμο μια νέα παραλλαγή του εαυτού του: τον μουσουλμανισμό !

Ο αποθεωθείς Ιησούς, δεν ήταν μιά αναντικατάστατη προσωπικότητα στο Αβρααμικό όραμα, γιατί στην περίπτωση του μουσουλμανισμού, κατάφερε με τον προφήτη Μωάμεθ στο κεντρικό ρόλο, που δεν χρειάστηκε καν να θεοποιηθεί, να αναπαράγει μια νέα χρήσιμη παραλλαγή του εαυτού του.

Οι εβραίοι σήμερα, είναι ο μόνος λαός που διατηρεί την θρησκεία του και τις παραδόσεις του, αφού πρώτα φρόντισαν, όλοι οι άλλοι λαοί να χάσουν τις δικές τους θρησκείες και παραδόσεις.
Οι νεοέλληνες σήμερα αυτά τα έθιμα ακολουθούν, αποδεικνύοντας το πόσο δουλοπρεπείς έχουν γίνει ακολουθώντας την θρησκεία του χριστιανισμού.

Ο χριστιανισμός δεν είναι μιά νέα θρησκεία που αποσπάστηκε από το ιουδαϊσμό επειδή είχε ιδεολογικές διαφορές με αυτόν. Είναι απλώς ένας παραλλαγμένος ιουδαϊσμός, πολύ επιδέξεια μεταμφιεσμένος και παρουσιασμένος με ένα καινούργιο πρόσωπο και όνομα!
Ο χριστιανισμός δεν είναι τίποτα άλλο, από μια μηχανή παραγωγής "τεχνητών εβραίων" στην σκέψη και στην ιδεολογία, μια μηχανή παραγωγής μισελλήνων!

Ο θεός της βίβλου "δημιουργήθηκε" ώς ένα  "επαγγελματικό" μυστικό , ένα πονηρό και δόλιο μέσο στα χέρια του Αβραάμ, και κατέληξε να καταγράψει τις πιο αιματηρές σελίδες στην Ανθρώπινη ιστορία. Εκτός από την καταστροφή του Ελληνικού πολιτισμού και των 1000 ετών μεσαίωνα σε όλη την Ευρώπη, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να είναι ένα τεράστιο ναρκωτικό για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Όλοι όμως οι πιστοί έχουν κάτι κοινό:
ποτέ δεν έχουν ελέγξει με κριτική ματιά αυτά που πιστεύουν !
Ποτέ δεν έχουν βάλει την Νοημοσύνη τους ψηλότερα από αυτό που τους έμαθαν να πιστεύουν!
Έγιναν χριστιανοί προτού να είναι σε θέση να σκέπτονται, και οι περισσότεροι από αυτούς περνάνε όλη τους τη ζωή, χωρίς καν η σκέψη ή έστω η αμφιβολία, ότι ίσως και να έχουν εξαπατηθεί, να περνάει ποτέ από το μυαλό τους!

Η γνώση όμως και η πίστη είναι δύο διαφορετικά πράγματα: Ενώ η γνώση απαιτεί κόπο και έρευνα για να αποκτηθεί, η πίστη δεν χρειάζεται κανένα από αυτά τα δύο!
Και δεν είναι τυχαίο ότι όσο περισσότερα ξέρει κανείς, τόσο λιγότερο πιστεύει...!

Ο Σαούλ Παύλος, λέει πολύ καθαρά τι είναι πίστη :
Πίστη σημαίνει σιγουριά για αυτά που ελπίζουμε και βεβαιότητα για αυτά που δεν βλέπουμε. Πρός εβραίους 11.1

Που σημαίνει:
Είμαστε σίγουροι, είμαστε σίγουροι, ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως ελπίζουμε να είναι, και οτιδήποτε δεν βλέπουμε θα αποδειχθεί !

Με άλλα λόγια :
Έχουμε χάσει την επαφή μας με το έδαφος, ζούμε στο κόσμο του ονείρου και είμαστε εκτός πραγματικότητας!

