logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Αυτοί που τα έφαγαν… πούλησαν και την ελληνική κυριαρχία για να πάρουν δάνεια!!!

ellada-poleitai-Θέλετε να μάθετε τι προβλέπει το Μνημόνιο Συνεννόησης που υπογράψαμε με τους πιστωτές μας; Αν το συνειδητοποιήσετε, θα καταλάβετε γιατί κάποιοι σε υπερεθνικά κέντρα παρακαλούν να φανούμε «ασυνεπείς» στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία. Επίσης, θα αναρωτηθείτε πως βρέθηκαν τόσοι βουλευτές από τη συμπολίτευση και την ελάσσονα αντιπολίτευση, να ψηφίσουν αυτή την κατάπτυστη συμφωνία. Αλήθεια, δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν, όπως λένε στους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής, αποστασιοποιούμενοι έτσι από τις επιλογές των κομμάτων τους;

Δεν κατάλαβαν ότι υπονομεύουν το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας; Δηλαδή πρέπει να δεχθούμε ότι κάποιοι νομοθετούν, δηλαδή ψηφίζουν χωρίς να ξέρουν γιατί ακριβώς;

Όλους αυτούς θα τους κρίνει η ιστορία και μάλιστα πολύ αυστηρά. Οι πολίτες θα τους κρίνουν πολύ σύντομα. Ο Νοέμβρης γαρ εγγύς. Και τότε, δεν θα έχουν δικαιολογία όσοι δια της ψήφου τους συναινέσουν στο ξεπούλημα της γης μας και στην υπονόμευση της εθνικής μας κυριαρχίας. Όποιος ψηφίσει υποψηφίους κομμάτων που συναίνεσαν στην έλευση εδώ του ΔΝΤ, θα αποτελούν πλέον μέρος του προβλήματος. Εδώ κρίνεται πια η ίδια η επιβίωση της πατρίδας.

Το μνημόνιο αναφέρει λοιπόν ότι ο δανειολήπτης και τα περιουσιακά του στοιχεία, δηλαδή η Ελληνική Δημοκρατία, δεν έχουν ασυλία, λόγω εθνικής κυριαρχίας. Δηλαδή, αν κάτι δεν πάει καλά, μπορεί να χάσουμε… κάποιο τμήμα της επικράτειάς μας! Έτσι απλά… Και για αυτό συναίνεσαν Έλληνες βουλευτές!

Δυσάρεστες αλλαγές, αναλλοίωτη όμως η συνείδηση

Πολλά γύρω μας έχουν όντως αλλάξει. Πολύ. Τόσο πολύ, που μερικοί μπερδευόμαστε. Κάποιοι μας παρουσιάζουν ένα στυγνό λογιστικού & τεχνοκρατικού χαρακτήρα ορθολογισμό, ως πατριωτισμό. «Σχετικοποιούν» τις έννοιες, δημιουργώντας σύγχυση, πάνω στην οποία πατούν. Συνειδητά ή ασυνείδητα, λειτουργούν έτσι υπέρ της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Μιας διακυβέρνησης, που αν ποτέ εμπέδωνε την κυριαρχία της, θα απαιτούσε κάποτε από εμάς… «πλανητικό πατριωτισμό»! Έτσι όπως πάμε, οι διεθνιστές & εθνομηδενιστές του μέλλοντος, θα ζητούν την «ενσωμάτωση» των… εξωγήινων στην κοινωνία της γης!

Σας τα γράφω αυτά τα «υπερβολικά», απλά για να δείτε το αδιέξοδο των «απόψεων» κάποιων θιασωτών του νεοφιλελευθερισμού και του «εκσυγχρονισμού» και που μπορεί να οδηγήσουν οι δογματικές υπερβολές. Και πως διαστρέφονται τα πάντα, πως χάνουν τη σημασία τους… Ναι, ζούμε σε μια «άχρωμη» και «αφαιρετική» εποχή, χωρίς αισθητική, νοήματα και οράματα. Τα υπερβατικά, οι θιασώτες του υλισμού τα πολεμούν.

Φυσικά, μπορεί να κατήγαγαν νίκες σε επίπεδο κοινωνικής οργάνωσης, έχασαν όμως στη συνείδηση του κόσμου. Είδατε πόσα εισιτήρια έκοψαν οι «300»; Είδατε πόσα εισιτήρια έκοψε η ταινία «Beowulf»; Είδατε πόσα εισιτήρια έκοψε ο «Άρχοντας των Δακτυλιδιών»; Είδατε πόσα εισιτήρια έκοψε το «Χρονικό της Narnia»; 

Η σχέση

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν αυτά με το Μνημόνιο; Έχουν. Η αποδοχή του Μνημονίου, αποτελεί ένδειξη ορθολογιστικής και μηδενιστικής προσέγγισης των πραγμάτων. Μια προσέγγιση, που η ελληνική κοινωνία μισεί. Οι Έλληνες διψούν όχι για «αποδοχές», όχι για «συγκλίσεις», αλλά για έπος. Και το εκφράζουν αυτό με διάφορους τρόπους.

Απλά πράγματα: οι Έλληνες ζητούν ΟΧΙ, όπως στο Σχέδιο Ανάν και αργότερα στο Βουκουρέστι (για να θυμηθούμε τα πολύ πρόσφατα και να χρειαστεί να πάμε πολύ πίσω), αλλά και κάποιους θαρραλέους που θα θέσουν όρους αντί να αποδεχθούν αμαχητί τις επιταγές του διεθνούς παράγοντα. Το Μνημόνιο στο οποίο αναφερθήκαμε, προσβάλλει τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας.

Νίκος Χιδίρογλου