logo

fb youtube rss

Σύνδεση

kalopoulos

 

Συγγραφέας  - Καλόπουλος Μιχάλης

Ο ερμηνευτής του Μαιάνδρου από το 1995

Στα βιβλία της σειράς, θα ξεναγηθούμε στα απίστευτα κατορθώματα των βιβλικών ηρώων, που σταδιακά θα μας αποκαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο άγνωστης μαγείας και πανουργίας, αυξάνοντας τους ορίζοντες της κατανόησής μας, γύρω απ’ τους παράξενους, συχνά πανέξυπνους αλλά και αδίστακτους τρόπους παρέμβασης της μαγείας στην ιστορία!

more

 

 

 

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας: www.greatlie.com το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.
Μέσα στους "Νόμους" και την "Πολιτεία" είναι κρυμμένα δέκα μυστικά για να είναι μια πολιτεία αθάνατη . Ο Κομμουνισμός ( όπως εφαρμόσθηκε σε κάποιες χώρες ) και ο Εθνικοσοσιαλισμός ( όπως εφαρμόσθηκε στην Γερμανία ) εφήρμοσαν ελάχιστα απο αυτά ( γι' αυτό και απέτυχαν )
1) Όριο και στην φτώχεια και στον πλούτο . Θέλεις να ζείς αξιοπρεπώς και να εξασφαλίζεις τα απολύτως αναγκαία χωρίς κόπο και άγχος ; Λοιπόν θα χρειαστεί να θυσιάσεις ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ . Ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος θα γίνει ποτέ πλουσιότερος απο τον μέσο όρο . Λογική και απαραίτητη θυσία . Διότι για να γίνεις εσύ πλούσιος ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΣ ! Ή αν γίνεις υπερβολικά πλούσιος θα αρχίσεις ΝΑ ΛΑΔΩΝΕΙΣ δικαστές και πολιτικούς ! Δεν πρέπει να δουλεύουν ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ για σένα . Ό,τι απολαμβάνεις θα είναι προϊόν της ΔΙΚΗΣ σου εργασίας .
Αυτό είναι το θεμέλιο του κομμουνισμού-σοσιαλισμού . Οι κομμουνιστές "ξεχνούν" ποιός το έθεσε πρώτος ! Αιματοκύλισαν τον κόσμο για το ΕΝΑ μυστικό και "ξέχασαν" τα υπόλοιπα εννέα !
Χλιαρά εφαρμόσθηκε σε Γερμανία και Σοβ. Ένωση .
2) Αποφύγετε τον υπερπληθυσμό . Θέλεις να απαλλαγείς απο πείνα και πολέμους λόγω υπερπληθυσμού ; Θα αποδεχτείς το οτι η ηγεσία της κοινωνίας θα μπορεί να σου θέτει όρια στο πόσα παιδιά θα αποκτήσεις . Λογική και απαραίτητη θυσία .
Διότι εάν ο καθένας γεννά 5 ή 10 παιδιά πού θα βρεθεί τροφή για όλους ;
Δεν εφαρμόσθηκε πουθενά .
3) Θέλεις να ζείς σε κοινωνία που δεν θα παρακμάζει λόγω ψυχικών ή σωματικών ασθενειών ; Θα αποδεχτείς το δικαίωμα της κοινωνίας να περιορίζει την τεκνοποίηση σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα . Λογική και απαραίτητη θυσία . ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ !
Κάπως αδέξια και αποσπασματικά εφαρμόσθηκε στην Γερμανία .
4) Θέλεις οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται (για σοβαρά ζητήματα ) να είναι οι πιο σωστές ; Θα αποδεχτείς το δικαίωμα της κοινωνίας να αναθέτει αυτές τις αποφάσεις όχι σε όλους αλλά μόνο στους πιό σοφούς . Λογική και απαραίτητη θυσία . Διότι "ίσης αξίας ψήφος για όλους" σημαίνει οτι Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΑΝΟΗΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ !
Δεν εφαρμόσθηκε πουθενά .
5) Θέλεις να ζείς σε καθαρό πλανήτη ; . Θα αποδεχτείς οτι στόχος της κοινωνίας δεν θα είναι η άκρα ευτυχία του πολίτη ή η συνεχής εξάπλωση του ανθρωπίνου είδους . Στόχος θα είναι η υγεία του πλανήτη συνολικά . Λογική και απαραίτητη θυσία .
Δεν εφαρμόσθηκε πουθενά .
6) Μόνο οι τίμιοι να γίνονται ηγέτες . Ο Πλάτων προτείνει , σαν φάρμακο , η εξουσία και η πολυτέλεια να είναι ασυμβίβαστα πράγματα . Οι ηγέτες δεν θα έχουν ούτε πολύτιμα κοσμήματα , ούτε κατοικίες , ενδύματα και δίαιτες πολυτελέστερες του μέσου όρου . Θα ζούν ( οι ηγέτες ) όλοι μαζί σε ένα κοινόβιο και δεν θα μπορεί να κρυφτεί κανείς απο τα μάτια των άλλων . Έτσι οι φαύλοι δεν θα έχουν λόγο να επιδιώκουν θέσεις εξουσίας . Αυτό για τον απλό λαό δεν συνεπάγεται καμμία θυσία . Αντιθέτως , είναι πολύ ευνοϊκό .