Πρέπει να ελέγχουμε αυτά που πιστεύουμε, έστω και άν είναι χρονοβόρο και πολύπλοκο, αν θέλουμε να λεγόμαστε Νοήμονες!
Η θεολογική τύφλωση, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ιστορική άγνοια είναι ο χειρότερος εχθρός της Νοημοσύνης.

Τα κείμενα της βίβλου, τόσο στην Παλαιά, όσο και στην Καινή Διαθήκη, είναι γεμάτα λάθη και αντικρουόμενες διηγήσεις.
Έχουν γραφτεί με πολύ απλοϊκό σχεδόν νηπιώδη τρόπο, από και πρός ανθρώπους με χαμηλό πνευματικό επίπεδο.
Δεν περιέχουν καμιά υψηλή σκέψη, που να μπορεί να εξελίξει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, είναι όμως κατάληλα για αυτούς τους οποίους προοριζόνταν: τους λεξιπενείς, πρωτόγονους και αμόρφωτους που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην περιοχή της Ιουδαίας.

Ότι εμείς στη σημερινή κοινωνία θεωρούμε ανήθικο και απεχθές όπως πχ. την αιμομιξία, δολοφονία, πορνεία, ψευδολογία, εκβιασμό κτλ., όχι μόνο συμπεριλαμβάνεται στην βίβλο, αλλά επιπλέον εξιμνείται εις το όνομα του θεού! Πάμπολες φορές διατάζει ο θεός φόνους και εξολοθρεύσεις αυτών που δεν τον πιστεύουν!
Ο Ιησούς σινεχίζει την ίδια γραμμή και θέλει να σφάζει όσους δεν τον επιθυμούν για βασιλιά τους!
Οι οικογενειακοί δεσμοί και η αγάπη ανάμεσα στα παιδιά, τους γονείς, τ' αδέλφια και τους φίλους καταλύονται, και οι άνθρωποι διατάζονται να αρνηθούν και να μισούν όσα τους είναι αγαπητά, για να βρούν το δρόμο πρός το Χριστό!
Μέχρι και ευνουχισμό προτρέπει ο Ιησούς για να 'ρθει κανείς στη βασιλεία των Ουρανών!
Η γυναίκα είναι ο μεγάλος χαμένος και υπάρχει μόνο για το καλό του άνδρα!
Για τις κολώνες του χριστιανισμού (Γεσούα/Iησούς Σαούλ/Παύλος, Κέφας/Πέτρος , Γχιοχάναν/Ιωάννης, Ιωάννης  Χρυσόστομος κτλ.) η γυναίκα είναι αναγκαίο κακό!
Ακόμα και το παιδικό γέλιο για έναν φαλακρό προφήτη σίγησε, όταν αυτός τα καταράστηκε, επειδή γελάσαν μαζίτου, στο όνομα του Κυρίου και αυτά τα παιδιά το πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή... Β΄ Βασιλ. Β΄23,24

Η βίβλος είναι το καλύτρο παράδειγμα του πόσο εύκολα και εξαγοράσιμη είναι η ανθρώπινη ευπιστία, στα χέρια αυτών που ξέρουν ασταμάτητα να πλάθουν το φόβο του θεού, σε άτομα που υπολείπονται γνώσεων!
Αλλά η βίβλος είναι δυστυχώς και κάτι παραπάνω: Ως το πιο ακλόνητο, θεμελειώδες και αδιάβαστο έργο που έχει γραφτεί, αποτελεί τη βάση του χριστιανισμού.
Με το ακόλουθο αποτέλεσμα: Η πλειοψηφεία των χριστιανών, που ανάμεσα τους σήμερα υπάρχουν και άτομα με υψηλή μόρφωση, να πιστεύουν εξ' αιτίας ενός βιβλίου που ποτέ δεν έχουν διαβάσει....!
Και άν ακόμα διαβάζεται από μερικούς, γίνεται μόνο επιλεκτικά, όπου τα σχολεία, τα πανεπιστήμια ή τα κατηχητικά "επιλέγουν" τα εδάφια που θα χρησιμοποιήσουν στις διάφορες περιπτώσεις.

