logo

fb youtube rss

ΣύνδεσηΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." target="_blank" rel="nofollow" href="http://gr.mc282.mail.yahoo.com/mc/compose?to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόταση: ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΙΟΔΙΑ… να γιατί είναι παράνομα!!! 

Κάνοντας πράξη τον Κινηματικό χαρακτήρα  του Πατριωτικού Μετώπου, δύο μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (η οποία σημειωτέον παραμένει ανοιχτή, στο πλαίσιο των διεργασιών για την μεγαλύτερη δυνατόν διεύρυνσή της), ο Γιάννης Αγγελόπουλος από την Πελοπόννησο και ο Σταύρος Βιτάλης από την Μακεδονία, αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια στους ιδιωτικοποιημένους εθνικούς δρόμους, κατά την επιστροφή τους από την Αθήνα στους τόπους διαμονής τους, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Κινήματος.
Σε κοινή τους δήλωση τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, αναφέρουν:
«Αρνούμαστε να πληρώσουμε διόδια στους μεγαλοεργολάβους-καναλάρχες που έχουν πια στην ιδιοκτησία τους, τους εθνικούς δρόμους, για τους παρακάτω λόγους:
1. Σε περιπτώσεις όπως στα Τέμπη και στην εθνική οδό Κορίνθου Πατρών, σαφώς παραβιάζεται ο νόμος 1999/62/EC, ο οποίος ορίζει, πως για να επιβάλλονται διόδια, θα πρέπει ο συγκεκριμένος δρόμος να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: α) Διπλή λωρίδα κατά κατεύθυνση κυκλοφορίας β) Σήμανση, φωτισμό κλπ, με συγκεκριμένες προδιαγραφές. 
2. Σε άλλες περιπτώσεις - οι οποίες είναι και οι πιο συνηθισμένες σε όλο το μήκος των εθνικών οδών - ο νόμος σαφώς ορίζει πως θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη, να μπορεί να επιλέξει διαδρομή χωρίς διόδια. Μια συμβατική υποχρέωση των ιδιωτών ιδιοκτητών των εθνικών δρόμων, η οποία δεν υφίσταται στην συντριπτική πλειοψηφία των διαδρομών.
3. Η επιβολή των διοδίων γίνεται αυθαίρετα και χωρίς αντικειμενικό προσδιορισμό «χρήσης της παρεχόμενης υπηρεσίας» όπως σαφώς επίσης ο νόμος ορίζει. Αυτό σημαίνει πως οι εργολάβοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια, θα πρέπει να χρεώνουν τον οδηγό, με βάση τα χιλιόμετρα χρήσης (είσοδος-έξοδος) και όχι κατά το δοκούν.
4. Τέλος, οι εθνικοί δρόμοι, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης του πολίτη-οδηγού από ιδιώτες, δεδομένου ότι είναι εθνική περιουσία, για την οποία μόχθησαν γενιές και γενιές Ελλήνων, πληρώνοντάς την με την φορολόγηση τους.
Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες και στη συγκεκριμένη περίπτωση τους οδηγούς, να περάσουν σε ενεργό αντίσταση κατά της αυθαιρεσίας των μεγαλοεργολάβων-καναλαρχών. Όσο τους παρακολουθούμε απαθείς, χωρίς να διεκδικούμε τα αυτονόητα, οι κύριοι αυτοί, στους οποίους παραδόθηκαν οι εθνικοί δρόμοι από τον κ.Σουφλιά, με πλήρη αποδοχή και υιοθέτηση αυτής της απαράδεκτης πραγματικότητας από τους σημερινούς «σοσιαλιστές» κυβερνώντες, θα συνεχίσουν και να πολλαπλασιάζουν τους σταθμούς διοδίων και να αυξάνουν τις τιμές διέλευσης, ανάλογα με τις δικές τους εκτιμήσεις».
Να σημειώσουμε εδώ πως το Πατριωτικό Μέτωπο, στο υπό διαμόρφωση σχέδιο διακήρυξης και προτάσεών του, κάνει σαφή την θέση του για «εθνικοποίηση των υποδομών», μεταξύ των οποίων είναι και οι εθνικοί δρόμοι, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο. Στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης, δεν γίνεται να χρειάζεται κανείς 50 ευρώ για διόδια, για να πάει και να έλθει από την Αθήνα πχ στην Θεσσαλονίκη, επειδή έτσι το θέλουν οι μεγαλοεργολάβοι-καναλάρχες.
Και μπορεί μεν σήμερα τα μεγαλοκάναλα, να παρέχουν επικοινωνιακές εξυπηρετήσεις στην κυβέρνηση, θάβοντας κυριολεκτικά οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης στην κατοχική συμμαχία ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, δεν μπορεί όμως αυτό να φορτώνεται στην πλάτη του καταταλαιπωρημένου ελληνικού λαού. Και φυσικά, δεν μπορούμε να δεχθούμε να πληρώνουμε μέσω των διοδίων το συγκεκριμένο μεγαλοκάναλο, το οποίο έχει γίνει ο κεντρικός εκφραστής των ακραίων νεοταξικών επιλογών που μας έχουν επιβάλλει με το «έτσι θέλω», τα πραγματικά αφεντικά αυτού του τόπου, σε αγαστή συνεργασία με το υφιστάμενό τους πολιτικό προσωπικό.
Οι καιροί όμως είναι «ου μενετοί», ο δρόμος που ακολουθεί η Πατρίδα και ο Λαός μας είναι αυτός της Αργεντινής, οπότε και «έσσεται ήμαρ». Θα δούμε τελικά ποιοι θα προλάβουν να στοιβαχτούν στα ελικόπτερα για να φύγουν άρον-άρον από τα μέγαρά τους, όταν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να αλλάξει την μοίρα του.
Σημείωση: Αν δεν επιθυμείτε να είστε αποδέκτες του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε. Ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη για την ενόχληση.