Δεν εφαρμόσθηκε πουθενά .
7) Καταπολέμηση της οικογενειοκρατίας στις θέσεις εξουσίας . Ο Πλάτων προτείνει οι ηγέτες να μην γνωρίζουν τα βιολογικά τους παιδιά . Έτσι δεν θα μπορούν να τα προωθούν στην εξουσία εις βάρος άλλων ικανότερων . Αυτό για τον απλό λαό δεν συνεπάγεται καμμία θυσία . Αντιθέτως , είναι πολύ ευνοϊκό .
Δεν εφαρμόσθηκε πουθενά .
8) Επέτρεψε ΚΑΙ στις σοφές γυναίκες να ωφελήσουν την κοινωνία . Σήμερα , στις μουσουλμανικές χώρες , μια γυναίκα ( όσο σοφή και αν είναι ) δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην κοινωνία . Είναι φυλακισμένη στο σπίτι της .
Άτολμα εφαρμόσθηκε σε Γερμανία και Σοβ. Ένωση
9) Να ζείτε σε μικρές κοινότητες ώστε ο ένας να γνωρίζει καλά τον άλλον .
Δεν εφαρμόσθηκε πουθενά .
10) Εν ανάγκη φτιάξτε ΝΕΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ για να οδηγήσετε τον κόσμο εκεί που πρέπει . Ο Πλάτων , με τον μύθο του στρατιώτη Ηρ , είναι φανερό οτι προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα θρησκεία που θα επιτρέπει στους σοφούς να κουμαντάρουν τον ατίθασο όχλο . Εν ανάγκη λέγοντας και κάποια ψέμματα για θεό πανταχού παρόντα . Το κεντρικό δόγμα της φιλοσοφίας του Πλάτωνα είναι : Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ( στο φαί , στην κατοικία , στην ενδυμασία ) . Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ " .
Ο Μέγας Κωνσταντίνος αλλοίωσε αυτό το δόγμα και το έκανε "ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ" . Έτσι προέκυψε το έκτρωμα που ονομάστηκε "χριστιανικό Βυζάντιο" .
Δεν εφαρμόσθηκε πουθενά . Ο Χίτλερ ανέχθηκε τον χριστιανισμό και έκανε κάποιες υποτυπώδεις νύξεις για την αρχαία θρησκεία των Βορείων λαών . Ο Στάλιν κατεδίωξε τις αβρααμικές θρησκείες χωρίς να δημιουργήσει νέα θρησκεία .
Υπάρχουν άλλοι κανόνες που δεν τους είπε ο Πλάτων ; Νομίζω οτι κάποια ψίχουλα μπορούμε να προσθέσουμε και εμείς :
11) Να προκαλείς δυστυχία μόνον όταν είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την μείωση της εντροπίας . Πιθανόν κάποια πειράματα σε ζώα ( για νέες θεραπείες ασθενειών ) να αξίζουν τον κόπο διότι η θυσία ενός ζώου θα σώσει χιλιάδες κόσμο . Το να ταλαιπωρούμε τα ζώα για να δοκιμάσουμε νέα καλλυντικά είναι σαφώς περιττό .
Οι κλειτοριδεκτομές , οι περιτομές μικρών παιδιών , οι μπούργκες , οι σατανιστικές θυσίες συμβάλλουν στην μείωση της εντροπίας ; Όχι βέβαια !
12) Να έχετε το σπίτι σας ΜΕΣΑ στο χωράφι σας ( ο Πλάτωμ δεν γνώριζε Χημεία και δεν μπορούσε να ξέρει οτι αυτό είναι ουσιώδες για την ανακύκλωση των ιχνοστοιχείων και την γονιμότηρα του εδάφους ) .
13) Μην πιστεύετε οτι μπορεί να υπάρξει ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΗΓΕΤΗΣ . Να εμπιστεύεστε μόνο ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΟΦΩΝ . Οι αποφάσεις να παίρνονται απο συλλογικά όργανα ( ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρία άτομα ) . Μια ρωμαϊκή ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ δηλαδή . Αν και αυτό ΕΜΜΕΣΑ μας το είπε ο Πλάτων . Μέσα στην "Πολιτεία" του δεν αναφέρεται σε Ηγέτη αλλά ΗΓΕΤΕΣ ( πληθυντικός αριθμός : Φύλακες , Άρχοντες ) .
14 ) Η Δικαιοσύνη να δρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ . Να εξουδετερώνει αυτόν που δίνει σημάδια οτι θα γίνει ψυχοπαθής δολοφόνος και να μην περιμένει να σφάξει κόσμο πρώτα και ΜΕΤΑ να τον συλλάβει .