Βαθειά γνώση της βίβλου έχουν μόνο ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.

Ο κος Μιχάλης Καλόπουλος έχει επί σειρά ετών εμβαθύνει στα βιβλικά κείμενα, και είναι ένας από τους λίγους που πραγματικά γνωρίζουν το περιεχόμενο της βίβλου.
Έχει γράψει πολλά βιβλία για την βίβλο, και θα ήθελα να τα συστήσω σε όσο το δυνατόν περισσότερους!

Ίσως λοιπόν, κάποτε στο μέλλον να βασιλέψει η λογική, και το όλο θέμα να φαντάζει σαν μιά μεγάλη Μαύρη Εποχή στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Ίσως οι επόμενες γενιές να μας περιγελούν, για ελλιπή, ή ανύπαρκτο έλεγχο πραγμάτων που πιστεύαμε και που πλέον εξυμνούσαμε...

Έλληνας σημαίνει μεταξύ άλλων, ηλίου Νούς.
Μεταφορικά υπονοεί το Φώς, την Γνώση, το Στοχασμό.
Δηλαδή τον Σκεπτόμενο Άνθρωπο, που ρωτά και προσπαθείνα βρεί απαντήσεις και δεν ικανοποιείται παρά μόνο όταν αυτές συμφωνούν με την Λογική του.
Και ώς αποτέλεσμα της σκέψης, έρχεται η ανεξαρτησία, οι μεγάλες ανακαλύψεις, οι λύσεις στα προβλήματα, η εξέλιξη αξίων!
Όλα αυτά με μιά λέξη λέγονται ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.
ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Και ο Ελληνισμός άρχισε στην Ελλάδα.

Ο Ελληνισμός μας αφορά όλους, έχει περάσει όλα τα σύνορα και υπάρχει σήμερα σε όλα τα έθνη. Οχι μόνον γιατί υπάρχουν Σκεπτόμενοι Άνθρωποι παντού, αλλά επειδή οι  Σκέψεις τους βασίζονται ακριβώς πάνω στα θεμέλια  που τέθηκαν στην Ελλάδα, και που εξαπλώθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής, σε διαφορετικές στιγμές, ήδη προ πολλών χιλιετιών.

Ο Ελληνισμός δεν άρχισε στην περίοδο που θεωρείται ώς κλασσική, δηλ. μεταξύ 600-300 μείον, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης εξέλιξης, που διήρκησε πολλές χιλιετίες. Το φαινόμενο που λέγεται κλασσική Ελλάδα είναι μόνο το αποκορύφωμα αυτής της εξέλιξης .
Αλλά δυστυχώς, εξ' αιτίας πολλών εβραιογεννών συμφερόντων, αποκρύπτεται η όλη αλήθεια .

Η Ελλάδα παρουσιάζεται σαν ένα "θαύμα", που εμφανίστηκε "ξαφνικά" από το τίποτα, έγινε το πρότυπο όλων με την Φιλοσοφία της, το Θέατρο, τη Δημοκρατία κτλ. και εξαφανίστηκε το ίδιο "ξαφνικά" και για "πάντα", όπως θέλουν να ελπίζουν πολλοί από την αρένα...
Ομως τι γίνεται με την Τεχνολογία και την Επιστήμη ;
Γιατί αποκρύπτεται η τεράστια επιστημονική Γνώση των αρχαίων Ελλήνων που "ξαναανακαλύφθηκε" με την Αναγέννηση και άλλαξε ιδιοκτήτες:
Με αυτό το τρόπο καλύπτεται κατά ένα μεγάλο μέρος το φαινόμενο "Ελληνισμός", ή απλώς υποβιβάζεται σε ένα απλό σημείο αναφοράς στο παρελθόν.
Το τι συνέβη στην Ελλάδα πολύ πρίν τη "κλασσική εποχή" και τη σημασία που έχει για όλη την Ανθρωπότητα, έχει ακόμα κάποιος τη δυνατότητα να το βρεί, άν βέβαια θέλει να ψάξει και να σκέπτεται ως ΈΛΛΗΝ...

 


..................................
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2

Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!